Official Syntax OLEVIA LT42HVi Thread - Page 40 - AVS Forum
Forum Jump: 
Reply
 
Thread Tools
post #1171 of 1176 Old 06-24-2010, 04:58 AM
Newbie
 
Stevenr2894's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 4
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Help please... Plays great DVD picture, but cable or satellite picture sucks. Low color, very white and flickers colors.
Stevenr2894 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #1172 of 1176 Old 06-24-2010, 06:28 AM
Newbie
 
Stevenr2894's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 4
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by BoulderGeek View Post

I loaned my 42" to some friends while I was deployed in Antarctica for a year. They used a VESA mount, and shortly thereafter, the inputs failed on the Olevia.

When I returned, I set it up (on teh pedestal stand, not wall), and little by little, the set began to work better. My theory is that the wall hanging pulled the plastic of the case outward, which allowed for movement of the interface module. As the set heated and cooled, it worked its way back to 'flat.'

For a while, my set would lose its mind, and my "solution' was percussive maintenance on the rear of the set, over where the SCSI/Centronics connector mates the interface board to the system bus. Once sharp whack with a soft rubber mallet, and it would come back.

Then, it worked for nearly nine months (6/2009-3/2010) with zero problems. However, on Saturday night, it just lost all contrast and most colors, making everything a really washed out yellow and white. I removed the interface module, and looked for blown capacitors, or any roached circuit leads. I reseated the one heatsink. I reassembled the module and bent the little springs to apply more pressure. Firm reinstallation, and the set worked again!

For about six hours. Now, the backlight and contrast cannot be changed in teh menu. Everything is like it would be at 25% light and 100% contrast. And, either the component connectors have gone, or my ReplayTV happened to go out at the exact same time.

The screen has been perfect. I've loved the performance for OTA HD (via an external Samsung tuner on HDMI), and with a Mac Mini to play MP4/AVI movies and shows. I still wouldn't need to upgrade if the electronics inside were reliable.

But, I decided to go to a Sony Bravia 46". Sony ran a deal for $799 shipped, for refurbs. So, that was the last straw, and i will sell the 46" on Craigslist when the Sony comes in. Any idea what a still functioning-but-failing LT42HVi might go for with a perfect LCD?

I'm having the same problem with mine. Washed out look. White very low color, can't change the settings. Playing DVDs the picture is fine. ??????? Help
Stevenr2894 is offline  
post #1173 of 1176 Old 08-19-2010, 05:50 PM
Member
 
joeye328's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Seattle
Posts: 25
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I have to say I'm impressed with this set, bought over four years ago and its picture quality still is as good as new, of course it got outshined by my new TV, but Syntax definitely did a good job. My only question is whether this TV will work with Logitech Harmony remote, I tried but it can't seem to find a configuration for this particular model.

LG 55" 55LD520, Onkyo TX-SR508
Polk Monitor 70, 30, R300, CS2, PSW10
Sony BDP-S360, Xbox 360 250G, HTPC
joeye328 is offline  
post #1174 of 1176 Old 09-04-2010, 06:36 AM
Newbie
 
haguc's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 3
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I have had repeated failures on my power supply. I have sent it in and it's been fixed for free a number of times from the manufacturer of the power supply, but after 2 weeks of use it fails again. I think there must be a bad component somewhere else on the board causing the failure that they aren't finding.

So.. I didn't know if anyone was interested in selling the power supply out of their set that had a different issue OR I would be willing to sell the AV module out of mine if someone wanted to buy it.

I had to get rid of the set, it has always had great picture and is a nice looking set, but I hate being without a tv for 2 or 3 weeks at a time while it is being repaired. Feel free to PM or email me if you are interested.
haguc is offline  
post #1175 of 1176 Old 01-15-2013, 09:04 PM
Newbie
 
daihung's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 10
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Just want to say I still have this TVs and running great. No issue so far (knock on wood.)

Sent from my SGH-T989 using Tapatalk 2
daihung is offline  
post #1176 of 1176 Old 05-09-2014, 06:15 PM
AVS Special Member
 
Naylia's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: San Jose, CA
Posts: 1,812
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 16
Finally starting to die.... I think my CFL backlights are going bad frown.gif Anyone else had black flickering lights on the screen, kind of like a fluorescent bulb going bad and solved it? When it starts doing it, it happens regardless of source or input mode used...
Naylia is offline  
Reply LCD Flat Panel Displays

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off