LG PASSIVE LM6200 dedicated thread... - Page 6 - AVS Forum
Forum Jump: 
Reply
 
Thread Tools
post #151 of 1011 Old 05-06-2012, 06:04 PM
Member
 
mjpatel's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 38
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Did anyone get to check whether their TV restarts if they go to this website?

www.lrhsd.org
Lenape High School

Thanks!
mjpatel is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #152 of 1011 Old 05-07-2012, 06:46 AM
Member
 
jscott70's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 108
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
I emailed LG support about copying input settings to other inputs and asked if they'll be releasing any browser updates/fixes for slowness/stability issues with it. Here is their reply:

Dear Mr. Scott,

Thank you for contacting LG Electronics. I am delighted to hear from you as our valued customer and I will be glad to answer your concern.

Once the picture settings of the TV are change, the settings will remain regardless of the input you are using. Regarding to the slowness and stability issues, we are still working on it. Please bear with us as we do are best to improve the units and our service.

If you have other questions or concerns, please do not hesitate to contact us again either via email, or by calling our customer service division at 800-243-0000 at your convenience.

Thank you for choosing LG!


The part about them working on the slowness/stability issues with the browser is encouraging but the first part is incorrect. I've made changes to the HDMI1 input in 2d and the settings are different for that input in 3d and other inputs also have settings independent of HDMI1 for both 2d and 3d. I'll have to call BS on that one...NOW, that being said if you run thru the Picture Wizard II, which I don't find to be all that helpful, it gives you a choice at the end of what inputs to copy the settings to. That is nice and should be possible to do when you change settings on a particular input. Anyone taken the plunge and purchased the $45 service remote? I am curious as to whether or not it works.

Mjpatel, sorry I had a crazy weekend and didn't get a chance to do much with the TV. I'll try it this week and let you know what happens!

Home Theater Addict, Techno Geek, IT Guy and Miami Sports fan!
Here is the breakdown:
jscott70 is offline  
post #153 of 1011 Old 05-07-2012, 01:05 PM
Advanced Member
 
dslate69's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 517
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by jscott70 View Post

The 65LM6200 (and I believe all in the LM6200 series) come with 6 pairs of the newer style 3d glasses. They are more like a light pair of sunglasses instead of the flat faced rigid thick frame movie theatre style. I got mine from HH Gregg.

I got mine yesterday; from my local hhgregg as well. They did give me a 110% price match from Compusa\\Tigerdirect at $2,599.99.
hhgregg's price was originally $2,999.99 so if you paid that or more than $2,599.99 go back and get them to give you some money. He did the price match by just going to Tigerdirects website so you shouldn't need to take anything.
dslate69 is online now  
post #154 of 1011 Old 05-07-2012, 05:57 PM
Member
 
seanthome's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 40
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
The 65" model of this tv has been out for a little over a month, and I can't believe how fast the price has dropped. On Amazon they just dropped it to $2,599 this past weekend. That's already a $1,000 drop in price.

I bought last year's model (65" LW6500) a few weeks ago because I thought they were pretty close in terms of specs, and didn't want to pay the premium for the LM6200. But if I would have known that the price was going to drop so fast I probably would have waited. Now they are only a few hundred $ apart.

I really love my 6500, but I do have an issue with how reflective the screen is. The 6200 is a matted a bit so that would help. So thinking about doing the switch.
seanthome is offline  
post #155 of 1011 Old 05-08-2012, 06:24 AM
Member
 
jscott70's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 108
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Quote:
Originally Posted by seanthome View Post

The 65" model of this tv has been out for a little over a month, and I can't believe how fast the price has dropped. On Amazon they just dropped it to $2,599 this past weekend. That's already a $1,000 drop in price.

I bought last year's model (65" LW6500) a few weeks ago because I thought they were pretty close in terms of specs, and didn't want to pay the premium for the LM6200. But if I would have known that the price was going to drop so fast I probably would have waited. Now they are only a few hundred $ apart.

I really love my 6500, but I do have an issue with how reflective the screen is. The 6200 is a matted a bit so that would help. So thinking about doing the switch.

The 65LM6200 is glossy as well. Not really any type of matte finish to it but not a deal breaker. I was able to get mine from HH Gregg for $2450 so it was only about $250 apart from last year's model after taxes. For that amount I felt it was worth it but if I had to pay the $2999 they had it priced at when I bought it then I would've bought a 6500. I let them know up front that if they didn't come correct with a seriously deep discount I'd be going straight home to order the 6500 from Amazon. The manager came back with a good price.

