**Official** Samsung 4K UN55F9000, UN65F9000, and UN85S9 Thread - Page 67 - AVS Forum
Forum Jump: 
Reply
 
Thread Tools
post #1981 of 2000 Old 10-05-2014, 04:24 AM
Newbie
 
Join Date: Oct 2014
Posts: 3
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Liked: 0
Can anyone clarify if the Samsung UHD65F9000 can view 4k content from Netflix? I'm getting 60 mbps down from Bright House and my TV is hardwired via the Ethernet cable. I have my Playback Settings set to "High" yet I'm still not seeing the row of 4K content available in my Netflix app (built into the TV).
TheMonarch is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #1982 of 2000 Old 10-05-2014, 04:32 AM
Member
 
BillMilosz's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Chicago
Posts: 24
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 7 Post(s)
Liked: 12
NetFlix in 4K

Your NetFlix plan has to include 4K, I think this costs more.

See http://help.netflix.com/en/node/13444
BillMilosz is offline  
post #1983 of 2000 Old 10-05-2014, 04:38 AM
Newbie
 
Join Date: Oct 2014
Posts: 3
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Liked: 0
Yes, thank you sir! I was only on the 2 screen HD plan.
TheMonarch is offline  
post #1984 of 2000 Old 10-05-2014, 05:23 AM
Member
 
Martinuz's Avatar
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 130
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 8 Post(s)
Liked: 11
Quote:
Originally Posted by TheMonarch View Post
Yes, thank you sir! I was only on the 2 screen HD plan.
you also have new box?
Martinuz is offline  
post #1985 of 2000 Old 10-05-2014, 03:02 PM
Member
 
pettern's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 121
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 40 Post(s)
Liked: 26
Quote:
Originally Posted by Fredrik Lundholm View Post
In fact I am disappointed with F9000 as a 1080p monitor for computer.
Fonts does not look perfect and I can see multi colored upsampling artifacts around letters.
Rename the input to PC to disable the processing that does this.
pettern is offline  
post #1986 of 2000 Old 10-06-2014, 07:00 AM
Newbie
 
Join Date: Oct 2014
Posts: 3
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Liked: 0
@Martinuz (sorry my post count isn't high enough yet to post with quotes...I'm a noob).

Yeah...after calling Netflix I found out that I need the Samsung Evolution Kit (SEK-2500U) in order to receive 4k content on my 2013 UN65F9000. Not sure I'm ready to drop $400 on the Evo Kit with so little 4k content currently available. I'll probably wait till the next season of House of Cards before making the investment. Thanks for the help though.
TheMonarch is offline  
post #1987 of 2000 Old 10-06-2014, 08:59 PM
Member
 
dannybee's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 56
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 8 Post(s)
Liked: 12
Has anyone seen or heard of the upcoming samsung amazon app for streaming 4k.
dannybee is offline  
post #1988 of 2000 Old 10-07-2014, 05:56 AM
Newbie
 
Join Date: Jul 2014
Posts: 7
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 3 Post(s)
Liked: 0
Quote:
Originally Posted by pettern View Post
Rename the input to PC to disable the processing that does this.
Interesting, I tried HDM1 and HDM2 inputs, renamed them to PC but I could not affect the issue.
Is there a particular setting I can try?
Fredrik Lundholm is offline  
post #1989 of 2000 Old 10-08-2014, 10:18 AM
Member
 
Martinuz's Avatar
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 130
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 8 Post(s)
Liked: 11
Quote:
Originally Posted by TheMonarch View Post
@Martinuz (sorry my post count isn't high enough yet to post with quotes...I'm a noob).

Yeah...after calling Netflix I found out that I need the Samsung Evolution Kit (SEK-2500U) in order to receive 4k content on my 2013 UN65F9000. Not sure I'm ready to drop $400 on the Evo Kit with so little 4k content currently available. I'll probably wait till the next season of House of Cards before making the investment. Thanks for the help though.
it's not only netflix 4k, it's also better in handeling all material, faster processor for apps, websites etc etc. It's more. If you live in the us, you will get more 4k. Still need to re-configurate to get the us netflix
Martinuz is offline  
post #1990 of 2000 Old 10-08-2014, 03:20 PM
Newbie
 
Join Date: Oct 2014
Location: UK
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 0
Flickering and motion problems

Hi Im new & hope you can help me. My 55f9000 flickers very briefly sometimes (quite often actually) after a scene change and sometimes has to think for a second about screen brightness before stabilizing. Motion is very juddery on certain pans and sometimes there is a halo all around fast moving people in a scene. Tried every setting known to man to get rid of this and rang Samsung who after weeks of hounding got repair company to call me. The guy said no point coming to see the TV as they know what the problem is and ordered me a new screen. Well screen fitted today and problem is still there. Just a thought but I think the problems all began after updating firmware on the original one connect box. Anyone else suffered these problems
jakethepeg is offline  
post #1991 of 2000 Old 10-12-2014, 10:27 PM
Member
 
