The Official Pioneer 9G non-Elite KURO Owner's Discussion Thread - Page 484 - AVS Forum
Forum Jump: 
Reply
 
Thread Tools
post #14491 of 15008 Old 02-03-2012, 02:22 AM
Member
 
progrhythmical's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 86
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by htwaits View Post

Just click right here:

Home Theater Computers

Thanks!
progrhythmical is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #14492 of 15008 Old 02-03-2012, 05:38 PM
AVS Club Gold
 
htwaits's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: Palo Alto, CA
Posts: 24,772
Mentioned: 4 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 79 Post(s)
Liked: 463
Quote:
Originally Posted by progrhythmical View Post

Thanks!

htwaits is offline  
post #14493 of 15008 Old 02-05-2012, 03:37 AM
Member
 
Collusion's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Kuopio, Finland
Posts: 141
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 16
I got my hands on a second hand Kuro ( European LX-5090 ) and I wonder if there's something wrong with the set.

Please check this following link: http://www.lagom.nl/lcd-test/black.php

When using Kuro as a computer monitor, instead of uniform dark grey boxes i am getting boxes with significantly brighter edges. Is this normal operation or a fault?
Collusion is offline  
post #14494 of 15008 Old 02-05-2012, 05:16 AM
Moderator
 
PooperScooper's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: Leominster MA
Posts: 19,791
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 48 Post(s)
Liked: 73
Sounds like a calibration issue more than a panel problem. It would be a strange panel malfunction that just added brighter edges. What happens when you lower sharpness?

larry

Opportunity is missed by most people because it is dressed in overalls and looks like work. -- Thomas Alva Edison
PooperScooper is offline  
post #14495 of 15008 Old 02-05-2012, 12:24 PM
Member
 
Collusion's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Kuopio, Finland
Posts: 141
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 16
Quote:
Originally Posted by PooperScooper View Post

Sounds like a calibration issue more than a panel problem. It would be a strange panel malfunction that just added brighter edges. What happens when you lower sharpness?

larry

Well, I still haven't found a setting which would eliminate this problem. The three top rows do all exhibit the same symptom. Between IRE6 - IRE10 the glowing edges are most pronounced.

Luckily this is something which is hardly visible during normal viewing. Just wondering if there is something wrong with the set. I did as you suggested and lowered the sharpness setting to -10 but this seemed to help only a bit. All the other enchantments are off.
Collusion is offline  
post #14496 of 15008 Old 02-05-2012, 12:39 PM
AVS Club Gold
 
htwaits's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: Palo Alto, CA
Posts: 24,772
Mentioned: 4 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 79 Post(s)
Liked: 463
Quote:
Originally Posted by Collusion View Post

I did as you suggested and lowered the sharpness setting to -10 but this seemed to help only a bit. All the other enchantments are off.

A -15 setting for sharpness the same as turning it off on my Kuro. Try that.
htwaits is offline  
post #14497 of 15008 Old 02-05-2012, 01:20 PM
Member
 
Finner's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: New Jersey
Posts: 58
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Pioneer Kuro 5010 issue:

Not sure where I should post this. Hopefully someone can give me direction if I should post this elsewhere. My 5010 is 4 years old. Recently it occasionally shuts off on it's own and the blue power indicator light starts flashing. Owner manual says to wait a minute and turn TV back on. I do that and all is well until it does it again. I have plenty of clearance behind the TV. Owner manual says this happens when internal temp increases. All vents are dust free it seems.
Anyone have this issue and resolve it from happening? Is it a known issue of a certain internal part? Any help appreciated.
Thanks, Finner
Finner is offline  
post #14498 of 15008 Old 02-05-2012, 03:19 PM
Member
 
Collusion's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Kuopio, Finland
Posts: 141
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 16
Quote:
Originally Posted by htwaits View Post

A -15 setting for sharpness the same as turning it off on my Kuro. Try that.

Yes, it seems that -15 is the correct setting for sharpness. Still, that didn't solve the problem.
However setting the video type to "Colour-4" (RGB 0-255) under HDMI input settings solved the problem I feel kinda stupid
Collusion is offline  
post #14499 of 15008 Old 02-05-2012, 05:24 PM
Advanced Member
 
pcdo's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 701
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Just watched Madonna's halftime show on my 5020FD and damn did it look fantastic. There was so much black in that show.
pcdo is offline  
post #14500 of 15008 Old 02-06-2012, 10:12 AM
 
vinnie97's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Nunya
Posts: 11,657
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 213 Post(s)
Liked: 1010
^Eww...glad I skipped the Super Bowel.
vinnie97 is offline  
post #14501 of 15008 Old 02-06-2012, 05:40 PM
AVS Special Member
 
baron2's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Colorado
Posts: 1,221
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 18 Post(s)
Liked: 34
Looking at a 6020 with just 2000 hours on it. April 09 build. Reciept from sellers original purchase checked out and they are willing to ship it truck freight to my house. What would be a good price to pay for this shipping included. Not looking for the price we wish we could pay but an actual what its worth price. The price he wants includes the shipping from the east coast to washington state

