JVC DLA-RS1 questions answered! - Page 109 - AVS Forum
Forum Jump: 
Reply
 
Thread Tools
post #3241 of 3254 Old 04-05-2007, 12:22 AM
Advanced Member
 
tbacos's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: Beaverton, Oregon
Posts: 600
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by legolas_fr View Post

I mounted my HD-1 with this

http://www.erard.fr/fiche_produit.ph...&cat3=2&cat4=1

Excuse me for my poor english

Seems like perfect english to me.
tbacos is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #3242 of 3254 Old 04-05-2007, 06:24 AM
Senior Member
 
mark_k's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: Hong Kong
Posts: 341
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
legolas_fr
thanks
I really need a wall mount because my screen has been there, very far away from the ceiling, say some 50 inches. I need either a wall mount. After all, I also find the HD-1 does not come with keystone adjustment

Mark K
mark_k is offline  
post #3243 of 3254 Old 04-24-2007, 06:02 PM
Newbie
 
earlymanfan's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Are there any large chain stores or web retailers carrying this projector or the DLA-HD1? It seems hard to locate.
earlymanfan is offline  
post #3244 of 3254 Old 04-24-2007, 06:07 PM
AVS Special Member
 
shodoug's Avatar
 
Join Date: Dec 2000
Posts: 1,262
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Where are you located?

I visited a local store that said they had three in stock.

Don't know if you are in my area, though.

Doug
shodoug is offline  
post #3245 of 3254 Old 04-25-2007, 03:14 PM - Thread Starter
AVS Club Gold
 
Mark Petersen's Avatar
 
Join Date: Dec 2000
Posts: 4,671
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Quote:
Originally Posted by shodoug View Post

Where are you located?

I visited a local store that said they had three in stock.

Don't know if you are in my area, though.

Doug

Hi Doug, you and other local members are welcome to come and check out my RS-1.
Mark Petersen is offline  
post #3246 of 3254 Old 04-25-2007, 03:14 PM
Advanced Member
 
johnathan's Avatar
 
Join Date: Dec 1999
Location: Fort Worth / DFW Texas
Posts: 919
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 12
Kthacher
I am a new recipient of the RS1 now yippee ! I never noticed any degradation on SD video up conversion to 1080i over HDMI after the 1.3 firm update. I just updated to FW 1.5 three days ago on the XA2 . Like yourself I am more of a novice user. I find the RS1 to be everything I expected and then some. I posted my initial impressions in the users thread.

I used the XA2 with a HS-10 before the RS1 upgrade and it seemed head and shoulders above the HD-A1 in up conversion. It has really paid off for me as I dropped using TT and my HTPC for DVD. Still use it for HDTV with the MyHD 120 card at 1080i and it looks stunning on the RS1 ! Johnathan

I'm the "Thread Cooler" ! When I post that usually kills interest in the thread.

See my Den to HT conversion thread !
johnathan is offline  
post #3247 of 3254 Old 04-25-2007, 03:40 PM
AVS Special Member
 
Pedro2's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 1,491
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
johnathan, how did you manage to get ahold of an RS1 from AVS right now?! We're supposed to be inbetween shipments--shipment 2 is long past, eagerly awaiting shipment 3...
Pedro2 is offline  
post #3248 of 3254 Old 04-25-2007, 04:00 PM
AVS Special Member
 
MikeSRC's Avatar
 
Join Date: Dec 1999
Location: San Clemente, CA
Posts: 5,917
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
He (johnathan) answered that question here.

Enjoy!

Mike
Surf Remote Control
Contributing reviewer and THX calibrator, ProjectorReviews.com
MikeSRC is offline  
post #3249 of 3254 Old 04-25-2007, 04:18 PM
Advanced Member
 
johnathan's Avatar
 
Join Date: Dec 1999
Location: Fort Worth / DFW Texas
Posts: 919
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 12
Pedro
I don't have any info on how many were held back but in the old post on shipment two Jason explained that some of the 2nd shipment people that ordered early of the 20th would be receiving them in due time.

