Information needed - AVS Forum
Forum Jump: 
 
Thread Tools
post #1 of 13 Old 07-17-2013, 12:40 AM - Thread Starter
Member
 
Sathish Ganapat's Avatar
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 24
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 13
how to reset the service menu to factory settings..?

will firmware upgrade helps to reset the service menu settings ?

plz anybody reply to my quires.. thanks
Sathish Ganapat is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 13 Old 07-17-2013, 07:17 AM
AVS Special Member
 
sitlet's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 1,590
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 19
It would really help if you told us what brand and model tv you have...
sitlet is offline  
post #3 of 13 Old 07-17-2013, 01:23 PM
AVS Addicted Member
 
Ratman's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: Collingswood, N.J.
Posts: 14,285
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 85 Post(s)
Liked: 246
... and what the problem is that you need to fix or what you did to mess things up. tongue.gif
Ratman is online now  
post #4 of 13 Old 07-17-2013, 08:09 PM - Thread Starter
Member
 
Sathish Ganapat's Avatar
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 24
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 13
Hi,

Thank for the reply sir

It's Samsung Smart TV UN46F6350 costo model.
Sathish Ganapat is offline  
post #5 of 13 Old 07-17-2013, 08:11 PM - Thread Starter
Member
 
Sathish Ganapat's Avatar
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 24
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 13
Quote:
Originally Posted by sitlet View Post

It would really help if you told us what brand and model tv you have...

Hi,

Thanks for the reply Sir

It's Samsung Smart TV UN46F6350 (Costco model)
Sathish Ganapat is offline  
post #6 of 13 Old 07-17-2013, 11:40 PM - Thread Starter
Member
 
Sathish Ganapat's Avatar
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 24
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 13
Quote:
Originally Posted by Ratman View Post

... and what the problem is that you need to fix or what you did to mess things up. tongue.gif

sorry for the late reply

my TV is working fine only through Internet, But not through cable(RF)

Previously Service menu was like this (MAIN : Control, MODE : Satellite, RES : 576I) not sure.

i turned on hospitality mode, hotel mode, Local set form US to Korea in service menu

my TV restart automatically when the changes made, now in the service menu only SVC menu is displaying all other setting are gone.

Screenshot of service menu at present



Things i noticed once the changes made in the service menu

1) my TV changes to some foreign i think probably korean , some how i changed to english in Menu ---> System----> Language
> English.

2)Broadcasting is not available nothing is highlighted Menu
>Broadcasting (not highlighted)

Screenshot of Broadcasting


3) i cannot reset my TV.. Reset option is not available in all the sources,like TV,HDMI,Smart Hub,Screen Mirroring (Menu --> Support --> Self Diagnosis --> Reset)

Screenshot of RESET menu


Plz help me..thanks
Sathish Ganapat is offline  
post #7 of 13 Old 07-18-2013, 05:46 AM
AVS Addicted Member
 
Ratman's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: Collingswood, N.J.
Posts: 14,285
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 85 Post(s)
Liked: 246
I noticed the date of purchase is 7/7/13. Why not just exchange the TV?
(and when you get the new TV, stay out of the service menus)
Ratman is online now  
post #8 of 13 Old 07-18-2013, 12:14 PM - Thread Starter
Member
 
Sathish Ganapat's Avatar
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 24
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 13
Quote:
Originally Posted by Ratman View Post

I noticed the date of purchase is 7/7/13. Why not just exchange the TV?
(and when you get the new TV, stay out of the service menus)

on that day only i ruined my TV settings, that's why the date got changed .... i purchased my TV 2 months back it's still under warranty..
i read somewhere once we entered in to service menu the warranty will be void....is that true?
Sathish Ganapat is offline  
post #9 of 13 Old 07-18-2013, 01:56 PM
AVS Addicted Member
 
Ratman's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: Collingswood, N.J.
Posts: 14,285
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 85 Post(s)
Liked: 246
Call for warranty service. Get it repaired under warranty. Play dumb (or dumber) and don't tell them you screwed it up messing around in service menus.
And again, once it's repaired or replaced.... stay out of the service menus!!! They are for "service techs" and not curious owners. Lesson learned (hopefully).
Sathish Ganapat likes this.
Ratman is online now  
post #10 of 13 Old 07-18-2013, 02:05 PM
AVS Special Member
 
Otto Pylot's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: San Jose, CA
Posts: 7,076
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 91 Post(s)
Liked: 228
a big +1! Regardless of what you read around here or elsewhere, going into the Service Menu is never a good idea, even if someone else was successful. As you have seen, it is way too easy to mess things up or even brick your tv. Follow Ratman's advice and play really dumb and you may just get it fixed. Otherwise, yes, you have voided your warranty.
Sathish Ganapat likes this.
Otto Pylot is offline  
post #11 of 13 Old 07-31-2013, 09:47 PM - Thread Starter
Member
 
Sathish Ganapat's Avatar
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 24
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 13
I played dump as u said and got mother board replaced....

Thank you very much for your the advice Ratman and Otto Pylot...smile.gif
Sathish Ganapat is offline  
post #12 of 13 Old 08-01-2013, 06:49 AM
AVS Addicted Member
 
Ratman's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: Collingswood, N.J.
Posts: 14,285
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 85 Post(s)
Liked: 246
That's good. Glad you got it resolved under warranty.
Now... stay out of the service menus. wink.gif
Ratman is online now  
post #13 of 13 Old 08-01-2013, 03:55 PM
AVS Addicted Member
 
Tulpa's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Los Angeles
Posts: 10,021
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 58
Quote:
Originally Posted by Ratman View Post

Now... stay out of the service menus. wink.gif

*reading post*

*eyeballing new LED TV*

Don't believe everything on the Interwebz! A duck's quack DOES echo!
Tulpa is offline  
Reply LCD Flat Panel Displays

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off