No Lossless Audio With PS3 3.50 Upgrade? - AVS Forum
Forum Jump: 
 
Thread Tools
post #1 of 19 Old 09-20-2010, 04:25 PM - Thread Starter
 
Lee Stewart's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Albuquerque, NM
Posts: 19,369
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 44
[ PS3 ® system software version 3.50 update features are ;


Quote:


The disc Blu-ray3D 3D video Enjoy
· 3D viewing of video , 3D TV, 3D compliant , compatible with standard and high-speed HDMI cable is required .

* Depending on the content , 3D playback range may vary .

The content ※, such as menus and subtitles and 3D playback device may be different from other expressions .

The content ※, BD-J 3D feature may or may not work Renakatsu play .

Audio output format ※, Dolby TrueHD if set , Dolby Digital is output.

Audio output format ※, DTS-HD if set , DTS is output.

http://www.scei.co.jp/corporate/release/100916d.html
Lee Stewart is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 19 Old 09-20-2010, 05:15 PM
AVS Special Member
 
PaulGo's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: North Potomac, MD
Posts: 3,639
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 10 Post(s)
Liked: 19
I guess it was a bit too much for the cell processors to handle.
PaulGo is offline  
post #3 of 19 Old 09-20-2010, 07:59 PM - Thread Starter
 
Lee Stewart's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Albuquerque, NM
Posts: 19,369
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 44
Quote:
Originally Posted by PaulGo View Post

I guess it was a bit too much for the cell processors to handle.

Didn't the PS3 have an issue with DTS-MA?
Lee Stewart is offline  
post #4 of 19 Old 09-20-2010, 08:27 PM
Advanced Member
 
Metric's Avatar
 
Join Date: Jun 2001
Posts: 782
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 13
Quote:
Originally Posted by Lee Stewart View Post

Didn't the PS3 have an issue with DTS-MA?

Old ps3 couldn't bitstream HD audio only the slim.

I want to die in my sleep like grandpa... not kicking and screaming like the people in his car.
Metric is offline  
post #5 of 19 Old 09-20-2010, 10:05 PM
Senior Member
 
socwrkr's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Milwaukee, WI
Posts: 475
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Yeah but you can get the HD audio if you select PCM... What's the difference? Just curious
socwrkr is offline  
post #6 of 19 Old 09-20-2010, 10:07 PM
Advanced Member
 
hdtv47lg70's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: louisville ky
Posts: 517
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by socwrkr View Post

Yeah but you can get the HD audio if you select PCM... What's the difference? Just curious

YIKES!!!!!


run for the hills!!!!
hdtv47lg70 is offline  
post #7 of 19 Old 09-20-2010, 10:25 PM
Senior Member
 
socwrkr's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Milwaukee, WI
Posts: 475
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Quote:
Originally Posted by hdtv47lg70 View Post

YIKES!!!!!


run for the hills!!!!

ok
socwrkr is offline  
post #8 of 19 Old 09-20-2010, 10:36 PM
Advanced Member
 
hdtv47lg70's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: louisville ky
Posts: 517
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by socwrkr View Post

ok

it is a very much posted debated debunked rebunked pissing contest that clearly has no answer...

just key in pcm vs bitstreaming.. you will get tons of opinions...

i prefer bitstreaming myself but others will tell me i am retarded and dont know what i am talking about...

honestly.. to me bitstream sounds clearer and more seperated (more info per channel, clarity ??) , louder maybe..?? i really cant pinpoint exactly why i like it but all of my devices bitstream...

i even sold my old ps3 and got the new slim one because of it...

others will give a more complete answer as to why bitstreaming is better but i cant do any better than what i have listed already...

the journey is yours to have!!!
hdtv47lg70 is offline  
post #9 of 19 Old 09-20-2010, 10:44 PM - Thread Starter
 
Lee Stewart's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Albuquerque, NM
Posts: 19,369
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 44
No Lossless Audio With PS3 3.50 Upgrade?

Do we have a definitive answer yet?
Lee Stewart is offline  
post #10 of 19 Old 09-20-2010, 10:52 PM
Newbie
 
sghavim's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 13
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by Lee Stewart View Post

No Lossless Audio With PS3 3.50 Upgrade?

Do we have a definitive answer yet?

