Official Panasonic 2011 TC-PxxVT30 Series Thread Discussion Thread [No Price Talk] - Page 199 - AVS Forum
Forum Jump: 
Reply
 
Thread Tools
post #5941 of 6439 Old 03-10-2012, 10:10 PM
Senior Member
 
hifichip76's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 202
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
An odd problem that has come up on my 55" vt30 (the second one I've had).

VERY obvious white noise ("snow") on the left edge of the screen, often accompanied by white flashing/snapping. After playing with it for a while and changing all kinds of settings my Marantz 7005 pre/pro, turns out it only happens when my Marantz 7005's hdmi output #1 is connected to the vt30's hdmi input #1. Both of them are ARC capable. Could the Marantz ARC be generating some type of noise that only the vt30's input #1 is sensitive to? Something to do with ARC? I almost never use ARC, anyway. None of the hdmi settings on the 7005 made any difference, accept the resolution settings-sometimes.

Any other combinations work fine. So odd.
hifichip76 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #5942 of 6439 Old 03-11-2012, 06:21 AM
Member
 
Nizyo's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 40
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Okay so a quick little update. I'm a gamer and that's what I'll use my TV for 80% of the time. Any ways, been playing the newly released MASS EFFECT 3 game for about 25hours since Wednesday. Playing single player leaves no IR whatsoever since there is cut-scenes and when not on a mission there's no huds.. so I simply do not even think about it.

On multiplayer there's a bright red cross and the other combat huds which are a bit transparent. If I run the scrolling bar I can see it(the cross) but I decided to try and push it a little bit so played around 1½hours before returning to single player. After a few minutes you couldn't see it any more(with scrolling bar).

I'm not sure how long I can have something that bright and static on, but seeing as most games doesn't have as many cut scenes etc as ME3 we'll see I guess. Very happy so far. Starting to become less and less paranoid about IR (never had any issues apart from me checking with scrolling bar).

Made me think though, would be interesting to see on a lcd with a scrolling bar if you could see any similarities. Cuz I can't see the cross on normal viewing, just the white scrolling bar.
Nizyo is offline  
post #5943 of 6439 Old 03-11-2012, 09:08 AM
Advanced Member
 
kevin_mahaney's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Springfield, MO
Posts: 617
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 13
Quote:
Originally Posted by hifichip76 View Post

An odd problem that has come up on my 55" vt30 (the second one I've had).

VERY obvious white noise ("snow") on the left edge of the screen, often accompanied by white flashing/snapping. After playing with it for a while and changing all kinds of settings my Marantz 7005 pre/pro, turns out it only happens when my Marantz 7005's hdmi output #1 is connected to the vt30's hdmi input #1. Both of them are ARC capable. Could the Marantz ARC be generating some type of noise that only the vt30's input #1 is sensitive to? Something to do with ARC? I almost never use ARC, anyway. None of the hdmi settings on the 7005 made any difference, accept the resolution settings-sometimes.

Any other combinations work fine. So odd.

It sounds like an HDMI problem (shouldn't have to do specifically with ARC). Did you try switching cables, or trying different inputs on both the TV and Marantz (TV HDMI 1 to Marantz HDMI 2, TV HDMI 2 to Marantz HDMI 3, etc)? Make sure as many variables as possible are eliminated, it could be a very simple fix.

All persons, living and dead, are purely coincidental. - Kurt Vonnegut Jr.

kevin_mahaney is offline  
post #5944 of 6439 Old 03-11-2012, 01:32 PM
Member
 
rohiii's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: Seattle Area
Posts: 18
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Just delivered yesterday 3/10. Initial thoughts/comments...
  • This thing is HEAVY. I paid $80 for delivery and am glad I did, as I'm not sure my wife and I could have gotten it upstairs, frankly...
  • It's big, but it almost seems to shrink once turned on. Put another way, I had some concern about it being too big for my (approx 15' X 17') room (with a viewing spot about 13' from the screen) but no more...
  • The set has a build month of Jan 2012, which is good, has virtually no buzz (a very faint amount if I put my ear up to the back of the set, though the fan is actually slightly louder), and is quite attractive (though I would still say the Sammy D7000/8000 screens are better looking).

And, a couple of questions...
  • Is there any reason NOT to do a software/firmware update? Have folks experienced any negatives post-upgrade that didn't exist before?
  • I am using a Boston TVM 25 soundbar and its placement blocks the IR port on the set. This is mostly OK, as I have an IR extender on my cable box (Comcast HD box, fairly basic unit, I think) that allows me to use the box for many TV functions. However, I still have to turn the TV and box on and off separately, and this requires access to the set's IR window. Are there are workarounds to this?

