LG BH200: Mini-FAQ + Firmware Info (TrueHD 7.1, DTS-HD, 24p) + SD DVD Multiregion! - Page 3 - AVS Forum
Forum Jump: 
Reply
 
Thread Tools
post #61 of 2819 Old 03-19-2008, 06:11 PM
Senior Member
 
5harkology's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Westminster, MD
Posts: 404
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by hawkeye3.1 View Post

On the HD DVD side, HDi does not work as seemlessly as the Tosh players. For instance, calling the disc menu stops the movie like a DVD instead of bring it up in front of the movie.

Net connectivity not working atm.

Those are the only downers I've noticed so far.

Are you serious? I had no idea these were issues with this player. I see that as a major downside as the HDi menus seem to be instant improvement that most SD DVD viewers notice, not to mention I really enjoy being able to access the menus while the movie is still playing.
5harkology is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #62 of 2819 Old 03-19-2008, 06:53 PM
Senior Member
 
Codename_Falcon's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 336
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by hawkeye3.1 View Post

On the HD DVD side, HDi does not work as seemlessly as the Tosh players. For instance, calling the disc menu stops the movie like a DVD instead of bring it up in front of the movie.

Net connectivity not working atm.

Really? I wasn't aware this was an issue with this player. Does the BD-UP5000 suffer from the same problems?
Codename_Falcon is offline  
post #63 of 2819 Old 03-19-2008, 07:15 PM - Thread Starter
AVS Special Member
 
bradavon's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: South West, England
Posts: 1,896
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by T2k View Post

Does it support 1080p24?

Please read the first post . It's always supported 10p24 but you can now make sure it works by selecting it in the menu.

Quote:
Originally Posted by hidefpaul View Post

Sorry guys, just a little confused here.... All I want to know is if this new firmware does the following:
A) Send a true 1080P/24 to the TV. (Some people have already said yes!!) Is it true? Does anyone have a 120Hz or 72hz Pioneer that this can be tested on.

Please read the first post. I've provided confirmation links to each feature fixed in the firmware.

Quote:
Originally Posted by hawkeye3.1 View Post

B) Yes, the BH200 sent DTS-HD MA 5.1 and DD THD 5.1 transcoded to LPCM to my HDMI v1.3 AVR so it should work with a v1.1 AVR as well.

Thanks for that. It's weird as only TrueHD Onboard was promised and TrueHD was said to only be Onboard (no Bitstreaming for TrueHD) but it seems both TrueHD and DTS-HD can in fact be Onboard or Bitstreamed.

Quote:
Originally Posted by T2k View Post

what is the downside of this player?

Except for the few problem discs (link in the first post) I'm not aware of any.
bradavon is offline  
post #64 of 2819 Old 03-19-2008, 07:17 PM - Thread Starter
AVS Special Member
 
bradavon's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: South West, England
Posts: 1,896
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by hawkeye3.1 View Post

On the HD DVD side, HDi does not work as seemlessly as the Tosh players. For instance, calling the disc menu stops the movie like a DVD instead of bring it up in front of the movie.

Net connectivity not working atm.

Thanks Hawkeye.

Is anyone else having these two problems? I'm not aware of anyone else either with these problems. Thanks.

Quote:
Originally Posted by elube View Post

I found a bonus guys! I watched Dan in real life last night with no drop outs but that wasn't the best part. The best option for audio was 5.1 uncompressed. I chose that setting and actually got 7.1 PCM uncompressed!

What connection type are you using please? And what what audio format do you mean? I presume TrueHD or PCM.

It sounds like you're using HDMI but before you'd get 5.1 and now 7.1, right?

Thanks btw.
bradavon is offline  
post #65 of 2819 Old 03-19-2008, 08:06 PM - Thread Starter
AVS Special Member
 
bradavon's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: South West, England
Posts: 1,896
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I've updated the "Where do I find the Firmware" post with info about checking the size of the ROM file before transferring it.

If you don't you could brick your player!
bradavon is offline  
post #66 of 2819 Old 03-19-2008, 08:29 PM
Newbie
 
brewster007's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 11
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Where do you look in the bh200 menus to see what firmware is loaded? I think I updated with the correct one but I want to be sure.

Thanks
Brewster
brewster007 is offline  
post #67 of 2819 Old 03-19-2008, 08:47 PM
AVS Special Member
 
Ph8te's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 9,019
Mentioned: 2 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 638 Post(s)
Liked: 409
Quote:
Originally Posted by bradavon View Post

Thanks Hawkeye.

Is anyone else having these two problems? I'm not aware of anyone else either with these problems. Thanks.


