NEW MITSUBISHI HC 9000 : FULL HD, 3D and..... Lcos panels - Page 17 - AVS Forum
Forum Jump: 
Reply
 
Thread Tools
post #481 of 832 Old 08-25-2011, 11:14 PM
Newbie
 
bollokings's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 11
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I have been reading the forum and can't wait to check this projector out. Have any one of you played with the anamorphic settings? I would love to know what that eperience was like.
bollokings is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #482 of 832 Old 08-26-2011, 11:29 AM
 
fraisa's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Location: Camlachie, Ontario Canada
Posts: 1,720
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Quote:
Originally Posted by bollokings View Post

I have been reading the forum and can't wait to check this projector out. Have any one of you played with the anamorphic settings? I would love to know what that eperience was like.

UPDATE...
My Mits 9000 is the HC9000 Advanced,
THats what is shipping right Now In Canada.....

This Projector Is way bigger than my epson.
Throw distance is 12.8 ft and i am a 1/2 inch on each side short on a 113 16x9 screen...
That 12.8 is Lens to Screen
The detail on this projector is amzing much better than the 9700 epson
still need play with the settings and explore this unit...

More info to follow...
fraisa is offline  
post #483 of 832 Old 08-26-2011, 11:41 AM
AVS Special Member
 
zombie10k's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 7,525
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 197 Post(s)
Liked: 321
Quote:
Originally Posted by fraisa View Post

UPDATE...
My Mits 9000 is the HC9000 Advanced,
THats what is shipping right Now In Canada.....

Is this the update we saw recently that is supposed to fix the issues with the CMS? I would be PO'd big time if I bought the original version and they fix the original issues with a different projector released in the same year.

The broken CMS is the main reason I had to pass on the 9000. I already have an RS50 with a broken (never to be fixed) CMS.. 2 in 1 year would be too much.

Do you have calibration equipment? It sounds like this projector needs some work right out of the box.


To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.

 


To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.

zombie10k is online now  
post #484 of 832 Old 08-26-2011, 12:03 PM
 
fraisa's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Location: Camlachie, Ontario Canada
Posts: 1,720
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Quote:
Originally Posted by zombie10k View Post

Is this the update we saw recently that is supposed to fix the issues with the CMS? I would be PO'd big time if I bought the original version and they fix the original issues with a different projector released in the same year.

The broken CMS is the main reason I had to pass on the 9000. I already have an RS50 with a broken (never to be fixed) CMS.. 2 in 1 year would be too much.

Do you have calibration equipment? It sounds like this projector needs some work right out of the box.

Mits has been shipping the Advanced in Canada since this past May...
This info has come straight from Mits Canada...

Ya i dont have Caibration equipment but will get In a friend that does have the equipment in to calibrate it
,,,
but will wait til i get the Zero Edge 1.4 Screen on the wall first...
fraisa is offline  
post #485 of 832 Old 08-26-2011, 12:04 PM
 
fraisa's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Location: Camlachie, Ontario Canada
Posts: 1,720
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
The Mits Mount is made by Premier and it has a frame that goes around the projector then connects to the mount...
it is a real awesome design
will post pics later

edit,
When watching movies what are some of you guys doing with your settings to get the most out of your Cinema Mode...
fraisa is offline  
post #486 of 832 Old 08-27-2011, 10:03 AM
 
fraisa's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Location: Camlachie, Ontario Canada
Posts: 1,720
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Okay got the install pics done,
Again i have gone from the Epson 9700 to The Mits HC9000 Advanced ( Has been shipping in Canada Since May)
Full Album Link
http://s725.photobucket.com/albums/w...00%20Advanced/

Pics





















fraisa is offline  
post #487 of 832 Old 08-27-2011, 10:42 AM
AVS Special Member
 
zombie10k's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 7,525
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 197 Post(s)
Liked: 321
The 9000 & mount look great, it's a nice looking projector.