Thanks all, excited to spend some time with this monster.
rohiii is offline  
post #5945 of 6439 Old 03-11-2012, 09:30 PM
Member
 
MrD1sturbed's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 25
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Ok so day 3 with my 65VT30 is in the books and so far I love this set. I watched Rio in 3D last night and my jaw dropped the entire time. Simply amazing. I was watching some ABC primetime tonight (Once Upon A Time, Desperate Housewives & GCB) and I was really impressed with the colors. I have it set on THX, and haven't really played with the custom settings. I did NOT run the slides for 100 hours, as I was really impatient to play with my new toy. Couple questions.

1. Is it ABSOLUTELY necessary to run the slides to get a good picture?
2. If I don't run the slides, what are some settings I should try to get a quality picture (since I wouldn't be able to use D-Nice's settings)?

I'll probably have more as I use the set more, but answers to those would really help out. Thanks all in advance.
MrD1sturbed is offline  
post #5946 of 6439 Old 03-11-2012, 11:31 PM
AVS Club Gold
 
htwaits's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: Palo Alto, CA
Posts: 24,782
Mentioned: 4 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 84 Post(s)
Liked: 465
Quote:
Originally Posted by MrD1sturbed View Post

1. Is it ABSOLUTELY necessary to run the slides to get a good picture?

No, but having D-Nice or another professional calibrator here at AVS work on you display will get you the best possible picture quality.

Quote:
2. If I don't run the slides, what are some settings I should try to get a quality picture (since I wouldn't be able to use D-Nice's settings)?

You can try D-Nice's settings, or any others that you find in this thread. It's a good idea to keep a record of all the changes you make.

It's probably a good idea to avoid fixed images, black bars, and high contrast settings for the first few hundred hours.

You can read about owner experiences with professional calibration using the link in the signature section at the bottom of my post. Calibration isn't for everyone, but among those who have had it done, and reported the results here at AVS, almost all have been happy with the results.
htwaits is online now  
post #5947 of 6439 Old 03-12-2012, 12:04 PM
Advanced Member
 
JohnnytheSkin's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: The Twin Cities
Posts: 557
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Burn-In/IR Update:

So my IR is still there from the Food Network, and now I see some of the lower-left HUD windows from Mass Effect 3. What bugs me is that I play for a max of two hours at a time, and Mass Effect has those windows up for tops, 30-40% of the game. The rest is full screen cutscenes or wandering around with no HUD to speak of (save the brief dialogue choices). That ratio "should" prevent IR and burn-in, right? I've played 22 hours and already have the same shadowy IR on the green or low white slides. The HUD isn't even white! It's an electric blue deal.

I've always had the pixel orbiter on, and I typically run the slides when I'm done watching anything for an hour or two before I go to bed. I just bought the Disney WOW disc and have run the pixel flipper for at least ten hours so far...and it's still there.

I've babied this thing, have varied content, love the picture, but I'm really pissed off right now if I've somehow ruined it. I saw no IR from football games, no IR from other games (including Mass Effect 2 w/ similar HUD and Skyrim with the HUD turned low), no IR from my widescreen movies. What the hell! Should this be happening with where I'm at hours wise and usage wise?
JohnnytheSkin is offline  
post #5948 of 6439 Old 03-12-2012, 04:16 PM
AVS Addicted Member
 
BillP's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Location: PA
Posts: 13,702
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 9 Post(s)
Liked: 38
Quote:
Originally Posted by MrD1sturbed View Post

If I don't run the slides, what are some settings I should try to get a quality picture (since I wouldn't be able to use D-Nice's settings)?

Of course you can still use D-Nice's settings (nobody is going to arrest you). I didn't use the slides, and didn't try his settings until after owning my VT30 for about 7 months, and still found his settings to be better than THX (which is what I had been using). Maybe it's not optimized since I didn't follow the procedure, but the real question is whether his settings are better than an alternative, and IMO they are so I still use them.
BillP is offline  
post #5949 of 6439 Old 03-12-2012, 04:55 PM
Member
 
FiOS ConVert's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 131
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Does anyone know if the serial number / build date is available in the software service menu? I was not home when my precious was delivered and wall mounted. I'm not experiencing any issues, just curious though. So far this thing is AWESOME!

HD Junkie
FiOS ConVert is offline  
post #5950 of 6439 Old 03-12-2012, 05:30 PM
AVS Special Member
 
mvp2005fan's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 1,284
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 12
Quote:
Originally Posted by FiOS ConVert View Post

Does anyone know if the serial number / build date is available in the software service menu? I was not home when my precious was delivered and wall mounted. I'm not experiencing any issues, just curious though. So far this thing is AWESOME!

