Pioneer PDP-4340 Issue Switching from HD to SD after upgrading to HDMI - AVS Forum
Forum Jump: 
 
Thread Tools
post #1 of 1 Old 08-01-2010, 08:55 PM - Thread Starter
Newbie
 
Bacchus1976's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 5
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Here's my set up, just to get it out of the way.

Pioneer PDP-4320 Plasma Display with the External Media Receiver
Motorola DCT3416 I HD-DVR Cable Box from Comcast
6' HDMI Cable

I recently upgraded from component video cables to HDMI cables for both sound and video. After doing the upgrade I developed an issue where when switching the cable box from an HD channel to a SD channel (or the OnDemand menu from Comcast) the picture drops out completely. This happens regardless of the direction of the switch, SD -> HD or HD -> SD, and the only way to fix the issue is to power cycle the Plasma TV or swap to another input source and then back to the cable box's source. When the switch occurs there's a several second delay while the TV reacquires the signal before displaying it properly. When the picture drops following a switch there's usually a couple second display of white noise/static before the TV goes dark.

I found a similar thread in the forum (sorry, not allowed to post links yet) discussing what sounds like a very similar issue between a Sharp Aquos and a Verizon FiOS box. The "fix" posted there doesn't seem to work on my box.

Can anyone help a guy out here?
Bacchus1976 is offline  
Reply Plasma Flat Panel Displays

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off