HDMI 1 or HDMI 2 - AVS Forum
Forum Jump: 
 
Thread Tools
post #1 of 5 Old 11-09-2012, 03:52 PM - Thread Starter
Senior Member
 
jeep05's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: N.C.
Posts: 208
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
On most Samsung TV's with only these two inputs, is there any major advantage or disadvantage in using one or the other for a Satellite box? I have a PN60E530.
jeep05 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 Old 11-09-2012, 05:31 PM
"Don't PM Me Bro"
 
RandyWalters's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: El Segundo, Calif
Posts: 17,455
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 72 Post(s)
Liked: 462
Quote:
Originally Posted by jeep05 View Post

On most Samsung TV's with only these two inputs, is there any major advantage or disadvantage in using one or the other for a Satellite box? I have a PN60E530.

Does one of those HDMI input do anything different than the other? (like ARC for instance or some other function)?

Randy
TC-P55ST60, TC-P50GT50, TC-P46G10, TH-42PZ700U, TH-42PX50U, HP LC2600N, TiVo Series3, TWC Cisco 8742HDC DVR, Onkyo TX-SR333, URC R40 Remote.
Pic of My A/V setup - http://cdn.avsforum.com/f/f1/900x900..._Img_4867.jpeg
Gallery - http://www.avsforum.com/g/a/2082686/randywalter...
RandyWalters is offline  
post #3 of 5 Old 11-09-2012, 07:48 PM - Thread Starter
Senior Member
 
jeep05's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: N.C.
Posts: 208
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Negative Randy, only difference is HDMI 1 is labeled HDMI/DVI.
jeep05 is offline  
post #4 of 5 Old 11-10-2012, 08:05 AM
"Don't PM Me Bro"
 
RandyWalters's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: El Segundo, Calif
Posts: 17,455
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 72 Post(s)
Liked: 462
Quote:
Originally Posted by jeep05 View Post

Negative Randy, only difference is HDMI 1 is labeled HDMI/DVI.

Then there should be no advantage to using one over the other for an HDMI satellite receiver. The DVI one simply gives you the added option of using it with DVI sources such as an older cable box or computer etc. and getting audio from one of the analog inputs.

Randy
TC-P55ST60, TC-P50GT50, TC-P46G10, TH-42PZ700U, TH-42PX50U, HP LC2600N, TiVo Series3, TWC Cisco 8742HDC DVR, Onkyo TX-SR333, URC R40 Remote.
Pic of My A/V setup - http://cdn.avsforum.com/f/f1/900x900..._Img_4867.jpeg
Gallery - http://www.avsforum.com/g/a/2082686/randywalter...
RandyWalters is offline  
post #5 of 5 Old 11-10-2012, 08:29 AM - Thread Starter
Senior Member
 
jeep05's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: N.C.
Posts: 208
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Thanks for the clarification Randy smile.gif
jeep05 is offline  
Reply Plasma Flat Panel Displays

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off