Ive got some stuff
baron2 is offline  
post #14502 of 15008 Old 02-06-2012, 06:08 PM
AVS Club Gold
 
htwaits's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: Palo Alto, CA
Posts: 24,772
Mentioned: 4 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 79 Post(s)
Liked: 463
Quote:
Originally Posted by baron2 View Post

Looking at a 6020 with just 2000 hours on it. April 09 build. Reciept from sellers original purchase checked out and they are willing to ship it truck freight to my house. What would be a good price to pay for this shipping included. Not looking for the price we wish we could pay but an actual what its worth price. The price he wants includes the shipping from the east coast to washington state

I would want it to include insurance for shipping damage as well.
htwaits is offline  
post #14503 of 15008 Old 02-06-2012, 06:13 PM
AVS Special Member
 
baron2's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Colorado
Posts: 1,221
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 18 Post(s)
Liked: 34
Quote:
Originally Posted by htwaits View Post

I would want it to include insurance for shipping damage as well.

Insurance for shipping damage is included. Do you have an idea on a price with the shipping included?

Ive got some stuff
baron2 is offline  
post #14504 of 15008 Old 02-06-2012, 08:08 PM
AVS Club Gold
 
htwaits's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: Palo Alto, CA
Posts: 24,772
Mentioned: 4 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 79 Post(s)
Liked: 463
Quote:
Originally Posted by baron2 View Post

Insurance for shipping damage is included. Do you have an idea on a price with the shipping included?

I don't know the market for 6020s, but I would be willing to pay about $2,000 if my 6010 died. I would also want to have D-Nice calibrate it.

If it was a 151 and I could pick it up myself, after checking out it's performance, I'd go up to $3,000.

Has the owner put a selling price on it?
htwaits is offline  
post #14505 of 15008 Old 02-06-2012, 08:24 PM
AVS Special Member
 
baron2's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Colorado
Posts: 1,221
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 18 Post(s)
Liked: 34
Quote:
Originally Posted by htwaits View Post

I don't know the market for 6020s, but I would be willing to pay about $2,000 if my 6010 died. I would also want to have D-Nice calibrate it.

If it was a 151 and I could pick it up myself, after checking out it's performance, I'd go up to $3,000.

Has the owner put a selling price on it?

$2850 including the shipping. I thought it was high but want to get some opinions here.

Ive got some stuff
baron2 is offline  
post #14506 of 15008 Old 02-06-2012, 08:29 PM
AVS Special Member
 
baron2's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Colorado
Posts: 1,221
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 18 Post(s)
Liked: 34
You mentioned you have a 6010, I have a 5010 and a 111, that 5010 is a nice display. The last ones made with parts manufactures in Japan.

Ive got some stuff
baron2 is offline  
post #14507 of 15008 Old 02-06-2012, 08:43 PM
Senior Member
 
akopperl's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Posts: 473
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I am thinking about selling my 6020 and wanted to know how to check the number of hours on the set. Any help would be greatly appreciated.

Also, I do not have the original box. Therefore, if I were to ship the display can anyone recommend a service or company that will pack the display properly and also a reliable shipper.

Thanks
akopperl is offline  
post #14508 of 15008 Old 02-06-2012, 08:45 PM
AVS Special Member
 
baron2's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Colorado
Posts: 1,221
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 18 Post(s)
Liked: 34
You want to make sure the shipping company puts the display on a pallet

Ive got some stuff
baron2 is offline  
post #14509 of 15008 Old 02-06-2012, 09:38 PM
Member
 
progrhythmical's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 86
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by baron2 View Post

You want to make sure the shipping company puts the display on a pallet

Haha yeah, and one that keeps it upright. Good luck with that. HIGHLY inadvisable. My monitor came on Pilot air freight. The first one didn't even make it to my region's terminal....DOA super smash!! The next one came delivered to my door without a scratch. Go figure. Don't know if that helps or not haha. I work with freight companies daily. It's a crap shoot with ANY and ALL of them. I'd pick a top tier and go for it (UPS Freight, FED EX "your plasma ex", ect...). But it all depends on your points A and B. Different companies specialize in different routes just like airlines. You'll have to do some research and quoting if you don't want to get robbed.
progrhythmical is offline  
post #14510 of 15008 Old 02-06-2012, 09:43 PM
Member
 
