LG 50PM6700 Issue - AVS Forum
Forum Jump: 
 
Thread Tools
post #1 of 3 Old 05-25-2012, 10:01 PM - Thread Starter
Newbie
 
JohnnyNapalm5's Avatar
 
Join Date: May 2012
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Here is my issue.

Two phone calls to LG tech support and an LG tech visit later, they have no solution.

When using my PC via HDMI 1.4, Windows 7 desktop displays a nice bright contrast.

It is when I launch my browser, either Firefox or IE, that my screen goes to a medium grey.

If I minimize the browser and slide it to the left slowly, the contrast brightens automatically until it reaches the correct contrast, this includes my desktop screen as well!

I even tried using just the Smart TV option so I could eliminate the HDMI cable. It turns out, when the google browser launches, it does the same darn thing!

Sometimes when the google browser loads slow, the html window is bright white and then bam, goes medium grey when fully loaded.

The LG Tech has no answer as to why the tv does this.

My LG LCD and Samsung LCD never did this.

Is it a plasma issue?

Please help, it is like someone rolled tint on my tv.

Thanks!

Johnny
JohnnyNapalm5 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 Old 05-26-2012, 05:48 AM
AVS Special Member
 
rob80b's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Toronto, Ontario
Posts: 1,583
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 40 Post(s)
Liked: 38
Quote:
Originally Posted by JohnnyNapalm5 View Post

Here is my issue.

Two phone calls to LG tech support and an LG tech visit later, they have no solution.

When using my PC via HDMI 1.4, Windows 7 desktop displays a nice bright contrast.

It is when I launch my browser, either Firefox or IE, that my screen goes to a medium grey.

If I minimize the browser and slide it to the left slowly, the contrast brightens automatically until it reaches the correct contrast, this includes my desktop screen as well!

I even tried using just the Smart TV option so I could eliminate the HDMI cable. It turns out, when the google browser launches, it does the same darn thing!

Sometimes when the google browser loads slow, the html window is bright white and then bam, goes medium grey when fully loaded.

The LG Tech has no answer as to why the tv does this.

My LG LCD and Samsung LCD never did this.

Is it a plasma issue?

Please help, it is like someone rolled tint on my tv.

Thanks!

Johnny

Appears like you have Dynamic contrast turned on in the picture settings, go to the advanced menu and turn it off.

Hope that helps.

Robert
Toronto, Ontario
rob80b is offline  
post #3 of 3 Old 05-26-2012, 07:28 AM - Thread Starter
Newbie
 
JohnnyNapalm5's Avatar
 
Join Date: May 2012
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I now know exactly what the problem is.

Why is it though that technicians cant figure this out and a few hours on the internet yields answers?

Rob, I have Dynamic contrast turned off.

The problem seems to be ABL(Automatic Brightness Limiter)

Now my TV was manufactured in February, brought to market soon after that. Its so new, very little info out there.

Does anyone know how I can access LG's service program on my TV?
JohnnyNapalm5 is offline  
Reply Plasma Flat Panel Displays

Tags
Lg 50pm6700 Plasma Hdtv
Gear in this thread

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off