LG PASSIVE LM6200 dedicated thread... - Page 5 - AVS Forum
Forum Jump: 
Reply
 
Thread Tools
post #121 of 1011 Old 05-01-2012, 08:40 AM
Member
 
jscott70's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 108
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
I purchased this with the thought that it might help me get into the service menu but I didn't really find much in it that helped. I thought I'd share with everyone here in case you can find some use for it. Here is the link:
LG 65LM6200 Service Manual

Have a great day!

Home Theater Addict, Techno Geek, IT Guy and Miami Sports fan!
Here is the breakdown:
jscott70 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #122 of 1011 Old 05-01-2012, 12:14 PM
Member
 
mjpatel's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 38
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Hung my 65LM6200 this weekend

I am pretty happy with the current picture but I know it can be better. Just haven't had the time to tinker more.

Has anyone come up with a good configuration for picture settings or some sort of starting point for the 65LM6200?
LL
mjpatel is offline  
post #123 of 1011 Old 05-01-2012, 06:39 PM
Senior Member
 
hibeta's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 312
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I've got Expert 1 set up as follows:
BAcklight: 70
Contrast: 63
Brightness: 58
vsharpness: 20
hsharpness: 20
color: 56
tint: r5
Expert Control:
Dynamic Contrast: Low
Super Resolution: On
Color Gamut: Standard
Gamma: 2.4
White Balance:
Color: Medium
Picture Option:
Noise Reduction: Medium
MPEG Noise Reduction: Medium
Black Level: Low
Real Cinema: On
TruMotion: sometimes Clear, sometimes low or off

I find this produces a fairly good picture. I do admit I don't know what some of the settings really are or do....open to new ideas..
hibeta is offline  
post #124 of 1011 Old 05-01-2012, 06:45 PM
Member
 
Brecklington's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 61
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 15
Quote:
Originally Posted by hibeta View Post

I've got Expert 1 set up as follows:
BAcklight: 70
Contrast: 63
Brightness: 58
vsharpness: 20
hsharpness: 20
color: 56
tint: r5
Expert Control:
Dynamic Contrast: Low
Super Resolution: On
Color Gamut: Standard
Gamma: 2.4
White Balance:
Color: Medium
Picture Option:
Noise Reduction: Medium
MPEG Noise Reduction: Medium
Black Level: Low
Real Cinema: On
TruMotion: sometimes Clear, sometimes low or off

I find this produces a fairly good picture. I do admit I don't know what some of the settings really are or do....open to new ideas..

Hibeta,

Do you actually own a 55LM6200? I ask because so far, no owners of a 55LM6200 model have been able to locate the TruMotion menu. I see in your post you list all 3 modes. Please confirm your model number for us. I'm guessing you actually own a 65" (65LM6200) model. If it's a 55LM6200, please go to help > software update and confirm your firmware version for us.

Thanks in advance!
Brecklington is offline  
post #125 of 1011 Old 05-01-2012, 06:54 PM
Senior Member
 
hibeta's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 312
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I was responding to the immediate prior post which requested settings for the 65lm6200...which is what I have. Sorry for any confusion.
hibeta is offline  
post #126 of 1011 Old 05-01-2012, 07:03 PM
Member
 
Brecklington's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 61
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 15
Quote:
Originally Posted by hibeta View Post

I was responding to the immediate prior post which requested settings for the 65lm6200...which is what I have. Sorry for any confusion.

Cool, thanks for replying so fast. Sorry about that, I see you were going over the 65" settings. I've got 55" tunnel vision at the moment due to the TruMotion missing issue. I'm currently in a discussion with LG Canada and wanted to confirm as the conversation is getting some attention and someone from their management department is scheduled to call me about this issue. Just wanted to confirm my info is 100% for when we have our call. For all you 55LM6200 owners, I'll be posting the results as soon as the conversation concludes.

