Does your 2011 Samsung "D" plasma have brightness pops? - Page 68 - AVS Forum
View Poll Results: Does your 2011 Samsung D series plasma have brightness "pops"?
Yes 1 100.00%
No 0 0%
Voters: 1. You may not vote on this poll

Forum Jump: 
Reply
 
Thread Tools
post #2011 of 2249 Old 01-31-2012, 05:08 AM
Senior Member
 
LanceX's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 480
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 3 Post(s)
Liked: 10
awesome bry.

AGAIN ZOYD COMFIRMED NO TRUE CHANGE IN BLACK LEVELS. Those that cant optimize please see Zoyds thread on manually updating!
LanceX is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2012 of 2249 Old 01-31-2012, 05:36 AM
AVS Special Member
 
zoyd's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Planet Dog
Posts: 4,517
Mentioned: 18 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 122 Post(s)
Liked: 324
Quote:
Originally Posted by KTM250 View Post

I would be very careful saying this. The update has really trashed the picture on my D8000. The blacks are no longer black they are gray. Dark content never gets black. It looks like what they did was to make the tv stay in the popped state. Dark content has the light haze look to it now. I hope recalibrating will help. If not I will contacting Samsung and found out how to roll this back one Rev.

Try again after calibration (I'm assuming you have a meter to confirm?). The update in no way trashes the black levels. 0% pre/post black level stability has been confirmed on the D8000 and D7000 by me(51D8000) and Jason Widdon@HDJ owners thread (64D7000), not sure if Larry has measured it yet but his qualitative assessment was positive.

You will not be able to rollback the update without replacing your logic board.

-----

To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
zoyd is online now  
post #2013 of 2249 Old 01-31-2012, 05:39 AM
Member
 
KTM250's Avatar
 
Join Date: May 2008
Posts: 195
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 14
Quote:
Originally Posted by LanceX View Post

awesome bry.

AGAIN ZOYD COMFIRMED NO TRUE CHANGE IN BLACK LEVELS. Those that cant optimize please see Zoyds thread on manually updating!

AGAIN IT TRASHED MY PICTURE. So which tv does zoyd have 7000 or 8000? This could be a difference. What would be nice is to have one of the pro calibrators with good equipment check the black level out. I also have a i1d2 meter like zoyd and it is not the best at the low end.
KTM250 is offline  
post #2014 of 2249 Old 01-31-2012, 06:03 AM
AVS Special Member
 
zoyd's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Planet Dog
Posts: 4,517
Mentioned: 18 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 122 Post(s)
Liked: 324
Post your D2 measurements of a 0% stimulus for comparison.

51D8000 pre=0.015 ftL, post=0.015 ftL
64D7000 pre=0.007 ftL, post=0.007 ftL

-----

To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
zoyd is online now  
post #2015 of 2249 Old 01-31-2012, 08:26 AM
Member
 
KTM250's Avatar
 
Join Date: May 2008
Posts: 195
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 14
Zoyd you stated that "You will not be able to rollback the update without replacing your logic board". Now please explain to me why this would be? If you can flash it up you should be able to flash it down. Makes no sense.
KTM250 is offline  
post #2016 of 2249 Old 01-31-2012, 08:39 AM
AVS Special Member
 
AvidHiker's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: New Jersey
Posts: 1,130
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Liked: 35
I believe zoyd said this is because the logic board comes with factory-installed firmware that has never been released to the public (prior firmware upgrades have not modified, and therefore did not contain, the logic firmware). Once you upgrade it to this "popless" revision, you overwrite the old firmware, so there is no going back.
AvidHiker is offline  
post #2017 of 2249 Old 01-31-2012, 09:08 AM
Member
 
redrayderz01's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Frisco, Texas
Posts: 164
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
So Samsung in California called me today and offered me a refund because the technician that came yesterday (replaced mainboard) deemed the tv irrepairable. This was before I did the logic board update.

I declined the refund and told the lady that I adjusted the settings and can live with the pops. I DON'T want to start all over with another TV.

So far so good with the logic board update.
redrayderz01 is offline  
post #2018 of 2249 Old 01-31-2012, 09:13 AM
AVS Special Member
 
zoyd's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Planet Dog
Posts: 4,517
Mentioned: 18 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 122 Post(s)
Liked: 324
Quote:
Originally Posted by AvidHiker View Post

I believe zoyd said this is because the logic board comes with factory-installed firmware that has never been released to the public (prior firmware upgrades have not modified, and therefore did not contain, the logic firmware). Once you upgrade it to this "popless" revision, you overwrite the old firmware, so there is no going back.

correct. Factory logic flash files are not available to revert to.