You can't go wrong with either set...

Home Theater Addict, Techno Geek, IT Guy and Miami Sports fan!
Here is the breakdown:
jscott70 is offline  
post #156 of 1011 Old 05-08-2012, 06:56 AM
Advanced Member
 
Thunderduck's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Woodbridge, Virginia
Posts: 596
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 13 Post(s)
Liked: 17
Quote:
Originally Posted by mjpatel View Post

The stand for the 65LM6200 is 14" deep.

Thank you.

Could you or someone else please advise what the width of the stand is for the 47, 55 or 65LM6200? The width for any of those models should provide me with the info I am looking for.

Tks,

Steve
Thunderduck is offline  
post #157 of 1011 Old 05-08-2012, 10:29 AM
Member
 
seanthome's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 40
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by jscott70 View Post

The 65LM6200 is glossy as well. Not really any type of matte finish to it but not a deal breaker. I was able to get mine from HH Gregg for $2450 so it was only about $250 apart from last year's model after taxes. For that amount I felt it was worth it but if I had to pay the $2999 they had it priced at when I bought it then I would've bought a 6500. I let them know up front that if they didn't come correct with a seriously deep discount I'd be going straight home to order the 6500 from Amazon. The manager came back with a good price.

You can't go wrong with either set...

Have you seen both sets in person? I saw the 6200 at a Fry's, and it had a bit of a matte to it. Still can see reflections, but not as bad as the 6500. The 6500 is like a plasma and a straight up mirror.

I don't mind the thicker bezel on the 6500, and look forward to setting up the local dimming and THX features on my set. Besides the reflection I'm really happy with my 6500. I haven't seen anyone talk about any major technology improvements on the 6200 (some say a slightly better 3D), so I doubt I'll replace my 6500. Have you seen any other significant improvements on the 6200 over the 6500?

Thanks.
seanthome is offline  
post #158 of 1011 Old 05-08-2012, 11:19 AM
Member
 
mjpatel's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 38
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I have seen both and I have the 6200 and it's very glossy. The reflection is there. No matte screen at all.
mjpatel is offline  
post #159 of 1011 Old 05-08-2012, 11:21 AM
Member
 
seanthome's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 40
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by mjpatel View Post

I have seen both and I have the 6200 and it's very glossy. The reflection is there. No matte screen at all.

Thanks for the response. I'll have to go back to the store and look at the 6200 again. If they both have the same reflection, no need to change. Anything else about the 6200 that you like better or different than the 6500?

Thanks.
seanthome is offline  
post #160 of 1011 Old 05-08-2012, 11:40 AM
Member
 
jscott70's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 108
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Posted this in the 6500 thread but thought it relevant for here as well...

I sure wish I could give you a definitive answer to that question Sean. Although I LOVE my 65LM6200 I have not owned a 6500. I did see one on the floor at Best Buy but it was only showing 2d HD via component and it looked on par with the 6200 but it's hard to say as I only saw it for a few minutes and I was never able to test out 3d or 2d to 3d to see how they stack up. There are some differences on paper that I thought were worth a couple hundred dollars or so and so I went into my negotiations with HH Gregg with a price point in mind that I would not exceed which was around $2500. I ended up $50 under my max price for the LM6200 so I went with it. I figured the newer model should be a safe bet since they probably learned a thing or two from the LW6500 in terms of what minor issues needed to be addressed such as game lag, Dolby Digital passthru, etc. The LM6200 does come with DD passthru turned on by default, something that had to be turned on in the service menu of the LW6500 and the game mode does seem to eliminate lag based on a few reports and my own experiences. I have yet to be able to precisely measure lag but it's not noticeable to me in gaming from what I can tell. I play Red Dead Redemption and NBA2k12 on PS3. If you are still within your return window and you feel up to it, go ahead and swap them. My wife and I absolutely LOVE the 6200 and there are a ton of happy 6500 owners so I don't think you can go wrong with either decision. I would have been fine with either set but events transpired that compelled me to get the 6200...happy deciding!

Home Theater Addict, Techno Geek, IT Guy and Miami Sports fan!
Here is the breakdown:
jscott70 is offline  
post #161 of 1011 Old 05-08-2012, 12:38 PM
Member
 
mjpatel's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 38
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
As jscott70 already said, it's hard to tell for sure since I don't own the 6500. I have seen it in the stores but that's about it. I did get to try the 3D on the 6500 in the store. It was amazing which is why I ended up buying the 6200 a few week later. The 6500 was out of stock and the only one left was the floor model and I am one of those that prefers the latest model but that's just me.