John5mith's Avatar
 
Join Date: Apr 2014
Posts: 23
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 3 Post(s)
Liked: 11
Quote:
Originally Posted by jakethepeg View Post
Hi Im new & hope you can help me. My 55f9000 flickers very briefly sometimes (quite often actually) after a scene change and sometimes has to think for a second about screen brightness before stabilizing. Motion is very juddery on certain pans and sometimes there is a halo all around fast moving people in a scene. Tried every setting known to man to get rid of this and rang Samsung who after weeks of hounding got repair company to call me. The guy said no point coming to see the TV as they know what the problem is and ordered me a new screen. Well screen fitted today and problem is still there. Just a thought but I think the problems all began after updating firmware on the original one connect box. Anyone else suffered these problems
I definitely get the compression Halo's I use apple TV and a PC. Perfect condition for this is if you have a reasonably central and small object moving across a landscape. I can also emulate when I move the mouse cursor over a grid pattern when connected to the PC. This is when running native 4k resolution. I would be very interested in a solution.

I have just purchase the SEK 2500U so will see if that makes a difference.
John5mith is offline  
post #1992 of 2000 Old 10-12-2014, 11:42 PM
Member
 
Martinuz's Avatar
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 130
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 8 Post(s)
Liked: 11
Quote:
Originally Posted by John5mith View Post
I definitely get the compression Halo's I use apple TV and a PC. Perfect condition for this is if you have a reasonably central and small object moving across a landscape. I can also emulate when I move the mouse cursor over a grid pattern when connected to the PC. This is when running native 4k resolution. I would be very interested in a solution.
I have just purchase the SEK 2500U so will see if that makes a difference.
sometimes I really think, the old box was at least as good in motion handling.
Martinuz is offline  
post #1993 of 2000 Old 10-14-2014, 09:20 AM
Member
 
VRWRX's Avatar
 
Join Date: Dec 2013
Posts: 29
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 12
Quote:
Originally Posted by Martinuz View Post
sometimes I really think, the old box was at least as good in motion handling.
By this do you mean that the new box is significantly better at motion handling?

My only issue with the old box is some momentary juddering when watching live sports. I hesitate to upgrade because everything else works perfectly and the picture is great. I worry about picture and sound issues with the new box.
VRWRX is offline  
post #1994 of 2000 Old 10-14-2014, 09:29 PM
Newbie
 
Join Date: Aug 2014
Posts: 13
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 6 Post(s)
Liked: 0
Does 200hz improve motion handling? or is this just a gimmick on LG tvs?
achandab is offline  
post #1995 of 2000 Old 10-19-2014, 03:32 AM
Newbie
 
wolfavs's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 14
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 11
Quote:
Originally Posted by wolfavs View Post
Network issues with cabled network connection

I just got the Euro version of this TV, UE65F9005. Great picture and sound even though it really can´t handle 4K media in an easy way.

My problem is that cabled network connection doesn´t work. Wireless is OK but since I have 1000Mb/s fiber connection to internet I really want the best speed possible also through the TV.

When I connect the network cable I can select cable in the network setup meny. The TV also gets an internet connection (DHCP assign etc). Within a couple of seconds I get the message ”Network cable disconnected.” on top of the screen together with an OK-button. If I don´t do anything the message disappears after a few seconds. The same message then appears every couple of minutes.

My home network is pretty extensive with the following setup: fiber internet -> Apple Airport Extreme router (the latest tower model) -> D-link 8-port Gigabit switch DGS-1008D -> D-link 8-port Gigabit switch DGS-1008D -> Samsung UE65F9005.

The switch is indicating a Gigabit connection to the TV. I tried to change network cable, change switch port and also connected directly to the router (bypassing the two switches in-between) with no success. The TV has had the same problem with all firmware versions 1XXX to 2006.0. I have used the more-or-less identical network setup with a least 4 previous Samsungs without ANY problems. The last TV I used with exactly the identical setup was a PS64D8005, worked perfectly.

I would appreciate any ideas about this problem.

Apart from this the TV is great and I really would like to avoid changing the whole TV and risk getting a panel other problems. It´s also a hassle to pack and return etc etc. I ordered in-house Samsung service but these guys are basically clueless. The technicians says the have to change the ”motherboard” inside the screen together with the connection box. I don´t believe this, because that would mean that the announced Evolution Kit connection box couldn´t be user installed. ”jwegger” s tests earlier in the thread also confirms that the connection box is NOT hard-paired to a specific screen…

Samsung tech are waiting for parts so they haven´t been here yet. I would of course just prefer to change the connection box myself. The problem is that I have heard about two other people with the same strange problem and in those cases they couldn´t solve it even after an exchange of the whole TV-set.
Just want to do a final report on this issue:

After installing the new SEK-2500 Evo box the cabled network issue is fixed. So it seems that it was something in the network interface hardware on the old SEK-1000 box that caused the problem. In this case I am a quite happy Samsung customer since I got the new Evo box for free. It took a while but the local Samsung support did well in the end. The TV is still great and the new box adds a lot of other good features.
sikclown likes this.