-----

To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
zoyd is online now  
post #2019 of 2249 Old 01-31-2012, 09:20 AM
AVS Special Member
 
zoyd's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Planet Dog
Posts: 4,517
Mentioned: 18 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 122 Post(s)
Liked: 324
Oh and by the way, none of this would have been possible without the work of several people over at samygo.tv I would not have been able to extract those flash files if they hadn't first hacked the D series TVs and discovered the firmware encryption keys.

-----

To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
zoyd is online now  
post #2020 of 2249 Old 01-31-2012, 11:35 AM
Member
 
cyberbrad's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 70
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
zoyd - I have a 64D7000 currently running FW 1011 and logic board version shows 2011-02-22. The TV is currently prompting me to install FW 1015. Do you recommend that I apply that 1015 firmware first, and then apply the logic board update? Or apply logic board first and then firmware?
cyberbrad is offline  
post #2021 of 2249 Old 01-31-2012, 11:48 AM
AVS Special Member
 
zoyd's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Planet Dog
Posts: 4,517
Mentioned: 18 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 122 Post(s)
Liked: 324
You can just apply the 1014.6 FW here to save time and then recheck logic board version. If it isn't 11-11-04 then apply the logic board update. I'm not aware of any benefits for being on 1015 vs. 1014.6

-----

To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
zoyd is online now  
post #2022 of 2249 Old 01-31-2012, 12:16 PM
Member
 
cyberbrad's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 70
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Thanks. Are you saying it saves time because 1014.6 includes the 11-11-04 logic board update?
cyberbrad is offline  
post #2023 of 2249 Old 01-31-2012, 12:29 PM
Member
 
alexmanny01's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 138
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Does anyone have the roll back update for the d7000?
alexmanny01 is offline  
post #2024 of 2249 Old 01-31-2012, 12:42 PM
Newbie
 
ampogo's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 10
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by cyberbrad View Post

Thanks. Are you saying it saves time because 1014.6 includes the 11-11-04 logic board update?

That is correct.
ampogo is offline  
post #2025 of 2249 Old 01-31-2012, 12:42 PM
AVS Special Member
 
zoyd's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Planet Dog
Posts: 4,517
Mentioned: 18 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 122 Post(s)
Liked: 324
Quote:
Originally Posted by cyberbrad View Post

Thanks. Are you saying it saves time because 1014.6 includes the 11-11-04 logic board update?

yep, but it does not always get applied, it's been hit and miss

-----

To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
zoyd is online now  
post #2026 of 2249 Old 01-31-2012, 12:46 PM
Newbie
 
Squints's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 14
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by alexmanny01 View Post

Does anyone have the roll back update for the d7000?

I second this. I would like the roll back as well!!
Squints is offline  
post #2027 of 2249 Old 01-31-2012, 01:24 PM
AVS Special Member
 
LarryInRI's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: in RI
Posts: 5,265
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 4 Post(s)
Liked: 147
Quote:
Originally Posted by redrayderz01 View Post

Major, major props to Zoyd and Larry. Do you guys work for Samsung or something?
Lol
Tonight was the first night where I could actually enjoy some shows!


All the credit should go to zoyd. He is the one with the knowledge and experience in digital and analog electronics engineering. I'm just an old physicist -- the analog type -- that follows him around picking up his crumbs here and there.

Larry
LarryInRI is offline  
post #2028 of 2249 Old 01-31-2012, 01:27 PM
Member
 
cyberbrad's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 70
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Thanks zoyd and ampogo !
cyberbrad is offline  
post #2029 of 2249 Old 01-31-2012, 01:31 PM
AVS Special Member
 
LarryInRI's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: in RI
Posts: 5,265
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 4 Post(s)
Liked: 147
Quote:
Originally Posted by zoyd View Post

Try again after calibration (I'm assuming you have a meter to confirm?). The update in no way trashes the black levels. 0% pre/post black level stability has been confirmed on the D8000 and D7000 by me(51D8000) and Jason Widdon@HDJ owners thread (64D7000), not sure if Larry has measured it yet but his qualitative assessment was positive.

You will not be able to rollback the update without replacing your logic board.


I measured my 64D7000 last night. The minimum luminance level was unchanged from before the logic update. It is still at 0.007-0.008 ftL.


