Mount - AVS Forum
Forum Jump: 
 
Thread Tools
post #1 of 4 Old 07-23-2013, 09:05 AM - Thread Starter
Newbie
 
joewilly1's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 10
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I bought a wall mount for a 58" tv. The mount specs say it's for tvs from 42" to 63". I recently purchased a Vizio 80". It has a 400mm hole pattern. And it weighs less than the 58" tv I have now. If the mounting bracket fits on the tv, is there any reason why I couldn't use the existing mount? Why do they say it's for tvs up to 63"?
joewilly1 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 Old 07-23-2013, 09:15 AM
Advanced Member
 
indept's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Deptford,Nj.
Posts: 720
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 13 Post(s)
Liked: 61
Most of these mounts were designed before 70 & 80" were common. Go by the weight. My 70" Vizio is on a mount for up to 60" and 135 lbs but weighs 75 lbs and it's been fine
indept is offline  
post #3 of 4 Old 07-23-2013, 09:53 AM
Senior Member
 
vestaviascott's Avatar
 
Join Date: Jul 2013
Location: Vestavia Hills, Al
Posts: 293
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 58
Quote:
Originally Posted by indept View Post
Most of these mounts were designed before 70 & 80" were common. Go by the weight. My 70" Vizio is on a mount for up to 60" and 135 lbs but weighs 75 lbs and it's been fine

 

I agree. The weight is what you should go by. I'm using a 2007 era monoprice mount that is rated for up to 175 pounds but states "Up to 60 inch TVs". This mount is rock solid with my Vizio 70 on board.

 

BTW, indept, how is your 70" Vizio 75 pounds???eek.gif

 

Mine, according to the specs weighs 86 lb.

 

 

Weight
Net With Stand: 97.00 lbs
Without Stand: 85.98 lbs
Gross: 116.84 lbs

My Blog > World's Fastest Website | Vizio Owners Guide | Vizio Calibration (updated)

My Equipment: 70" Vizio M-Series | Directv HR34-700 | Denon AVR-591 | Harmony Smart Control | Samsung LNT-5265 | PS3
vestaviascott is offline  
post #4 of 4 Old 07-23-2013, 01:17 PM
Advanced Member
 
indept's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Deptford,Nj.
Posts: 720
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 13 Post(s)
Liked: 61
I toook the Vizo logo off with a grinder, Just Joking, My 70 is an E series which is on a swivel mount, I do have an M551D which is on a regular tilt mount.
indept is offline  
Reply LCD Flat Panel Displays

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off