Official Monster Vision Max 3D Thread - Page 22 - AVS Forum
Forum Jump: 
Reply
 
Thread Tools
post #631 of 1063 Old 04-08-2012, 02:50 PM
Advanced Member
 
trans_lux's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: In my theater
Posts: 947
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 49 Post(s)
Liked: 134
Quote:
Originally Posted by zeedub View Post

Is the 3dfury still outputting a 3d image on the screen. I am using the monstervision with curtpalme firmware on the 3dfury with great results.

I think so, that was my plan to but I updated the emitter while it was connected to the fury via the sync cable. Since then not one of my emitters will connect
I ran out of time but will try latter.
trans_lux is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #632 of 1063 Old 04-08-2012, 06:38 PM
Senior Member
 
HokeySmoke's Avatar
 
Join Date: Mar 2001
Posts: 418
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 16
Quote:
Originally Posted by trans_lux View Post


I think so, that was my plan to but I updated the emitter while it was connected to the fury via the sync cable. Since then not one of my emitters will connect
I ran out of time but will try latter.

The glasses may need to be paired again with the emitter. Have you done a factory reset of the glasses?
HokeySmoke is offline  
post #633 of 1063 Old 04-08-2012, 07:43 PM
Advanced Member
 
trans_lux's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: In my theater
Posts: 947
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 49 Post(s)
Liked: 134
Quote:
Originally Posted by HokeySmoke View Post

The glasses may need to be paired again with the emitter. Have you done a factory reset of the glasses?

I can't get the emitters to sync up to the fury, the red lights just keep scanning back and fourth.
I'm sure something happened to the fury when I updated the emitter as it was attached via the sync cable. It also shows up as a device in device manager.
Anyone have the 3d fury firmware they could send me?
I can't get the fury guys to give it.
trans_lux is offline  
post #634 of 1063 Old 04-08-2012, 07:53 PM
Senior Member
 
saltysteven's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 337
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
How do these glasses compare to the 3active?
Or the newer Panasonic??
saltysteven is offline  
post #635 of 1063 Old 04-09-2012, 07:42 AM
Advanced Member
 
trans_lux's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: In my theater
Posts: 947
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 49 Post(s)
Liked: 134
Quote:
Originally Posted by saltysteven View Post

How do these glasses compare to the 3active?
Or the newer Panasonic??

From what I see both are specific to particular manufactures displays.
The monsters combo-glasses & emitter-are a really nice combo. Lots of adjustments in the emitter. This is the key element for me. All the other systems I have used that are IR relied on settings in the displays. I'm using them with a 3dfury and a display that is not natively 3D ready and thus has no adjustments.
Now if I can just get my 3dfury to work again...
trans_lux is offline  
post #636 of 1063 Old 04-09-2012, 08:09 AM
Member
 
zeedub's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 73
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Have you posted in the hdfury forum. They seem pretty quick to respond and help over there.
zeedub is offline  
post #637 of 1063 Old 04-09-2012, 08:19 AM
Senior Member
 
saltysteven's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 337
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by trans_lux View Post

From what I see both are specific to particular manufactures displays.
The monsters combo-glasses & emitter-are a really nice combo. Lots of adjustments in the emitter. This is the key element for me. All the other systems I have used that are IR relied on settings in the displays. I'm using them with a 3dfury and a display that is not natively 3D ready and thus has no adjustments.
Now if I can just get my 3dfury to work again...

Does the emitter come with the monster vision glasses through Amazon for $72???
saltysteven is offline  
post #638 of 1063 Old 04-09-2012, 09:43 AM - Thread Starter
Senior Member
 
Vampyro's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 352
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by saltysteven View Post


Does the emitter come with the monster vision glasses through Amazon for $72???

Yes it does. I just got a second pair. Great value!
Vampyro is online now  
post #639 of 1063 Old 04-09-2012, 09:53 AM
Senior Member
 
saltysteven's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 337
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by Vampyro View Post


Yes it does. I just got a second pair. Great value!

Great thanks!! Just ordered two!
What should I know before hand.?
Do they have to be tuned and is it difficult?
saltysteven is offline  
post #640 of 1063 Old 04-09-2012, 05:34 PM
Advanced Member
 
trans_lux's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: In my theater
Posts: 947
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 49 Post(s)
Liked: 134
Quote:
Originally Posted by zeedub View Post

Have you posted in the hdfury forum. They seem pretty quick to respond and help over there.

