The Official Pioneer 9G North American KRP-500M / KRP-600M Owner's Discussion Thread - Page 16 - AVS Forum
Forum Jump: 
 
Thread Tools
post #451 of 4963 Old 03-15-2009, 03:54 PM
Advanced Member
 
surap's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 954
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 13
Does anybody know what "enhancer mode" in the menu do? Is it defeatible in the service mode(controlCAL)?

Just curious...
surap is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #452 of 4963 Old 03-15-2009, 04:13 PM
Member
 
ss9168's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Posts: 55
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by carftopher View Post

I just did a quick check on the 600M stand, and I believe the PDK-TS01 is the stand for the 50" monitors. The correct OEM stand for the 600M is KRP-TS01.

As far as 60" stands go, I believe I read somewhere that the 151 stand fits the 141. If that's the case, then any 60" stand should fit the 600M... It's just a matter of sourcing the stand at this point in time.

If anyone has any comments, feel free to share.

So what is the part number for the 151 stand?
ss9168 is offline  
post #453 of 4963 Old 03-15-2009, 04:14 PM
Member
 
ss9168's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Posts: 55
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
If there was only a 700 dollar difference between a 600 and a 151 which one would you buy?
ss9168 is offline  
post #454 of 4963 Old 03-15-2009, 04:17 PM - Thread Starter
AVS Special Member
 
turbe's Avatar
 
Join Date: Feb 2001
Location: Lake Tahoe, NV
Posts: 4,433
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 4 Post(s)
Liked: 88
Quote:
Originally Posted by ss9168 View Post

If there was only a 700 dollar difference between a 600 and a 151 which one would you buy?

With that small difference, the decision is more difficult, the extra year included with the Elite is worth something and if you don't have complete light control, the ISFccc Interface would be beneficial on the Elite.

Need to find a Professional Calibrator?
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
me with your Display & City


To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.

 

ControlCAL™
Designed by Calibrators for Calibrators™

No need to fumble through the Display's Menu with its Remote Control™

turbe is offline  
post #455 of 4963 Old 03-15-2009, 04:28 PM
Member
 
ss9168's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Posts: 55
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Could I use the stand from a 6020?
ss9168 is offline  
post #456 of 4963 Old 03-15-2009, 06:07 PM
Member
 
FlashJordan's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Dallas, Texas
Posts: 57
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by bfdtv View Post

Didn't see this posted, but over on another forum, user bumtious posted these settings for the European versions of the 500M and 600M.

KRP-600M

Code:
Pure Mode

Contrast                  36
Brightness                +1
Colour                     0
Tint                       0
Sharpness                -15

PRO ADJUST

PURE CINEMA
Fim Mode                OFF (SKY) or Advanced (BLUE RAY HD) OFF (SD DVD)
TXT Opt                 OFF

Intellegent Mode        OFF

PICTURE DETAIL

DRE                     OFF (more accurate) or Low if you want more fake contrast
BLACL LEVEL             OFF
ACL                     OFF
Enhancer Mode            2
Gamma                    2


COLOUR DETAIL

Colour Temp             Manual (PUSH FOR ENTER FOR 3 SECONDS)

Red High                -5
Green High               0
Blue High               -4
Red Low                 -2
Green Low                0
Blue Low                -3

CTI                     OFF

Colour Management       

Red                      0
Yellow                   0
Green                    0
Cyan                    -1
Blue                     0
Magenta                 -1

Colour Space             2

Noise Reduction         All Off
I haven't tried them yet, as I'm still running the break-in DVD with the appropriate settings.

I am at about 90 hours of break-in slides on my 600M so far and have been mixing in some viewing. I tried bumtious's settings quoted above on my (North American) 600M and, by my judgement using several Blu-Ray's I am familiar with, they skew the grayscale too much toward green and are less accurate than the built-in "Low" temperature. I have reverted back to Low. The built in "Low" seems much more accurate than the default grayscale on Movie mode on the 6020 I returned. I am using the other posted settings (besides the Color Management changes) with Pure mode and they seem very good.

Admittedly these are my impressions as a video enthusiast only and I am not a professional calibrator. I would like to use a meter and calibrate but until I get one I am hoping for some input from others on their settings for these North American 600M's (especially D-Nice who mentioned in another thread he expected to post some in the next few weeks).

Also, is the Blue Only mode on these KRP's useful for calibration of the saturation level?

I look forward to exploring these along with you guys.
FlashJordan is offline  
post #457 of 4963 Old 03-15-2009, 06:21 PM
Member
 
carftopher's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Houston, TX
Posts: 153
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by ss9168 View Post

So what is the part number for the 151 stand?

