NEW Panasonic TV shuts off after 15 minutes?? - AVS Forum
Forum Jump: 
 
Thread Tools
post #1 of 6 Old 12-10-2011, 08:31 AM - Thread Starter
Member
 
destropaul's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Southern California
Posts: 23
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
We just installed a Panasonic TCP60ST30 into an existing system with an Integra receiver connected with a 50' HDMI. and an RTI remote system (XP8 processor).
Everything was working fine for weeks, now the TV shuts off after 15 minutes on any source. We thought it was a bad TV so we changed that out... it still does it. The TV just turns off, no indicator lights flash, just off.
All signal settings/sleep timers/etc are turned off on the TV. It's either: the Power, the HDMI wire, the receiver, the RTI system.... or?
Any thoughts?
destropaul is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 6 Old 12-10-2011, 08:54 AM
AVS Special Member
 
zaphod7501's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Peoria Illinois
Posts: 1,937
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 25 Post(s)
Liked: 35
Have you connected any device directly to the TV?
(temporary hookup of DVD, BD, VCR, Coax, etc)
Using the composite, component, tuner, HDMI inputs on the TV itself.
You have to divide and conquer when troubleshooting.

Sturgeon's Law: "Nothing is always absolutely so."
Sturgeons Revelation: "Ninety percent of everything is crud."
My Thoughts: "A reasoned argument must share some basic common points."
zaphod7501 is offline  
post #3 of 6 Old 12-10-2011, 09:03 AM
AVS Addicted Member
 
arxaw's Avatar
 
Join Date: May 2002
Posts: 10,909
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 10
Probably not the cause, but check the energy saving features, if any, in the TV's menu. And as zaphod said, disconnect any peripheral devices and see if it still occurs (use antenna or straight cable for a source). If the problem disappears, reconnect devices, one by one until the problem returns.
arxaw is offline  
post #4 of 6 Old 12-10-2011, 11:32 AM
AVS Addicted Member
 
Ken H's Avatar
 
Join Date: Nov 1999
Location: Metro Detroit
Posts: 45,876
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 14
Turn Viera Link off.

It sends and receives info via HDMI, including auto power on/off commands from other devices that are in a similar mode.

'Better Living Through Modern, Expensive, Electronic Devices'

Ken H is offline  
post #5 of 6 Old 12-10-2011, 02:55 PM
AVS Special Member
 
zaphod7501's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Peoria Illinois
Posts: 1,937
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 25 Post(s)
Liked: 35
Quote:
Originally Posted by arxaw View Post

Probably not the cause, but check the energy saving features, if any, in the TV's menu. And as zaphod said, disconnect any peripheral devices and see if it still occurs (use antenna or straight cable for a source). If the problem disappears, reconnect devices, one by one until the problem returns.

Actually, the idea (which I might not have explained well enough) was to use a short, direct connection of a video device since it seemed that he was using the Receiver as his video switch and relying on the single, 50', HDMI cable to feed signals to the TV from all sources. (not an unusual method for wall-mounted sets or large media rooms)

And repeating Ken's advice to turn off the Viera Link

Sturgeon's Law: "Nothing is always absolutely so."
Sturgeons Revelation: "Ninety percent of everything is crud."
My Thoughts: "A reasoned argument must share some basic common points."
zaphod7501 is offline  
post #6 of 6 Old 12-11-2011, 08:39 PM - Thread Starter
Member
 
destropaul's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Southern California
Posts: 23
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
It turns out that the RTI XP8 is sending out the power off command just to the TV, weird.. . not sure why it would be doing this after 15 minutes, everything worked fine for a month. I'll have to scratch through programming to see if there are any strange flags/etc... or any thoughts on that?
destropaul is offline  
Reply HDTV Technical



Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off