Rca Dta800b1* - AVS Forum
Forum Jump: 
Reply
 
Thread Tools
post #1 of 105 Old 04-02-2008, 01:48 PM - Thread Starter
Advanced Member
 
lexus2108's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 991
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
RCA DTA800B1*

This box is now listed on the NTIA website as being new and having Analog passthrough. It is new to the RCA line up.

https://www.ntiadtv.gov/cecb_list.cfm

I called RCA and after 1 hour on hold and being transfered 5 times. I was told the number that handles the calls KNOWS nothing. They had no info on new box or where to buy it or who to call to get that info. Seems to me VERY POOR CUSTOMER service. imo

Does anyone know the following?

1) When will this box be available?

2) Where will this box be available?

3) How much will it be?

Since there are 7 low power stations in the area and we will loose these stations. We want analog passthru.

We only have RF connectors and no RCA/AV So no by passing.
lexus2108 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 105 Old 04-03-2008, 08:59 AM - Thread Starter
Advanced Member
 
lexus2108's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 991
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
100 views and no one has the answer?
lexus2108 is offline  
post #3 of 105 Old 04-03-2008, 10:11 AM
Member
 
Beaker74's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Saint Louis, MO.
Posts: 27
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
It's obviously not available yet in retail channels. I guess you'll have to keep an eye out.
Beaker74 is offline  
post #4 of 105 Old 04-21-2008, 04:58 PM
Newbie
 
Ally31's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I am in San Jose, CA, and am unable to find a RCA DTA800B1*.

I wonder when they will hit the stores. Does anyone know?

Thanks!
Ally31 is offline  
post #5 of 105 Old 04-22-2008, 06:40 AM
AVS Special Member
 
hphase's Avatar
 
Join Date: Mar 2001
Location: New York
Posts: 2,999
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
How can you tell which one you have? I got an RCA recently and I'll be damned if I can find a model designation or build date.
hphase is offline  
post #6 of 105 Old 04-22-2008, 08:49 AM - Thread Starter
Advanced Member
 
lexus2108's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 991
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by hphase View Post

How can you tell which one you have? I got an RCA recently and I'll be damned if I can find a model designation or build date.

Sure I can help

800A- No smart antenna

800b- Smart Antenna BUT no Analog passthru

800b1 Smart antenna and passthru (not out yet)
lexus2108 is offline  
post #7 of 105 Old 05-01-2008, 11:10 AM
Member
 
firstsig's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 15
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by lexus2108 View Post

Sure I can help

800A- No smart antenna

800b- Smart Antenna BUT no Analog passthru

800b1 Smart antenna and passthru (not out yet)

Where did you get the B1 info?
firstsig is offline  
post #8 of 105 Old 05-01-2008, 11:45 AM - Thread Starter
Advanced Member
 
lexus2108's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 991
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by firstsig View Post

Where did you get the B1 info?

NTIA website. on their list
lexus2108 is offline  
post #9 of 105 Old 05-01-2008, 11:46 AM - Thread Starter
Advanced Member
 
lexus2108's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 991
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
plus I called them (RCA)
lexus2108 is offline  
post #10 of 105 Old 06-17-2008, 11:17 AM
Member
 
DTV Reviewer's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 15
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Has anyone ever seen an RCA DTA800B1 for sale anywhere?
DTV Reviewer is offline  
post #11 of 105 Old 06-17-2008, 11:49 AM
Member
 
viewer29's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Central Washington
Posts: 94
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by lexus2108 View Post

Sure I can help

800A- No smart antenna

800b- Smart Antenna BUT no Analog passthru

800b1 Smart antenna and passthru (not out yet)

From the outside of the box - how can you tell?

I haven't actually seen an RCA in the store, but have made several phone calls to retailers. Of the ones who say they have RCA, they can read off DTA800 but they say there is nothing more after that number. So, no A, no B, no B1.

Are the clerks blind? or is there really nothing on the RCA box that gives the complete model number?

I'm not willing to drive 30 miles to find out that I can't find out if it is the B1.
viewer29 is offline  
post #12 of 105 Old 06-17-2008, 12:09 PM
Member
 
DTV Reviewer's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 15
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by viewer29 View Post

From the outside of the box - how can you tell?