Im using a PS3 slim to Denon 790 1.3 AVR It does NOT pass through. I tried with Cloudy and I do not get DTS-HD. All I get is a black screen and regular dts audio not the Dts-Hd track that is standard. This might be because I dont have a 1.4 AVR.
sghavim is offline  
post #11 of 19 Old 09-20-2010, 10:57 PM
Advanced Member
 
hdtv47lg70's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: louisville ky
Posts: 517
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by sghavim View Post

Im using a PS3 slim to Denon 790 1.3 AVR It does NOT pass through. I tried with Cloudy and I do not get DTS-HD. All I get is a black screen and regular dts audio not the Dts-Hd track that is standard. This might be because I dont have a 1.4 AVR.

you surely shouldnt be required to have a 1.4avr to get dts hd ma to pass through it...

if so that is pretty lame... i dont have my gear hooked up right now.. so i cant test it..
hdtv47lg70 is offline  
post #12 of 19 Old 09-21-2010, 04:21 AM
Advanced Member
 
akadennis's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: NYC
Posts: 923
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
i noticed this as well. no hd audio with bitstream setting on the PS3. guess i will have to go back to LPCM.
akadennis is offline  
post #13 of 19 Old 09-21-2010, 05:02 AM
Advanced Member
 
akadennis's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: NYC
Posts: 923
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Quote:
Originally Posted by akadennis View Post

i noticed this as well. no hd audio with bitstream setting on the PS3. guess i will have to go back to LPCM.

You do not get lossless audio with LPCM setting either. This kinda sucks, I get lossless audio with the 2D version
akadennis is offline  
post #14 of 19 Old 09-21-2010, 07:51 AM
AVS Special Member
 
Chad Varnadore's Avatar
 
Join Date: Apr 2000
Location: Salisbury, NC
Posts: 1,450
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 49
Doesn't 3D require a supporting 3D AVR anyway? I don't have 3D yet, and probably won't get it until reasonably affordable 3D FPs street, but the PS3's lack of dual HDMI output seems to make it's lack of lossless audio support a non-issue unless you plan to upgrade your AVR yet again, just for 3D. Seems more cost efficient to buy a stand alone BD3D player with dual HDMI output. This is one PS3 update I may skip, if I can.

Chad Varnadore <><
ex-armchair quarterback
***************
Our HT
Chad Varnadore is offline  
post #15 of 19 Old 09-21-2010, 08:03 AM
Member
 
PHAMOS1's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 22
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by sghavim View Post

Im using a PS3 slim to Denon 790 1.3 AVR It does NOT pass through. I tried with Cloudy and I do not get DTS-HD. All I get is a black screen and regular dts audio not the Dts-Hd track that is standard. This might be because I dont have a 1.4 AVR.

Did you go thru the display setup before tryin Cloudy? My receiver is super low end and it worked for me.
PHAMOS1 is offline  
post #16 of 19 Old 09-21-2010, 08:09 AM
Newbie
 
sghavim's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 13
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by PHAMOS1 View Post

Did you go thru the display setup before tryin Cloudy? My receiver is super low end and it worked for me.

Yea I did I have been playing 3d games fine with this setup. I also have the AVR's upscaller off too but still it doesnt seem to work.
sghavim is offline  
post #17 of 19 Old 09-21-2010, 08:11 AM
Member
 
PHAMOS1's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 22
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by sghavim View Post

Yea I did I have been playing 3d games fine with this setup. I also have the AVR's upscaller off too but still it doesnt seem to work.

At first it didnt work for me but here's what i did with 1.3 and 1.4a cables on an old Sony STR-DG 720 and it worked. Connect the PS3 directly to the TV(LN46C750) go thru the display setup(use automatic) to turn on 3D options (720 3D,1080 3D) then go thru the audio setup (use manual) check the boxes that apply to your receiver. Now unplug the HDMI from the TV and run it thru the receiver as you would in your nomal setup. The PS3 settings wont change unless you rerun the display setup again. I used an Optical cord for the audio seeing that the PS3 wont do HD audio in 3D mode anyway and i got everything working great. Oh i have a 40GB fatty
PHAMOS1 is offline  
post #18 of 19 Old 09-21-2010, 01:02 PM
Newbie
 
metalsiren's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 7
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I have a HDMI 1.3a 4x2 matrix from monoprice, so I will be able to split the signal from my PS3 and output to both the future 3D HDTV and to my non-3D AVR. Will my setup work for 3D games from PS3 (original 60GB) and 3D Blu-rays? If I will not get lossless PCM audio with 3D Blu-rays, will I still get lossless PCM audio with PS3 games (GT5 coming out 11/2)?

With my setup, I am hoping that I do not have to upgrade my AVR and buy a stand-alone 3D Blu-ray player; I would just upgrade the HDTV to 3D.
metalsiren is offline  
post #19 of 19 Old 09-21-2010, 01:12 PM
AVS Addicted Member
 
Ken H's Avatar
 
Join Date: Nov 1999
Location: Metro Detroit
Posts: 45,876
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 12
Use master topic: http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=1278019

'Better Living Through Modern, Expensive, Electronic Devices'

Ken H is offline  
Closed Thread 3D Source Components

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off