Official Samsung PNxxF8500 Series Discussion Thread [No Street Price Talk] - Page 126 - AVS Forum
Forum Jump: 
Reply
 
Thread Tools
post #3751 of 12520 Old 04-25-2013, 05:39 PM
 
pieandchips's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 1,944
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 169
^ There were also a number of professional calibrations done where a lower cell light value was chosen wink.gif
pieandchips is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #3752 of 12520 Old 04-25-2013, 05:55 PM
Senior Member
 
JMUdukes07's Avatar
 
Join Date: May 2008
Posts: 315
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 13
Can someone please tell me how to turn on Game Mode? Is it only available in a certain picture mode or something? I can't find it in the menus.
JMUdukes07 is offline  
post #3753 of 12520 Old 04-25-2013, 06:20 PM
Member
 
griffithstrife's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 91
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 15
I just pulled the trigger on the 60 inch model I bought it from Cleveland Plasma Chris seems like a straight up guy I hope the TV is killer.
griffithstrife is offline  
post #3754 of 12520 Old 04-25-2013, 06:22 PM
 
pieandchips's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 1,944
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 169
Quote:
Originally Posted by JMUdukes07 View Post

Can someone please tell me how to turn on Game Mode? Is it only available in a certain picture mode or something? I can't find it in the menus.

System / General / Game Mode wink.gif
pieandchips is offline  
post #3755 of 12520 Old 04-25-2013, 06:26 PM
AVS Special Member
 
airgas1998's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: 42degsN 92degsW
Posts: 2,161
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 4 Post(s)
Liked: 96
Quote:
Originally Posted by griffithstrife View Post

I just pulled the trigger on the 60 inch model I bought it from Cleveland Plasma Chris seems like a straight up guy I hope the TV is killer.

please post back once you get it in your hands, on your impressions. Chris has very good pricing, and a stellar reseller rating, but his return policy is to much for me to swallow.

Habit Forming....Wallet Burning Hobby....

64" Samsung F8500 Plasma
55" Samsung B8500 Full Array Lcd
Channel Master Dvr
Onkyo 818
Crown xls-2000
Sony Blu-Ray 790
Svs Ultra Towers/Center, Energy Rc-50 Surround
Svs Pb-13 Ultra Sub
airgas1998 is offline  
post #3756 of 12520 Old 04-25-2013, 06:26 PM
AVS Special Member
 
Ph8te's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 9,216
Mentioned: 2 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 757 Post(s)
Liked: 470
Quote:
Originally Posted by JMUdukes07 View Post

Can someone please tell me how to turn on Game Mode? Is it only available in a certain picture mode or something? I can't find it in the menus.

Page 110 of the Manual:

Game Mode
Screen Menu > System > General > Game Mode Try Now
Game Mode optimizes the TV's settings for playing video games on a gaming console such as
PlayStation™ or Xbox™. Read the following information before using Game Mode.
Precautions and Restrictions
●● Game Mode cannot be used for normal TV viewing.
●● Connect the gaming console before enabling Game Mode. Otherwise, the picture quality may
suffer.
●● Game Mode can result in some images shaking.
●● Enabling Game Mode automatically sets Picture Mode to Standard and Sound Mode to Movie.
●● Once finished, disconnect the gaming console and disable Game Mode before plugging in a
different external device.
Ph8te is online now  
post #3757 of 12520 Old 04-25-2013, 06:31 PM
Member
 
rgb24's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 20
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
My 64F8500 is being delivered tomorrow and I can't hardly wait. Does the stand come already attached to the TV?
rgb24 is offline  
post #3758 of 12520 Old 04-25-2013, 06:35 PM
AVS Special Member
 
airgas1998's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: 42degsN 92degsW
Posts: 2,161
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 4 Post(s)
Liked: 96
biggrin.gif
Quote:
Originally Posted by rgb24 View Post

My 64F8500 is being delivered tomorrow and I can't hardly wait. Does the stand come already attached to the TV?

no...and I hope you have the width for it.biggrin.gif

Habit Forming....Wallet Burning Hobby....

64" Samsung F8500 Plasma
55" Samsung B8500 Full Array Lcd
Channel Master Dvr
Onkyo 818
Crown xls-2000
Sony Blu-Ray 790
Svs Ultra Towers/Center, Energy Rc-50 Surround
Svs Pb-13 Ultra Sub
airgas1998 is offline  
post #3759 of 12520 Old 04-25-2013, 06:49 PM
Member
 
rgb24's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 20
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by rgb24 View Post

My 64F8500 is being delivered tomorrow and I can't hardly wait. Does the stand come already attached to the TV?

