Sound Of Music not playing on samsung BD-UP5000 - AVS Forum
Forum Jump: 
 
Thread Tools
post #1 of 11 Old 11-10-2010, 12:48 AM - Thread Starter
Member
 
tino11215's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 76
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
High just purchased The Sound Of Music Blu-Ray and played it on Samsung BD-UP5000 & it wouldn't play
My current firmware is 1.4 081027.01_8124_0924.11_XAA so i think that's the reason
When i put the disc in a red WARNING message appears telling me My Blu-Ray Player Needs An Update To Play This Disc
Am under the impression it's not a defective disc, but i could b wrong , however i didn't c the SOM listed in the problem discs for BD-UP5000 but that could b because it's a relatively new disk
Samsung is sending me the latest version 1.6 and am hoping it should work
Also was wondering if 1.6 firmware eliminates that annoying BONUS VIEW which i still have with certain discs with 1.4 & have 2 manually remove it by pressing Information & then Main Disc
Never upgraded because in 2 years never had a problem playing any disc until now with The Sound Of Music
Can anyone tell me if there BD-UP 5000 is playing The Sound Of Music & which firmware they have
All Help Greatly Appreciated
tino11215 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 11 Old 11-10-2010, 01:20 PM
Member
 
polyscroll's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 194
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I have 2 BD-UP5000s running firmware version 1.6 and both play The Sound of Music Blu-ray just fine.

I did get the Red Screen when I was still using 1.3 but after updating, everything is fine.

Enjoy the movie! It's a good'un!
polyscroll is offline  
post #3 of 11 Old 11-16-2010, 09:35 PM
Member
 
gsd102003's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 55
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
1.6 fixed a plethora of issues, some newer titles do have problems (as mentioned in the BDUP-5000 forum).... But a big jump over 1.3 and 1.4
gsd102003 is online now  
post #4 of 11 Old 12-30-2010, 06:01 PM
Member
 
denisincalif's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Arcadia CA
Posts: 23
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
We just bought Sound of Music and discovered that the BD-UP5000 can't play it using firmware version 1.4. So I downloaded 1.6. My machine has been updating the firmware for over half an hour and I am getting worried. Have others experienced extremely long upgrade times? I am wondering if my machine is now toast.

I am letting it continue to run, but I obviously can't do this forever. I found a message (from last June!) on another forum from somebody having this same problem. That person never wrote back to say how his upgrade turned out. And no one ever answered his query about upgrade times for 1.6.

As I am about to hit the submit button my upgrade is at 45 minutes and still counting.
denisincalif is offline  
post #5 of 11 Old 12-30-2010, 06:03 PM
 
vinnie97's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Nunya
Posts: 11,657
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 213 Post(s)
Liked: 1011
Nothing to lose now, go ahead and unplug it, as whatever's been done is done.

To avoid that in the future, reset the player to factory defaults before upgrading (and perhaps format the flash memory).
vinnie97 is offline  
post #6 of 11 Old 12-30-2010, 10:24 PM
Member
 
denisincalif's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Arcadia CA
Posts: 23
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Vinnie97,

Thanks for trying tp help. After letting the upgrade run for two hours I pulled the plug. Unfortunately, my BD-UP5000 is now dead as a door nail. I guess it was time for a new blu-ray player. Luckily, I only have a few HD DVD's which will of course be unplayable on whatever new machine I buy.
denisincalif is offline  
post #7 of 11 Old 02-16-2011, 10:17 AM
Member
 
slepr's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Kansas City
Posts: 24
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I have been running 1.6 since last summer. I have several problem discs lately including Sound of Music 70th Anniversary set, Hot Tub Time Machine, Moulin Rouge and others I can't think of at this moment. Very frustrating. I have contacted Samsung at least 3 times regarding these issues. It is past due for a firmware update. I am just about ready to go to an Oppo, that way I can get rid of both the up5k and my old denon that plays my DVD-As and SACDs.
slepr is offline  
post #8 of 11 Old 02-16-2011, 01:34 PM
AVS Special Member
 
HDMe2's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Kittrell, NC
Posts: 5,216
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 59 Post(s)
Liked: 125
Quote:
Originally Posted by slepr View Post

I have been running 1.6 since last summer. I have several problem discs lately including Sound of Music 70th Anniversary set, Hot Tub Time Machine, Moulin Rouge and others I can't think of at this moment. Very frustrating. I have contacted Samsung at least 3 times regarding these issues. It is past due for a firmware update. I am just about ready to go to an Oppo, that way I can get rid of both the up5k and my old denon that plays my DVD-As and SACDs.

You may have a problem with your player or some bad discs.

I can't speak to the others... but I bought and have watched Moulin Rouge already on my player... and it was just fine.

Yeah baby!  It's Halloween!
HDMe2 is offline  
post #9 of 11 Old 02-17-2011, 10:57 AM
AVS Special Member
 
dougotte's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Washington, DC
Posts: 2,305
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 22 Post(s)
Liked: 31
Quote:
Originally Posted by slepr View Post

I have been running 1.6 since last summer. I have several problem discs lately including Sound of Music 70th Anniversary set, Hot Tub Time Machine, Moulin Rouge and others I can't think of at this moment. Very frustrating. I have contacted Samsung at least 3 times regarding these issues. It is past due for a firmware update. I am just about ready to go to an Oppo, that way I can get rid of both the up5k and my old denon that plays my DVD-As and SACDs.

I have Sound of Music (70th Anniversary? Not!), but have been watching it on my LG. I'll try it in the 5k and report back.

Doug
dougotte is offline  
post #10 of 11 Old 02-17-2011, 03:12 PM
Member
 
slepr's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Kansas City
Posts: 24
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I appreciate the replies. I don't think it is a bad player since it plays all of my other discs without problems. The discs I mention give me the standard "update your player" screens. I decided to go ahead and list my up5k and denon 2910 on ebay. Have ordered the Oppo 93, should be here tomorrow. Very sad to see this player go, I always thought HD-DVD was better anyway.
slepr is offline  
post #11 of 11 Old 02-18-2011, 07:04 AM
AVS Special Member
 
dougotte's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Washington, DC
Posts: 2,305
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 22 Post(s)
Liked: 31
I tried Sound of Music this a.m. It loaded and played fine - no issues.

In fact, viewing it first on my Sony LCD via the LG, then moving to my Panasonic plasma via the 5k, reminded me how much better the plasma is. The LCD crushes blacks, so I'm going to go back and play w/ the settings, although I'm using settings recommended by most contributors to its thread here at AVS.

Doug
dougotte is offline  
Reply Dual Format Players

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off