progrhythmical's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 86
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
If it were me I'd have too much anxiety over it. I recommend selling in your area. Also, if you do decide to ship it, get the details on the "insurance" and what it "is" not "implies". You might not get the check you want if it gets smashed. Then you'll be real happy lol. Just saying cause I've had it happen to me before.
progrhythmical is offline  
post #14511 of 15008 Old 02-08-2012, 02:11 PM
AVS Special Member
 
tkbryant's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Chicago
Posts: 1,594
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
I'm finally toying with the idea of mounting my Kuro 6020, any ideas or suggestions for a good wall mount? The reason I ask is it seems that alot of the standard brackets won't fit the Kuro's mounts on the back as they are spaced farther apart than most sets.
tkbryant is offline  
post #14512 of 15008 Old 02-08-2012, 02:50 PM
Senior Member
 
bakerzdosen's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: Utah
Posts: 437
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by tkbryant View Post

I'm finally toying with the idea of mounting my Kuro 6020, any ideas or suggestions for a good wall mount? The reason I ask is it seems that alot of the standard brackets won't fit the Kuro's mounts on the back as they are spaced farther apart than most sets.

I believe this one will work with the 850x500 pattern that a 6020 evidently requires.

Also:

http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=1250340
bakerzdosen is offline  
post #14513 of 15008 Old 02-08-2012, 03:49 PM
AVS Special Member
 
tkbryant's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Chicago
Posts: 1,594
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Quote:
Originally Posted by bakerzdosen View Post

I believe this one will work with the 850x500 pattern that a 6020 evidently requires.

Also:

http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=1250340

Thanks dude!!!
tkbryant is offline  
post #14514 of 15008 Old 02-15-2012, 11:54 AM
Member
 
kamenoff's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Australia
Posts: 189
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 4 Post(s)
Liked: 12
Guys,
I recently bought Lumagen with Chromapure. I am trying to do some basic calibration to my Kuro but I am not sure how to do the white balance calibration. I understand I should use the Kuro's settings. For the rest I'll use the autocalibration on Chromapure.
Any help will be appreciated.
kamenoff is online now  
post #14515 of 15008 Old 02-19-2012, 07:49 PM
AVS Special Member
 
tkbryant's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Chicago
Posts: 1,594
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Got the mount Friday & the TV mounted by Saturday evening! WHEW!!



Uploaded with ImageShack.us
tkbryant is offline  
post #14516 of 15008 Old 02-21-2012, 07:30 PM
Newbie
 
Wiscoguy's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Location: De Forest,WI
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
That looks really good. I want to wall mount my Kuro 5020. Monoprice is such a great site for cables/mounts.
Wiscoguy is offline  
post #14517 of 15008 Old 02-21-2012, 09:17 PM
Member
 
progrhythmical's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 86
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Right on man! That looks slick! Well done!
progrhythmical is offline  
post #14518 of 15008 Old 02-25-2012, 10:51 AM
Senior Member
 
Ngerstman's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: N.J.
Posts: 234
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by D-Nice View Post

Settings: http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=1053444

Hi D-NICE. Hope all is well with you. I have not been on the forum for quite some time. After Pioneer left the business there didn't seem to be much point and my 7th and 8th generation Pioneers are still as good as it gets it seems to me. I'm not sure if you are still up on what goes on in the flat panel world but if you are I could use some advice. You were always one of the most knowledgable individuals on the forum. I need a 50-60 inch flat panel and was wondering what you would recommend. I would assume that the Panasonic and Samsungs are the current best plasmas but saw some disturbing comments about both on cnet. How about LED's at this point? Thanks. Ned.
Ngerstman is offline  
post #14519 of 15008 Old 02-25-2012, 03:50 PM
AVS Special Member
 
tkbryant's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Chicago
Posts: 1,594
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Quote:
Originally Posted by Wiscoguy View Post

That looks really good. I want to wall mount my Kuro 5020. Monoprice is such a great site for cables/mounts.

Thanks, appreciate the feedback!! Yeah, I've been recommending Monoprice to all my friends now. You can't beat their price or selection! I got the mount, 2 wall plates for cord drops, & 2 6 ft HDMI cables for $152 with shipping. The style of mount I used goes for $300-$600 alone on other sites.
tkbryant is offline  
post #14520 of 15008 Old 03-15-2012, 08:50 PM
Member
 
mike kaw's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: asia
Posts: 124
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 11
Remember my older post about my black levels not looking black. Well Here's an image that I found which showing exactly what i notice with my krp500A. MY krp500A blacks looks more like the TV on the left.


i really dont know what to do? should i send a tech over?
mike kaw is offline  
Reply Plasma Flat Panel Displays

Tags
Pioneer , Pioneer Pdp 5020fd 50 Inch 1080p Kuro Plasma Hdtv , Pioneer Pdp 6020fd 60 Inch Class Kuro Plasma Hdtv
Gear in this thread - 5020fd by PriceGrabber.com

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off