Cheers
Brecklington is offline  
post #127 of 1011 Old 05-02-2012, 07:20 AM
Member
 
jamokebob's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Phoenix Area
Posts: 34
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by thachaz View Post

Hello, Is anyone else dropping connection while watching a movie on the Netflix app? 55LM6200. I'm about 10 minutes in and then it freezes on the Netflix buffering screen. Then I try to back out and the tv goes blank....I have to power off the tv and then it works again.

Same here. Happens to me with YouTube also. Anyone else see this issue or have a fix? I setup my laptop next to the tv and no issues for the same video. I'm using the tv with a high speed wireless n network.
jamokebob is offline  
post #128 of 1011 Old 05-02-2012, 01:25 PM
Newbie
 
mosgeo2000's Avatar
 
Join Date: May 2012
Posts: 3
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by Brecklington View Post

I ask because so far, no owners of a 55LM6200 model have been able to locate the TruMotion menu.

Hi all

Been reading/lurking this excellent forum in preparation for my 55LM6200, in the UK. It arrived yesterday and I can confirm that it does have Trumotion settings. What gives?
mosgeo2000 is offline  
post #129 of 1011 Old 05-02-2012, 02:08 PM
Member
 
Brecklington's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 61
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 15
Quote:
Originally Posted by mosgeo2000 View Post

Hi all

Been reading/lurking this excellent forum in preparation for my 55LM6200, in the UK. It arrived yesterday and I can confirm that it does have Trumotion settings. What gives?

Hey There Folks,

I have great news! I spoke with a Technical Manager this afternoon about this frustrating issue about Trumotion not existing on the 55LM6200's... Apparently the 47" version has this issue as well. Only the 65" is exempt from this issue.

mosgeo2000: can you please post your firmware version for us? Go to help > system update. Your "Software Version" will be displayed there.

The good news is this:

1. If you buy a 47" or 55" with a May serial number the feature will exist. They come with a newer version of the firmware which includes the TruMotion settings.

2. If you have a TV, like me, older than late Apr/May (Mine has an early Apr serial number) a web released update will be released towards the end of May.

3. There is no need to worry about whether or not necessary hardware is missing for this feature to work. It is simply a software oversight.

This person spent a great deal of time discussing it with me, and after we agreed on the terminology and began speaking about the TruMotion feature, and not 120Hz, it was admitted that the software was released incomplete.

Apparently, just before I called him back, he had received a call from LG Korea who is now officially acknowledging this problem and has fixed it in all new TV's shipped in late Apr & early May.

Just before getting off the phone it was stated - The update could appear any day now, but the official estimated date is late May.

Well, that solves it. I spent a great deal of time reaching out to LG in whatever means I could. Email, facebook, twitter, 1800 etc. I also recommended they pass this "known issue" on to the 1800 customer support as it would make their lives a lot easier and they wouldn't have to make up ludicrous statements like: the feature has been renamed "eye care"... LOL.

Keep your eyes peeled!
Brecklington is offline  
post #130 of 1011 Old 05-02-2012, 02:09 PM
Member
 
mjpatel's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 38
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Thanks hibeta. I'll try them out.
mjpatel is offline  
post #131 of 1011 Old 05-02-2012, 03:58 PM
Senior Member
 
hibeta's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 312
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by mjpatel View Post

Thanks hibeta. I'll try them out.

Good luck. I use this setting for shows like American Idol or The Voice...works well for me for shows that have lots of color depth. I have set up Expert2 with a slightly brighter setting that seems to work well for other types of shows. Basically trial and error. If you come across any settings that you think further improve the picture please share.
hibeta is offline  
post #132 of 1011 Old 05-02-2012, 03:58 PM
Member
 
Navigationroad's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 79
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 12
I'm sure the folks in the LM6700 forum would be interested to here this news because they are also experiencing the same problem accessing the TruMotion feature.
Navigationroad is offline  
post #133 of 1011 Old 05-02-2012, 07:52 PM
Member
 
Brecklington's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 61
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 15
Quote:
Originally Posted by Navigationroad View Post

I'm sure the folks in the LM6700 forum would be interested to here this news because they are also experiencing the same problem accessing the TruMotion feature.