A note to those that have to enter the service menu: Doing so will reset all your user settings to the factory default values -- including the Brightness.

Larry
LarryInRI is offline  
post #2030 of 2249 Old 01-31-2012, 01:36 PM
AVS Special Member
 
zoyd's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Planet Dog
Posts: 4,517
Mentioned: 18 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 122 Post(s)
Liked: 324
Quote:
Originally Posted by Squints View Post

I second this. I would like the roll back as well!!

Why?

-----

To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
zoyd is online now  
post #2031 of 2249 Old 01-31-2012, 03:14 PM
Newbie
 
Squints's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 14
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Was having troubles last night updating my PND6900. Kept saying "no match". Have to try the "less_deepblack" file Tonight when I get home. Just seems plugging the USB in from Samsung would be less of a "hack" so to speak. Diving into this makes me uncomfortable, don't want to brick my tv. The thought of voiding my warranty is lingering in m head....

You guys are good though. Thank you for your efforts! Samsung seems to hang us out to dry with their lack of concern on the subject...

I'll update if I'm successful.
Squints is offline  
post #2032 of 2249 Old 01-31-2012, 03:18 PM
AVS Special Member
 
zoyd's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Planet Dog
Posts: 4,517
Mentioned: 18 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 122 Post(s)
Liked: 324
gotcha, I understand. Having not seen a rollback yet I am dubious Samsung will actually provide one but you never know.

-----

To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
zoyd is online now  
post #2033 of 2249 Old 01-31-2012, 04:30 PM
Newbie
 
ampogo's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 10
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by Squints View Post

Was having troubles last night updating my PND6900. Kept saying "no match". Have to try the "less_deepblack" file Tonight when I get home. Just seems plugging the USB in from Samsung would be less of a "hack" so to speak. Diving into this makes me uncomfortable, don't want to brick my tv. The thought of voiding my warranty is lingering in m head....

You guys are good though. Thank you for your efforts! Samsung seems to hang us out to dry with their lack of concern on the subject...

I'll update if I'm successful.

I had the same issue, I also had to use the less_deepblack on mine and the "updating" process commenced. Good luck!
ampogo is offline  
post #2034 of 2249 Old 01-31-2012, 04:32 PM
Newbie
 
ampogo's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 10
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Thank you Zoyd, I no longer have brightness pops now that I updated my logic board. This was a long time coming, congrats to everyone now we can enjoy the tv fully.
ampogo is offline  
post #2035 of 2249 Old 01-31-2012, 04:40 PM
Member
 
alexmanny01's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 138
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
So do us d7000 owners with firmware 1015 need the roll back USB?

Thanks
alexmanny01 is offline  
post #2036 of 2249 Old 01-31-2012, 04:41 PM
Member
 
redrayderz01's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Frisco, Texas
Posts: 164
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by ampogo View Post

Thank you Zoyd, I no longer have brightness pops now that I updated my logic board. This was a long time coming, congrats to everyone now we can enjoy the tv fully.

Congrats! Feels good, doesn't it?
redrayderz01 is offline  
post #2037 of 2249 Old 01-31-2012, 04:52 PM
AVS Special Member
 
zoyd's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Planet Dog
Posts: 4,517
Mentioned: 18 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 122 Post(s)
Liked: 324
Quote:
Originally Posted by ampogo View Post

Thank you Zoyd, I no longer have brightness pops now that I updated my logic board. This was a long time coming, congrats to everyone now we can enjoy the tv fully.

Great! glad to hear it.

@alexmanny01: You can wait till samsung sends you a rollback or update logic board as others are doing. your choice.

-----

To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
zoyd is online now  
post #2038 of 2249 Old 01-31-2012, 05:34 PM
Member
 
pato79's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 69
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Update:

Its been about a week and I have not seen one pop on either my 51D8000, or 59D8000.

Thanks again to everyone especially Zoyd.
pato79 is offline  
post #2039 of 2249 Old 01-31-2012, 08:14 PM
Member
 
alexmanny01's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 138
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Sorry I'm sure it's been discussed...
How do I update logic board and then upstate to fix? Thanks to all
alexmanny01 is offline  
post #2040 of 2249 Old 01-31-2012, 08:22 PM
AVS Special Member
 
LarryInRI's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: in RI
Posts: 5,265
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 4 Post(s)
Liked: 147
First post in the Samsung D series FBr fix discussion thread.

Larry
LarryInRI is offline  
Reply Plasma Flat Panel Displays

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off