Sim2 HTLink 300 -> Bulb going off - AVS Forum
Forum Jump: 
 
Thread Tools
post #1 of 6 Old 07-24-2012, 07:28 PM - Thread Starter
AVS Special Member
 
Ewingr's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Lawrence, KS USA
Posts: 1,323
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 10 Post(s)
Liked: 10
I am having a couple problems with my Sim2 HT 300 Link (early version, not E).

The first one has been going on pretty much since new, although quite a lot more frequent now. I can turn it on, via remote control, and it may start up OK; it may come on upside down with a green cast; or it may start, but not stay on long enough to show a picture, and shut off. Light on the processor remains green as if it thinks it is still working OK. Turn off/back on at processor, and it usually comes on OK. Its getting to where I have to do that a copule times.

But the more pressing problem is that now, it will just turn off the bulb after watching for a while. Fan going in unit, but goes off. Again, to get it going, turn off/back on at the processor.

Anyone have any ideas about what might be wrong?
Ewingr is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 6 Old 07-26-2012, 04:37 AM
AVS Club Gold
 
AV Science Sales 3's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 259
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
On the first one...does the lamp have any light coming out (even if you look in the lens)?

Jason C. Turk
Technical Support, Customer Service, Sales and Installations
A/V Science, Inc.
Direct Line: 585-645-1004
Email: jason@avscience.com

Don't forget my nearly 13,000 posts under my old ID!

AV Science Sales 3 is offline  
post #3 of 6 Old 07-27-2012, 06:09 AM - Thread Starter
AVS Special Member
 
Ewingr's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Lawrence, KS USA
Posts: 1,323
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 10 Post(s)
Liked: 10
On the first one: When I first turn it on, and watch the bulb:
Success if in about 5 seconds after turning on, the bulb turns a quite red color. The screen often comes on upside down, then inverts

Failure if it does not turn red. It comes on for 10-15 seconds then completely goes out. The controller has flashing blue and solid green light.
Ewingr is offline  
post #4 of 6 Old 07-27-2012, 06:50 AM
AVS Club Gold
 
AV Science Sales 3's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 259
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Sounds like it is not the lamp, but the main board honestly. It can be fixed, but, realistically it is not going to be worth it. Last I checked that was a ~$1500 fix or so.

Jason C. Turk
Technical Support, Customer Service, Sales and Installations
A/V Science, Inc.
Direct Line: 585-645-1004
Email: jason@avscience.com

Don't forget my nearly 13,000 posts under my old ID!

AV Science Sales 3 is offline  
post #5 of 6 Old 07-29-2012, 02:46 PM - Thread Starter
AVS Special Member
 
Ewingr's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Lawrence, KS USA
Posts: 1,323
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 10 Post(s)
Liked: 10
Thanks. I had decided to not bother trying to fix.

Friday, I purchased an Epson 5910e, and am enjoying it now.

Thanks for the input.
Ewingr is offline  
post #6 of 6 Old 07-30-2012, 05:35 AM
AVS Club Gold
 
AV Science Sales 3's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 259
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
You are welcome. Probably a better bet in the long run.

Jason C. Turk
Technical Support, Customer Service, Sales and Installations
A/V Science, Inc.
Direct Line: 585-645-1004
Email: jason@avscience.com

Don't forget my nearly 13,000 posts under my old ID!

AV Science Sales 3 is offline  
Reply Digital Hi-End Projectors - $3,000+ USD MSRP

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off