Sorry if I could not help.
mjpatel is offline  
post #162 of 1011 Old 05-08-2012, 01:27 PM
Member
 
jscott70's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 108
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Quote:
Originally Posted by mjpatel View Post

As jscott70 already said, it's hard to tell for sure since I don't own the 6500. I have seen it in the stores but that's about it. I did get to try the 3D on the 6500 in the store. It was amazing which is why I ended up buying the 6200 a few week later. The 6500 was out of stock and the only one left was the floor model and I am one of those that prefers the latest model but that's just me.

Sorry if I could not help.

Since you were able to see the 6500 in action with 3d, how do you think the 6200 compares to it? I assume favorably?

Home Theater Addict, Techno Geek, IT Guy and Miami Sports fan!
Here is the breakdown:
jscott70 is offline  
post #163 of 1011 Old 05-08-2012, 01:46 PM
Member
 
elevenfrosts's Avatar
 
Join Date: May 2012
Posts: 17
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
My new 47lm6200 arrives tomorrow via UPS. I bought it through Amazon and Paul's tv being the seller for $999.99

If anyone knows of a lower price through LG authorized dealer let me know. I am hoping through the service menu that this set has dvr or pvr function. I was reading an Australia thread and this is enabled over in their region.

Does anyone know of any capabilities for this model that can be enabled by going to the service menu?
elevenfrosts is offline  
post #164 of 1011 Old 05-08-2012, 02:09 PM
Member
 
crabjoe's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 22
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by elevenfrosts View Post

My new 47lm6200 arrives tomorrow via UPS. I bought it through Amazon and Paul's tv being the seller for $999.99

If anyone knows of a lower price through LG authorized dealer let me know. I am hoping through the service menu that this set has dvr or pvr function. I was reading an Australia thread and this is enabled over in their region.

Does anyone know of any capabilities for this model that can be enabled by going to the service menu?

I'm confused at how this TV or any TV would have a DVR function. For DVR, wouldn't it need some type of storage, like a Hard drive? I don't think memory cards or something else would work do to the limit of available storage for price.
crabjoe is offline  
post #165 of 1011 Old 05-08-2012, 02:41 PM
Member
 
elevenfrosts's Avatar
 
Join Date: May 2012
Posts: 17
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
You have to plug in by USB a hdd drive that is self powered according to what I have read
elevenfrosts is offline  
post #166 of 1011 Old 05-08-2012, 02:43 PM
Member
 
elevenfrosts's Avatar
 
Join Date: May 2012
Posts: 17
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
The lw5600 thread has a lot of interesting facts about the service menu and disabled capabilities of that model. I hope the lm 6200 will have similar treasures
elevenfrosts is offline  
post #167 of 1011 Old 05-08-2012, 02:50 PM
Member
 
elevenfrosts's Avatar
 
Join Date: May 2012
Posts: 17
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Here is the link extolling the models features.

http://www.eljo.com.au/televisions/c...-47lm6200.html
elevenfrosts is offline  
post #168 of 1011 Old 05-08-2012, 02:59 PM
Member
 
elevenfrosts's Avatar
 
Join Date: May 2012
Posts: 17
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
The lg Australia site list the feature as "Time Machine" ( DVR function ) ... Now all I need is the service menu code and well of course my tv which arrives tomorrow
elevenfrosts is offline  
post #169 of 1011 Old 05-08-2012, 05:38 PM
Advanced Member
 
dslate69's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 517
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Had mine for a few days now and I'm loving the picture. I am not using the speakers since I have a surround system nor am I using OTA, so can't really speak to either. But the 2D and 3D are great albeit the 3D will get less and less use each day that goes by I am sure.
My only gripe however, I absolutely HATE the magic remote. It is NOT ir so I am having trouble learning a couple of buttons, namely 3D and Home on my universal so I don't have to mess with it.
Anybody have any universal remote suggestions; preferably not harmony.
Thanks.
dslate69 is online now  
post #170 of 1011 Old 05-08-2012, 05:47 PM
Member
 
mjpatel's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 38
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
jscott70,

It's hard to tell because in the store they had a nice 3D Demo DVD which I do not have. I don't really like the 3D streaming demos that LG comes with. We've only seen one 3D movie so because they are hard to find for rent/stream.

Do you have any suggestions?
mjpatel is offline  
post #171 of 1011 Old 05-08-2012, 06:05 PM
Member
 
mjpatel's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 38
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Thunderduck -

You asked for the stand width of the 55". I have a 65" so I can't help you. I am not sure anyone here has the 55". Seems that most have either 47" or 65".

