*** The LG BH100 HD Super Multi Blue Player *** official owner's thread - Page 44 - AVS Forum
Forum Jump: 
Reply
 
Thread Tools
post #1291 of 1391 Old 07-28-2009, 07:47 PM
AVS Special Member
 
mike-tee's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: The Island that's Long
Posts: 1,049
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Does anyone need a BH100 remote? I have one that I've been using with my BH200 but do not need it anymore. I finally sprung for a BH200 remote.

The remote works great and cosmetically, it has a bit of a scratch next to the LG logo. Reasonable price, if interested PM me. Part# AKB32293204.

EDIT: Update, the remote is sold.

Mike T

My BDP-05FD, still going strong and still my favorite player!

mike-tee is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #1292 of 1391 Old 10-29-2009, 11:24 AM
Newbie
 
annaepi's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 12
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Hello to all, yet nothing for a new firmware for the BH 100? I tried the same blue ray X FILES I WANT TO BELIEVE ON A SAMSUNG 1500: hardly read it, not even Samsung. Then I tried the movie on a Sony player, and it booted. Very strange thing. Do you have experience with this?
Thank you.
annaepi is offline  
post #1293 of 1391 Old 10-30-2009, 07:00 PM
AVS Special Member
 
nashou66's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: West Seneca, NY
Posts: 4,261
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 52
Quote:
Originally Posted by annaepi View Post

Hello to all, yet nothing for a new firmware for the BH 100? I tried the same blue ray X FILES I WANT TO BELIEVE ON A SAMSUNG 1500: hardly read it, not even Samsung. Then I tried the movie on a Sony player, and it booted. Very strange thing. Do you have experience with this?
Thank you.

Call LG and complain, samsungmaster said they were working on it over 6 months ago, nothing yet.

Athanasios
nashou66 is offline  
post #1294 of 1391 Old 11-20-2009, 01:19 PM
AVS Special Member
 
nashou66's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: West Seneca, NY
Posts: 4,261
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 52
Just tried UP! on the BH 100 and it plays fine. On the BH 200 no go.

I also have both in my theater and I actually like the picture of the BH100 better!!!

Now I'm using a dual CRT Projector set up in a blend configuration so its very revealing.

has anyone else noticed this as well? I am going to keep both players in my set up and use the BH 100 as my main player and if a disc won't play like the X-files then I'll use the BH 200.

Oh and by the way I finally got a reply from Virginia at LG and she said she is sending out a June update? has anyone heard of a June up date for BH 100? I think she read the subject line wrong. I hope I do not get a BH 200 update disc. I'll let you all know which it is, if its for the BH 100 I'll host it on my iDisc for all to download.

Fingers crossed.

Nashou
nashou66 is offline  
post #1295 of 1391 Old 12-07-2009, 11:35 PM
Newbie
 
as1serge's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 8
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Dear nashou66,

when you'll receive this update (if it is for BH100 indeed) can you please upload it on any filesharing server, say megaupload.com?

Thank you
as1serge is offline  
post #1296 of 1391 Old 12-12-2009, 03:35 PM
AVS Special Member
 
GizmoDVD's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 4,019
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 4 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by meli15 View Post

After many trials and defeats I finally got my Bh100 to play everything I stuff in it.Us model by default.Set for dvdregionfree-Bdregionfree-Ntsc and Pal playback with these settings............44 45 00 90 00 05 00 40.Now am very happy with this machine.

Quote:
Originally Posted by awiner View Post

EERPOM Settings
Turn the player on (with no disc in)
Press PAUSE, 1, 4, 7, 2

Changing certain setigns here will enable/disable certain things such as what region the player will play, PAL or NTSC playback, etc.

Thank You!!!
GizmoDVD is offline  
post #1297 of 1391 Old 12-12-2009, 03:36 PM
AVS Special Member
 
GizmoDVD's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 4,019
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 4 Post(s)
Liked: 10
Silly question...

Bought a BH100 without a remote. Thankfully I have a BD390 so I can control the movie and such. Only problem is...I can't get to LGs main menu (Setup?). The Home button does not work. Anyone have any idea how I can get there?
GizmoDVD is offline  
post #1298 of 1391 Old 12-13-2009, 02:07 PM
AVS Special Member
 
larrimore's Avatar
 
Join Date: May 2001
Posts: 1,688
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 15
Quote:
Originally Posted by GizmoDVD View Post

Silly question...

