RCA DTC-210 ships now, no kidding... - AVS Forum
Forum Jump: 
Closed Thread
 
Thread Tools
post #1 of 601 Old 07-28-2004, 05:43 PM - Thread Starter
Senior Member
 
Gary Whitaker's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 267
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I wouldn't dance until Add to Cart appears, but it is starting to show up on retailer web sites. Dealers have been receiving their order confirms, so that is a good indication it will ship soon. As suspected, RCA was waiting for Toshiba inventories to deplete so there wasn't much choice for consumers.

This should be the last OEM labeled "full production" receiver, then we should start seeing D* labeled receivers, Spring / Summer next year. Remember, D* has to show it all off at CES first.
Gary Whitaker is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 601 Old 07-28-2004, 06:10 PM
 
DTV TiVo Dealer's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: Scarsdale, NY
Posts: 4,878
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
We are shipping the DTC210's now.
DTV TiVo Dealer is offline  
post #3 of 601 Old 07-28-2004, 06:29 PM - Thread Starter
Senior Member
 
Gary Whitaker's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 267
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Very good. Unfortunately it's not in the general availability distribution stream yet, probably a few more weeks for us, though I was under the "impression" that a ship hold is in effect until at least Aug 4 for retailers.

"Retailers that ship the DST-210 before the release date for new activations / installations will not be rebated." Each retailer received a specific consumer ship date with general availability Sept 1.

Ironically, big retailers typically choose the general availability date in case the product is an early flop.
Gary Whitaker is offline  
post #4 of 601 Old 07-28-2004, 08:57 PM
 
DTV TiVo Dealer's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: Scarsdale, NY
Posts: 4,878
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
We have them under the DIRECTV brand and just received them today.
DTV TiVo Dealer is offline  
post #5 of 601 Old 07-28-2004, 09:37 PM
AVS Addicted Member
 
Ken H's Avatar
 
Join Date: Nov 1999
Location: Metro Detroit
Posts: 45,876
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 12
Does it look/act like a Samsung?

'Better Living Through Modern, Expensive, Electronic Devices'

Ken H is offline  
post #6 of 601 Old 07-29-2004, 09:35 AM
Member
 
Smitty20's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 150
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
More info on the DIRECTV branded models...PLEASE!!!!
Smitty20 is offline  
post #7 of 601 Old 07-29-2004, 09:41 AM
Senior Member
 
h_a_h_3's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Boise, ID, USA
Posts: 367
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
There is a manual for the DirecTV D10 here:
http://www.directv.com/learn/pdf/Sys...IRECTV_D10.pdf

That looks like a new one...but not HD...
h_a_h_3 is offline  
post #8 of 601 Old 07-30-2004, 09:15 AM
Member
 
Smitty20's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 150
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
It is the RCA DTC-210

Shipped yesterday!
Smitty20 is offline  
post #9 of 601 Old 07-31-2004, 09:15 AM - Thread Starter
Senior Member
 
Gary Whitaker's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 267
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
DTC-210 Owners Manual can be found here;
http://download.ethomson.com/english...B/16370200.pdf
Gary Whitaker is offline  
post #10 of 601 Old 07-31-2004, 09:03 PM
AVS Special Member
 
herdfan's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Boondocks
Posts: 2,826
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally posted by DTV TiVo Dealer
We have them under the DIRECTV brand and just received them today.
It is listed in the Activate Additional Equipment list one the D* website as an RCA DTC210.

Best Buy had a facing for it a couple of weeks ago. Of course they had no units. Circuit City has the new D-10. Remote was white and awkward.

Please do not send me PM's asking for software! You will not get it.
herdfan is offline  
post #11 of 601 Old 08-01-2004, 07:29 AM
AVS Special Member
 
thaxx's Avatar
 
Join Date: Sep 2001
Location: Gainesville. Fla.
Posts: 1,001
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
What is the retail price on these?

Mike
thaxx is offline  
post #12 of 601 Old 08-01-2004, 07:48 AM
 
DTV TiVo Dealer's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: Scarsdale, NY
Posts: 4,878
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
$299.99 for new DIRECTV subscribers or $399.99 for existing subscribers.
DTV TiVo Dealer is offline  
post #13 of 601 Old 08-02-2004, 01:51 PM
Member
 
Smitty20's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 150
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally posted by DTV TiVo Dealer
$299.99 for new DIRECTV subscribers or $399.99 for existing subscribers.
Any word on the test results?
Smitty20 is offline  
post #14 of 601 Old 08-02-2004, 02:02 PM
 
quickfire's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: NorthEast Tennessee
Posts: 1,381
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I have went to 2 web sites that has this unit and both sites say that it has one button touch recording!!!!!!Is this unit a DVR?
quickfire is offline  
post #15 of 601 Old 08-02-2004, 02:09 PM
Member
 
Smitty20's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 150
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Pretty sure that's one-touch VCR recording, buddy.