Please don't take this the wrong way, but your post sounds a little rude. Your second post requesting the width of the 55" was just this morning and then you post "Is it that difficult to measure the stand?" this evening. Some of us have mounted the TV and put the stand away...whether basement, attic, etc.

I requested some to test out a website several days ago and am patiently waiting. I don't go posting snippy replies. We are supposed to be polite and help each other so next time you need information, it would be nicer to simply ask again or if you cannot wait go to Best Buy, HHGregg, etc and measure it yourself. They have them in the stores now.
mjpatel is offline  
post #172 of 1011 Old 05-08-2012, 08:14 PM
Advanced Member
 
Thunderduck's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Woodbridge, Virginia
Posts: 596
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 13 Post(s)
Liked: 17
Quote:
Originally Posted by mjpatel View Post

Thunderduck -

You asked for the stand width of the 55". I have a 65" so I can't help you. I am not sure anyone here has the 55". Seems that most have either 47" or 65".

Please don't take this the wrong way, but your post sounds a little rude. Your second post requesting the width of the 55" was just this morning and then you post "Is it that difficult to measure the stand?" this evening. Some of us have mounted the TV and put the stand away...whether basement, attic, etc.

I requested some to test out a website several days ago and am patiently waiting. I don't go posting snippy replies. We are supposed to be polite and help each other so next time you need information, it would be nicer to simply ask again or if you cannot wait go to Best Buy, HHGregg, etc and measure it yourself. They have them in the stores now.

I am very sorry the way my afternoon post came across. I have the utmost respect for the folks like you that take time to answer questions.

Afraid I thought that someone would be able to tell me the width of the stand from my first post which did not specify screen size, whether it was for the 47, 55 or 65" model. This morning I was specific on the screen size, but still thought someone might tell me the width even if it was a different size. And this afternoon I was just plain stupid in the way I phrased my post. I got frustrated when no one was responding to what I thought was a simple request for info.

Once again I wish to apologize to everyone on this forum and want to assure all it will not happen again.

Regards,

Steve

Edit: I have deleted the offending post and edited my morning post to include the 47, 55, and 65" models that I would be more than happy to get info about.
Thunderduck is offline  
post #173 of 1011 Old 05-08-2012, 09:26 PM
Member
 
mjpatel's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 38
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Apology accepted.

The 65" base measures 14" deep, 22" wide in the front and 27.75" wide in the back.
mjpatel is offline  
post #174 of 1011 Old 05-09-2012, 04:07 AM
Advanced Member
 
Thunderduck's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Woodbridge, Virginia
Posts: 596
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 13 Post(s)
Liked: 17
Quote:
Originally Posted by mjpatel View Post

Apology accepted.

The 65" base measures 14" deep, 22" wide in the front and 27.75" wide in the back.

Thank you very much!
Thunderduck is offline  
post #175 of 1011 Old 05-09-2012, 05:50 AM
Member
 
jscott70's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 108
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Quote:
Originally Posted by elevenfrosts View Post

The lg Australia site list the feature as "Time Machine" ( DVR function ) ... Now all I need is the service menu code and well of course my tv which arrives tomorrow

I have been able to get into the service menu using the same procedure outlined for the LW6500 series. Unfortunately, all of the "tool options" entries are grayed out. The DVR function is showing as turned off. I have a service remote on order that is supposed to allow proper access to all service menu features. When I receive that I'll post my results and if I might be able to export the learned commands from my Harmony remote to share with others. The DVR functionality worked great in the LW6500 series. If you go to the LW6500 thread there is almost 80 pages of posts from people who own the LW6500 series of TV's and what they've been able to do with them. It's a treasure trove of knowledge that helped me familiarize myself with these sets and understand the capabilities of them. Hope it helps you as well...happy reading!

John

Home Theater Addict, Techno Geek, IT Guy and Miami Sports fan!
Here is the breakdown:
jscott70 is offline  
post #176 of 1011 Old 05-09-2012, 05:52 AM
Member
 
jscott70's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 108
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Quote:
Originally Posted by mjpatel View Post

jscott70,

It's hard to tell because in the store they had a nice 3D Demo DVD which I do not have. I don't really like the 3D streaming demos that LG comes with. We've only seen one 3D movie so because they are hard to find for rent/stream.

Do you have any suggestions?

Have you tried going into the 3d world from the apps menu? There is some pretty good content there. Aside from that you could look on ebay and try to pick up some cheap used 3d Blu-rays or just spring for a new one or two. A few of the IMAX 3d Blu-rays are less than 20 bucks on Amazon.com. Have a good one...