Bought a BH100 without a remote. Thankfully I have a BD390 so I can control the movie and such. Only problem is...I can't get to LGs main menu (Setup?). The Home button does not work. Anyone have any idea how I can get there?

You can't. I had to buy a cheap universal remote at BB for $20 and it works well (somewhere in this thread I posted the mfr and the model of the remote).

Living the HT Dream...now in 4D.
larrimore is offline  
post #1299 of 1391 Old 12-17-2009, 05:19 PM
AVS Special Member
 
GizmoDVD's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 4,019
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 4 Post(s)
Liked: 10
I tried the code above, and while I get BD region free, I can't get DVD region free. I assume that is a software hack that needs to be applied via DVD?
GizmoDVD is offline  
post #1300 of 1391 Old 12-17-2009, 08:34 PM
AVS Special Member
 
GizmoDVD's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 4,019
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 4 Post(s)
Liked: 10
Finally got the DVD Hack workin' and when I put a Region 2 DVD in I get no picture and broken sound. Damn. TV must not be compatible?
GizmoDVD is offline  
post #1301 of 1391 Old 12-19-2009, 09:18 PM
Advanced Member
 
shawnmos's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 569
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
It probably outputs at 50hz so if your TV doesn't support PAL then it won't work.

Format Neutral: Samsung BD-UP5000
HD DVDs: 41
Blu-rays: 24
shawnmos is offline  
post #1302 of 1391 Old 12-24-2009, 11:19 AM
AVS Special Member
 
GizmoDVD's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 4,019
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 4 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by shawnmos View Post

It probably outputs at 50hz so if your TV doesn't support PAL then it won't work.

I put in a 1080i50 Blu-ray (in my BD390) and it played just fine on my TV.
GizmoDVD is offline  
post #1303 of 1391 Old 12-24-2009, 12:53 PM
Advanced Member
 
shawnmos's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 569
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by GizmoDVD View Post

I put in a 1080i50 Blu-ray (in my BD390) and it played just fine on my TV.

Doesn't mean it supports 576 or whatever the pal resolution is.

Format Neutral: Samsung BD-UP5000
HD DVDs: 41
Blu-rays: 24
shawnmos is offline  
post #1304 of 1391 Old 12-24-2009, 03:29 PM
AVS Special Member
 
GizmoDVD's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 4,019
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 4 Post(s)
Liked: 10
Anyone know how to do a hard reset (i.e back to factory settings?) I don't have a BH100 remote

I did the DVD hack disc and for some reason my player is no longer BD region free even though I have the current codes put in. Argg. I tried re-installing the current firmware and still not working with the above codes. Any way around this?
GizmoDVD is offline  
post #1305 of 1391 Old 12-25-2009, 03:16 PM
AVS Special Member
 
GizmoDVD's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 4,019
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 4 Post(s)
Liked: 10
After loading up a Harmony with BH100 remote codes I was able to factory reset the player via the 'secret' screen. Now, with the 4th byte changed to 82 it plays A,B,C, but the B movie I put in has an audio delay. Gees. I'm ready to just junk this. I tried 80, 90 and 92 and it wont okay the B disc. Only 82.
GizmoDVD is offline  
post #1306 of 1391 Old 12-25-2009, 09:41 PM
 
vinnie97's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Nunya
Posts: 11,657
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 213 Post(s)
Liked: 1002
^I'm wondering what you found so fascinating about it in the first place? If you want region-free, you gotta' pony up a little more.
vinnie97 is offline  
post #1307 of 1391 Old 12-27-2009, 02:28 PM
Advanced Member
 
shingdaz's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 531
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
I've just recently downloaded the last firmware update 090121 for the BH100 and succesfully burned the ISO file onto a DVD disk.

I'm just wondering if anyone has actually updated the BH100 via burned ISO file, not one sent by LG.

I've got Wall-E on bluray, but I think the BH100 will not output DTS-HD surround at all, although the picture plays fine.

It's helpfull when bluray makers ad regular 5.1 dolby to the soundtrack options, since not everyone's receivers are DTS-HD lossless compatible.
shingdaz is offline  
post #1308 of 1391 Old 12-27-2009, 03:44 PM
AVS Special Member
 
GizmoDVD's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 4,019
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 4 Post(s)
Liked: 10
I updated my firmware with an iso I made myself via DVD.
GizmoDVD is offline  
post #1309 of 1391 Old 12-28-2009, 04:29 AM
Member
 
knightl's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 33
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
my bh100 experience is over.
public enemy would not play, so i purchased a new blu-ray player.
anyone still interested in a bh100 for parts?
make an offer.
knightl is offline  
post #1310 of 1391 Old 12-29-2009, 10:18 AM
Advanced Member
 
shingdaz's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 531
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Quote:
Originally Posted by GizmoDVD View Post

I updated my firmware with an iso I made myself via DVD.