I don't think it is. It is, however, on the box, if the delivery guys left that.

Failing that, I'd just check the EEPROM version, which is what matters the most.
mvp2005fan is offline  
post #5951 of 6439 Old 03-12-2012, 05:31 PM
AVS Special Member
 
mvp2005fan's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 1,284
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 12
Quote:
Originally Posted by MrD1sturbed View Post

Ok so day 3 with my 65VT30 is in the books and so far I love this set. I watched Rio in 3D last night and my jaw dropped the entire time. Simply amazing. I was watching some ABC primetime tonight (Once Upon A Time, Desperate Housewives & GCB) and I was really impressed with the colors. I have it set on THX, and haven't really played with the custom settings. I did NOT run the slides for 100 hours, as I was really impatient to play with my new toy. Couple questions.

1. Is it ABSOLUTELY necessary to run the slides to get a good picture?
2. If I don't run the slides, what are some settings I should try to get a quality picture (since I wouldn't be able to use D-Nice's settings)?

I'll probably have more as I use the set more, but answers to those would really help out. Thanks all in advance.

Please see the mini-FAQ for a reply to your first 2 questions. You might find some other info there useful as well. Good luck!
mvp2005fan is offline  
post #5952 of 6439 Old 03-13-2012, 06:21 AM
Member
 
bahamabart's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 67
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I cannot say I followed DNice procedures 100% but i did use his slides for 100 hours and loaded his settings and no doubt its a stunning picture which stops people in thier tracks. Clearly better than any factory option. I never upgraded firmware, dont know my firmware LOL.

Its worth it and in the end if its not for you, no harm or foul.
bahamabart is offline  
post #5953 of 6439 Old 03-13-2012, 06:26 AM
Member
 
Nizyo's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 40
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by JohnnytheSkin View Post

Burn-In/IR Update:

So my IR is still there from the Food Network, and now I see some of the lower-left HUD windows from Mass Effect 3. What bugs me is that I play for a max of two hours at a time, and Mass Effect has those windows up for tops, 30-40% of the game. The rest is full screen cutscenes or wandering around with no HUD to speak of (save the brief dialogue choices). That ratio "should" prevent IR and burn-in, right? I've played 22 hours and already have the same shadowy IR on the green or low white slides. The HUD isn't even white! It's an electric blue deal.

I've always had the pixel orbiter on, and I typically run the slides when I'm done watching anything for an hour or two before I go to bed. I just bought the Disney WOW disc and have run the pixel flipper for at least ten hours so far...and it's still there.

I've babied this thing, have varied content, love the picture, but I'm really pissed off right now if I've somehow ruined it. I saw no IR from football games, no IR from other games (including Mass Effect 2 w/ similar HUD and Skyrim with the HUD turned low), no IR from my widescreen movies. What the hell! Should this be happening with where I'm at hours wise and usage wise?


Wow mate that sucks. Been playing ME3 A LOT. 26hours into the SP and done like 6 hours of online. Online there's that static BRIGHT RED CROSS on lower left. Leaves an image obviously, but after switching content it's gone after a few minutes. Played 1h30min MP yesterday with that thing up, no issues. I can see it clearly when running the scrolling bar, but after watching something or playing single player it's gone.

Makes me wonder about new games like the witcher 2 which I know had non transparent huds.. and I wonder how it'll be in Max Payne. So far so good anyways. And Yes, SP shouldn't be an issue since when out of combat it's either no huds or cinematics. That's why I simply don't give a f when playing SP.

EDIT: I could actually see a little IR from my weapon, ran my scrolling bar for 5mins and already started to fade, putting AVATAR in my BR and I will let it run while I go to the gym. Should be gone by then ^_^. I reckong putting a movie is better then the scrolling bar. Auto shut-off after 2h ftw
Nizyo is offline  
post #5954 of 6439 Old 03-13-2012, 07:06 AM
Member
 
kumar2k's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 48
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
This photo doesn't do full justice to the real picture. This is a TWC source that paused so you can see some artifacts. I'll try to take a picture of a bd source soon.
LL
kumar2k is offline  
post #5955 of 6439 Old 03-13-2012, 07:07 AM
Member
 
kumar2k's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 48
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by kumar2k View Post

This photo doesn't do full justice to the real picture. This is a TWC source that paused so you can see some artifacts. I'll try to take a picture of a bd source soon.