Last edited by wolfavs; 10-21-2014 at 12:00 PM.
wolfavs is offline  
post #1996 of 2000 Old Yesterday, 09:25 AM
Advanced Member
 
roller11's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 681
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 41 Post(s)
Liked: 21
Has anyone in this forum tested their f9000 for chroma 444 at 4K/24Hz? 4K/60 Hz?
roller11 is offline  
post #1997 of 2000 Old Yesterday, 09:28 AM
AVS Special Member
 
sikclown's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 1,225
Mentioned: 5 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 732 Post(s)
Liked: 284
Quote:
Originally Posted by roller11 View Post
Has anyone in this forum tested their f9000 for chroma 444 at 4K/24Hz? 4K/60 Hz?
I haven't had a chance to get to that. My PC is connected to my UN55HU8550 through my GTX 970. I haven't really tested it on my HU8550 as I have been out of town but I should have some time in the next few weeks to test. Probably not going to lug my PC downstairs to test on my f9000 though.

UN65F9000AFXZA + SEK2500U/ZA firmware version 1162.2
Denon AVR-X5200W, Apple TV, Sony BDP-S6200, PS4, Xbox One
(2) Klipsch RF-82IIs, (2)RS-62IIs (4)RS-52IIs, (2)RS-42IIs, (1)RC-62ii, (2)RB-61IIs
(1) SVS PB12-Plus, (1)Emotiva XPA-100, (1)XPA-200, (1)UPA-200,
UN55HU8550, AVR-S900W, Ceton Echo, Apple TV, Panny BDT460, PC,
(1)Klipsch G-42, (2)G-16s, (2) Bose 161, (1)BIC Acoustech PL-200
sikclown is offline  
post #1998 of 2000 Old Yesterday, 10:15 AM
Advanced Member
 
roller11's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 681
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 41 Post(s)
Liked: 21
Quote:
Originally Posted by sikclown View Post
I haven't had a chance to get to that. My PC is connected to my UN55HU8550 through my GTX 970. I haven't really tested it on my HU8550 as I have been out of town but I should have some time in the next few weeks to test. Probably not going to lug my PC downstairs to test on my f9000 though.
Thanks for the response sikclown.
No need for a HDMI 2.0 video card, do you have any desktop computer connected to the f9000? This quick test could result in a fix for the samsung chroma 444 issue.
roller11 is offline  
post #1999 of 2000 Old Yesterday, 10:17 AM
AVS Special Member
 
sikclown's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 1,225
Mentioned: 5 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 732 Post(s)
Liked: 284
Quote:
Originally Posted by roller11 View Post
Thanks for the response sikclown.
No need for a HDMI 2.0 video card, do you have any desktop computer connected to the f9000? This quick test could result in a fix for the samsung chroma 444 issue.
You need an HDMI 2.0 card to do 4k@60hz with full 4:4:4 chroma. Nope I only have the one PC upstairs. I use my tablet for everything else and basically Remote Desktop anytime I need to get on my PC.

UN65F9000AFXZA + SEK2500U/ZA firmware version 1162.2
Denon AVR-X5200W, Apple TV, Sony BDP-S6200, PS4, Xbox One
(2) Klipsch RF-82IIs, (2)RS-62IIs (4)RS-52IIs, (2)RS-42IIs, (1)RC-62ii, (2)RB-61IIs
(1) SVS PB12-Plus, (1)Emotiva XPA-100, (1)XPA-200, (1)UPA-200,
UN55HU8550, AVR-S900W, Ceton Echo, Apple TV, Panny BDT460, PC,
(1)Klipsch G-42, (2)G-16s, (2) Bose 161, (1)BIC Acoustech PL-200
sikclown is offline  
post #2000 of 2000 Old Yesterday, 10:21 AM
Advanced Member
 
roller11's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 681
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 41 Post(s)
Liked: 21
Quote:
Originally Posted by sikclown View Post
You need an HDMI 2.0 card to do 4k@60hz with full 4:4:4 chroma. Nope I only have the one PC upstairs. I use my tablet for everything else and basically Remote Desktop anytime I need to get on my PC.
Right, I need a 4K /24Hz test which any HDMI1.4 card can do. Hopefully someone will respond from this or the sek2500u group.
roller11 is offline  
Reply LCD Flat Panel Displays

Tags
Samsung Un55f9000 55 Inch 4k Ultra Hd Led Hdtv , Samsung Un65f9000 65 Inch 4k Ultra Led Hdtv
Gear in this thread

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off