Panasonic 55ST50 has stopped responding to remote controls... - AVS Forum
Forum Jump: 
 
Thread Tools
post #1 of 7 Old 05-05-2013, 11:22 PM - Thread Starter
Member
 
ystasino's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 38
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
My Panasonic 55ST50 has stopped responding to remote signals from the Panasonic and the DirecTV remotes. I swapped batteries and powered on and off using the power button. The Panasonic remote's back lighting works. The DirectTV remote works with the DirecTV box, but not with the TV as it used to when turned to the TV setting.

Tell me it's something silly and/or simple?

Thanks!
ystasino is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 7 Old 05-05-2013, 11:27 PM
Senior Member
 
Omni009's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 411
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 36
Anything blocking it reaching the TV sensor?

Omni009 is offline  
post #3 of 7 Old 05-06-2013, 06:57 AM
"Don't PM Me Bro"
 
RandyWalters's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: El Segundo, Calif
Posts: 17,493
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 91 Post(s)
Liked: 477
Quote:
Originally Posted by ystasino View Post

My Panasonic 55ST50 has stopped responding to remote signals from the Panasonic and the DirecTV remotes. I swapped batteries and powered on and off using the power button. The Panasonic remote's back lighting works. The DirectTV remote works with the DirecTV box, but not with the TV as it used to when turned to the TV setting. Tell me it's something silly and/or simple? Thanks!

It's possible that the IR receiver module in the TV has become defective. It's rare, but it does happen sometimes. Time to call for warranty service,

Randy
TC-P55ST60, TC-P50GT50, TC-P46G10, TH-42PZ700U, TH-42PX50U, HP LC2600N, TiVo Series3, TWC Cisco 8742HDC DVR, Onkyo TX-SR333, URC R40 Remote.

To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.

To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.

Gallery -
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
RandyWalters is offline  
post #4 of 7 Old 05-06-2013, 09:27 AM - Thread Starter
Member
 
ystasino's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 38
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by RandyWalters View Post

It's possible that the IR receiver module in the TV has become defective. It's rare, but it does happen sometimes. Time to call for warranty service,

Hmm, both remotes worked now that I tried. Nothing was blocking the IR sensor. Very strange. eek.gif
ystasino is offline  
post #5 of 7 Old 05-06-2013, 10:21 AM - Thread Starter
Member
 
ystasino's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 38
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by ystasino View Post

Hmm, both remotes worked now that I tried. Nothing was blocking the IR sensor. Very strange. eek.gif

This seems to be an intermittent issue. Neither of the two remotes are working right now.
ystasino is offline  
post #6 of 7 Old 05-06-2013, 10:28 AM
AVS Special Member
 
GregLee's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: Waimanalo HI
Posts: 3,248
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 165 Post(s)
Liked: 78
Could be some dirt on the IR window of the TV. Well, probably not, but it's easy to fix, if so.

Greg Lee
GregLee is offline  
post #7 of 7 Old 05-06-2013, 09:41 PM - Thread Starter
Member
 
ystasino's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 38
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I talked to customer support for 50 minutes today. The lady had a very odd accent and their procedure for getting techs out to see the TV seems very weird. She made me remove the batteries from the remote and asked me to press every remote button twice ?! She did not appear to know what the menus on the TV were like and appeared to be following instructions out of an archaic service menu process. She asked me to "reset the TV" by pressing the remote menu button and the volume down button, after spending 40 minutes explaining that the remote is not working. She said I should have a printout of the receipt and wouldn't accept the email with the pdf file.

It was the most frustrating/bizarre customer service call I have experienced in a while.
ystasino is offline  
Reply Plasma Flat Panel Displays

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off