Btw, this is a month after d-nice did his trick.
kumar2k is offline  
post #5956 of 6439 Old 03-13-2012, 07:48 AM
Advanced Member
 
mark_b's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 620
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 10 Post(s)
Liked: 22
Do people see alot of aliasing in the picture, depending on the content you watch? I seem to be noticing it quite a bit, but probably more so due to compression on my satellite provider. Add into that a very soft looking picture depending on what I watch and noise. Bluray material and games look excellent though, just regular tv and more so HD, not visable on SD.
mark_b is offline  
post #5957 of 6439 Old 03-13-2012, 07:58 AM
Advanced Member
 
RaggedEdge's Avatar
 
Join Date: Jan 2001
Location: Springfield, TN
Posts: 544
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 16
There is a huge difference in the quality of my Directv picture and movies that I watch on Blu-Ray. Bad sources are really revealed with this set.

Alex
RaggedEdge is online now  
post #5958 of 6439 Old 03-13-2012, 01:13 PM
Member
 
Nizyo's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 40
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
So to answer my own post, the gun hud is now gone after running Avatar and having the TV auto shut-off while I was away. Good times, good times.

Really tempted to buy a calibration disk. If I can't buy the Disney WoW ( not available in europe) which one would you recommend? Anyone used any other disc with this TV?
Nizyo is offline  
post #5959 of 6439 Old 03-13-2012, 02:25 PM
AVS Addicted Member
 
D-Nice's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Columbia, SC
Posts: 14,947
Mentioned: 2 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 28 Post(s)
Liked: 214
Quote:
Originally Posted by kumar2k View Post


Btw, this is a month after d-nice did his trick.

Glad to hear you are still enjoying the calibration
D-Nice is offline  
post #5960 of 6439 Old 03-13-2012, 07:08 PM
Newbie
 
ne0busin3ss's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 12
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
A similar issue here -but with the Discovery channel logo burn. One could see the faint outline of the DC logo during the scrolling vertical bar scan, and on most light/white background scenes. I would estimate I identified this issue within the first 100- 200 hour viewing range. So... I simply stopped watching the discovery channel, downloaded a break-in disk from this site, ran the disk 4 to 5 times overnight, and now while some DC residue is there, it is very hard to see.

This IR issue with the Panasonic VT30 series is a big deal, and possibly a deal breaker for potential future buyers from my perspective -I think this forum should hightlight this point.
ne0busin3ss is offline  
post #5961 of 6439 Old 03-13-2012, 08:15 PM
AVS Special Member
 
mvp2005fan's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 1,284
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 12
Quote:
Originally Posted by ne0busin3ss View Post

A similar issue here -but with the Discovery channel logo burn. One could see the faint outline of the DC logo during the scrolling vertical bar scan, and on most light/white background scenes. I would estimate I identified this issue within the first 100- 200 hour viewing range. So... I simply stopped watching the discovery channel, downloaded a break-in disk from this site, ran the disk 4 to 5 times overnight, and now while some DC residue is there, it is very hard to see.

This IR issue with the Panasonic VT30 series is a big deal, and possibly a deal breaker for potential future buyers from my perspective -I think this forum should hightlight this point.

Sorry to hear about your Discovery channel issue.

Just curious: how much Discovery channel watching (i.e. frequency and longest duration) brought on the IR?
mvp2005fan is offline  
post #5962 of 6439 Old 03-13-2012, 08:49 PM
Senior Member
 
terzaghi's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 305
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
No burn in or IR here. Any IR I get goes away in seconds.
terzaghi is offline  
post #5963 of 6439 Old 03-14-2012, 04:30 AM
Newbie
 
ne0busin3ss's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 12
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by mvp2005fan View Post

Sorry to hear about your Discovery channel issue.

Just curious: how much Discovery channel watching (i.e. frequency and longest duration) brought on the IR?

Hi,

During the first 100 hours -probably 55- 65%. The logo was always on during the shows, off during commercials, so it was not a constant on situation. The set seems fine for now, I can barely see any residual DC artifacts.
ne0busin3ss is offline  
post #5964 of 6439 Old 03-14-2012, 07:13 AM
Member
 
kumar2k's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 48
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Couple of thoughts here based on the recent IR related posts. I am not sure if this is already done elsewhere. Or may be it is so crazy that no one ventured into this ;-)

1. I think we should petition all the channels that do not have a transparent logo - Discovery, NG, History, Golf, etc - to go transparent. I understand we may be a small number but I don't think it is that big a deal for the channels to do that. Maybe this should be sponsored by all plasma manufacturers. Already several channels have fixed their logos, why can't others.

