HDMI cable malfunction? - AVS Forum
Forum Jump: 
 
Thread Tools
post #1 of 2 Old 01-23-2009, 06:33 AM - Thread Starter
Newbie
 
morecowbell2's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I have a 6 ft HDMI cable connecting a DirecTV HD20 to an Onkyo TX-SR506. The TV is SamsungLN-52A750R1F. It's worked perfectly for 6 months but I have recently been getting a mode not supported error while trying to watch the DVR. The SamsungDVD-1080P8 works fine. The audio comes in fine.

The picture returns but only when I wiggle the cable around. The components were installed in an entertainment center that has very tight quarters. I can't see if the cable is kinked or if a component is sitting on it.

Could the cable have gone bad? Could the positioning of the cable be the problem?
morecowbell2 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 Old 01-23-2009, 06:43 AM
AVS Special Member
 
BuGsArEtAsTy's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: AVS Forum
Posts: 7,121
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Just get a new cable and try it. Sometimes that happens and it can indeed be the connection with the cable.

I had the same problem, and a new cable fixed it. Just hope it isn't the port on your receiver or DVR.

Oh and try not to put too much stress on the ports. Perhaps portsavers could help... or not, depending on the configuration of your setup.
BuGsArEtAsTy is offline  
Reply HDMI Q&A - The One Connector World

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off