what are these lines on my TV?? - AVS Forum
Forum Jump: 
 
Thread Tools
post #1 of 15 Old 02-21-2013, 09:26 PM - Thread Starter
Member
 
pwrjnky's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Wisconsin
Posts: 118
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 12
first off, this is an October 2011 Panasonic TCP55Gt30. This started about a week ago and it only does it on the upper portion of the tv. First I thought it was in the HDMI cable. I've tried 3 different ones and still the same. I then tried a different HDMI port on the TV to see if there was a connection issue. NO change. Upgraded my Direct tv DVR to the Genie and no change (not because of the issue. Just happened to be scheduled), so it's not my direct tv box. I played a movie via my oppo blu ray and it's there also so it can't be the satellite signal. Everything runs through my receiver to my tv, so I thought maybe it was the switch in my Onkyo. I then ran HDMI direct from my Directv to the tv to rule out my receiver and no change. It doesn't do it all the time, it's intermittent, but getting more frequent. It's not noticable when watching most movies since the black bars hide it, but when on full screen it's visible and driving me nuts!! It has to be in the tv itself since I ruled everything else out. Anybody have any ideas?? I have a 5 year plan on my Panasonic. Should I make a call?



pwrjnky is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 15 Old 02-21-2013, 09:30 PM - Thread Starter
Member
 
pwrjnky's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Wisconsin
Posts: 118
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 12
for instance. I took those pics 10 minutes ago. Lines have not been there most of the day. They've been there for the last couple of hours. Just went back and they are gone! WTF!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

pwrjnky is offline  
post #3 of 15 Old 02-21-2013, 09:34 PM - Thread Starter
Member
 
pwrjnky's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Wisconsin
Posts: 118
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 12
oh. and it's not one channel. you can scroll through all channels and it remains while the issue is happening. You can even replay a DVR event that didn't have the issue originally, but it will be there when replayed. HAs to be in the screen itself. TV only has one HDMI attached to it and everything runs through a monster power conditioner.confused.gif
Just giving as much info as possible.smile.gif

pwrjnky is offline  
post #4 of 15 Old 02-21-2013, 09:44 PM - Thread Starter
Member
 
pwrjnky's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Wisconsin
Posts: 118
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 12
......................................and they're back! sometimes lighter, sometimes darker! hopefully someone has seen this before. My guess is I need to call repair.

pwrjnky is offline  
post #5 of 15 Old 02-21-2013, 09:53 PM - Thread Starter
Member
 
pwrjnky's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Wisconsin
Posts: 118
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 12
here is an up close picture and you can see the colored pixels.


pwrjnky is offline  
post #6 of 15 Old 02-22-2013, 05:23 AM - Thread Starter
Member
 
pwrjnky's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Wisconsin
Posts: 118
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 12
nobody has any ideas??

pwrjnky is offline  
post #7 of 15 Old 02-22-2013, 05:36 AM
Member
 
maddigital's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 15
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Either Buffer Board is going bad or the ribbon cable for that section needs to be re-seated and or cleaned..
maddigital is offline  
post #8 of 15 Old 02-22-2013, 05:40 AM - Thread Starter
Member
 
pwrjnky's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Wisconsin
Posts: 118
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 12
Thx. Calling Panasonic here in 20 minutes when they open.

pwrjnky is offline  
post #9 of 15 Old 02-22-2013, 06:57 AM - Thread Starter
Member
 
pwrjnky's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Wisconsin
Posts: 118
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 12
spoke with Panasonic this morning. They took all my info, gave me a case # and had me email them pictures. Supposed to get back to me within 24 hours. I will update.

pwrjnky is offline  
post #10 of 15 Old 02-23-2013, 08:59 AM
AVS Special Member
 
olyteddy's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 3,391
Mentioned: 2 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 131 Post(s)
Liked: 232
Quote:
Originally Posted by pwrjnky View Post

here is an up close picture and you can see the colored pixels.


Quote:
Originally Posted by pwrjnky View Post

nobody has any ideas??
That actually looks like Morse Code. Any of your ancestors telegraph operators? tongue.gif Good deal on the extended warranty. Use it.
olyteddy is offline  
post #11 of 15 Old 02-23-2013, 09:02 AM - Thread Starter
Member
 
pwrjnky's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Wisconsin
Posts: 118
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 12
Waiting to hear back from Panasonic on Monday to see if they will cover it before I call the warranty place. It has 5 years of coverage.

pwrjnky is offline  
post #12 of 15 Old 02-24-2013, 06:19 AM
Senior Member
 
bizwiz41's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: New Hampshire
Posts: 360
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 5 Post(s)
Liked: 17
Quote:
Originally Posted by maddigital View Post

Either Buffer Board is going bad or the ribbon cable for that section needs to be re-seated and or cleaned..

I had a similiar issue with my plama; mine was a horizontal stripe that would go blank/black. It turned out to be that the ribbon cable connector needed to be cleaned. After that repair, it was fine.

Sometimes I have to remind myself that I bought all this "stuff" to enjoy it!
bizwiz41 is offline  
post #13 of 15 Old 02-24-2013, 06:21 AM - Thread Starter
Member
 
pwrjnky's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Wisconsin
Posts: 118
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 12
Where is the ribbon cable? Is it easy to get to myself to check?

pwrjnky is offline  
post #14 of 15 Old 02-24-2013, 09:38 AM - Thread Starter
Member
 
pwrjnky's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Wisconsin
Posts: 118
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 12
Well. Not sure what's going on, but I haven't seen the lines since 2:00 yesterday. That's the longest stretch since it started to happen.

pwrjnky is offline  
post #15 of 15 Old 03-06-2013, 01:08 PM - Thread Starter
Member
 
pwrjnky's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Wisconsin
Posts: 118
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 12
Tech came out today. Called panasonic and the warranty company. Called it failed lines of resolution in the plasma screen. They are replacing the tv.
sheshechic likes this.

pwrjnky is offline  
Reply Plasma Flat Panel Displays

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off