Quote:
Originally Posted by airgas1998 View Post

biggrin.gif
no...and I hope you have the width for it.biggrin.gif

My stand is about same width as the screen on the 65es8000 that I had, so I hope that is wide enough. Might hang over about an inch on each side.
rgb24 is offline  
post #3760 of 12520 Old 04-25-2013, 06:51 PM
Newbie
 
SJA05's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 14
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
I'm hoping someone has a few suggestions for a problem that just cropped up.

I turned on my system with my Harmony One in order to watch some cable (actually Fibe) and I get this message on the F8500 "No Cable Connected." My cable box is connected to HDMI 1. Next I try watching a Blu Ray (which unlike the cable box is connected directly to my TV at HDMI 3) and I get the same message.

I have had this setup for the past 25 days and now suddenly it stops working!??

Any suggestions would be greatly appreciated.

SJA
SJA05 is offline  
post #3761 of 12520 Old 04-25-2013, 07:09 PM
 
vinnie97's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Nunya
Posts: 11,657
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 213 Post(s)
Liked: 1010
Quote:
Originally Posted by airgas1998 View Post

biggrin.gif
no...and I hope you have the width for it.biggrin.gif
That's what...ah, blast it. tongue.gif
vinnie97 is offline  
post #3762 of 12520 Old 04-25-2013, 07:13 PM
AVS Special Member
 
Ph8te's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 9,216
Mentioned: 2 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 757 Post(s)
Liked: 470
Quote:
Originally Posted by vinnie97 View Post

That's what...ah, blast it. tongue.gif

Ph8te is online now  
post #3763 of 12520 Old 04-25-2013, 07:17 PM
 
vinnie97's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Nunya
Posts: 11,657
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 213 Post(s)
Liked: 1010
hehehe
vinnie97 is offline  
post #3764 of 12520 Old 04-25-2013, 07:33 PM
AVS Addicted Member
 
Ken Ross's Avatar
 
Join Date: Nov 2000
Location: N.Y.
Posts: 24,032
Mentioned: 4 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1039 Post(s)
Liked: 1149
Quote:
Originally Posted by pieandchips View Post

To Urga ref: 'Your F8500 My Kuro'

I mean come on...
Please....

Of all the things to try and compare with two pictures?

With so many variables throwing any form of accurate statistics WAY off.

I wonder if we can compare shoes next in the same way? rolleyes.gif

I missed those pictures, pretty funny. The guy compares a calibrated Kuro with an out-of-the-box 8500 and his point is what? In fact the Kuro's colors look a bit whacked to me. Too yellow.

You gotta love these guys. rolleyes.gif
Ken Ross is offline  
post #3765 of 12520 Old 04-25-2013, 07:39 PM
AVS Addicted Member
 
Ken Ross's Avatar
 
Join Date: Nov 2000
Location: N.Y.
Posts: 24,032
Mentioned: 4 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1039 Post(s)
Liked: 1149
Quote:
Originally Posted by Cleveland Plasma View Post

Direct has an amazing picture wink.gif Some can not even notice the difference between Standard HD and Blu Ray ( 1080P )

Oh I can. I've just come from FIOS to Directv over the past week and can see the difference. FIOS was sharper on a number of channels and the dynamic range of the signal is less. I remember only last week on FIOS getting those exceedingly bright whites with some of those commercials (not that I care, but just as a benchmark) and now those same commercial don't begin to have that 'blinding' effect. It's as if the dynamic range has been cut significantly. I was actually expecting a drop in sharpness, but the dynamic range thing has taken me by surprise. I guess if you never had FIOS you'd never notice.

It still is a very nice picture, don't get me wrong, but it does make me appreciate FIOS more than ever. Our new house doesn't have FIOS here yet as there is the typical politics in FIOS trying to gain access to towns that are 'Cablevision controlled'.
Ken Ross is offline  
post #3766 of 12520 Old 04-25-2013, 07:41 PM
AVS Addicted Member
 
Ken Ross's Avatar
 
Join Date: Nov 2000
Location: N.Y.
Posts: 24,032
Mentioned: 4 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1039 Post(s)
Liked: 1149
Quote:
Originally Posted by JMUdukes07 View Post

I guess it depends on how many years ago you are talking.

I had DirecTV before I switched to FiOS and DirecTV definitely had better PQ for quite a few channels.

Interesting. So JM, you're finding the FIOS picture less appealing than the Directv?
Ken Ross is offline  
post #3767 of 12520 Old 04-25-2013, 07:56 PM
Senior Member
 
JMUdukes07's Avatar
 
Join Date: May 2008
Posts: 315
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 13
Quote:
Originally Posted by Ken Ross View Post

Interesting. So JM, you're finding the FIOS picture less appealing than the Directv?

