Owners of ATEN 8x1 HDMI KVM Switch VS0801H - AVS Forum | Home Theater Discussions And Reviews
Baselworld is only a few weeks away. Getting the latest news is easy, Click Here for info on how to join the Watchuseek.com newsletter list. Follow our team for updates featuring event coverage, new product unveilings, watch industry news & more!

Forum Jump: 
Thread Tools
post #1 of 2 Old 03-04-2011, 03:33 AM - Thread Starter
ggt667's Avatar
Join Date: Dec 2007
Location: /dev/null
Posts: 23
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10

Did any of you manage to run the RS-232? I tried similar to the following from Linux; but with correct setting of /dev/ttyUSB00, but no luck.

Am I missing any signals?
echo "prev"  ; echo "00000000: 5A7E8100008181a5" | xxd -r | /dev/ttyUSB00
echo "next"  ; echo "00000000: 5A7E8101008281a5" | xxd -r | /dev/ttyUSB00
echo "port1" ; echo "00000000: 5A7E81080131bb81a5" | xxd -r | /dev/ttyUSB00
echo "port2" ; echo "00000000: 5A7E81080132bc81a5" | xxd -r | /dev/ttyUSB00
echo "port3" ; echo "00000000: 5A7E81080133bd81a5" | xxd -r | /dev/ttyUSB00
echo "port4" ; echo "00000000: 5A7E81080134be81a5" | xxd -r | /dev/ttyUSB00
echo "port5" ; echo "00000000: 5A7E81080135bf81a5" | xxd -r | /dev/ttyUSB00
echo "port6" ; echo "00000000: 5A7E81080136c081a5" | xxd -r | /dev/ttyUSB00
echo "port7" ; echo "00000000: 5A7E81080137c181a5" | xxd -r | /dev/ttyUSB00
echo "port8" ; echo "00000000: 5A7E81080138c281a5" | xxd -r | /dev/ttyUSB00
ggt667 is offline  
Sponsored Links
post #2 of 2 Old 10-11-2013, 08:21 AM
JonnyGoldman's Avatar
Join Date: Oct 2013
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10

No, RS-232 doesn't seem to work. I also tried two ATEN VS0801H with same result.


Tried both the ATEN RS-232 Control Tool (v1.0.062) and opening the port in PuTTY. Tried different baud rates. Tried on several PC´s and with USB/RS-232 dongle. Opened the switch and saw the RS-232 level shifter mounted. Tx signal from PC host is seen inside of level shifter (logic level). No serial output from the switch seen on scope, not at boot and not when receiving host data.


Someone got this working or someone seen the same problem and figured it out?

JonnyGoldman is offline  
Sponsored Links
Reply HDTV Technical

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page

Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off