SB400 Changes Volume when accessing TV menu items - AVS Forum
Forum Jump: 
 
Thread Tools
Old 10-29-2013, 11:53 AM - Thread Starter
Newbie
 
lowslowflier's Avatar
 
Join Date: Oct 2013
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10

I know this will sound strange, but my JBL SB400 volume increases uncontrollably when I access menus on my Sharp Aquos TV. For example, if I access the TV's menu to adjust TV settings, as I push the left/right/up/down arrows to navigate through the menu options, the JBL SB400 soundbar volume starts going up with each push of the buttons. Anyone have any idea why or how to stop it from adjusting volume?

lowslowflier is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 10-30-2013, 03:56 PM
Member
 
drm870's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 80
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 13
I had the same thing happen when connecting a Vizio 2.0 soundbar to my upstairs Dynex TV (I know...) via analog connection. Never figured it out for sure, though.
drm870 is offline  
Old 10-30-2013, 04:32 PM
AVS Special Member
 
drfreeman60's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Memphis TN
Posts: 1,805
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 47
Your soundbar is using some of the same commands from one device to control something completely different on a second device. A possible solution is a universal remote such as a Harmony which should be able to properly control everything at the same time.

David Freeman
drfreeman60 is offline  
 

Tags
Jbl Cinema Sb 400 Plug N Play 2 X 60 Watt Soundbar System
Thread Tools


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off