Yeah, it's been my experience that my picture is less sharp (although hard to say 100% since I never had them side by side) but I definitely get more pixelation with FiOS than I ever did with DirecTV. I will say that it definitely depends on the channel though. Channels like USA were definitely better on DirecTV but I'd say the ESPN channels look better on FiOS. I'm not sure what could cause that but it's definitely been my experience.
JMUdukes07 is offline  
post #3768 of 12520 Old 04-25-2013, 08:00 PM
Member
 
Dan0780's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 43
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 12
Quote:
Originally Posted by LarryInRI View Post

Hi, Buzz. When you put your meter on the F8500, please check how the 10 point controls behave with Cell at 20 and Contrast set to give about 30 ftL peak output. This has been a problem (as you know) with the E and F series. And I think D-Nice ended up reducing Cell on a F8500 in order to get use out of all or most of the10 point control regions instead of only five or so when Cell was at 20 and Contrast reduced.

It's a very, very bright set indeed.

Larry

This was the exact problem D-nice had with my TV last week when he calibrated. I was unaware this happened on previous models.


Quote:
Originally Posted by buzzard767 View Post

Hi Larry - This huge luminance increase is making calibrators scramble to find answers. I've read things from Billheimer, Davis, Miller, and Meier and they all have a few observations that somewhat differ from one another. Display size? It's new ground and I'm looking forward to seeing what I can find out including your request.
Hi - I remember that post but will likely run out of time. I'll put it on my list for the next one I do. Thanks for the reminder. smile.gif

Again, I have a nice set ready for testing. wink.gif
Dan0780 is offline  
post #3769 of 12520 Old 04-25-2013, 08:08 PM
Member
 
Elvamir's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 145
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 14
Quote:
Originally Posted by SJA05 View Post

I'm hoping someone has a few suggestions for a problem that just cropped up.

I turned on my system with my Harmony One in order to watch some cable (actually Fibe) and I get this message on the F8500 "No Cable Connected." My cable box is connected to HDMI 1. Next I try watching a Blu Ray (which unlike the cable box is connected directly to my TV at HDMI 3) and I get the same message.

I have had this setup for the past 25 days and now suddenly it stops working!??

Any suggestions would be greatly appreciated.

SJA

I had the same issue with my Harmony remote on occasion early on in my ownership of the F8500. On occasion there would be this hdmi handshake issue between the TV and device where the Hdmi controller board gets locked up as you describe. Unplug power from your TV, wait a few seconds, then plug back in and you should be good for clearing the error. I since changed the order of device power up in my activities so the TV always powers on first and then the source and I haven't had the problem since. Apparently the Hdmi board booting first and fully before getting a signal from the connected source helps. (Knock on wood!) If you still have the issue after that maybe add a delay as well to give even more time.


Sent from my iPad using Tapatalk HD
Elvamir is offline  
post #3770 of 12520 Old 04-25-2013, 08:27 PM
AVS Special Member
 
Ph8te's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 9,216
Mentioned: 2 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 757 Post(s)
Liked: 470
Quote:
Originally Posted by Dan0780 View Post

This was the exact problem D-nice had with my TV last week when he calibrated. I was unaware this happened on previous models.
Again, I have a nice set ready for testing. wink.gif

If you really want Buzz to come check out your set PM him wink.gif
Ph8te is online now  
post #3771 of 12520 Old 04-25-2013, 08:32 PM
AVS Addicted Member
 
Ken Ross's Avatar
 
Join Date: Nov 2000
Location: N.Y.
Posts: 24,032
Mentioned: 4 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1039 Post(s)
Liked: 1149
Just got the OK to post this from Robert over at VE. Several of Samsung's top engineers were in Robert's store today (man, does he have the ear of some of these companies!) and he's got some great news!

The latest version of the firmware they loaded totally eliminated both the pops & any floating blacks some of you may have observed. Robert thought the new firmware,1017.2, might begin as early as the end of next week. Robert's version was even newer and won't yet be available. I'm not 100% certain as to whether the update you guys will receive is the 'pop eliminator', but it may be. Either way, it sure looks like it's coming. Do NOT call Samsung for this as they'll have no idea what you're talking about.

Here's the shot from the 'event' today. That's Robert & Kevin Miller in the middle and I assume one of the Samsung engineers on the right.