I haven't actually seen an RCA in the store, but have made several phone calls to retailers. Of the ones who say they have RCA, they can read off DTA800 but they say there is nothing more after that number. So, no A, no B, no B1.

Are the clerks blind? or is there really nothing on the RCA box that gives the complete model number?

I'm not willing to drive 30 miles to find out that I can't find out if it is the B1.

You are correct. The outside of the box only says DTA800 regardless of what is inside. You - or the clerk - must open the box and read the model number directly off the bottom of the unit. All I have ever seen is the DTA800B at Wal-Mart. I'm sure all original 800's are long gone as are the 800A's. Only B's now on sale. I'm looking for the B1 with analog pass through - but so far - I've never seen one.

I have a couple of B's - great little box. Trouble free - so far - and the nicest thing is any old existing universal remote control I have had laying around the house will operate all its functions using the standard RCA Cable Box or Satellite codes. Try that with any other unit available - I have never seen any other CECB (Zenith and it's clones, Magnavox and its clones, etc.) that can be operated with a universal remote - unless it's really expensive one or a learning remote where you have to program each function into it. RCA got it exactly right.
DTV Reviewer is offline  
post #13 of 105 Old 06-17-2008, 01:03 PM
AVS Special Member
 
DigaDo's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Pacific Northwest.
Posts: 4,669
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 5 Post(s)
Liked: 22
Quote:
Originally Posted by DTV Reviewer View Post

You are correct. The outside of the box only says DTA800 regardless of what is inside. You - or the clerk - must open the box and read the model number directly off the bottom of the unit. All I have ever seen is the DTA800B at Wal-Mart. I'm sure all original 800's are long gone as are the 800A's. Only B's now on sale. I'm looking for the B1 with analog pass through - but so far - I've never seen one.

I have a couple of B's - great little box. Trouble free - so far - and the nicest thing is any old existing universal remote control I have had laying around the house will operate all its functions using the standard RCA Cable Box or Satellite codes. Try that with any other unit available - I have never seen any other CECB (Zenith and it's clones, Magnavox and its clones, etc.) that can be operated with a universal remote - unless it's really expensive one or a learning remote where you have to program each function into it. RCA got it exactly right.

I have already responded to your observations concerning universal remotes. I have two inexpensive Philips universal remotes (one a standard model and the other a "learning" model, both priced under $10) that I use to control my Zenith CECBs. Both Philips universal remotes use code 0267 to activate the control signals for Zenith CECBs. The 0267 code is listed twice by Philips under Zenith in the SAT/DTV/WebTV, and DVR/SAT Combo sections in their twelve pages of codes.

See these earlier posts:

http://www.avsforum.com/avs-vb/showt...0#post14094860

http://www.avsforum.com/avs-vb/showt...5#post14103065

"A ROSE BY ANY OTHER NAME WILL SMELL AS SWEET. BUT IT DOES NOT FOLLOW THAT WHATEVER WE CHOOSE TO CALL A ROSE WILL POSSESS THE ROSE'S FRAGRANCE."

--Benjamin Breckinridge Warfield (1917)
DigaDo is offline  
post #14 of 105 Old 06-17-2008, 04:03 PM
AVS Special Member
 
holl_ands's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: San Diego, CA
Posts: 3,626
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 26 Post(s)
Liked: 59
Couple weeks ago I was in Walmart specifically looking for B1, I'm sure one of the numbers
on the outside of the box said it was a "B" version. Anyone with a box care to chime in....


To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
and
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
and
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.

holl_ands is offline  
post #15 of 105 Old 06-17-2008, 06:17 PM
Member
 
richardav's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 84
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by holl_ands View Post

Couple weeks ago I was in Walmart specifically looking for B1, I'm sure one of the numbers
on the outside of the box said it was a "B" version. Anyone with a box care to chime in....

In my case the main printing on the box only says DTA800, but in small print just below the bar code it does show DTA800B.
richardav is offline  
post #16 of 105 Old 06-17-2008, 08:30 PM
Member
 
viewer29's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Central Washington
Posts: 94
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by richardav View Post

In my case the main printing on the box only says DTA800, but in small print just below the bar code it does show DTA800B.

