**Official** Samsung 4K UN55F9000, UN65F9000, and UN85S9 Thread - Page 62 - AVS Forum
Forum Jump: 
Reply
 
Thread Tools
post #1831 of 1844 Old 07-08-2014, 05:08 PM
Advanced Member
 
Dr.Shankenstein's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 930
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 43 Post(s)
Liked: 72
Quote:
Originally Posted by sikclown View Post
That is a shame because this is such a good TV but I think you have probably made the best choice. Even if they had fixed it free of charge you would likely always feel like something was wrong with it. At least I know I would. Maybe stay away from open boxes for awhile though
Quote:
Originally Posted by carbonwhiskey View Post
Wow. A Brand-new unit, or a refurb?

I've never heard of Samsung being so good with warranty issues. All I've read is horror stories.

That's awesome though, especially considering it was open-box.

I just bought a squaretrade 5 year warranty for mine.
Either would have been great,but they called a day late.
Dr.Shankenstein is online now  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #1832 of 1844 Old 07-09-2014, 02:08 AM
Member
 
denisoftus's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 26
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 17 Post(s)
Liked: 10
Does anyone know how to switch off screen dimming on empty picture. It is really irritating on some scenes sometimes.

Thanks.
denisoftus is online now  
post #1833 of 1844 Old 07-09-2014, 03:02 AM
Member
 
carbonwhiskey's Avatar
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 56
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 14 Post(s)
Liked: 12
Quote:
Originally Posted by denisoftus View Post
Does anyone know how to switch off screen dimming on empty picture. It is really irritating on some scenes sometimes.

Thanks.
What do you mean "empty picture" and screen dimming?

All the settings are in the settings panel.
carbonwhiskey is offline  
post #1834 of 1844 Old 07-09-2014, 08:09 AM
Member
 
denisoftus's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 26
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 17 Post(s)
Liked: 10
Sorry, I didn't make it clear, the screen goes completely black when picture is black, like very black, and it makes flickering effect. Other TV of mine when picture is black you can still see backlight, in this case the TV turns picture off. Hope its clear now
denisoftus is online now  
post #1835 of 1844 Old 07-09-2014, 08:31 AM
Senior Member
 
sikclown's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 461
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 211 Post(s)
Liked: 122
Quote:
Originally Posted by denisoftus View Post
Sorry, I didn't make it clear, the screen goes completely black when picture is black, like very black, and it makes flickering effect. Other TV of mine when picture is black you can still see backlight, in this case the TV turns picture off. Hope its clear now
I think the only way to get rid of that is to turn off Smart LED completely or perhaps Cinema Black. I wouldn't do that, personally, though because your picture quality will suffer. I know what you are talking about; for instance when watching Gravity at the beginning it has words on a black screen which goes back and forth between the words and a completely blank screen. When the words go off the screen the Samsung completely turns off all backlighting (which is by design) and then back on when the next group of words come on. So far that is the only movie I have found that it annoys me a little but the benefits of Smart LED and Cinema Black outway the negatives of turning them off. At least I think that will fix that behavior, it may not.

UN65F9000AFXZA + SEK2500U/ZA firmware version 1140.3
Denon AVR-2313ci, Denon AVR-S900w, Apple TV, Sony BDP-S6200
Cox Cisco 6 tuner Contour Box , PS4, Xbox One, HD Antenna
(2) Klipsch F-30s, (2) Klipsch F-20s, (2) Klipsch S-20s,
(2) Klipsch S-10s, (2) Klipsch B-20s, (1) Klipsch Sub-12HG
UN55HU8550, Ceton Echo, Apple TV, Sony BDP-S590, Motorola Cox Contour Receiver, PC
sikclown is online now  
post #1836 of 1844 Old 07-09-2014, 09:37 AM
Member
 
denisoftus's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 26
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 17 Post(s)
Liked: 10
You exactly right!, I wouldn't worry to much of occasional movies with such effect, but BF4 on PS4 is annoying me every time I play it. When loading a new map its like a 55" flickering panel I'll try turn off Smart LED and see what happens. Thanks.
denisoftus is online now  
post #1837 of 1844 Old 07-09-2014, 09:46 AM
Senior Member
 
sikclown's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 461
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 211 Post(s)
Liked: 122
Quote:
Originally Posted by denisoftus View Post
You exactly right!, I wouldn't worry to much of occasional movies with such effect, but BF4 on PS4 is annoying me every time I play it. When loading a new map its like a 55" flickering panel I'll try turn off Smart LED and see what happens. Thanks.
Throw on Game Mode when you are playing games. It should completely turn off all processing like Smart LED, etc. plus have the added benefit of reducing lag.
denisoftus likes this.