A big thanks to Robert for all his hard work in getting these things to happen!!!! smile.gif

Robert emphasized that you must have your display set for automatic download or you will not receive the update.
Ph8te, KOF and icelt like this.
Ken Ross is offline  
post #3772 of 12520 Old 04-25-2013, 08:42 PM
AVS Special Member
 
Ph8te's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 9,216
Mentioned: 2 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 757 Post(s)
Liked: 470
Thank you for the update Ken and thank you to Robert for getting this issue escalted and hopefully cleared away. cant wait to see the results from the new firmware. Now for the wait and for the firmware to get released into the "wild" where the real tests will happen.
Ph8te is online now  
post #3773 of 12520 Old 04-25-2013, 08:47 PM
AVS Addicted Member
 
Ken Ross's Avatar
 
Join Date: Nov 2000
Location: N.Y.
Posts: 24,032
Mentioned: 4 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1039 Post(s)
Liked: 1149
It's always nice to share good news!
KOF likes this.
Ken Ross is offline  
post #3774 of 12520 Old 04-25-2013, 08:49 PM
KOF
Advanced Member
 
KOF's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 783
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 49 Post(s)
Liked: 104
Great! Now only if there is a cure for line bleeding. Wonder if this firmware improves ANSI black or worsens it?
KOF is online now  
post #3775 of 12520 Old 04-25-2013, 08:52 PM
Member
 
griffithstrife's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 91
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 15
can someone record a POP I would like to see if I know what everyone is talking about I think I know but I am not sure.
griffithstrife is offline  
post #3776 of 12520 Old 04-25-2013, 08:53 PM
AVS Special Member
 
ljmart's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Location: TN / Clwtr FL
Posts: 1,072
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 174
wow nows thats some action! thx for the info... better change my update setting, even tho i havent experienced much of these issues. my biggest concern would be if it were to cause other problems.... one can only hope no! thanks again to you and ROBERT. just wow! samsung is in it to win it wink.gif

Samsung PN51F8500. Marantz SR5008. Oppo BDP 103D. Sony BDP S5100. Emp Tek E55TIB LR, E5CIB, E55WIB. Sennheiser Momentum. Sennheiser 598.
ljmart is offline  
post #3777 of 12520 Old 04-25-2013, 08:56 PM
AVS Special Member
 
Ph8te's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 9,216
Mentioned: 2 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 757 Post(s)
Liked: 470
Quote:
Originally Posted by griffithstrife View Post

can someone record a POP I would like to see if I know what everyone is talking about I think I know but I am not sure.

I think there were a few links posted earlier in this thread, but I cant remember if it was this thread or the other f8500 that was going on during that time....If you serch for fluctuation or pop in this thread and go to the earliest posts, you may be able to find it.
Ph8te is online now  
post #3778 of 12520 Old 04-25-2013, 09:07 PM
Member
 
sass8181's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 75
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Awesome news about the firmware!!!!! Btw, is the setting in the menu below the check for firmware updates all we need to set to yes to receive automatic updates?
sass8181 is offline  
post #3779 of 12520 Old 04-25-2013, 09:07 PM - Thread Starter
AVS Addicted Member
 
Cleveland Plasma's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: Cleveland, Ohio
Posts: 12,199
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 417 Post(s)
Liked: 609
Quote:
Originally Posted by Ken Ross View Post

It still is a very nice picture, don't get me wrong, but it does make me appreciate FIOS more than ever. Our new house doesn't have FIOS here yet as there is the typical politics in FIOS trying to gain access to towns that are 'Cablevision controlled'.
No free 3D channels 24-7 though if I am not mistaken......... Directv has 3 running right now.

Forum Sponsor // \\
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.

1-866-651-0049 // \\
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.

To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.

To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
/
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
/
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
/
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
/
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
Cleveland Plasma is offline  
post #3780 of 12520 Old 04-25-2013, 09:55 PM
Senior Member
 
endlessender's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Los Angeles, CA
Posts: 259
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 19
Quote:
Originally Posted by Ken Ross View Post

Just got the OK to post this from Robert over at VE. Several of Samsung's top engineers were in Robert's store today (man, does he have the ear of some of these companies!) and he's got some great news!

The latest version of the firmware they loaded totally eliminated both the pops & any floating blacks some of you may have observed. Robert thought the new firmware,1017.2, might begin as early as the end of next week. Robert's version was even newer and won't yet be available. I'm not 100% certain as to whether the update you guys will receive is the 'pop eliminator', but it may be. Either way, it sure looks like it's coming. Do NOT call Samsung for this as they'll have no idea what you're talking about.

Here's the shot from the 'event' today. That's Robert & Kevin Miller in the middle and I assume one of the Samsung engineers on the right.

A big thanks to Robert for all his hard work in getting these things to happen!!!! smile.gif
]

Best news I've heard in awhile. Sincere thanks for passing this along.

Samsung PN64F8500 (still within return policy window and open minded)
Oppo BDP-93
DirecTV HR-24
Denon AVR 2309-CI
Definitive Technology 5.1 system
Harmony One remote
endlessender is offline  
Reply Plasma Flat Panel Displays

Tags
Samsung Pn51f8500 51 Inch 3d Smart Plasma Hdtv
Gear in this thread - Pn51f8500 by PriceGrabber.com

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off