Yes still no resolution. Waiting on firmware to try a reload.
I think the bottom line is don't update your emitter firmware while the sync cable is attached.
trans_lux is offline  
post #641 of 1063 Old 04-09-2012, 07:33 PM
AVS Special Member
 
adidino's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: New Jersey
Posts: 4,214
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 18 Post(s)
Liked: 48
So one of my Optima glasses will not sync up. The other pair of Optima and Monster glasss sync up fine. These used to work fine as well. Any ideas?

McIntosh MX151 Owner's Thread

Owner, AudioXtream.
Authorized Dealer for Kef, Triad, Bryston, Auralic, Audeze, Grado, Audioquest, Marantz
adidino is online now  
post #642 of 1063 Old 04-10-2012, 06:39 AM
AVS Special Member
 
rwestley's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 6,621
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 45 Post(s)
Liked: 64
Quote:
Originally Posted by adidino View Post

So one of my Optima glasses will not sync up. The other pair of Optima and Monster glasss sync up fine. These used to work fine as well. Any ideas?

Try to recharge the Optima glasses and do a reset. Information is in the instruction manual.
rwestley is offline  
post #643 of 1063 Old 04-10-2012, 07:24 AM
AVS Special Member
 
adidino's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: New Jersey
Posts: 4,214
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 18 Post(s)
Liked: 48
Quote:
Originally Posted by rwestley View Post

Try to recharge the Optima glasses and do a reset. Information is in the instruction manual.

I've already tried resetting. I'm thinking maybe re-pairing the glasses to the transmitter? I'll give that a shot and see.

McIntosh MX151 Owner's Thread

Owner, AudioXtream.
Authorized Dealer for Kef, Triad, Bryston, Auralic, Audeze, Grado, Audioquest, Marantz
adidino is online now  
post #644 of 1063 Old 04-13-2012, 03:34 AM
AVS Special Member
 
DaveN's Avatar
 
Join Date: Oct 1999
Location: TN
Posts: 1,815
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
With a Sony front projector VPL-VW1000 I can't get the Monster glasses to work. They keep searching for the 3d IR signal. My sony glasses work fine. I have tried placing the monster ir receiver facing screen, PJ, etc. w/o results. Do they work w/o the optional Sony IR extender-transmitter? Do I have a defective pair or is there some trick to getting them to sync?

Thanks,
Dave
DaveN is online now  
post #645 of 1063 Old 04-13-2012, 06:18 AM
LVS
Advanced Member
 
LVS's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Texas
Posts: 605
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 17
^ How far apart is the Sony IR Emitter and where is it located? Make sure the lights are off when you try it because lights in the room interfere.
LVS is offline  
post #646 of 1063 Old 04-13-2012, 06:42 AM
AVS Special Member
 
DaveN's Avatar
 
Join Date: Oct 1999
Location: TN
Posts: 1,815
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by LVS View Post

^ How far apart is the Sony IR Emitter and where is it located? Make sure the lights are off when you try it because lights in the room interfere.

I've tried hanging the IR receiver on the PJ so it is inches and aklso facing it towards the screen but lights were on very low. I can try again with all lights off tonight.
DaveN is online now  
post #647 of 1063 Old 04-14-2012, 03:17 AM
AVS Special Member
 
DaveN's Avatar
 
Join Date: Oct 1999
Location: TN
Posts: 1,815
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
As usual, user error. I did not have the sensor cable pushed in quite far enough. All is well.
DaveN is online now  
post #648 of 1063 Old 04-14-2012, 03:42 AM
AVS Special Member
 
adidino's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: New Jersey
Posts: 4,214
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 18 Post(s)
Liked: 48
Quote:
Originally Posted by DaveN View Post

As usual, user error. I did not have the sensor cable pushed in quite far enough. All is well.

awesome.

McIntosh MX151 Owner's Thread

Owner, AudioXtream.
Authorized Dealer for Kef, Triad, Bryston, Auralic, Audeze, Grado, Audioquest, Marantz
adidino is online now  
post #649 of 1063 Old 04-17-2012, 10:53 AM
Member
 
yesan's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 67
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by trans_lux View Post

So everything was working great I even was making progress on reducing flicker.
Then I decided to update to the Curt Palme listed firmware for the emitter to make polarity switching easier. Now the emitters will not sync with the 3Dfury.
I reverted firmware back to the Monster still no luck, took a new one and fresh cable out of the box and still no luck.
The only thing I can think of is that I did something to the 3DFury when I did the update as the emitter was connected to sync port. I can't imagine it back feed something but hey anything is possible.
Now all the emitters do is have the red LED's scanning back and forth.
No HUGO for the family on Easter
Any ideas?


