Problems with Pioneer Kuro 5010 - AVS Forum
Forum Jump: 
 
Thread Tools
post #1 of 3 Old 03-31-2011, 11:43 PM - Thread Starter
Newbie
 
RCovell's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 3
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I see where there seems to be a lot of activity on this site, so I decided to stop lurking and join in the fun!

I have a Pioneer Kuro 5010 bought new. We love it!

However, during the last few weeks two problems have surfaced.

The first one is that the set will arbitrarily turn itself off. No sleep timer, no trouble codes, it just clicks and goes off. Interestingly, the blue 'power' light blinks as opposed to when the set is turned off normally, the 'off' light is red.

The only possibility I've come up with is something with my Harmony remote which was added after Christmas.

The second problem is severe pixelation on just one channel, CBS channel 5. Nothing has changed with my equipment or setup. Two other sets in the house and a DVD recorder work just fine on channel 5. I use an antenna for signal and recognize that pixelation is often an indicator of poor signal strength, but, this is one of my strongest stations and I talked to the station engineer and he confirms they're running at full power.

I've even plugged the RG 6 from the antenna directly into the Pioneer with no change. All connections appear tight.

I'm at a loss on both of these issues. Has anybody else experienced anything like either of these problems and found solutions?

I appreciate any input.

Thanks, Bob.
RCovell is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 Old 04-01-2011, 05:09 AM
VFR
AVS Special Member
 
VFR's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 1,027
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=764225

Post #578
VFR is offline  
post #3 of 3 Old 04-01-2011, 10:21 PM - Thread Starter
Newbie
 
RCovell's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 3
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
VFR-
Thanks for the link. I looked around a little bit before posting my question, but obviously hadn't seen that thread.

I followed the advice and did a re-set on my 5010. Had to re-do all my settings, but, got it done. Will be interested to see if it solves the intermittent power off problem.

As I had to do a channel scan, too, I was interested in seeing if it would help my pixelation problem on channel 5, but, it didn't. I checked the signal strength meter and it was reading 88/100. Few of my other stations read that high.
Sure would like to find a solution to that problem.

Thanks again for the help. Bob.
RCovell is offline  
Reply Plasma Flat Panel Displays

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off