I assume your update worked succesfully?

If the file is burned, and does not state any errors...does it mean the ISO image is properly configured for the player to be flashed/updated with it?

I just don't want to insert the disk/image file and have the player freeze up because of corrupted data or somthing.
shingdaz is offline  
post #1311 of 1391 Old 12-29-2009, 11:25 PM
Advanced Member
 
shawnmos's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 569
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by shingdaz View Post

I assume your update worked succesfully?

If the file is burned, and does not state any errors...does it mean the ISO image is properly configured for the player to be flashed/updated with it?

I just don't want to insert the disk/image file and have the player freeze up because of corrupted data or somthing.

If you want to play it safe just verify the disc after you burn. Imgburn can do this after the fact as well.

Format Neutral: Samsung BD-UP5000
HD DVDs: 41
Blu-rays: 24
shawnmos is offline  
post #1312 of 1391 Old 12-30-2009, 06:39 AM
Advanced Member
 
shingdaz's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 531
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Tried a burned firmware file, would not accept the disc, gonna have to try a different DVD-disk.

Will a DVD-RW work?
shingdaz is offline  
post #1313 of 1391 Old 12-31-2009, 04:57 AM
Senior Member
 
csundbom's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Manhattan
Posts: 482
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Some DVD burning programs can't deal with the unusual characters in the DVD label. Try burning the disc with DVD Decrypter, worked for me.

Carl Sundbom
New York Video Calibration
(646) 483-2419
http://www.ny-calibration.com
csundbom is offline  
post #1314 of 1391 Old 12-31-2009, 07:46 AM
Advanced Member
 
shingdaz's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 531
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Quote:
Originally Posted by csundbom View Post

Some DVD burning programs can't deal with the unusual characters in the DVD label. Try burning the disc with DVD Decrypter, worked for me.

I used ultra ISO software for the first attempt...which converted the file into an image file etc...

I downlloaded DVD decrypter and burned the file 091201.iso etc...but it burned it as a dual ROM files?...I assumed it would burn it as an ISO image file? Are there setting I need to adjust before I burn?
shingdaz is offline  
post #1315 of 1391 Old 01-01-2010, 07:45 AM
Senior Member
 
csundbom's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Manhattan
Posts: 482
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
After I installed DVD Decrypter, I just double-clicked on the .ISO and it burned it with the right settings automatically.

Carl Sundbom
New York Video Calibration
(646) 483-2419
http://www.ny-calibration.com
csundbom is offline  
post #1316 of 1391 Old 01-02-2010, 08:34 AM
Vf3
Newbie
 
Vf3's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 10
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I have just purchased a European BH100 and wondered if there is a mini FAQ?
Does the player support bd live?
Thanks
Vf3 is offline  
post #1317 of 1391 Old 01-03-2010, 08:45 AM
AVS Special Member
 
GizmoDVD's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 4,019
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 4 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by Vf3 View Post

I have just purchased a European BH100 and wondered if there is a mini FAQ?
Does the player support bd live?
Thanks

No
GizmoDVD is offline  
post #1318 of 1391 Old 01-07-2010, 10:08 AM
Newbie
 
rschmi01's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 4
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
My LG BH100 will not play the Half Blood Prince Blue Ray disks, and I am having trouble updating the firmware. I followed suggested from several members on your site, and I still get the dreaded disk error message. I am using DVD+R media, unzipped the file and am burning the image. I tried Roxio, DVD Decrypter and IMGBurn so far. Any suggestiongs, and has anyone been able to play the Half Blood Prince after the firmware upgrade?
rschmi01 is offline  
post #1319 of 1391 Old 01-07-2010, 08:58 PM
Advanced Member
 
shawnmos's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 569
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Try burning at a lower speed or using CD-Rs.

Format Neutral: Samsung BD-UP5000
HD DVDs: 41
Blu-rays: 24
shawnmos is offline  
post #1320 of 1391 Old 01-08-2010, 09:02 PM
Newbie
 
rschmi01's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 4
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Thanks for the advise. I forced the write to 1X and it burned and verified. The update worked, and now Harry Potter and the Half Blood Prince plays! It pauses for a good minute prior to the menu, but then it plays fine.
rschmi01 is offline  
Reply Dual Format Players

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off