Digital Analog Digital Analog - AVS Forum
Forum Jump: 
 
Thread Tools
post #1 of 3 Old 03-03-2014, 08:13 AM - Thread Starter
Member
 
videoray's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: San Antonio, TX
Posts: 79
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Is there an outboard "Room EQ" unit that will put digital to a pre A/V unit? Of course in order for the Room EQ to work it must have a DAC to to do measurements
but will bypass the DAC to the Pre A/V unit after setup. I want to use one DAC without converting back and forth from digital to analog than back to digital.
videoray is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 Old 03-03-2014, 10:05 AM
AVS Special Member
 
Joe Fernand's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: Scotland, UK
Posts: 1,150
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 22 Post(s)
Liked: 61
‘it must have a DAC to to do measurements but will bypass the DAC to the Pre A/V unit after setup’ – I think you are going too ‘flat earth’ with your thinking biggrin.gif

Unless your are very attached to the ‘pre A/V’ unit and or have very deep pockets I’d suggest an AVR with Pre Outs or a dedicated AV Processor to replace or work alongside the current unit.

Joe

If I've helped 'Like' me on Facebook -
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.

Joe Fernand is offline  
post #3 of 3 Old 03-03-2014, 01:04 PM - Thread Starter
Member
 
videoray's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: San Antonio, TX
Posts: 79
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by Joe Fernand View Post

‘it must have a DAC to to do measurements but will bypass the DAC to the Pre A/V unit after setup’ – I think you are going too ‘flat earth’ with your thinking biggrin.gif

Unless your are very attached to the ‘pre A/V’ unit and or have very deep pockets I’d suggest an AVR with Pre Outs or a dedicated AV Processor to replace or work alongside the current unit.

Joe
That is right Joe. The dreaming won't do me any good. I don't have the needed deep pockets, either. I have the Oppo 83 for years and like it very much. The 105 is close, but not yet. Hopefully their next unit will have the needed Room EQ.
videoray is offline  
Reply HDMI Q&A - The One Connector World

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off