UN65F9000AFXZA + SEK2500U/ZA firmware version 1140.3
Denon AVR-2313ci, Denon AVR-S900w, Apple TV, Sony BDP-S6200
Cox Cisco 6 tuner Contour Box , PS4, Xbox One, HD Antenna
(2) Klipsch F-30s, (2) Klipsch F-20s, (2) Klipsch S-20s,
(2) Klipsch S-10s, (2) Klipsch B-20s, (1) Klipsch Sub-12HG
UN55HU8550, Ceton Echo, Apple TV, Sony BDP-S590, Motorola Cox Contour Receiver, PC
sikclown is online now  
post #1838 of 1844 Old 07-10-2014, 02:47 AM
Member
 
denisoftus's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 26
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 17 Post(s)
Liked: 10
Checked my settings yesterday and Smart LED was off already, so its not that setting. I'll try gaming mode tonight.
denisoftus is online now  
post #1839 of 1844 Old 07-10-2014, 10:35 PM
Newbie
 
Join Date: Jul 2014
Posts: 4
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 5 Post(s)
Liked: 0
I have the new connect box SEK2500 now en it works great, the install was a bit strange.
But my question.
Does everyone use the CNET settings?? wit the new SEK 2500.
I have some NEW settings in my menu like (2point and 10 point).
And the setting warm2 is in my opnion not ok, i,m looking Always to the faces from people on tv.(and it is to red)
Is it posible to make a POLL with the settings.?

Last edited by Edwin1969; 07-10-2014 at 11:51 PM.
Edwin1969 is offline  
post #1840 of 1844 Old Yesterday, 01:16 PM
Member
 
carbonwhiskey's Avatar
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 56
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 14 Post(s)
Liked: 12
Quote:
Originally Posted by Edwin1969 View Post
I have the new connect box SEK2500 now en it works great, the install was a bit strange.
But my question.
Does everyone use the CNET settings?? wit the new SEK 2500.
I have some NEW settings in my menu like (2point and 10 point).
And the setting warm2 is in my opnion not ok, i,m looking Always to the faces from people on tv.(and it is to red)
Is it posible to make a POLL with the settings.?
What made the install strange?

Did the new box change your serial number in the settings panel?
carbonwhiskey is offline  
post #1841 of 1844 Old Yesterday, 09:27 PM
Newbie
 
Join Date: Jul 2014
Posts: 4
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 5 Post(s)
Liked: 0
Quote:
Originally Posted by carbonwhiskey View Post
What made the install strange?

Did the new box change your serial number in the settings panel?
No, the old connect cable is not working withe the new box.(so it will not work with the old connect cable).
Restart restart restart and restart, but then it works.
I think i,m 45 min busy with the install.
Edwin1969 is offline  
post #1842 of 1844 Old Yesterday, 09:28 PM
Member
 
carbonwhiskey's Avatar
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 56
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 14 Post(s)
Liked: 12
Quote:
Originally Posted by Edwin1969 View Post
No, the old connect cable is not working withe the new box.(so it will not work with the old connect cable).
Restart restart restart and restart, but then it works.
I think i,m 45 min busy with the install.
Didn't you get a new cable with the new box?
carbonwhiskey is offline  
post #1843 of 1844 Old Today, 01:40 AM
Newbie
 
Join Date: Jul 2014
Posts: 4
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 5 Post(s)
Liked: 0
Yes i have, but i thougt it was working with the old cable.
Edwin1969 is offline  
post #1844 of 1844 Old Today, 04:00 AM
Senior Member
 
sikclown's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 461
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 211 Post(s)
Liked: 122
Quote:
Originally Posted by Edwin1969 View Post
Yes i have, but i thougt it was working with the old cable.
For some it works with the old cable others not so much.

UN65F9000AFXZA + SEK2500U/ZA firmware version 1140.3
Denon AVR-2313ci, Denon AVR-S900w, Apple TV, Sony BDP-S6200
Cox Cisco 6 tuner Contour Box , PS4, Xbox One, HD Antenna
(2) Klipsch F-30s, (2) Klipsch F-20s, (2) Klipsch S-20s,
(2) Klipsch S-10s, (2) Klipsch B-20s, (1) Klipsch Sub-12HG
UN55HU8550, Ceton Echo, Apple TV, Sony BDP-S590, Motorola Cox Contour Receiver, PC
sikclown is online now  
Reply LCD Flat Panel Displays

Tags
Samsung Un55f9000 55 Inch 4k Ultra Hd Led Hdtv , Samsung Un65f9000 65 Inch 4k Ultra Led Hdtv
Gear in this thread

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off