Is this your first 3D projector? you might want to pick up this particular title, Sammy's Adventure. it's one of the best 3D bluray i've seen yet (and i've seen them all)

http://www.amazon.co.uk/product-revi...owViewpoints=1

great to show off your new projector.


To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.

 


To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.

zombie10k is online now  
post #488 of 832 Old 08-27-2011, 10:55 AM
 
fraisa's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Location: Camlachie, Ontario Canada
Posts: 1,720
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Quote:
Originally Posted by zombie10k View Post

The 9000 & mount look great, it's a nice looking projector.

Is this your first 3D projector? you might want to pick up this particular title, Sammy's Adventure. it's one of the best 3D bluray i've seen yet (and i've seen them all)

http://www.amazon.co.uk/product-revi...owViewpoints=1

great to show off your new projector.

Yes this is my First 3d Projector,
I am running it on the SI Black Diamond .8 which is not good for 3d
will be updating to the 1.4 Zero edge in 6 weeks and will then get the emitter and glasses going
Will get that title you mentioned thanks for telling me about it...

I will be doing some screen shots,
Have a friend that is a Photographer so she will be coming over and I will post a few that we do..
fraisa is offline  
post #489 of 832 Old 08-27-2011, 05:52 PM
Senior Member
 
hamish b's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 215
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
So the advanced is just a software update or is it hardware. I've owned mine for only about 3 months and I will be very annoyed if they won't update mine so the CMS works.
hamish b is offline  
post #490 of 832 Old 08-27-2011, 08:43 PM
Member
 
chrisinla's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Posts: 108
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
+1
chrisinla is offline  
post #491 of 832 Old 08-28-2011, 04:26 AM
 
fraisa's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Location: Camlachie, Ontario Canada
Posts: 1,720
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Quote:
Originally Posted by chrisinla View Post

+1

The advanced is software and hardware that has the previous issues fixed..
It will all be on display at Cedia
Sorry guys but I dont think your units can be firmware updated
fraisa is offline  
post #492 of 832 Old 08-28-2011, 06:09 AM
 
mjg100's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 9,112
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 13
Quote:
Originally Posted by fraisa View Post

The advanced is software and hardware that has the previous issues fixed..
It will all be on display at Cedia
Sorry guys but I dont think your units can be firmware updated

Sounds like a VP is the only solution if full CMS is wanted. I am sure that is not what early adopters want to hear, but some thing like the Lumagen Radiance Mini will solve the problem and give other benefits. Later buy a probe and calibration software and you then can have auto calibration. This would allow you to calibrate for best image every 100 hours which most would not be able to afford if hiring a pro.
mjg100 is offline  
post #493 of 832 Old 08-28-2011, 06:54 AM
AVS Addicted Member
 
mark haflich's Avatar
 
Join Date: Dec 2000
Location: brookeville, maryland, usa
Posts: 19,858
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 406 Post(s)
Liked: 460
We will contact Mits and find out whether a software update is available that will fix the problems or whether machines need to be sent in to a Mits service center to have hardware updates installed. Absent either of these, there are other possible solutions by Mits.

Mark Haflich

To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.

call me at: 240 876 2536
mark haflich is offline  
post #494 of 832 Old 08-28-2011, 01:37 PM
 
fraisa's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Location: Camlachie, Ontario Canada
Posts: 1,720
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Quote:
Originally Posted by mark haflich View Post

We will contact Mits and find out whether a software update is available that will fix the problems or whether machines need to be sent in to a Mits service center to have hardware updates installed. Absent either of these, there are other possible solutions by Mits.

So glad i have the Advanced ...
O Canada My Home and Native Land.....
fraisa is offline  
post #495 of 832 Old 08-28-2011, 04:35 PM
Senior Member
 
hamish b's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 215
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by mark haflich View Post

We will contact Mits and find out whether a software update is available that will fix the problems or whether machines need to be sent in to a Mits service center to have hardware updates installed. Absent either of these, there are other possible solutions by Mits.

