my denon avr can't seem to handle 1080p 3d properly - AVS | Home Theater Discussions And Reviews
Forum Jump: 
 
Thread Tools
Old 08-26-2011, 05:15 PM - Thread Starter
Senior Member
 
TheGuyInTheChair's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 399
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I've noticed that regularly if I try watch 3d content it messes up

I get sparkles all over the screen. I will have the audio and video cut out. Or it will nit display anything. Also it will for some reason only show dts on a dts hd track


I've tried 3 different players and probably 5 different hdmi 1.4 cables

if I take the avr out of the equation it seems to work fine


anyone have any idea on how I could fix this?


the model is avr-391
TheGuyInTheChair is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 08-27-2011, 08:22 AM
AVS Club Gold
 
Don Landis's Avatar
 
Join Date: Jun 1999
Location: Jacksonville, FL
Posts: 11,350
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 398 Post(s)
Liked: 178
Quote:
Originally Posted by TheGuyInTheChair View Post

I've noticed that regularly if I try watch 3d content it messes up

I get sparkles all over the screen. I will have the audio and video cut out. Or it will nit display anything. Also it will for some reason only show dts on a dts hd track

I've tried 3 different players and probably 5 different hdmi 1.4 cables

if I take the avr out of the equation it seems to work fine

anyone have any idea on how I could fix this?

the model is avr-391

Suggest you contact denon. Is the avr391 specification ok for 3D hdmi? My avr4311ci is and it works great for 3D. Sparkles usually means bad hdmi connection. Try other hdmi ports to see if the problem is local to a possible bad port on the avr.
Don Landis is offline  
Old 08-27-2011, 11:28 AM - Thread Starter
Senior Member
 
TheGuyInTheChair's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 399
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by Don Landis View Post

Suggest you contact denon. Is the avr391 specification ok for 3D hdmi? My avr4311ci is and it works great for 3D. Sparkles usually means bad hdmi connection. Try other hdmi ports to see if the problem is local to a possible bad port on the avr.

I've tried all 4 ports on my TV and none of them are good


The problem is I have no warranty coverage on my AVR since I bought it in the US and live in Canada so I'd have to take it to the states to have it fixed

I was hoping there was maybe something I could do myself
TheGuyInTheChair is offline  
Old 08-27-2011, 01:29 PM
AVS Club Gold
 
Don Landis's Avatar
 
Join Date: Jun 1999
Location: Jacksonville, FL
Posts: 11,350
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 398 Post(s)
Liked: 178
Quote:


I've tried all 4 ports on my TV and none of them are good

I wanted you to try other ports on the AVR. I thought you did connect the 3D source to the TV direct and it was OK.
Don Landis is offline  
Old 09-10-2011, 01:04 AM
Member
 
Rob Britton's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Halifax, Nova Scotia
Posts: 39
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I had the same problems with panasonic 350 blu-ray player going into NAD 785hd with the new 150vm card. Into a panasonic 65vt25 and I changed settings in the Blu-ray player from 4:4:4 to 4:2:2 and everything is great now.
Rob Britton is offline  
 
Thread Tools


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off