To be honest, I'm not sure. I looked up the replacement parts for the PRO-151 and they can be found here: http://parts.pioneerelectronics.com/...lNum=PRO-151FD

I'm assuming the stand would consist of the stand accessory, stand pipe, and base cover, but I'm just guessing at this point. If anyone has a better idea, please share.
carftopher is offline  
post #458 of 4963 Old 03-16-2009, 04:58 AM
Member
 
ss9168's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Posts: 55
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by carftopher View Post

To be honest, I'm not sure. I looked up the replacement parts for the PRO-151 and they can be found here: http://parts.pioneerelectronics.com/...lNum=PRO-151FD

I'm assuming the stand would consist of the stand accessory, stand pipe, and base cover, but I'm just guessing at this point. If anyone has a better idea, please share.

So lets be more clear, can any 60" pioneer stand be used on the 600 series? And when I say any, I mean the last generation stands as well.
ss9168 is offline  
post #459 of 4963 Old 03-16-2009, 05:30 AM
Member
 
carftopher's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Houston, TX
Posts: 153
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by ss9168 View Post

So lets be more clear, can any 60" pioneer stand be used on the 600 series? And when I say any, I mean the last generation stands as well.

I don't know, but I'm curious as well. I do know there is a difference between the Elite and non-Elite stands because the non-Elite stands have to raise the panel high enough to mount the speaker below the bezel.

Someone else can chime in if they know more.
carftopher is offline  
post #460 of 4963 Old 03-16-2009, 09:20 AM
AVS Special Member
 
chrisherbert's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Washington, DC
Posts: 5,863
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 17 Post(s)
Liked: 15
Quote:
Originally Posted by surap View Post

Does anybody know what "enhancer mode" in the menu do? Is it defeatible in the service mode(controlCAL)?

Just curious...

I think that "2" is pretty much equivalent to off.
chrisherbert is offline  
post #461 of 4963 Old 03-16-2009, 10:00 AM
Advanced Member
 
surap's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 954
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 13
Ok! Thanks, chrisherbert.
surap is offline  
post #462 of 4963 Old 03-16-2009, 11:52 AM
Member
 
ss9168's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Posts: 55
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I just ordered a 151fd. For such a small price differential I just couldn't figure out why not to. Without getting into where or how much it is a whopping 600 dollar difference.
ss9168 is offline  
post #463 of 4963 Old 03-16-2009, 11:57 AM
AVS Special Member
 
hhaller's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 2,438
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 28 Post(s)
Liked: 30
Quote:
Originally Posted by ss9168 View Post

I just ordered a 151fd. For such a small price differential I just couldn't figure out why not to. Without getting into where or how much it is a whopping 600 dollar difference.

$600 over the price of a 600M? If I'm thinking of the correct numbers here, that's a pretty incredible deal.
hhaller is offline  
post #464 of 4963 Old 03-16-2009, 12:15 PM
Member
 
ss9168's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Posts: 55
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I was very happy with the price. Also something to keep in mind the speakers and stand aren't exactly free. Even if you got a great ebay deal you are still another 150 bucks in the hole above the purchase price on the 600.
ss9168 is offline  
post #465 of 4963 Old 03-16-2009, 02:11 PM
Senior Member
 
kaosv1's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 225
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 13
Quote:
Originally Posted by ss9168 View Post

I just ordered a 151fd. For such a small price differential I just couldn't figure out why not to. Without getting into where or how much it is a whopping 600 dollar difference.

Either the 600m wasn't priced correctly or the 151fd wasn't. My experience has been double that...

But, one never knows.
kaosv1 is offline  
post #466 of 4963 Old 03-16-2009, 02:18 PM
Newbie
 
mlmflip's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: St. Louis, MO
Posts: 10
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Well, guys, my 600m didn't even make it out of the distribution warehouse before it was reported as damaged. Invision called to tell me they are having to re-allocate a different unit, which will push my ship-date to tomorrow. Sigh.
mlmflip is offline  
post #467 of 4963 Old 03-16-2009, 03:14 PM
Member
 
johnnyb05's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 126
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by mlmflip View Post

Well, guys, my 600m didn't even make it out of the distribution warehouse before it was reported as damaged. Invision called to tell me they are having to re-allocate a different unit, which will push my ship-date to tomorrow. Sigh.

more company in the smashed KRP thread. come over and post your sad story.
johnnyb05 is offline  
post #468 of 4963 Old 03-16-2009, 03:18 PM
Member
 
jfkrane's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 36
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
My replacement 600M unit is due for delivery day after tomorrow. Hard to be too optimistic about its arriving in functional condition at this point.
jfkrane is offline  
post #469 of 4963 Old 03-16-2009, 04:00 PM
Advanced Member
 
ndisgii's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 519
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by mlmflip View Post

Well, guys, my 600m didn't even make it out of the distribution warehouse before it was reported as damaged. Invision called to tell me they are having to re-allocate a different unit, which will push my ship-date to tomorrow. Sigh.

Sorry to hear that unfortunate news. I hope the one that does make it out is mint. We need to up our numbers here

Quote:
Originally Posted by kaosv1 View Post

Either the 600m wasn't priced correctly or the 151fd wasn't. My experience has been double that...

But, one never knows.