I agree, and due to the amount of folks talking about this issue, I felt it was appropriate to create a new thread about it.

http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=1408659
Brecklington is offline  
post #134 of 1011 Old 05-02-2012, 09:47 PM
Newbie
 
mosgeo2000's Avatar
 
Join Date: May 2012
Posts: 3
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
[quote=Brecklington;
mosgeo2000: can you please post your firmware version for us? Go to help > system update. Your "Software Version" will be displayed there.
[/QUOTE]

03.03.16

Very good news on the update, well done on finding it out.
mosgeo2000 is offline  
post #135 of 1011 Old 05-03-2012, 09:20 AM
Member
 
jscott70's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 108
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
I dialed in my picture finally last night by using Vivid and changing to the following settings:

Backlight: 80
Contrast: 90
Brightness: 50
Sharpness: 30
Color: 70
Tint: 0
Color Temp: C50

Advanced Control:
Dynamic Contrast: Off
Dynamic Color: Off
Clear White: off
Preferred Color: ALL ZERO
Super Resolution: On
Gamma: Low

Picture Option:
Noise Reduction: Low
MPEG Noise Reduction: Low
Black Level: Low
Real Cinema: Off
TruMotion: User: Dejudder 5 Deblur 0

Anyone know if there is a way to copy settings to all ports and/or 3d picture settings like you can in picture wizard at the end?

Home Theater Addict, Techno Geek, IT Guy and Miami Sports fan!
Here is the breakdown:
jscott70 is offline  
post #136 of 1011 Old 05-03-2012, 06:04 PM
Member
 
elevenfrosts's Avatar
 
Join Date: May 2012
Posts: 17
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Considering buying lg 47lm6200 from Paul's tv online. I live in texas so they would not collect sales tax. The price 999.99. A local store has the same price but I would have to pay 83 dollars in tax. Does anybody know a better price?
elevenfrosts is offline  
post #137 of 1011 Old 05-04-2012, 05:04 AM
Advanced Member
 
Thunderduck's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Woodbridge, Virginia
Posts: 606
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 17 Post(s)
Liked: 19
I will be putting this tv on a stand. Could someone please advise what the dimensions of the stand are? I believe the stand is 13" deep. What is the width?

I appreciate any help.

Best regards to all,

Steve
Thunderduck is offline  
post #138 of 1011 Old 05-04-2012, 06:52 AM
Senior Member
 
syphon00's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Posts: 403
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
for owners of the set how many pairs of 3D glasses do you get?
is that pretty much standard no matter where u get it from?
syphon00 is offline  
post #139 of 1011 Old 05-04-2012, 08:56 AM
Member
 
mjpatel's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 38
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
The stand for the 65LM6200 is 14" deep.
mjpatel is offline  
post #140 of 1011 Old 05-04-2012, 08:58 AM
Member
 
mjpatel's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 38
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I got 6 pairs when buying from Amazon.com. At one point you were getting 12 pairs 9various sizes) from Pauls TV but Amazon pricematched so I bought it from there because of the their return policy.
mjpatel is offline  
post #141 of 1011 Old 05-04-2012, 09:02 AM
Member
 
mjpatel's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 38
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Okay something strange is going on....My 65M6200 reboot/restarts itself if I browse a specific website. First I thought may have accidently hit the power button accident when going to the website, but then I did it again and as soon as it hit the site, the TV shut down and restarted.

Can someone double check if their TV is doing the same?

www.lrhsd.org
(School website)
mjpatel is offline  
post #142 of 1011 Old 05-04-2012, 10:25 AM
Member
 
jscott70's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 108
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
The 65LM6200 (and I believe all in the LM6200 series) come with 6 pairs of the newer style 3d glasses. They are more like a light pair of sunglasses instead of the flat faced rigid thick frame movie theatre style. I got mine from HH Gregg.