Thanks mark.
Not really keen in laying out $ for a processor. If its quite a large hardware change I can't imagine they'll do it for free, if it can be done at all.
hamish b is offline  
post #496 of 832 Old 08-28-2011, 08:57 PM
 
fraisa's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Location: Camlachie, Ontario Canada
Posts: 1,720
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
here is some shots,,
Non Calibrated
BD .8 Gain G3 113 inch screen









fraisa is offline  
post #497 of 832 Old 08-29-2011, 05:36 PM
 
fraisa's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Location: Camlachie, Ontario Canada
Posts: 1,720
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Does this unit have screen options like the 6800?
How do you get it to fit a 2:35 with out the add on lens?
fraisa is offline  
post #498 of 832 Old 08-30-2011, 07:04 AM
Member
 
chrisinla's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Posts: 108
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Fraisa, it has different screen aspect settings, and depending on your throw I guess you could zoom and refocus since it's all motorized ... I have a DIY prism lens and I'm quite happy with the unit
chrisinla is offline  
post #499 of 832 Old 08-30-2011, 12:00 PM
 
fraisa's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Location: Camlachie, Ontario Canada
Posts: 1,720
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Quote:
Originally Posted by chrisinla View Post

Fraisa, it has different screen aspect settings, and depending on your throw I guess you could zoom and refocus since it's all motorized ... I have a DIY prism lens and I'm quite happy with the unit

yep thats what i have discovered Thanks,

Does anyone have any cinema settings for movies...

Would like to see how other users are using this with the cinema settings
fraisa is offline  
post #500 of 832 Old 08-30-2011, 12:36 PM
 
mjg100's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 9,112
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 13
Quote:
Originally Posted by fraisa View Post

yep thats what i have discovered Thanks,

Does anyone have any cinema settings for movies...

Would like to see how other users are using this with the cinema settings

With a projector of this quality, you really should do a full calibration. I would look into DIY calibration using Chromapure and the X-Rite I1 Display Pro probe. That way you could calibrate it every 100 hours for not much more than the cost of one professional calibration. By the way, great looking projector. Can you even see the bars on a .8 BD screen?
mjg100 is offline  
post #501 of 832 Old 08-30-2011, 02:15 PM
 
fraisa's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Location: Camlachie, Ontario Canada
Posts: 1,720
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Quote:
Originally Posted by mjg100 View Post

With a projector of this quality, you really should do a full calibration. I would look into DIY calibration using Chromapure and the X-Rite I1 Display Pro probe. That way you could calibrate it every 100 hours for not much more than the cost of one professional calibration. By the way, great looking projector. Can you even see the bars on a .8 BD screen?

Ya i cant see the bars on the .8 when the room is dark, infact i cant even see my wall when lights are out
Also with the new 1.4 G3 you wouldnt see the bars..

Thats the nice thing about black diamond and then also room stays dark not alot of light scatter back into the room

Ya will be doing one of the DIY Systems since i change things alot..
Chromapure or X-Rite I1 which one is better ?
fraisa is offline  
post #502 of 832 Old 08-30-2011, 02:25 PM
Member
 
chrisinla's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Posts: 108
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I think the chroma pure is the software side of the system...
chrisinla is offline  
post #503 of 832 Old 08-30-2011, 06:09 PM
AVS Addicted Member
 
mark haflich's Avatar
 
Join Date: Dec 2000
Location: brookeville, maryland, usa
Posts: 19,858
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 406 Post(s)
Liked: 460
Talked to various levels of engineering at Mits projector customer service today.

After going up several levels they acknowledged that the CMS was not working and that no fix has come forth from Japan.

There is indeed a running changing designated as the HC-9000D Advanced, but that designates an improved power supply not a revision to make the CMS work. Same situation obviously for Canada. If your power supply is fine, I would not send a unit in for that update.

Obviously, Mits is obligated to make the CMS fix whenever it becomes available under warranty, regardless of whether new innards are required.