I PMed him about this. I feel the same as you. I hope he sends me back some good news

Quote:
Originally Posted by jfkrane View Post

My replacement 600M unit is due for delivery day after tomorrow. Hard to be too optimistic about its arriving in functional condition at this point.

Good luck on your 2nd go round. Let us know!
ndisgii is offline  
post #470 of 4963 Old 03-16-2009, 04:17 PM
 
ROMAN O's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Nationwide Staples
Posts: 4,557
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Yea if a price seems too good to be true it probably is especially on the Elites. So people should check resellerratings on any company.
ROMAN O is offline  
post #471 of 4963 Old 03-16-2009, 04:20 PM
Member
 
ss9168's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Posts: 55
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Don't want to get into a flame war, but I got it from a good company. Just because he is selling close to cost doesn't make him a bad vendor. Some folks just want to make money in volume. If I sell 10 things and make a 135 bucks each isn't that better then selling one and making 1k?
ss9168 is offline  
post #472 of 4963 Old 03-16-2009, 05:06 PM
Advanced Member
 
ndisgii's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 519
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by hhaller View Post

$600 over the price of a 600M? If I'm thinking of the correct numbers here, that's a pretty incredible deal.

Quote:
Originally Posted by kaosv1 View Post

Either the 600m wasn't priced correctly or the 151fd wasn't. My experience has been double that...


IF you use credit cards and require shipping, the $600 is not entirely accurate, but the price is still excellent for a 151FD. PM 'ss9168' for details.
ndisgii is offline  
post #473 of 4963 Old 03-16-2009, 09:36 PM
Member
 
bash's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: Western KY
Posts: 135
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Just ordered a 600M from Roman this morning, but I can't say that would've been the case if I could have picked up the 151 for $600 difference.

I believe I was looking at about $1500 difference between the two when I checked.

Roman if you have too many 151's and need to unload one more (somewhere near the $600 difference), go ahead and change my order

If not, I'll just be "stuck" enjoying the 600 provided it gets here unbroken.
- Scott
bash is offline  
post #474 of 4963 Old 03-16-2009, 10:06 PM
Member
 
Odd I/O's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Toronto, Ontario Canada
Posts: 48
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Does anyone know who carries these in Canada? Specifically around Toronto, Ontario?
Odd I/O is offline  
post #475 of 4963 Old 03-17-2009, 11:03 AM
mfb
Senior Member
 
mfb's Avatar
 
Join Date: Jun 2001
Location: Petaluma, CA
Posts: 368
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 10
Just received my delivery. FedEx LTL.

Plasma was cracked.

I will post pics on the shipment thread.

Marty
mfb is offline  
post #476 of 4963 Old 03-17-2009, 01:16 PM
AVS Special Member
 
RichB's Avatar
 
Join Date: Nov 1999
Location: Massachusetts
Posts: 8,759
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 243 Post(s)
Liked: 243
Quote:
Originally Posted by mfb View Post

Just received my delivery. FedEx LTL.

Plasma was cracked.

I will post pics on the shipment thread.

Marty

Wow, This is getting crazy.
You begin to wonder if there isn't a disgruntled employee somewhere.
Either that, or there must be a packaging flaw of some kind.

- Rich

Oppo Beta Group

Oppo BDP-105D | Oppo HA-1 | Oppo PM-1 | Parasound A51 | Revel Salon, Voice, Studio | Velodyne HGS-15
RichB is offline  
post #477 of 4963 Old 03-17-2009, 01:36 PM
Member
 
keyonman's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 29
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
This must be a packaging flaw at Pioneer. From what we have read this was assembled here in the US and since it is new in the US market they probably have not tested how the packaging of the product will protect the contents. I am sure that Pioneer is now getting a lot of feedbacks from their dealers/distributors.

I wonder how much different the packaging for the unit that was sold outside of the US ( Europe/Australia). It first came out there and there wasn't any report that we have heard of similar problems ( cracked screens) from the other side of the pond.
keyonman is offline  
post #478 of 4963 Old 03-17-2009, 01:48 PM
 
ROMAN O's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Nationwide Staples
Posts: 4,557
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
How many reports we have cracked with a Pallet? Curios myself.
ROMAN O is offline  
post #479 of 4963 Old 03-17-2009, 02:36 PM
mfb
Senior Member
 
mfb's Avatar
 
Join Date: Jun 2001
Location: Petaluma, CA
Posts: 368
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 10
I have had several Elite plasmas over the years. This 600M was packaged as well or better than the previous ones. It was strapped, and palletized.

I think these plasmas are cracked before they even get sent on their journey to us end users.

Marty
mfb is offline  
post #480 of 4963 Old 03-17-2009, 02:39 PM
Advanced Member
 
ndisgii's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 519
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by ROMAN O View Post

How many reports we have cracked with a Pallet? Curios myself.

http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=1129322
ndisgii is offline  
Closed Thread Plasma Flat Panel Displays

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off