Official Samsung 2011 PNxxD530 Thread - Page 2 - AVS Forum
Forum Jump: 
Reply
 
Thread Tools
post #31 of 48 Old 03-05-2012, 04:44 AM
Member
 
apnea's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 59
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Very odd - I have the US (Canadian) version, and cinema smooth (is that 'film mode?') is only ever available in 1080i mode - 1080p doesn't work, irrespective of the frame rate. Odd, maybe a difference between models.

I'd also like to know about the firmware, brightness pops on mine are tempting me to return it to Costco before my 90d are up.....
apnea is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #32 of 48 Old 03-08-2012, 05:41 PM
Member
 
apnea's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 59
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Bump: anyone with a 530 tried to update the firmware? Anyone else annoyed by pops?
apnea is offline  
post #33 of 48 Old 03-19-2012, 04:23 PM
Member
 
apnea's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 59
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Final bump, just in case.....
apnea is offline  
post #34 of 48 Old 03-27-2012, 01:32 AM
Member
 
DaveyJC's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 18
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I yesterday changed the model of my PS51D530 to PD7000 in service menu and I now have the following extra options:

- White balance
- 10p calibration
- xvYCC
- Expert pattern
- Relax image mode

On the negative side, HDMI1 is now HDMI3 (same for me) and USB now doesn't seem to work (no problem for me either).

Cool feature for techies in a budget.
DaveyJC is offline  
post #35 of 48 Old 04-02-2012, 09:16 AM
Member
 
firef4ly's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 27
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by apnea View Post

Bump: anyone with a 530 tried to update the firmware? Anyone else annoyed by pops?

Hey guys,

I picked up a pn51d530 the other day from Best Buy, and updated the firmware (1007) to fix the sd issues, and now the tv doesn't detect the dtv signal that is comming from my coax cable line. Did anyone else experience this and how did you solve the issue? Does anyone know if I can downgrade my tv back to the original firmware? What was the original firmware that came with the tv? I though mine said 1010 when I did the upgrade.

Thanks for the help!
firef4ly is offline  
post #36 of 48 Old 04-05-2012, 06:19 AM
Member
 
DaveyJC's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 18
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by firef4ly View Post

Hey guys,

I picked up a pn51d530 the other day from Best Buy, and updated the firmware (1007) to fix the sd issues, and now the tv doesn't detect the dtv signal that is comming from my coax cable line. Did anyone else experience this and how did you solve the issue? Does anyone know if I can downgrade my tv back to the original firmware? What was the original firmware that came with the tv? I though mine said 1010 when I did the upgrade.

Thanks for the help!

Which firmware did you upgrade to?, 1007?, the correct one for your model (european/american?) ?

1010 firmware? First time i hear about that firmware version. I have never upgraded my PS51D530, but I read these tv's don't let you downgrade firmware (1010 --> 1007).

What does the Samsung SAT say about your issue?
DaveyJC is offline  
post #37 of 48 Old 04-07-2012, 08:49 AM
Member
 
jonicarter's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 186
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by DaveyJC View Post

I yesterday changed the model of my PS51D530 to PD7000 in service menu and I now have the following extra options:

- White balance
- 10p calibration
- xvYCC
- Expert pattern
- Relax image mode

On the negative side, HDMI1 is now HDMI3 (same for me) and USB now doesn't seem to work (no problem for me either).

Cool feature for techies in a budget.

How were you able to do this? I have the US model and don't see the option to change to the D550 or the D7000 in the SM.
jonicarter is offline  
post #38 of 48 Old 04-10-2012, 12:58 AM
Member
 
DaveyJC's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 18
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by jonicarter View Post

How were you able to do this? I have the US model and don't see the option to change to the D550 or the D7000 in the SM.

Do as explained here --> http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=1339743
DaveyJC is offline  
post #39 of 48 Old 04-10-2012, 08:59 PM
Newbie
 
bombardactyl's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by apnea View Post

Bump: anyone with a 530 tried to update the firmware? Anyone else annoyed by pops?