What connection type are you using please? And what what audio format do you mean? I presume TrueHD or PCM.

It sounds like you're using HDMI but before you'd get 5.1 and now 7.1, right?

Thanks btw.

bradavon, HDi may not always work the same since I believe both Samsung and LG are using a "home brew" version of it, not the official from Microsoft. This could casue difference, but for the most part it should be seamless. I remember a long time ago an insider confirmed that neither LG nor Samsung were using their own versions to implement the interactive features.

LG calls theirs "Advanced Interactivity"
Samsung calls theirs (Hmmm cant find it now, Samsung lists it as HDi, but I dont think its official)
Ph8te is online now  
post #68 of 2819 Old 03-19-2008, 09:06 PM
Member
 
dickydoo's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Location: Toronto, Canada
Posts: 121
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 12
Quote:
Originally Posted by 5harkology View Post

Are you serious? I had no idea these were issues with this player. I see that as a major downside as the HDi menus seem to be instant improvement that most SD DVD viewers notice, not to mention I really enjoy being able to access the menus while the movie is still playing.


I don't see these issues at all. My menus show up during playback of HD DVDs just fine. The only thing I notice is that the animations are a lot choppier than on my A35.
dickydoo is offline  
post #69 of 2819 Old 03-19-2008, 09:07 PM - Thread Starter
AVS Special Member
 
bradavon's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: South West, England
Posts: 1,896
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by Ph8te View Post

bradavon, HDi may not always work the same since I believe both Samsung and LG are using a "home brew" version of it, not the official from Microsoft.

I didn't know that thanks Ph8te.

Quote:
Originally Posted by brewster007 View Post

Where do you look in the bh200 menus to see what firmware is loaded? I think I updated with the correct one but I want to be sure.

Good question. I've managed to find out how you can check what firmware version the BH200 has loaded.

Please see the second post on the first page, you may need to refresh the page. I've included instructions there.
bradavon is offline  
post #70 of 2819 Old 03-19-2008, 09:19 PM
Newbie
 
brewster007's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 11
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Thanks Bradavon Looks like I have the right version loaded.
brewster007 is offline  
post #71 of 2819 Old 03-19-2008, 10:03 PM - Thread Starter
AVS Special Member
 
bradavon's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: South West, England
Posts: 1,896
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
News for American and Canadian Players:

For anyone still wondering what has changed in the new "March" firmware
(including confirmation info) and where to find it (including info about which firmware to pick) please see the second post of this thread.

I have uploaded the Pre-Release USA/Canadian BH0208314B (2008-03-14) Firmware to MegaUpload.

Before continuing please be aware as of 03/20/2008 LG USA have pulled this New firmware from their website USA website (although it is still on their Irish and Swiss websites). The current Official Firmware is now BH02080124R (2008-01-24).

If you wish to still install the BH0208314B (2008-03-14) Firmware you do so at your own risk!

To find information how to download it please see the second post of this thread.
bradavon is offline  
post #72 of 2819 Old 03-20-2008, 06:04 AM
Senior Member
 
rded's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: CHITOWN
Posts: 353
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I installed the latest firmware via usb device with a MAc. I was able to do the update... Here's the deal.

The Display is now 1080/24P-although I did not see the "other" option as film mode??

I dont have audio or video drop outs

BUT-I cannot bitstream DD+ DD true HD and DTS HD.

Did the MAC have anything to do with it??

What gives? I played with the audio settings already but to no avail. Please Help.
rded is offline  
post #73 of 2819 Old 03-20-2008, 06:19 AM
Senior Member
 
guste's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: Toronto, Ontario
Posts: 329
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
bradavon, thanks for all your efforts, regarding getting the word out (and now the firmware out) to folks, about the new firmware. It's much appreciated, by everyone.
guste is offline  
post #74 of 2819 Old 03-20-2008, 06:35 AM
AVS Special Member
 
efjay's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Location: Germantown, MD
Posts: 1,553
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
The megaupload link does not appear to be working, anyone have another link to the March firmware? Thanks
efjay is offline  
post #75 of 2819 Old 03-20-2008, 06:40 AM
Senior Member
 
OrangeKid's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: Formerly Las Vegas, now Portland, OR
Posts: 346
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by efjay View Post

The megaupload link does not appear to be working, anyone have another link to the March firmware? Thanks

Please see your PM.
OrangeKid is offline  
post #76 of 2819 Old 03-20-2008, 06:48 AM
AVS Special Member
 
Spanbauer's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Minneapolis, MN
Posts: 1,610
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Liked: 13
Quote:
Originally Posted by rded View Post

I installed the latest firmware via usb device with a MAc. I was able to do the update... Here's the deal.

