New House OTA - AVS Forum
Forum Jump: 
 
Thread Tools
Old 04-02-2012, 07:12 AM - Thread Starter
Newbie
 
x3720's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Hello AVS Forum.

I have just bought a new 3BR House. It has the RG6 cable subbed out in each room and the outside the house in a group. I am trying to find the best way to get OTA channels to each of the rooms and living room. Right now I have a indoor HDTV OTA antenna hooked directly into the living room TV and that works fine for that one. I just want the whole house set up for OTA. Thanks in advance for any advice you may have.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic
x3720 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 04-02-2012, 02:40 PM
Super Moderator
 
DrDon's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
Location: Metro Detroit
Posts: 12,834
Mentioned: 2 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 117 Post(s)
Liked: 296
For starters, we're going to need to know where you are. Go to TVFool.com and past the results here.

Second, it appears your house has some pre-wiring for either cable or satellite. With the appropriate rooftop antenna and a pre-amp, we should be able to get you up and running.

You might also want to add your location to your profile. See mine at left. It really helps since so much of this varies by location.

Welcome to AVS.

Walking the fine line between jaw-dropping and a plain ol' yawn.
DrDon is online now  
Old 04-03-2012, 07:18 AM
AVS Addicted Member
 
arxaw's Avatar
 
Join Date: May 2002
Posts: 10,909
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Yes, a link to your TVFool report is needed for antenna suggestions.
http://www.tvfool.com/?option=com_wrapper&Itemid=29
arxaw is offline  
Old 04-05-2012, 10:42 AM
Newbie
 
jim12's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 5
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Since you are happy with the indoor antenna I don't know why people are suggesting roof top antennas or needing to know where you are. All you need to do is distribute the signal with some splitters and probably an amplifier. I would avoid a roof top antenna unless you really need it (and from the info given you don't). You have several choices for indoor antenna location - the attic, some other out of the way place that has a cable to where the cables all meet, or leave it where it is. Put a splitter on the antenna and run one output to the TV by the antenna and the other output to where the cables come together. Put splitters there to output to the other cables. If you have problems with weak signal - you probably will since you are splitting the signal so many ways - then get a signal amplifier and run the antenna into it before you split the signal.

The outdoor location looks like there may have been a box there at one time. Either that or the connectors were all sealed. If you can pull the wires inside and have a place for the splitters inside you won't have to worry about the weather. Or use sealed splitters and connectors or a box outside.

I have done a similar thing with an attic mounted antenna for a couple TVs and a DVR and it works great.
jim12 is offline  
Old 04-05-2012, 11:43 AM
AVS Addicted Member
 
arxaw's Avatar
 
Join Date: May 2002
Posts: 10,909
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by jim12 View Post

Since you are happy with the indoor antenna I don't know why people are suggesting roof top antennas or needing to know where you are. All you need to do is distribute the signal with some splitters and probably an amplifier. I would avoid a roof top antenna unless you really need it (and from the info given you don't). You have several choices for indoor antenna location - the attic, some other out of the way place that has a cable to where the cables all meet, or leave it where it is. Put a splitter on the antenna and run one output to the TV by the antenna and the other output to where the cables come together. Put splitters there to output to the other cables. If you have problems with weak signal - you probably will since you are splitting the signal so many ways - then get a signal amplifier and run the antenna into it before you split the signal.

The outdoor location looks like there may have been a box there at one time. Either that or the connectors were all sealed. If you can pull the wires inside and have a place for the splitters inside you won't have to worry about the weather. Or use sealed splitters and connectors or a box outside.

I have done a similar thing with an attic mounted antenna for a couple TVs and a DVR and it works great.

Re-read his post. The house is new and was prewired and stubbed out, but has never had outlets installed for TV cable or other similar service.

Certain amps are not suitable for use if the signal strengths are too strong, due to amp overload. So, for amps, yes, one does need to know the OP's TVFool results in order to suggest a proper amp, if one is even needed. Otherwise, he'll be blindly playing amp roulette.
arxaw is offline  
Old 04-05-2012, 04:19 PM
AVS Special Member
 
Jedi Master's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Macon, GA
Posts: 1,627
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 22
If a rabbit ears antenna picks up all your channels just buy a one for each TV. They only cost $13 each at Radio Shack.

Broadcast TV - a vital national public resource
Jedi Master is offline  
Old 04-05-2012, 04:22 PM
AVS Addicted Member
 
arxaw's Avatar
 
Join Date: May 2002
Posts: 10,909
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Actually, the RS Budget antenna is $15 now.
arxaw is offline  
Old 04-05-2012, 05:48 PM
Newbie
 
jim12's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 5
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I think someone always has to have the last word... Go ahead. You know you want to.
jim12 is offline  
Old 04-06-2012, 03:07 AM
 
BCF68's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 2,463
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 19
Until they guy bothers to post his TVfool results there's not much helping him.
BCF68 is offline  
Old 04-06-2012, 08:13 PM
AVS Special Member
 
mikepier's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Long Island and Upstate NY
Posts: 2,467
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 10 Post(s)
Liked: 21
Quote:
Originally Posted by arxaw View Post

Actually, the RS Budget antenna is $15 now.

Wow, why such a big price hike? It used to be $11.99.

Wonder if Radio Shack has been reading our posts.
mikepier is offline  
 
Thread Tools


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off