I just got this set from Costco after returning an LG LCD model because of really uneven brightness. I notice the pops a lot, especially with animated shows like Adventure Time and Regular Show, in scenes where nothing is moving except one small element causes the brightness to fluctuate and it's extremely annoying.

I haven't touched the firmware. I've only read through the thread for the Samsung plasma pops from all the other models like the 550.
bombardactyl is offline  
post #40 of 48 Old 04-11-2012, 06:01 AM
AVS Special Member
 
chunon's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Wilmington Ohio
Posts: 4,934
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 82 Post(s)
Liked: 458
Quote:
Originally Posted by jonicarter View Post

How were you able to do this? I have the US model and don't see the option to change to the D550 or the D7000 in the SM.

I do not believe this can be accomplished on the North American version.

65VT60
55ST60
Sony BDV-F7 3dbluray/soundbar
Calman Enthusiast
Dish Network with Hopper/Super Joey
chunon is offline  
post #41 of 48 Old 04-12-2012, 02:44 PM
Newbie
 
red_fox's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by firef4ly View Post

Hey guys,

I picked up a pn51d530 the other day

.... now the tv doesn't detect the dtv signal that is comming from my coax cable line. Did anyone else experience this and how did you solve the issue?

Thanks for the help!

I change the configuration on the service Menu and now the tv doesn't detect the dtv signal.

Please could you help me with this?
red_fox is offline  
post #42 of 48 Old 04-20-2012, 08:27 AM
Member
 
firef4ly's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 27
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I talked with an Samsung after about 2 days of searching, and ended up having a tech come out an replace the mainboard to the tv. The new mainboard came with 1007 already installed on it, so I didn't need to upgrade the firmware.
firef4ly is offline  
post #43 of 48 Old 12-07-2012, 05:53 PM
Newbie
 
konjiki7's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I'm a proud owner of a PN51D530(11/21/12) I just loaded the 1007.2 firmware on to a thumb-drive and notice the firmware version on the tv is 1018?? I can adjust the cell brightness on my tv up to 20....

I get the feeling this is a newer firmware...thoughts?
konjiki7 is offline  
post #44 of 48 Old 12-08-2012, 05:09 AM
Member
 
shield1280's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 87
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I have the 535 anybody have any good settings for this tv?and yes i would like too see a new firmware.my blacks are grey too,and some reviews on the tv said that it have good blacks well grey blacks aint good.

Panasonic TX-P55VT60Y-Klipsch RF-62 Mk1-Onkyo TX-NR616-Panasonic DMP-BDT110-Pioneer BDP-120-Xbox 360 250GB
shield1280 is offline  
post #45 of 48 Old 12-14-2012, 09:34 AM
Newbie
 
konjiki7's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
What firmware version do you have

Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk 2
konjiki7 is offline  
post #46 of 48 Old 12-15-2012, 09:04 AM
Member
 
shield1280's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 87
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by konjiki7 View Post

What firmware version do you have
Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk 2

Me?

Panasonic TX-P55VT60Y-Klipsch RF-62 Mk1-Onkyo TX-NR616-Panasonic DMP-BDT110-Pioneer BDP-120-Xbox 360 250GB
shield1280 is offline  
post #47 of 48 Old 06-29-2013, 05:41 AM
Member
 
DaveyJC's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 18
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
There's a new 1011.0 firmware for european version of D530 (PS51D530) in http://www.samsung.com/uk/support/model/PS51D530A5WXZG-downloads?downloadName=FM

Will it improve black levels over 1007.2?

Anyone tried it yet? Thanks!
DaveyJC is offline  
post #48 of 48 Old 09-08-2013, 10:05 AM
Newbie
 
GravisLordToo's Avatar
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I went to upgrade mine but the TV said it already had version 1009. So, I am stuck with limited brightness as changing the brightness setting does nothing...
GravisLordToo is offline  
Reply Plasma Flat Panel Displays

Tags
Samsung Pn51d450 51 Inch 720p 600 Hz Plasma Hdtv Black , Samsung Pn51d550 51 Inch 1080p 3d Plasma Hdtv 3d Kit
Gear in this thread

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off