Thanks Mike for the link.Pedro this is the 3rd week of the month so maybe there will be another batch in the pipe line soon for the rest of you. At least according to Tom Stites in another post they release them monthly. Being in the second batch has payed off with a firm ware update. So good things do come to those who wait ! Johnathan

I'm the "Thread Cooler" ! When I post that usually kills interest in the thread.

See my Den to HT conversion thread !
johnathan is offline  
post #3250 of 3254 Old 04-29-2007, 06:53 PM
Advanced Member
 
johnathan's Avatar
 
Join Date: Dec 1999
Location: Fort Worth / DFW Texas
Posts: 919
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 12
Wow
Another thread cooled ! Four day's and counting ha ha. Cheers Johnathan

Five days and counting
Six days ***********
Nine day's **********
Ten day's ***********

I'm the "Thread Cooler" ! When I post that usually kills interest in the thread.

See my Den to HT conversion thread !
johnathan is offline  
post #3251 of 3254 Old 06-30-2007, 12:16 PM
 
Sam Samuelian's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Posts: 208
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
There has to be some irony in the fact that after waiting months for a few JVC DLA-RS1 projectors, that I may be "stuck" with promises to purchase two machines that I can no longer use. In case you haven't gotten one from AVS forum (note that this wonderful place should be your first priority, as I would never step on their toes!), then you might want to email me here or better yet at sms@bee.net to see if they are still available by the coming week. Hope everyone is happy with their new projectors and also that many guys will be satisfied soon, as I see delivery on most has finally happened!
Sam Samuelian is offline  
post #3252 of 3254 Old 06-30-2007, 12:22 PM
AVS Special Member
 
Pedro2's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 1,491
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Wow, reviving this thread--what a "flash from the past." This one really helped get all the RS1 buzz going. JVC should give it an award.
Pedro2 is offline  
post #3253 of 3254 Old 12-26-2007, 04:16 AM
Newbie
 
calamarcillo's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 7
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Yep!
I recently bought an HD1 (RS1). After reading and reading about projectors. Yes, Its my first projector and I spend on it all I had >.<. It looks good but, I've a problem with it, altough. I'm using an ASUS 8600GT graphic card to feed the projector and I can't get the 1080p. 1080i and 720p works but 1080p not. I've tried the timings posted a few replies ago, but I get a partial color image and the rest black. I think the aswer is in the custom resolution pannel but I don't wan't mess with that more without more info. Is there any solution?

I'm using forceware 163.71. (and nvidia control pannel to change resolutions)

This is the video card.

Thanks for your time and merry christmas!
calamarcillo is offline  
post #3254 of 3254 Old 12-26-2007, 09:58 AM - Thread Starter
AVS Club Gold
 
Mark Petersen's Avatar
 
Join Date: Dec 2000
Posts: 4,671
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Quote:
Originally Posted by calamarcillo View Post

Yep!
I recently bought an HD1 (RS1). After reading and reading about projectors. Yes, Its my first projector and I spend on it all I had >.<. It looks good but, I've a problem with it, altough. I'm using an ASUS 8600GT graphic card to feed the projector and I can't get the 1080p. 1080i and 720p works but 1080p not. I've tried the timings posted a few replies ago, but I get a partial color image and the rest black. I think the aswer is in the custom resolution pannel but I don't wan't mess with that more without more info. Is there any solution?

I'm using forceware 163.71. (and nvidia control pannel to change resolutions)

This is the video card.

Thanks for your time and merry christmas!

1080p should work fine with the default (non-custom) settings. I've used the RS-1 with an HTPC and it worked fine. Programs to set custom timings like powerstrip aren't really needed. I'm surprised that 1080i works and not 1080p because usually PC's have the opposite problems (progressive is easier to setup than interlaced).

One thing to check is the monitor type that is being selected when Windows boots and checks the video ID bits. If Windows doesn't think you have a 1080p compatible monitor (the RS-1) it will try to use lower resolution settings like 1080i and 720p.
Mark Petersen is offline  
Reply Digital Hi-End Projectors - $3,000+ USD MSRP

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off