2. Can we categorize the IR issues as first few hundred hours, with calibrated sets, without calibration, with D-Nice settings etc. This will also serve as a guidance for future owners to minimize if not avoid.
kumar2k is offline  
post #5965 of 6439 Old 03-14-2012, 12:30 PM
Newbie
 
mnjeepmale's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I just received my 65" VT30 a few days ago. Not bad of a TV. I am starting to like it. Have not calibrated the tv. I'm a novice. Can someone point me to a thread to follow for this?

Another thing not I noticed. When using Youtube in Vieracast I can't get the same content as searching from a pc. I even added a video to my favorites and went to the tv to try and play it, well it didn't appear. Is this app limited on the content or a parential setting that I need to adjust? Anything else I should be aware of with the apps on the tv?
mnjeepmale is offline  
post #5966 of 6439 Old 03-14-2012, 12:50 PM
Advanced Member
 
jconjason's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 971
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 12 Post(s)
Liked: 78
Quote:
Originally Posted by kumar2k View Post


1. I think we should petition all the channels that do not have a transparent logo - Discovery, NG, History, Golf, etc - to go transparent. I understand we may be a small number but I don't think it is that big a deal for the channels to do that. Maybe this should be sponsored by all plasma manufacturers. Already several channels have fixed their logos, why can't others.

Good luck. Myself and others have contacted ESPN, which is clearly the worst of the worst for burn in, and we were met with a brick wall.

PANASONIC VT50 FOR SALE!!!!

Panasonic 60VT60 3DTV
Denon AVR 4311CI
Klipsch F-30 Fronts
Klipsch C-20 Center
Klipsch S-20 Sides
Klipsch B-20 Rears
PA 120 12" Sub
Dune HD Smart D1
PS3 Slim
DirecTV HR34 DVR

jconjason is online now  
post #5967 of 6439 Old 03-14-2012, 12:57 PM
Member
 
wcmartin's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 133
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
My 65VT30 manufacture date is Nov 2011. Have 2.2 firmware and eeprom 84.46. Have had set for two weeks. I'm noticing screen flicker (flashing) reqularly when watching hockey games. It's not the brightness fluctuate I have read about. Any ideas for fix? Is this an adjustment or service call to Panasonic. I have done the 100 hr and D-Nice calibration set-up. Flicker was there before the calibration set-up. Any ideas?
wcmartin is offline  
post #5968 of 6439 Old 03-14-2012, 01:50 PM
Senior Member
 
mvision7m's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Sullivan County, New York
Posts: 354
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 19
Quote:
Originally Posted by mark_b View Post

Do people see alot of aliasing in the picture, depending on the content you watch? I seem to be noticing it quite a bit, but probably more so due to compression on my satellite provider. Add into that a very soft looking picture depending on what I watch and noise. Bluray material and games look excellent though, just regular tv and more so HD, not visable on SD.

I agree with what others have stated in that the VT series sets seem to show bad video signals in all of their ugly glory. High quality HD signals look great to truly amazing but it's almost like anything that isn't nearly pristine looks bad to outright horrible. That's been my experience with my set anyway. At times while watching a show on Netflix I'll be really amazed at how the picture almost looks like its from a blu-ray source and other times it looks like garbage. Even some less than great blu-rays look bad while the good ones look spectacular.
mvision7m is offline  
post #5969 of 6439 Old 03-14-2012, 03:09 PM
Advanced Member
 
hodges69's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: NC
Posts: 870
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 19
Perhaps some blame should be given to the source and the transfer of same?
hodges69 is offline  
post #5970 of 6439 Old 03-14-2012, 03:13 PM
AVS Special Member
 
TitusTroy's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: New York City
Posts: 2,640
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 10 Post(s)
Liked: 89
Quote:
Originally Posted by JohnnytheSkin View Post

Burn-In/IR Update:

So my IR is still there from the Food Network, and now I see some of the lower-left HUD windows from Mass Effect 3

I own the VT30 and also see IR...I watch a lot of ESPN/ESPNEWS HD and the logo on the bottom right is retained on my screen...very faint and only notice it against an all white or very light background but it's definitely there...ran the scrolling bar and it got better but it's still there...so anyone who says that IR is no longer a problem on 2011 sets is misinformed
TitusTroy is offline  
Reply Plasma Flat Panel Displays

Tags
Panasonic Viera Tc P65vt30 65 Inch 3d Plasma Hdtv , Panasonic , Plasma Hdtv , Panasonic Viera Tc P55vt30 55 Inch 1080p 3d Plasma Hdtv
Gear in this thread

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off