This is good news. Next time I call I'll have to push the retailer harder to look at the fine print. My 70 year old friend brought me the two coupons he received Saturday and said, "Get me whatever I need, and you can have the other coupon." Yipee - now I don't have to get something I really don't want with my 6/19 expiry coupon.

I want the RCA B1 for him for a lot of reasons, not the least of which is the larger buttons. Pass through is essential or he loses his Sunday afternoon ball games transmitted on a LP translator that is not converting to digital in Feb.
viewer29 is offline  
post #17 of 105 Old 06-17-2008, 08:49 PM
Senior Member
 
spokybob's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Illinois
Posts: 470
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I could only find a Magnavox today. I'll see if it is a B1 model when the truck comes in on Friday.
(Psst. Hey buddy. Got any coupons?")
EDIT: The young man there says he does not know if a Magnavox or RCA will arrive. They have the same reference number.

Bob 61231
spokybob is offline  
post #18 of 105 Old 06-17-2008, 09:23 PM
Member
 
richardav's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 84
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by viewer29 View Post

This is good news. Next time I call I'll have to push the retailer harder to look at the fine print.

Tell them the model number is printed on the bar code label.
richardav is offline  
post #19 of 105 Old 06-19-2008, 03:29 PM
Member
 
DTV Reviewer's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 15
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Checked with Wal-Mart again yesterday and found out what is usually the case around here (Washington State) - once again - had no RCA DTA800B's in stock. They did tell me they received a letter from the manufacturer apologizing for the lack of production. Demand has been very high and they are sorry for the lack of production but hope to be on track again soon. So keep watching for them. Perhaps the B1's will begin showing up someday soon.
DTV Reviewer is offline  
post #20 of 105 Old 06-22-2008, 04:38 PM
Newbie
 
DAVIDBRUCE's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
There is something phony about the fact that the only places on-line that have analog passthru boxes want to sell them for $79 or higher. Supposedly these were supposed to be available in mid June 2008. NO manufacturer's have yet to show up in the low $49-$59 price range.
Walmart does NOT have any pass thru boxes.
There is a quirk in the law that says "only full power TV stations are required to go digital in Jan 09" This means repeaters and low power stations DO NOT have to comply.
The solution to having a non-pass thru box is to put a two outlet splitter before the box and an antenna switch behind the box. This allows you to switch the box in or out of the antenna system. This solution is a lot cheaper than paying $79 for the passthru boxes.
DAVIDBRUCE is offline  
post #21 of 105 Old 06-22-2008, 07:15 PM
AVS Special Member
 
avnstf's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Berkeley USA
Posts: 1,603
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by DAVIDBRUCE View Post

There is something phony about the fact that the only places on-line that have analog passthru boxes want to sell them for $79 or higher. Supposedly these were supposed to be available in mid June 2008. NO manufacturer's have yet to show up in the low $49-$59 price range.
Walmart does NOT have any pass thru boxes.
There is a quirk in the law that says "only full power TV stations are required to go digital in Jan 09" This means repeaters and low power stations DO NOT have to comply.
The solution to having a non-pass thru box is to put a two outlet splitter before the box and an antenna switch behind the box. This allows you to switch the box in or out of the antenna system. This solution is a lot cheaper than paying $79 for the passthru boxes.

radio shack has the digital stream pass-through on its site for $59

OTA only. For signal strength at your location:
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.

TVGOS data: Sony 250 from 5.1?, LG3410a from
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
, not any more.

avnstf is offline  
post #22 of 105 Old 06-23-2008, 06:47 PM
Advanced Member
 
Malouff's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 819
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
The NTIA moved the RCA DTA800B1* to the Approved & Available list today.
I guess that means we will be seeing them soon.

How soon is anyone's guess as the DISH Network DTVPal* is also in that section.

I will admit there are some Dish Network Sale Reps do offer to sell but it is like being
at a auction with this converter box. The Shipping charges change on you and so does the price.