What settings were you working with that helped reduce the flicker? I have an Infocus X10 running with the 3DFury, and I am about to work on reducing the flicker. Were you working with just the duty cycle settings or with delay as well? Please let me know. Thanks in advance.
yesan is offline  
post #650 of 1063 Old 04-19-2012, 07:03 AM
Newbie
 
trenchtownrock's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 10
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I have a Sony VW95ES. Are an emitter and the connection necessary? because VW95ES with Built-in Transmitter.
trenchtownrock is offline  
post #651 of 1063 Old 04-19-2012, 07:29 AM
AVS Special Member
 
DaveN's Avatar
 
Join Date: Oct 1999
Location: TN
Posts: 1,815
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by trenchtownrock View Post

I have a Sony VW95ES. Are an emitter and the connection necessary? because VW95ES with Built-in Transmitter.

No.
DaveN is online now  
post #652 of 1063 Old 04-19-2012, 07:36 AM
Newbie
 
trenchtownrock's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 10
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Do I only put on glasses?
trenchtownrock is offline  
post #653 of 1063 Old 04-19-2012, 07:50 AM
AVS Special Member
 
whitetrash66's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 1,049
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 3 Post(s)
Liked: 20
I have 4 pairs of these for my sony projector. I find that they DO NOT hold a charge. If they are turned off for a couple of weeks, when i try to use them, they are dead even after a full charge! not just one, but all of them. I have tried using different chargers and everything but the battery life is awful. Am i the only one with this problem?
whitetrash66 is offline  
post #654 of 1063 Old 04-19-2012, 08:53 AM - Thread Starter
Senior Member
 
Vampyro's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 352
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by whitetrash66 View Post

I have 4 pairs of these for my sony projector. I find that they DO NOT hold a charge. If they are turned off for a couple of weeks, when i try to use them, they are dead even after a full charge! not just one, but all of them. I have tried using different chargers and everything but the battery life is awful. Am i the only one with this problem?

I think a couple of weeks with no power is reasonable. I noticed this also. The glasses will last a long time if used consistently. I would not worry about it
Vampyro is online now  
post #655 of 1063 Old 04-21-2012, 07:10 PM
Newbie
 
blueEyedFrog's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Sunshine Coast
Posts: 14
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 10
Hi All,

Here's an inexpensive solution for anyone experiencing reflection problems - Bat Vision!

http://www.avsforum.com/avs-vb/showt...1#post21935918
blueEyedFrog is offline  
post #656 of 1063 Old 04-28-2012, 12:38 PM
Newbie
 
The Knuckle's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 3
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
So I have a Panasonic TC-P65ST30

Are the Monster Cable Glasses still the best glasses to buy for a Active shutter Plasma?

Are they still offering a better picture?

thanks for the help!
The Knuckle is offline  
post #657 of 1063 Old 04-28-2012, 02:51 PM
Member
 
eqzitara's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 79
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
This won't work if I have an acer 5360 dlp projector and I want to use with 3d vision (I have 3d vision emitter) correct?
eqzitara is offline  
post #658 of 1063 Old 04-28-2012, 05:54 PM
Member
 
SpinsterSXRD's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Phoenix, AZ Valley of the Sun!
Posts: 146
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Hi guys, before I jump into getting these glasses, and a 3dfury, can anyone tell me if there is any flicker at all? I am pairing it with an Epson 8350 pjay and it does 60hz. thanks for any replies

HT Set Up: Epson 8350, Sony Strd G-920, JBL 7.1 Venue series speakers, JBL Sub12 subwoofer, Harmony One remote, Xbox 360, PS3, Sony BDP S350, Toshiba HDA2, Directv HR-24 DVR.
SpinsterSXRD is offline  
post #659 of 1063 Old 04-29-2012, 08:10 PM
Advanced Member
 
audionewer's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 698
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
hi. u guys know how to reset / default the setting for the emitter. i want to reset the emittier to orginal setting. but i dont know how do i do that?

please help me.

i got hd33 projector.
audionewer is offline  
post #660 of 1063 Old 04-29-2012, 10:52 PM
Senior Member
 
Robut's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 338
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 12
Quote:
Originally Posted by audionewer View Post

hi. u guys know how to reset / default the setting for the emitter. i want to reset the emittier to orginal setting. but i dont know how do i do that?

please help me.

i got hd33 projector.

Read the manual http://www.monstercable.com/lit/Max_3D_manual.pdf

sec 2.1 Page 11 explains it.

Monster is selling the glasses and emitter for $59.95 now!!!!!
Robut is offline  
Reply 3D Tech Talk

Tags
Monster Vision Max Active 3d Glasses

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off