The Display is now 1080/24P-although I did not see the "other" option as film mode??

I dont have audio or video drop outs

BUT-I cannot bitstream DD+ DD true HD and DTS HD.

Did the MAC have anything to do with it??

What gives? I played with the audio settings already but to no avail. Please Help.

No, the fact that you put the firmware onto a flash drive via a Mac has nothing to do with what you're experiencing with the firmware. Either it would work or it wouldn't, and if the firmware was somehow "changed" in transport it would most likely result in a bricked player, but certainly not missing features.


To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
for my home theater setup
Spanbauer is offline  
post #77 of 2819 Old 03-20-2008, 07:06 AM
Senior Member
 
rded's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: CHITOWN
Posts: 353
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by Spanbauer View Post

No, the fact that you put the firmware onto a flash drive via a Mac has nothing to do with what you're experiencing with the firmware. Either it would work or it wouldn't, and if the firmware was somehow "changed" in transport it would most likely result in a bricked player, but certainly not missing features.


I just got the BH200 yesterday. Should I just return the player then,and get a new one or try downloading the file using a PC(as you said there's no difference). In the audio settings I have it as Pass thru. I am running hdmi to an onkyo 605 so it should bitstream but it doesnt
rded is offline  
post #78 of 2819 Old 03-20-2008, 07:06 AM
AVS Special Member
 
efjay's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Location: Germantown, MD
Posts: 1,553
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by OrangeKid View Post

Please see your PM.

Got it, thanks. Also the megaupload link now appears to be working.
efjay is offline  
post #79 of 2819 Old 03-20-2008, 07:31 AM
Advanced Member
 
hawkeye3.1's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Southern NH
Posts: 632
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by rded View Post

I just got the BH200 yesterday. Should I just return the player then,and get a new one or try downloading the file using a PC(as you said there's no difference). In the audio settings I have it as Pass thru. I am running hdmi to an onkyo 605 so it should bitstream but it doesnt

Are you positive you have the 0314B f/w. Because LG pulled that build and put the 0124R build on their website yesterday. 0124R fixes playback issues but does not provide the audio upgrades.

Quickest way to check is to look under Other in the Setup Menu. If there is an option for Network Update, then you have 0314B, if not, you are running 0124R.
hawkeye3.1 is offline  
post #80 of 2819 Old 03-20-2008, 08:13 AM
Senior Member
 
rded's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: CHITOWN
Posts: 353
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by hawkeye3.1 View Post

Are you positive you have the 0314B f/w. Because LG pulled that build and put the 0124R build on their website yesterday. 0124R fixes playback issues but does not provide the audio upgrades.

Quickest way to check is to look under Other in the Setup Menu. If there is an option for Network Update, then you have 0314B, if not, you are running 0124R.

I downloaded the firmware at 830 central last night. No, there is no option for network update. So it seems that I am running the 0124R firmware then. Is there a reason why LG pulled it out of their site? And where can I obtain THE FIRMWARE as I am having a hard time with megaupload. How do I download from there???
rded is offline  
post #81 of 2819 Old 03-20-2008, 08:16 AM
Member
 
zombi3's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 194
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by bradavon View Post

News for American and Canadian Players:

For anyone still wondering what has changed in the new "March" firmware
(including confirmation info) and where to find it (including info about which firmware to pick) please see the second post of this thread.

I have uploaded the Pre-Release USA/Canadian BH0208314B (2008-03-14) Firmware to MegaUpload.

Before continuing please be aware as of 03/20/2008 LG USA have pulled this New firmware from their website USA website (although it is still on their Irish and Swiss websites). The current Official Firmware is now BH02080124R (2008-01-24).

If you wish to still install the BH0208314B (2008-03-14) Firmware you do so at your own risk!

To find information how to download it please see the second post of this thread.

Please pardon my ignorance, but I'm a little confused. Is the 38,054KB file now unsafe to install? That's the one I downloaded to my PC the other day (haven't received the player yet). Was it removed from the LG site because it may brick the player?

Go ahead, take a Chill Pill.
zombi3 is offline  
post #82 of 2819 Old 03-20-2008, 08:29 AM
Senior Member
 
OrangeKid's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: Formerly Las Vegas, now Portland, OR
Posts: 346
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by rded View Post

I downloaded the firmware at 830 central last night. No, there is no option for network update. So it seems that I am running the 0124R firmware then. Is there a reason why LG pulled it out of their site? And where can I obtain THE FIRMWARE as I am having a hard time with megaupload. How do I download from there???