To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
|
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
|
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
Malouff is offline  
post #23 of 105 Old 06-27-2008, 03:03 PM
Senior Member
 
cia_viewer's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 304
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by viewer29 View Post

This is good news. Next time I call I'll have to push the retailer harder to look at the fine print. My 70 year old friend brought me the two coupons he received Saturday and said, "Get me whatever I need, and you can have the other coupon." Yipee - now I don't have to get something I really don't want with my 6/19 expiry coupon.

I want the RCA B1 for him for a lot of reasons, not the least of which is the larger buttons. Pass through is essential or he loses his Sunday afternoon ball games transmitted on a LP translator that is not converting to digital in Feb.

Magnavox TB100MG9 PassThrough is Klutzy {menu=>analog;button=>digital}
Zenith DTT901 PassThrough is straight forward {CECB-Off=>analog;CECB-ON=>digital}
cia_viewer is offline  
post #24 of 105 Old 06-27-2008, 05:35 PM
Member
 
viewer29's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Central Washington
Posts: 94
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by cia_viewer View Post

Magnavox TB100MG9 PassThrough is Klutzy {menu=>analog;button=>digital}
Zenith DTT901 PassThrough is straight forward {CECB-Off=>analog;CECB-ON=>digital}

Unfortunately as I've posted elsewhere, the DTT901 is unavailable here.

I have a Philco and completely agree with your assessment of the MG9. Only I'd likely use a stronger word than "klutzy".
viewer29 is offline  
post #25 of 105 Old 06-28-2008, 06:22 AM
Senior Member
 
cia_viewer's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 304
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by viewer29 View Post

Unfortunately as I've posted elsewhere, the DTT901 is unavailable here.

I have a Philco and completely agree with your assessment of the MG9. Only I'd likely use a stronger word than "klutzy".


The Insignia NS-DXA1-APT is claimed to be identical to the Zenith DTT901.
My local Best Buy has been carrying the Insignia NS-DXA1 (NoPassThru) and, over the phone, says they will not carry the Insignia NS-DXA1-APT , but is expecting to receive the Apex DT250 , instead, to provide PassThru.
cia_viewer is offline  
post #26 of 105 Old 07-05-2008, 03:39 PM
Member
 
DD210's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 101
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Two days after an RCA technician said the DTA800b1 was unavailable, I walked out of my local WalMart with one in hand. The box is label DTA800b1 and says it has analog pass through. The technician said there are no other changes other than the analog pass through. I have not opened the box to confirm this, but will give an update on it's performance as soon as I've had a chance to use it.
DD210 is offline  
post #27 of 105 Old 07-05-2008, 04:02 PM
Member
 
DD210's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 101
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
The technician was WRONG. According to the manual, the RCA DTA800b1 now has the ability to add channels not found in the initial scan. Still have not hooked it up, but this puts the RCA back on some people's list.
DD210 is offline  
post #28 of 105 Old 07-06-2008, 01:41 PM
Senior Member
 
cia_viewer's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 304
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I do not have an RCA.

My Zenith DTT901 has an excellent thermal design:
1) ventilated with plenty of perforations top, bottom, left & right.
2) metal case (aluminum?)
3) black case for good radiation
I have started keeping it powered up continuously and it stays cool.

How is the RCA DTA800b1?
cia_viewer is offline  
post #29 of 105 Old 07-06-2008, 04:32 PM
Newbie
 
stk3171's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Picked one up at Walmart. Hooked it up and works great with passtrough.
Like it better than the zenith 900
Dan
stk3171 is offline  
post #30 of 105 Old 07-07-2008, 05:17 PM
Newbie
 
davewilks's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: Reno, NV
Posts: 3
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I just purchased a DTA800B1 using the $40 coupon from wal-mart this morning. The device works great EXCEPT that I am unable to program the STB remote to work with the RCA model T09081BC 9" TV/VCR combo manufactured 1999. I have tried all 30 codes provided in the STB manual for RCA TVs at least two times each with no joy.

This TV/STB combo is in a guest room so I guess I will have to write a little instruction manual telling my guests to use the "little RCA remote" to turn the STB box on and off and to change the channels and to use the "big RCA remote" to turn the TV on and off and to change the volume or the mute the TV.

It seems to me that a company that has been in business as long as RCA should have these issues figured out.

Dave Wilks
davewilks is offline  
Reply Coupon Eligible Converter Box (CECB)

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off