2 channel amp and 4 speakers doubt - AVS Forum
Forum Jump: 
 
Thread Tools
post #1 of 2 Old 01-26-2013, 08:30 PM - Thread Starter
Newbie
 
SergioTomazzo's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I got a Yamaha Rx-497 and specs say "Built-in 2-channel power amplifier 75 W + 75 W (8 Ω)".
I currently have 2 sets of Tannoy Mercury F1, specs are " 50 to 70 W (8 Ω)".
They're connect like in the following pic:


I don't know much about audio, I tought if the speaker stated "8 Ω" it would match my amp no matter if it was 1 or 2 speaker sets but after reading some stuff not shure anymore, are they working at 8 or 4 ohms?
The amp as a impedance selector that states the following:

So as the speakers have 8 ohms I have the switch to the left. Have been using this system for some months and don't notice any problems, amp doesn't heat much (amp volume I use is about half). So anyone can clear me out if this is ok?
SergioTomazzo is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 Old 01-27-2013, 07:07 AM
AVS Special Member
 
mcnarus's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 6,066
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 61 Post(s)
Liked: 290
If it works...then it works.

You're fine.

If you can't explain how it works, you can't say it doesn't.—The High-End Creed

mcnarus is online now  
Reply 2 Channel Audio

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off