360 No Sound - DVD/Video Download - AVS Forum
Forum Jump: 
 
Thread Tools
Old 12-06-2007, 11:39 AM - Thread Starter
Member
 
byrddogx's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Memphis, TN
Posts: 45
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I have a new 360 Elite with the following setup:

Overhead Panasonic PT-AE900U
Yamaha HTR-5990
XBox 360 Elite
All connected via HDMI pass thru via the receiver.

I have the 360 set to Dolby Digital 5.1, and have sound when navigating through the menus or on games, but if I insert a DVD into the player or download video content from Live Marketplace - I get the video, but no sound. I haven't gone through trying the component, because I wanted to use HDMI for cleaner setup. Just curious if anyone has had this type of problem and might be able to shed some light in my direction.
byrddogx is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 12-06-2007, 09:59 PM - Thread Starter
Member
 
byrddogx's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Memphis, TN
Posts: 45
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Well for a first post, I was expecting a little more input - but here is what I found out.

Anything in 2 channel sound was find when connected to my HTR-5990 using HDMI. Anything in DD 5.1 would produce a loud high pitched sound for whatever reason. As much as I didn't want to go to component, I did and used the optical connector for sound. Since then I have not had any problems. I will probably test the VGA connection since the Panny AE900U supposedly renders great images that way and will use the optical.
byrddogx is offline  
Old 12-06-2007, 10:11 PM
Member
 
beezdeez's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 192
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I'm kind of confused. But you do know that the 360 DOES NOT output sound via HDMI, correct?

It's very misleading from MS, but you have to have a separate audio connection if you are using HMDI. Yes, it pretty much defeats the purpose, as really the only pro's to using HDMI on the xbox is very minimal PQ improvement, 1080p where available, and for bragging.

You need to use optical+HDMI... you can't just do HDMI. Personally, since I have a 720p television, component+optical does great for me.
beezdeez is offline  
Old 12-08-2007, 12:34 AM
Member
 
chidrock's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 148
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I'm having a whole new issue...I just tried watching some dvds and trailers that I had saved on my system, but I don't hear any voices come through. All I can hear now is the background music. I'm using an optical cable and never had this problem before. I just got this Elite system 2 and a half months ago, and used the same setup for my launch box. I really hope they don't tell me that I have to send it in since this system's so new. (no way I'll settle for a refurb at this point, especially since I just bought a bunch of Arcade stuff)

Anyone have this issue?
chidrock is offline  
Old 12-08-2007, 04:00 AM
 
darklordjames's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 7,909
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 93
"But you do know that the 360 DOES NOT output sound via HDMI, correct?"

Umm, yes it does. I would recommend not being so definitive about things you are wrong about.
darklordjames is offline  
Old 12-14-2007, 08:43 AM - Thread Starter
Member
 
byrddogx's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Memphis, TN
Posts: 45
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by darklordjames View Post

"But you do know that the 360 DOES NOT output sound via HDMI, correct?"

Umm, yes it does. I would recommend not being so definitive about things you are wrong about.

It apparently will do stereo sound, but not 5.1 sound from what I am gathering. I was under the impression that the HDMI cable would provide digital picture and sound (DD) - but would not, unless I used the sound adapter with my HDMI cable.
byrddogx is offline  
Old 12-14-2007, 08:44 AM - Thread Starter
Member
 
byrddogx's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Memphis, TN
Posts: 45
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by chidrock View Post

I'm having a whole new issue...I just tried watching some dvds and trailers that I had saved on my system, but I don't hear any voices come through. All I can hear now is the background music. I'm using an optical cable and never had this problem before. I just got this Elite system 2 and a half months ago, and used the same setup for my launch box. I really hope they don't tell me that I have to send it in since this system's so new. (no way I'll settle for a refurb at this point, especially since I just bought a bunch of Arcade stuff)

Anyone have this issue?

Are you using a receiver or just output from the television itself?
byrddogx is offline  
Old 03-21-2008, 03:44 PM
AVS Club Gold
 
aaronwt's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: Northern VA(Woodbridge)
Posts: 22,029
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 966 Post(s)
Liked: 827
Quote:
Originally Posted by darklordjames View Post

"But you do know that the 360 DOES NOT output sound via HDMI, correct?"

Umm, yes it does. I would recommend not being so definitive about things you are wrong about.

You need to use the optical out for 5.1
I have my Elite going straight to my Tv with HDMI, bypassing my VP50 pro.
Then I have the optical out from the Elite going to my receiver. the Elite comes with the dongle necessary to get 5.1 over optical when using HDMI. the dongle has an optical output and two stereo rca outputs jacks(if i remember correctly)

40TB unRAID1--53TB unRAID2--36TB unRAID3
LED DLP
XBL/PSN: WormholeXtreme
aaronwt is online now  
Old 03-27-2008, 12:43 PM
Newbie
 
Johnson Nguyen's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 14
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Yeah, what Aaron said. Have you tried by passing the whole thing? Maybe it needs to be reformatted.
Johnson Nguyen is offline  
Old 03-29-2008, 09:15 AM
Newbie
 
brandon2009's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 3
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Can anyone know how to convert dvd to ipod?
brandon2009 is offline  
Old 03-29-2008, 09:16 AM
Newbie
 
brandon2009's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 3
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I just bought an ipod
brandon2009 is offline  
Old 03-29-2008, 10:59 AM
Senior Member
 
JamesDax's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Philadelphia, PA
Posts: 256
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by aaronwt View Post

You need to use the optical out for 5.1
I have my Elite going straight to my Tv with HDMI, bypassing my VP50 pro.
Then I have the optical out from the Elite going to my receiver. the Elite comes with the dongle necessary to get 5.1 over optical when using HDMI. the dongle has an optical output and two stereo rca outputs jacks(if i remember correctly)

I don't currently have a surround sound setup but I do have my 360 hooked to my TV via HDMI and my TV has both coaxial and optical outputs. Couldn't I just run a cable from my TV to a reciever and get 5.1?
JamesDax is offline  
 
Thread Tools


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off