I-O Data AVeL LinkPlayer2 FAQ - Page 47 - AVS Forum
Forum Jump: 
Reply
 
Thread Tools
post #1381 of 1408 Old 07-30-2008, 08:57 AM
Newbie
 
tc5531's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: UK, New York and Ibiza
Posts: 3
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Anyone still got the firmware files up to and including the October 05 firmware? I have a new Linkplayer 2 box (from eBay - people STILL sell them!) and it needs bringing up to a usable level. October 05 is the one I use on my other Linkplayers but ANY available .BIN would keep me happy since the Taxan/IOData is down.

Thanks for your help
tc5531 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #1382 of 1408 Old 10-04-2008, 06:18 PM
Newbie
 
jcmills's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Yes I would love to get the Oct 05 firmware as well. I cannot find it anywhere.
jcmills is offline  
post #1383 of 1408 Old 10-04-2008, 07:01 PM
Advanced Member
 
bigrig's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: Denver, CO
Posts: 697
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 13
Quote:
Originally Posted by jcmills View Post

Yes I would love to get the Oct 05 firmware as well. I cannot find it anywhere.

Links posted here still work. Someone mentioned Firefox might work better.
http://www.avsforum.com/avs-vb/showt...63#post7252963

Matt

"It's an invention, and it makes Non-Stop Rocking possible!"
bigrig is offline  
post #1384 of 1408 Old 10-04-2008, 08:54 PM
Newbie
 
jcmills's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Nope I can't get any of the links to work, in IE or Firefox.
jcmills is offline  
post #1385 of 1408 Old 10-04-2008, 09:03 PM
Member
 
satnav4's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 22
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by jcmills View Post

Nope I can't get any of the links to work, in IE or Firefox.

Just send a PM with your email, and I can send the files and the procedure.
satnav4 is offline  
post #1386 of 1408 Old 10-08-2008, 08:13 AM
Newbie
 
markspark1981's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 11
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Hello Fellow Avel Linkplayer2 owners--

I have a question about .TS files. I have downloaded a few .TS streams (1080i format) from the Web that are HDTV recordings of TV shows, etc. They play great on my Avel Linkplayer2 unit.

My question is -- how can I create a playable TS file on my player from an MKV or M2TS file? I don't want to use the network feature to do it. I usually connect an external HD to the player.

Is there any software out there that will work?

Any help would be greatly appreciated!!!!!!!!! I just bought a Pansonic 50" Plasma 720p and want to watch some HD content on it.

HALP!!!!
markspark1981 is offline  
post #1387 of 1408 Old 10-08-2008, 09:06 AM
Advanced Member
 
Yahoo's Avatar
 
Join Date: Jun 2001
Location: Southern California, USA
Posts: 676
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
If you want permanent copies of the file saved after viewing, best bet would be convert it to XVID format using MediaCoder (free).

If you want to just view it once, google for the AVLink Advanced Server that will transcode on the fly.

-
- Balance Between
- Quality & Price!
__________________
Knowledge + Application = Real Change
Seek and you shall find the truth that awaits.
Yahoo is offline  
post #1388 of 1408 Old 10-08-2008, 09:37 AM
AVS Addicted Member
 
TPeterson's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: San Carlos, CA
Posts: 11,845
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Liked: 15
Actually, since the AVLP2 doesn't play MPEG-4 (H.264), you're going to have to re-encode such streams as MPEG-2 to play them.
TPeterson is offline  
post #1389 of 1408 Old 10-08-2008, 12:31 PM
Newbie
 
markspark1981's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 11
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by TPeterson View Post

Actually, since the AVLP2 doesn't play MPEG-4 (H.264), you're going to have to re-encode such streams as MPEG-2 to play them.

Thanks. What program do you recommend I use? Don't want to use MediaCoder -- it stalled for me.

I have Super and Gotsent that I guess can do that job. Anything better? I want to convert to an MPEG-2 file that is of the highest quality that Avel Linkplayer 2 could handle.

-Mark
markspark1981 is offline  
post #1390 of 1408 Old 10-14-2008, 12:33 AM
Senior Member
 
chakotay2's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 234
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Since IODATA has pretty much dumped this product... what is the latest server software for it? Is there any 3rd party software still being developed?

Thanks.
chakotay2 is offline  
post #1391 of 1408 Old 10-14-2008, 04:41 AM
AVS Special Member
 
mrwilson's Avatar
 
Join Date: Feb 2000
Posts: 1,978
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Try WIZD. It's open source and works much better than IOData's software.
mrwilson is offline  
post #1392 of 1408 Old 10-14-2008, 06:29 AM
Senior Member
 
chakotay2's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 234
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by mrwilson View Post

Try WIZD. It's open source and works much better than IOData's software.

Hmmm, looks like that development is pretty dead too... last update 2006. Any active ones?
chakotay2 is offline  
post #1393 of 1408 Old 10-26-2008, 07:37 AM
Newbie
 
kmac727's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I saw in a prior post that we can play MKV files by editing the Advanced Server server-config.xml file, telling it to transcode the MKV files. I tried editing that file (with Notepad++) but still get the "Unknown Format" error on my LinkPlayer. Here is what I did:

First i tried this entry which didn't work:
Code:
Then I tried this, and it still didn't work:
Code:
I don't have the instructions for Advanced Server, so I'm operating blind here.

I have the necessary Codecs installed and can play MKV files with MediaPlayer on the computer running Advanced Server. Can anyone tell me what changes need to be made to the config file. Much thanks.
kmac727 is offline  
post #1394 of 1408 Old 10-27-2008, 05:22 AM
Newbie
 
kmac727's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Nevermind. Ignore my post above. I was editing the wrong server-config.xml file. Apparently, regardless of what drive you install Advanced Server on (mine is installed on the D: drive), the config file is placed on the C: drive in the user's "Application Data" folder.

