Need help urgently lost sound - AVS Forum
Forum Jump: 
 
Thread Tools
post #1 of 18 Old 05-23-2012, 11:31 PM - Thread Starter
Member
 
Bryceo's Avatar
 
Join Date: May 2012
Posts: 126
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I have lost sound in my left channel any idear why that's happend?
Bryceo is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 18 Old 05-24-2012, 02:27 AM
AVS Special Member
 
audiovideoholic's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Murray KY
Posts: 2,662
Mentioned: 2 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 202 Post(s)
Liked: 96
Quote:
Originally Posted by Bryceo View Post

I have lost sound in my left channel any idear why that's happend?

Trouble shoot man.

Try hooking that speaker up to a different channel first.

Then trace every other step after that. Then post back.
audiovideoholic is offline  
post #3 of 18 Old 05-24-2012, 03:03 AM - Thread Starter
Member
 
Bryceo's Avatar
 
Join Date: May 2012
Posts: 126
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I did that it worked fine changed the Cabbles and it still didn't work
Bryceo is offline  
post #4 of 18 Old 05-24-2012, 03:06 AM
Senior Member
 
vzphoneman's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: upstate New York
Posts: 343
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 17
does it do it on all sources?

The lazy man finds the easiest way ... Ben Franklin
vzphoneman is offline  
post #5 of 18 Old 05-24-2012, 03:08 AM - Thread Starter
Member
 
Bryceo's Avatar
 
Join Date: May 2012
Posts: 126
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Yes it does
Bryceo is offline  
post #6 of 18 Old 05-24-2012, 03:12 AM
AVS Special Member
 
audiovideoholic's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Murray KY
Posts: 2,662
Mentioned: 2 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 202 Post(s)
Liked: 96
Doesnt sound good.

Have you ran a pink noise test? If that channel fails to play the test on any of the speakers then sounds like a bad channel on the AVR
audiovideoholic is offline  
post #7 of 18 Old 05-24-2012, 03:14 AM - Thread Starter
Member
 
Bryceo's Avatar
 
Join Date: May 2012
Posts: 126
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I did run that's test and all the channels worked fine it's just the left side isn't picking up any input from optical RCA or hdmi
Bryceo is offline  
post #8 of 18 Old 05-24-2012, 03:15 AM
AVS Special Member
 
audiovideoholic's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Murray KY
Posts: 2,662
Mentioned: 2 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 202 Post(s)
Liked: 96
Quote:
Originally Posted by Bryceo View Post

I did run that's test and all the channels worked fine it's just the left side isn't picking up any input from optical RCA or hdmi

So it plays when run the test?
audiovideoholic is offline  
post #9 of 18 Old 05-24-2012, 03:17 AM - Thread Starter
Member
 
Bryceo's Avatar
 
Join Date: May 2012
Posts: 126
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Yeh, witch is Probley a god save in its self, just dosnt get signal
From any other channels or input selectors
Bryceo is offline  
post #10 of 18 Old 05-24-2012, 03:24 AM - Thread Starter
Member
 
Bryceo's Avatar
 
Join Date: May 2012
Posts: 126
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
It's being difficult it now will not play the test tone out of the left channel
Bryceo is offline  
post #11 of 18 Old 05-24-2012, 03:37 AM
AVS Special Member
 
audiovideoholic's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Murray KY
Posts: 2,662
Mentioned: 2 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 202 Post(s)
Liked: 96
Quote:
Originally Posted by Bryceo View Post

It's being difficult it now will not play the test tone out of the left channel

If it wont play a test tone I would think that something caused that channel to go bad. Most AVRs carry a 1 yr warranty at minimum so I would take it back to where you bought it and go from there.
audiovideoholic is offline  
post #12 of 18 Old 05-24-2012, 03:43 AM - Thread Starter
Member
 
Bryceo's Avatar
 
Join Date: May 2012
Posts: 126
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I've hadmy reciver for a lot longer then one year is there any way I can have a Play with out destroying the amp completely
Bryceo is offline  
post #13 of 18 Old 05-24-2012, 04:09 AM - Thread Starter
Member
 
Bryceo's Avatar
 
Join Date: May 2012
Posts: 126
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Can I buy pass that channel with another reciver?
Bryceo is offline  
post #14 of 18 Old 05-24-2012, 05:34 AM
HOME THEATER CONTRACTOR
 
BIGmouthinDC's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: Northern VA
Posts: 21,634
Mentioned: 11 Post(s)
Tagged: 1 Thread(s)
Quoted: 631 Post(s)
Liked: 762
Depends on what receiver(s) you have. I use my receiver as a pre-amp only taking the signals to a separate amp. If your receiver in question has direct RCA plug inputs for all channels you can probably take the pre-amp outputs from one receiver and use the analog inputs of the second. You never told us if your diagnostic included swapping speakers around Left for Right.

If the the left channel amp in the receiver in question is bad your piggy back arrangement won't help.
BIGmouthinDC is offline  
post #15 of 18 Old 05-24-2012, 10:24 AM
AVS Special Member
 
Neurorad's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Give a monkey a brain...
Posts: 5,115
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 13 Post(s)
Liked: 82
This doesn't sound like a question that would be asked by someone familiar with pink noise. I smell post count building.

Believe nothing, no matter where you read it, or who said it, no matter if I have said it, unless it agrees with your own reason and your own common sense. -Buddha

Give a monkey a brain and he'll swear he's the center of the universe. -Fishbone
Neurorad is offline  
post #16 of 18 Old 05-24-2012, 10:53 AM
AVS Special Member
 
jautor's Avatar
 
Join Date: Jun 2001
Location: Houston, TX
Posts: 8,393
Mentioned: 6 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 348 Post(s)
Liked: 392
Quote:
Originally Posted by Neurorad View Post

This doesn't sound like a question that would be asked by someone familiar with pink noise. I smell post count building.

First 83 posts in 11 days, ya think???

Rock Creek Theater -- CIH, Panamorph, Martin Logan, SVS PB2000, Carada Masquerade, Grafik Eye, Bar table, Green Glue, JVC RS50 
Theater build photos: http://photobucket.com/autor-ht
jautor is online now  
post #17 of 18 Old 05-24-2012, 06:00 PM - Thread Starter
Member
 
Bryceo's Avatar
 
Join Date: May 2012
Posts: 126
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
No that's an asumpshion witch I don't appriceate, I've tried a few diffrent things for this and it will not pick up a signal in any of the inputs only on the left side, I swapped the left speaker over with the right speaker and the left speaker that was plugged in to the right channels worked the right speaker in the left channel did not work, how's that any idears as to why this happens I did nothing diffrent I put a movie on and all the sound was coming from the right side..
Bryceo is offline  
post #18 of 18 Old 05-25-2012, 08:35 AM - Thread Starter
Member
 
Bryceo's Avatar
 
Join Date: May 2012
Posts: 126
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
So I had my local tech come out today, and he was hear
For about 40 45 minutes and he pulled the casing off had a fiddle and it come back online all channels working again left channel fixed, it went offline due to a fault it the soldering from the factory
Bryceo is offline  
Reply Dedicated Theater Design & Construction

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off