Home Theater Addict, Techno Geek, IT Guy and Miami Sports fan!
Here is the breakdown:
jscott70 is offline  
post #143 of 1011 Old 05-04-2012, 10:27 AM
Member
 
jscott70's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 108
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
mjpatel,
I'll try it later and let you know if it does the same for me. I'm not truly impressed with the browser, it seems slow and unstable sometimes. LG needs to resolve those issues on a future firmware update. I do enjoy using it for what it works on. Too bad they don't offer something other than IN-Accuweather for weather apps. The Weather Channel or Weather Underground would be much better IMHO. Otherwise I LOVE this TV!

Home Theater Addict, Techno Geek, IT Guy and Miami Sports fan!
Here is the breakdown:
jscott70 is offline  
post #144 of 1011 Old 05-04-2012, 10:42 AM
Member
 
mjpatel's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 38
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
jscott70 - I agree. Love the TV...some minor quirks or issues like this but I may end up connecting an spare PC with a wireless keyboard anyway.
mjpatel is offline  
post #145 of 1011 Old 05-04-2012, 01:04 PM
Member
 
jscott70's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 108
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Quote:
Originally Posted by mjpatel View Post

jscott70 - I agree. Love the TV...some minor quirks or issues like this but I may end up connecting an spare PC with a wireless keyboard anyway.

That would be sweet. I may also do that. I've got a spare PC laying around that would work perfectly and an old wireless keyboard. Hmmm....weekend project perhaps? LOL

I emailed LG support about copying input settings to other inputs and asked if they'll be releasing any browser updates/fixes for slowness/stability issues with it. I'll post their reply here...

Home Theater Addict, Techno Geek, IT Guy and Miami Sports fan!
Here is the breakdown:
jscott70 is offline  
post #146 of 1011 Old 05-04-2012, 04:00 PM
Advanced Member
 
Thunderduck's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Woodbridge, Virginia
Posts: 606
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 17 Post(s)
Liked: 19
Quote:
Originally Posted by mjpatel View Post

The stand for the 65LM6200 is 14" deep.

Thanks for that correction.

How wide is the tv stand (side to side)?

If I may also ask, if the tv is on a flat surface, what is the distance from the bottom of the tv's bezel to the surface the tv is sitting on?

Reason for my questions on this is that I will be using a sound bar at first and would like to know how high I will need to raise the tv and how big the riser/stand will need to be.

Thanks again.

Regards,

Steve
Thunderduck is offline  
post #147 of 1011 Old 05-04-2012, 08:07 PM
Member
 
Brecklington's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 61
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 15
Quote:
Originally Posted by jscott70 View Post

I purchased this with the thought that it might help me get into the service menu but I didn't really find much in it that helped. I thought I'd share with everyone here in case you can find some use for it. Here is the link:
LG 65LM6200 Service Manual

Have a great day!

Thanks very much for this manual jscott70!
Brecklington is offline  
post #148 of 1011 Old 05-05-2012, 12:13 PM
Member
 
OsageCowboy's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 39
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Liked: 10
How is gaming on this set? Is input lag bad? I love playing MLB the Show and don't want to endure weird lag when batting.

Any ideas?
OsageCowboy is offline  
post #149 of 1011 Old 05-06-2012, 01:31 AM
Newbie
 
mosgeo2000's Avatar
 
Join Date: May 2012
Posts: 3
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
We've been playing Star Wars Kinect and have not experienced any significant lag at all -- the onscreen action takes place simultaneously. This was on the Game setting.
mosgeo2000 is offline  
post #150 of 1011 Old 05-06-2012, 08:25 AM
Newbie
 
wojto007's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by OsageCowboy View Post

How is gaming on this set? Is input lag bad? I love playing MLB the Show and don't want to endure weird lag when batting.

Any ideas?

Hi everybody!

Got my 65LM6200 on Friday and didn't have time to play with it to much.

On normal settings had some lag but when I've switched into GAME mode lag was gone.

You'll have to switch off all picture procesing done by TV because that's what makes lag.

In my case I let do all the work to my PC and TV is only used as monitor.
wojto007 is offline  
Reply 3D Displays

Tags
Lg 65lm6200 65 Inch Cinema 3d 1080p 120 Hz Led Lcd Hdtv
Gear in this thread

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off