Two game related questions from a new plasma owner - AVS Forum
Forum Jump: 
 
Thread Tools
post #1 of 6 Old 09-24-2011, 02:45 PM - Thread Starter
Member
 
Amphion's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 22
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Hi, I just bought a 50GT30 and I have two questions:

1) for the 360, which is the recommended Reference Level to use, Standard, Intermediate or Expanded?

2) How do I save individual picture settings for separate sources? For example I want my game mode to be brighter on my 360 source than on my PS3 source, but every time I adjust one, the other is adjusted also. Doesn't the GT30 have this option? I thought all TVs do now.
Amphion is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 6 Old 09-24-2011, 09:52 PM
Senior Member
 
Dathon's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 285
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
1. Expanded is what you want for deep blacks.But you need to also calibrate the tv properly to ensure you dont end up with crushed blacks. The standard mode sets black level to IRE 16, which would give you a dark grey color for black, depending how you calibrate the set. switch the modes back and forth. you will see the colors getting deeper when you choose expanded. just make sure you calibrate.
Dathon is offline  
post #3 of 6 Old 09-24-2011, 09:53 PM
Member
 
all clear's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 75
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
expanded will give you black crush..just try it and see if it works with you
all clear is offline  
post #4 of 6 Old 09-25-2011, 09:00 AM - Thread Starter
Member
 
Amphion's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 22
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
ok, thanks guys. What about this question, can anyone answer this please?

2) How do I save individual picture settings for separate sources? For example I want my game mode to be brighter on my 360 source than on my PS3 source, but every time I adjust one, the other is adjusted also. Doesn't the GT30 have this option? I thought all TVs do now.
Amphion is offline  
post #5 of 6 Old 09-25-2011, 03:52 PM
AVS Special Member
 
elmalloc's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Cleveland, OH
Posts: 4,776
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 35
if you do expanded then your TV should also be set to full/expnaded

Current Projects:
IN PROGRESS (80%) - Building 3D Theater room.
IN PROGRESS (30%) - Building Lounge/Hallway Area.
IN PROGRESS (15%) - Building Home LAN (4 PCs).
ON HOLD - Building Home Gym.
ON HOLD - Building Simulation Room (Eyefinity).
ON HOLD - Building Theater room (Sim2 HT380, 2.35 14ft wide).
elmalloc is offline  
post #6 of 6 Old 09-25-2011, 05:02 PM
Senior Member
 
Dathon's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 285
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by elmalloc View Post

if you do expanded then your TV should also be set to full/expnaded

Yes, as long as you set the TV and XBOX both to the same level, then there wont be any crushed blacks. everything will look fine as long as you calibrate afterwards.
Dathon is offline  
Reply Plasma Flat Panel Displays

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off