John

Home Theater Addict, Techno Geek, IT Guy and Miami Sports fan!
Here is the breakdown:
jscott70 is offline  
post #177 of 1011 Old 05-09-2012, 05:54 AM
Member
 
jscott70's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 108
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Quote:
Originally Posted by mjpatel View Post

jscott70,

It's hard to tell because in the store they had a nice 3D Demo DVD which I do not have. I don't really like the 3D streaming demos that LG comes with. We've only seen one 3D movie so because they are hard to find for rent/stream.

Do you have any suggestions?

Have you tried going into the 3d world from the apps menu? There is some pretty good content there. Aside from that you could look on ebay and try to pick up some cheap used 3d Blu-rays or just spring for a new one or two. A few of the IMAX 3d Blu-rays are less than 20 bucks on Amazon.com. Have a good one...

John

Home Theater Addict, Techno Geek, IT Guy and Miami Sports fan!
Here is the breakdown:
jscott70 is offline  
post #178 of 1011 Old 05-09-2012, 06:15 AM
Member
 
jscott70's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 108
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
I love the TV but LG support is woefully inadequate. I can't believe the idiots they have working for them in their support dept. I emailed them asking how to label inputs on the 65LM6200 and this is the email reply I received:

Dear John,

Thank you for choosing LG. First of all I do apologize for the inconvenience you are experiencing with the unit and I will do my very best to help you out with this issue.

Unfortunately, you cannot label the inputs. Once you press it , you will see the input options and you will need to choose it and press enter.

If you have other questions or concerns, please do not hesitate to contact us again either via email, or by calling our customer service division at 800-243-0000 at your convenience.

Stephanie G.
E-mail Administrator
Customer Interactive Center
LGEAI


I was able to figure it out on my own. It's very similar to how it was done on last year's model. I can't believe that an LG tech would send that response to such a basic question. UGH

Home Theater Addict, Techno Geek, IT Guy and Miami Sports fan!
Here is the breakdown:
jscott70 is offline  
post #179 of 1011 Old 05-09-2012, 06:21 AM
Member
 
jscott70's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 108
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Quote:
Originally Posted by mjpatel View Post

Thunderduck -

You asked for the stand width of the 55". I have a 65" so I can't help you. I am not sure anyone here has the 55". Seems that most have either 47" or 65".

Please don't take this the wrong way, but your post sounds a little rude. Your second post requesting the width of the 55" was just this morning and then you post "Is it that difficult to measure the stand?" this evening. Some of us have mounted the TV and put the stand away...whether basement, attic, etc.

I requested some to test out a website several days ago and am patiently waiting. I don't go posting snippy replies. We are supposed to be polite and help each other so next time you need information, it would be nicer to simply ask again or if you cannot wait go to Best Buy, HHGregg, etc and measure it yourself. They have them in the stores now.

Mjpatel,
I'm sorry I still haven't tried that website yet. I will try it tonight. Sorry man, I've been crazy busy this week outside of work. As for the stand, I own a 65" like you so I have no idea what the 55" measurement would be either....sorry thunderduck!

Home Theater Addict, Techno Geek, IT Guy and Miami Sports fan!
Here is the breakdown:
jscott70 is offline  
post #180 of 1011 Old 05-09-2012, 06:49 AM
Member
 
jscott70's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 108
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
I picked up Disney's WOW calibration Blu-ray disc and I must say it's pretty extensive and useful. I dialed in the picture, which wasn't too far off to begin with using the settings I posted here the other day. I will post new settings once I finish tweaking with an Expert mode. I used Game to do the initial calibration due to my using a PS3 and that's what I'll keep it on for gaming purposes. Seems to work for watching Blu-rays as well. In case you aren't aware, I discovered during the overscan test that the 16:9 aspect ratio on my 65LM6200 is actually scaling the picture and there is a 4% overscan as a result. Overscan will cause a slight degradation of image quality. I switched to "Just Scan" and it resolved the scaling so I now have a full 1920x1080 picture with no scaling or overscan. I was able to verify the scaling with some test patterns that revealed major scaling artifacts when in 16:9. If you want an un-scaled picture with no overscan, make sure to use "Just Scan" for your aspect ratio.

John

Home Theater Addict, Techno Geek, IT Guy and Miami Sports fan!
Here is the breakdown:
jscott70 is offline  
Reply 3D Displays

Tags
Lg 65lm6200 65 Inch Cinema 3d 1080p 120 Hz Led Lcd Hdtv
Gear in this thread

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off