Epson 5010 Iris in 3D with firmware update? - AVS Forum
Forum Jump: 
 
Thread Tools
post #1 of 12 Old 11-27-2011, 11:45 AM - Thread Starter
Member
 
keithj101's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 76
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Do you think this is something Epson could do? Not even having The option to use the Iris in 3D seems strange. Especially when all the other projectors have this feature.
keithj101 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 12 Old 11-27-2011, 01:19 PM
AVS Special Member
 
WynsWrld98's Avatar
 
Join Date: Nov 1999
Location: Puyallup, WA
Posts: 2,489
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 19 Post(s)
Liked: 23
It doesn't make sense to me (from a technical point of view) that they disable it, why not let the user have the choice? For people with smaller screens they very well would want it enabled and even those with larger screens would like to TRY it enabled in 3D mode to decide if they want to keep it enabled.
WynsWrld98 is online now  
post #3 of 12 Old 11-27-2011, 01:30 PM
AVS Special Member
 
42Plasmaman's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Seattle, WA
Posts: 5,054
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 20 Post(s)
Liked: 37
Can they? Yes.
Will they? My magic 8 ball says uncertain.

2014
42Plasmaman is offline  
post #4 of 12 Old 11-27-2011, 01:54 PM
AVS Special Member
 
Deja Vu's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: great white north
Posts: 4,557
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 208 Post(s)
Liked: 187
"They did update the FI on the 6500 after a lot of complaints. So it is a possibility, but I suspect Epson will wait until next year to bring their DI, FI and SR into the 3D world. I won't buy one unless they do and it'll have to be ghost free as well."

Update: So much for my resolve! I bought an Epson 6010. The 3D can be spectacular.
Deja Vu is offline  
post #5 of 12 Old 11-27-2011, 02:17 PM
AVS Special Member
 
42Plasmaman's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Seattle, WA
Posts: 5,054
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 20 Post(s)
Liked: 37
Another item to consider is IF a FW update comes out, will it require shipping back to the factory for updating.

2014
42Plasmaman is offline  
post #6 of 12 Old 11-27-2011, 02:30 PM
AVS Special Member
 
rwestley's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 6,681
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 67 Post(s)
Liked: 70
It was possible to upgrade firmware at home with the 8500 a few years ago. Epson Japan told the USA support dept, to stop this. I think they were afraid that someone would hack the firmware. I am guessing that there was very little difference between the 8500 and 9500 and they were worried that with a firmware change one could turn the 8500 into a 9500. I am sure that Epson will require units to be sent back if they offer any firmware updates. There was a sequence on the remote to find out what firmware version one had. It may be in the 8500 archives on the forum.
rwestley is offline  
post #7 of 12 Old 11-28-2011, 01:05 AM - Thread Starter
Member
 
keithj101's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 76
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Well, I hope they do update this, seems like a simple adjustment as the features are all ready there for 2D. And it would give it that much more advantage over the panasonic...which in turn would make my damn decision alot easier.
keithj101 is offline  
post #8 of 12 Old 11-29-2011, 12:29 PM
AVS Special Member
 
DigitalGriffin's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: PA USA
Posts: 1,417
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by keithj101 View Post

Well, I hope they do update this, seems like a simple adjustment as the features are all ready there for 2D. And it would give it that much more advantage over the panasonic...which in turn would make my damn decision alot easier.

If they fixed the DI in 3D I think that would seal the deal for me on the Epson.

CFI in 3D requires TWICE the hardware processing power because there are two images to analyze (left and right). A firmware upgrade may not handle this as it changes software, not hardware.

Speaker design is rather an art. There is no such thing as the perfect painting. Likewise there is no such thing as a perfect speaker. It's part science and part personal preference.
DigitalGriffin is offline  
post #9 of 12 Old 02-21-2012, 10:17 PM
Senior Member
 
john2910's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 332
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 7 Post(s)
Liked: 17
They need to update it to have FI in 3d we need this....
john2910 is offline  
post #10 of 12 Old 02-22-2012, 07:49 AM
AVS Special Member
 
Deja Vu's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: great white north
Posts: 4,557
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 208 Post(s)
Liked: 187
Quote:
Originally Posted by keithj101 View Post

Do you think this is something Epson could do? Not even having The option to use the Iris in 3D seems strange. Especially when all the other projectors have this feature.

My understanding is that the Sony HW30 and VW95 do not have an active DI in 3D mode either, although FI for the Sony projectors is active in 3D mode. I do not believe it is accurate to state that all the other 3D projectors have this feature in 3D mode -- most do and Epson, IMO, should have included this. I have the 6010 and would have liked this feature, but motion is excellent and I don't miss having an active FI in 3D mode.
Deja Vu is offline  
post #11 of 12 Old 02-22-2012, 11:21 PM
Senior Member
 
billqs's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Posts: 338
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 27 Post(s)
Liked: 19
It's ashame that the DI and FI don't port over to 3D. If it had, I would have bought the Epson over the Panasonic 7000. Luckily, so far I've had none of the flicker or extreme ghosting issues that some users have had with the Panny.
billqs is offline  
post #12 of 12 Old 03-03-2012, 03:10 AM
Senior Member
 
john2910's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 332
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 7 Post(s)
Liked: 17
Maybe we need to make a poll who need and wants the F.I in 3d for the epson 5010(or tw9000) and send it to epson?
john2910 is offline  
Reply Digital Hi-End Projectors - $3,000+ USD MSRP

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off