I would start a case with Mits customer service noting that your CMS doesn't work and that you would like notification and an RMA when such fix becomes available. If they come out with a new machine this year with a working CMS then you can make the obvious suggestions to them about remedies.

Speaking as a consumer, its not like some other company that has a less than successful CMS that one can work with extraordinary effort and time. This one just doesn't work.

Mark Haflich

To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.

call me at: 240 876 2536
mark haflich is offline  
post #504 of 832 Old 08-30-2011, 08:54 PM
 
fraisa's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Location: Camlachie, Ontario Canada
Posts: 1,720
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
What about Cinema Settings?
fraisa is offline  
post #505 of 832 Old 08-30-2011, 09:52 PM
AVS Addicted Member
 
mark haflich's Avatar
 
Join Date: Dec 2000
Location: brookeville, maryland, usa
Posts: 19,858
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 406 Post(s)
Liked: 460
I didn't talk to them about settings. What ia the issue?

Mark Haflich

To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.

call me at: 240 876 2536
mark haflich is offline  
post #506 of 832 Old 08-31-2011, 06:16 AM
AVS Special Member
 
zombie10k's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 7,525
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 197 Post(s)
Liked: 321
Mark - thanks for the info on this projector. I was very close to considering it before grabbing the HW30. Without a pending CMS fix, it's a hard sell considering the cost. It would make more sense to grab an RS40/X3 at a much cheaper cost with similar IQ and throw in a lumagen mini 3D which would still be less than the 9000.

I hope mitsubishi has a knock out with the upcoming HC7800 to keep them in the FP market. These companies have to stop charging extra $$ for advertised features that don't work.


To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.

 


To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.

zombie10k is online now  
post #507 of 832 Old 08-31-2011, 06:28 AM
AVS Addicted Member
 
mark haflich's Avatar
 
Join Date: Dec 2000
Location: brookeville, maryland, usa
Posts: 19,858
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 406 Post(s)
Liked: 460
I won't go into a detailed discussion about why I think it happened, But I think most of Mits didn't know it didn't work or at the time the projector entered the market and most at Mits are still unaware that it is broken. The vast majority of customers would never use the feature anyway. Obviously, they do have an obligation to fix it or provide a remedy to those who seek it. I will not elalaborate on remedies for obvious reasons.

Mark Haflich

To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.

call me at: 240 876 2536
mark haflich is offline  
post #508 of 832 Old 08-31-2011, 07:39 AM
 
fraisa's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Location: Camlachie, Ontario Canada
Posts: 1,720
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Again dont mean to go back in forth on this
MIts Canada again is telling us that the Advanced has been shipping since May.

Is there a way I can verify it on the unit.
Is there something i can adjust to discover whether the cms is working or broken..

Again i dont have anything to calibrate with so if something needs to be hooked up to the projector i am out of luck
fraisa is offline  
post #509 of 832 Old 08-31-2011, 07:42 AM
 
fraisa's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Location: Camlachie, Ontario Canada
Posts: 1,720
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
With regards to cinema settings coming from the Epson 9700 the thx mode seemed more grain theater style to the picture,
and the Mits seems more vibrant.
I prefer the cinema image I am seeing on the Mits but i just wanted to see how everyone has there cinema settings

just to compare it to...

Would love to see some other Mits 9000 owners chime in on this
fraisa is offline  
post #510 of 832 Old 09-03-2011, 06:41 PM
Advanced Member
 
SlowcarIX's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Fujian, China
Posts: 565
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
i got a 9000d several weeks ago and it is still unopened. does anyone know at what serial # does the advance (cms fixed) begin or how to tell if its the advance units?

considering switching it out for the advance unit if its the older version.

TIA.


To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
SlowcarIX is offline  
Reply Digital Hi-End Projectors - $3,000+ USD MSRP

Tags
Mitsubishi Hc9000d 3d 1080p Lcd Projector
Gear in this thread

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off