And, by the way, the correct edit is: . If you have the proper CODEC installed, you can play MKV files, but you cannot FF or Rewind. I set my output bitrate at 8000 Kbps, which gives me visibly better resolution than the default setting.
kmac727 is offline  
post #1395 of 1408 Old 10-28-2008, 12:12 AM
Newbie
 
tc5531's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: UK, New York and Ibiza
Posts: 3
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by chakotay2 View Post

Hmmm, looks like that development is pretty dead too... last update 2006. Any active ones?

Swiss Center looks like it's still being looked after, and has quite a lot of advanced features. swisscenter.co.uk - I might just have to try installing it to see how much better (or not) it is than the old WIZD install I'm using.
tc5531 is offline  
post #1396 of 1408 Old 11-10-2008, 04:00 AM
Newbie
 
FerFer's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I need the firmware for DVD IODATA AVP2/DVDLA, who accepts subtitle SRT, but IODATA Site and the of TAXAN are not answering, anybody would it have to make available that file?
FerFer is offline  
post #1397 of 1408 Old 11-10-2008, 04:42 AM
Newbie
 
FerFer's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by FerFer View Post

I need the firmware for DVD IODATA AVP2/DVDLA, who accepts subtitle SRT, but IODATA Site and the of TAXAN are not answering, anybody would it have to make available that file?

I did not explain myself right.

here in the forum am found a link working for the "Oct 05 firmware" and when it setups, of the signature mistake, therefore I need other that works.
FerFer is offline  
post #1398 of 1408 Old 11-29-2008, 07:24 PM
Newbie
 
john_hatchett's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 7
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Anyone ever get the firmware source for this player?
john_hatchett is offline  
post #1399 of 1408 Old 12-19-2008, 12:25 AM
Senior Member
 
chakotay2's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 234
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
If I put a Blu-Ray DVD drive in one of the computers on my network, is there any way to stream it to my entertainment center where my JVC-SRDVD100U is?
chakotay2 is offline  
post #1400 of 1408 Old 01-10-2009, 11:23 AM
AVS Special Member
 
RalphArch's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: Rockville MD
Posts: 2,753
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by chakotay2 View Post

Hmmm, looks like that development is pretty dead too... last update 2006. Any active ones?


One thing I have noticed about ps3 media server http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=1085772 is that shows edited with h2 do not have the lipsync issue so I don't have to pause and hit play to get back in sync on the linkplayers like I do on the advanced server.

Although last night it wouldn't play one of the files I had cut commercials out of so I did watch that one on advanced server. They all seemed to play without an issue on the ps3 - maybe that was resetting them for playback on other devices like the linkplayers?
RalphArch is offline  
post #1401 of 1408 Old 01-02-2011, 05:38 PM
Member
 
Gojira69's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 25
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
My linkplayer finally died.

What's the new best solution for playing network files on my TV?
Gojira69 is offline  
post #1402 of 1408 Old 01-02-2011, 05:46 PM
Advanced Member
 
NJ Jackals's Avatar
 
Join Date: Jun 2001
Location: NJ
Posts: 687
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Quote:
Originally Posted by Gojira69 View Post

My linkplayer finally died.

What's the new best solution for playing network files on my TV?

I went with a Popcorn Hour C-200
NJ Jackals is offline  
post #1403 of 1408 Old 01-02-2011, 05:50 PM
Advanced Member
 
Yahoo's Avatar
 
Join Date: Jun 2001
Location: Southern California, USA
Posts: 676
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Does the C200 play back the LinkPlayer Server apps or the Wizd?

I actually have a new one in box as a backup to sell.

-
- Balance Between
- Quality & Price!
__________________
Knowledge + Application = Real Change
Seek and you shall find the truth that awaits.
Yahoo is offline  
post #1404 of 1408 Old 01-03-2011, 06:15 AM
Advanced Member
 
NJ Jackals's Avatar
 
Join Date: Jun 2001
Location: NJ
Posts: 687
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Quote:
Originally Posted by Yahoo View Post

Does the C200 play back the LinkPlayer Server apps or the Wizd?

I actually have a new one in box as a backup to sell.

It as it's own apps and YAMJ (with Aeon) is much better than WIzd
Http://Www.YouTube.com/watch?v=upSk4w12q-E
NJ Jackals is offline  
post #1405 of 1408 Old 01-03-2011, 08:56 PM
Advanced Member
 
Yahoo's Avatar
 
Join Date: Jun 2001
Location: Southern California, USA
Posts: 676
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Great.

Actually there is one feature in Wizd I have not found in ANYTHING else. That is the "shuffle" playback of video (including subfolders of the current folder).

Does YAMJ do that and also does it run on Win7 64 bit as well as Win2000? Thanks.

-
- Balance Between
- Quality & Price!
__________________
Knowledge + Application = Real Change
Seek and you shall find the truth that awaits.
Yahoo is offline  
post #1406 of 1408 Old 09-05-2011, 09:20 AM
Newbie
 
mrincredible's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Can someone post server installation binaries for windows and linux please? iodata.com site is offline for a while...
mrincredible is offline  
post #1407 of 1408 Old 03-24-2012, 06:44 PM
AVS Special Member
 
mrwilson's Avatar
 
Join Date: Feb 2000
Posts: 1,978
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Google WizD and use that. Much better than the stuff that shipped with it.
mrwilson is offline  
post #1408 of 1408 Old 03-25-2012, 07:35 AM
AVS Special Member
 
h2ofun's Avatar
 
Join Date: Feb 2001
Location: auburn,ca usa
Posts: 3,662
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Has not been updated for many years, and may not work on Windows 7 I assume
h2ofun is offline  
Reply DVD Players (Standard Def)

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off