See your PM for download link.
OrangeKid is offline  
post #83 of 2819 Old 03-20-2008, 08:56 AM
Member
 
robertpierre's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 55
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
My BH200 has the manufacture date of Jan 2008, came with the network driver 7.01 and I have updated the F/W twice: first to the "P" version from 2007, then to the just-pulled March version. No issues with any of the discs, including Japanese, Dutch and German HD DVDs as well as North American BD. Sound is perfect, with pass-through or re-encoding (DTS 5.1).... If the F/W is truly BETA, than it is a fully-functional one. BTW, both updates were done by disc - it seems a safer way to do so, as the network connection may drop out in the middle of the upgrade....

BH 200 (55 53 00 80 00 05 00 40) PAL/NTSC w.Network Update and region code hack, F/W December 08, driver 702 connected by SPDIF to Yamaha HTR 6060 and by HDMI to Toshiba Monitor 26HL84
robertpierre is offline  
post #84 of 2819 Old 03-20-2008, 09:01 AM
AVS Special Member
 
Spanbauer's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Minneapolis, MN
Posts: 1,610
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Liked: 13
Quote:
Originally Posted by robertpierre View Post

BTW, both updates were done by disc - it seems a safer way to do so, as the network connection may drop out in the middle of the upgrade....

If the LG works like the Samsung (and any piece of software really), it downloads the entire update before beginning any sort of install. The only way things could go awry is if the unit lost power while it was applying the update, but if something were to happen while it was downloading there should be no harm done.


To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
for my home theater setup
Spanbauer is offline  
post #85 of 2819 Old 03-20-2008, 09:12 AM
Member
 
robertpierre's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 55
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Alas, the instructions and manuals for LG lack such detailed information - for example, the update process MAY check for updated modules as it erases each layer - my ASUS laptop updates the BIOS that way.

BH 200 (55 53 00 80 00 05 00 40) PAL/NTSC w.Network Update and region code hack, F/W December 08, driver 702 connected by SPDIF to Yamaha HTR 6060 and by HDMI to Toshiba Monitor 26HL84
robertpierre is offline  
post #86 of 2819 Old 03-20-2008, 09:46 AM
Member
 
p-g-m's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Chicago, IL
Posts: 147
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I don't get it. Why would LG pull out the new fw
p-g-m is offline  
post #87 of 2819 Old 03-20-2008, 09:55 AM
Member
 
robertpierre's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 55
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by p-g-m View Post

I don't get it. Why would LG pull out the new fw

It could be good news: maybe, with some minor tweaking, the F/W would make BH200 fully BD 2.0 compliant?

BH 200 (55 53 00 80 00 05 00 40) PAL/NTSC w.Network Update and region code hack, F/W December 08, driver 702 connected by SPDIF to Yamaha HTR 6060 and by HDMI to Toshiba Monitor 26HL84
robertpierre is offline  
post #88 of 2819 Old 03-20-2008, 09:58 AM
Member
 
p-g-m's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Chicago, IL
Posts: 147
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Good. Because, I'm thinking of getting one today. Anyone, had troubles installing the fw after they pulled it out? Any "bricked" players?
p-g-m is offline  
post #89 of 2819 Old 03-20-2008, 10:03 AM
Advanced Member
 
hidefpaul's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 915
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 34 Post(s)
Liked: 49
One last question..... Is there anyway of confirming that we are indeed getting DTS MA (not dts hr) decoded inside the bh 200? I know it bitstreams DTS MA, as some have confirmed, these letters light up on their hdmi 1.3 receivers.

Paul
hidefpaul is offline  
post #90 of 2819 Old 03-20-2008, 10:40 AM
Member
 
casey.christian's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 174
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by hidefpaul View Post

One last question..... Is there anyway of confirming that we are indeed getting DTS MA (not dts hr) decoded inside the bh 200? I know it bitstreams DTS MA, as some have confirmed, these letters light up on their hdmi 1.3 receivers.

Paul

Paul - if you read through all the posts, there seems to be conflicting reports on this. According to LG, the BH200 is not supposed to decode DTS HD/MA internally, only bitstream it to a receiver for decoding. Dolby TrueHD, on the other hand, could either be decoded internally or bitstreamed to a receiver. This would make sense as pretty much every HD DVD player Toshiba ever released could decode TrueHD internally but none of them could do so with DTS HD/MA. The higher ends models could output DTS HD/MA via bitstream.

So, it would stand to reason that the BH200 could only bitstream DTS HD/MA, but again some posts from users seem to suggest that, in fact, it can decode it internally. So, my answer to your question, is ... maybe?

-C.
casey.christian is offline  
Reply Dual Format Players

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off