Not PVR.
Smitty20 is offline  
post #16 of 601 Old 08-02-2004, 03:59 PM
AVS Special Member
 
jones07's Avatar
 
Join Date: Jan 2001
Location: Phila Pa.
Posts: 4,849
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally posted by Smitty20
Pretty sure that's one-touch VCR recording, buddy.

.

:p

WeÂre doomed. It will never work
jones07 is offline  
post #17 of 601 Old 08-04-2004, 09:35 AM
Member
 
Smitty20's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 150
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally posted by Smitty20
It is the RCA DTC-210

Shipped yesterday!
Recieved it yesterday, to be installed Friday.

I'd still like to know how the test results look?!?!?! I hate being the guinea pig.
Smitty20 is offline  
post #18 of 601 Old 08-04-2004, 01:38 PM
Senior Member
 
mythical_phenix's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Chapel Hill, NC
Posts: 217
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally posted by Smitty20
Recieved it yesterday, to be installed Friday.

I'd still like to know how the test results look?!?!?! I hate being the guinea pig.
You have this, but are going to wait for 2 more days to install it? Why? Plug it in and connect it up already, and tell us what you think.
mythical_phenix is offline  
post #19 of 601 Old 08-04-2004, 06:13 PM - Thread Starter
Senior Member
 
Gary Whitaker's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 267
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
The DTC-210 is a Samsung TS-160 generation receiver because of it's 1 year deployment delay.

Features & Functions if as shown at CES. It does not have a gray scale side panel mode, comes with a UHF remote, guide modes identical to the TS-160 (Text based, 5 channel, w/PIP), no games, CID name & number receiving a call, but CID list displays number only unless you press info, limited 3 aspect ratio, resolution can be selected from the remote, outputs SD & HD simultaneously.

Can select either RGB, component, or DVI outputs via a switch on the back of the receiver. In 16:9 aspect mode on a 4:3 TV connected S-Vid, composite, or RF, picture is distorted and the Guide is practically unreadable, but the TS160 has this problem too. In 4:3 aspect mode, everything looks fine. Assumes your primary TV is 16:9 & have slaved 4:3 TV's. Otherwise, a none issue.

Before CES the DTC-210 was rumored to deploy with Icon based guide like the DST-3100, perhaps a D* experiment to see how subs on forums like this would react. It did spark controversy on OEM who, since RCA mostly labels.
Gary Whitaker is offline  
post #20 of 601 Old 08-04-2004, 08:15 PM
Member
 
Smitty20's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 150
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally posted by mythical_phenix
You have this, but are going to wait for 2 more days to install it? Why? Plug it in and connect it up already, and tell us what you think.
Patience. I've still got the E* dish up, making the transition to D* on Friday.
Smitty20 is offline  
post #21 of 601 Old 08-09-2004, 01:42 PM
Member
 
Smitty20's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 150
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Review time:

So far, very happy with it...

-Love the guide, much faster than my 811

-can customize the guide, color, darkness, etc.

-tells me the what each program is being broadcast in automatically

-Nice Yellow HD logo, really stcks out when I'm surfing

-I'm using component connection, so can't speak on DVI, but picture is better in SD than E*, however not as good in HD. The difference is minimal, and I'm sure I'll get used to it. I haven't done any TV tweaking yet, either (It took me a while to get my 811 looking good)

-LOVE the fact is pulls down the guide for my OTA channels, 811 couldn't do this.

-CID function is cool

-only 3 view options Std, stretch, zoom (would have like to see a partial zoom)

-Can choose black panel or gray panel for your side bars for 4:3 content

-changes channels much faster then any receiver I've had in the past, however audio lags for about 2 seconds changing between channels. Weird.



---Can't really think of anything else, if you've got any questions, let 'er rip!!

Smitty
Smitty20 is offline  
post #22 of 601 Old 08-10-2004, 04:02 PM - Thread Starter
Senior Member
 
Gary Whitaker's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 267
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Smitty, on a 4:3 TV aspect 4:3 there is no side bar option. 16:9 on a 4:3 TV over scans corrected by selecting either letterbox, full, or zoom. Watching a 16:9 TV with a 4:3 source, pillar box displays black side panels.

Do have this box connect via component or DVI video?

What software version do you have?
Gary Whitaker is offline  
post #23 of 601 Old 08-10-2004, 04:33 PM
Member
 
Smitty20's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 150
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally posted by Gary Whitaker
Watching a 16:9 TV with a 4:3 source, pillar box displays black side panels.
And I'm telling you you can switch it to gray.

Component.

Software version - 1.0.06

Also, I forgot to add, this receiver pulled in my OTA channels MUCH better than my 811 ever did.
Smitty20 is offline  
post #24 of 601 Old 08-10-2004, 04:44 PM - Thread Starter
Senior Member
 
Gary Whitaker's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 267
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Please excuse my tone, 1.0.10 here! So feature regression bug? Also suffering from 1st week lockup & wonder when 1.0.14 will ship. OEM obvious.
Gary Whitaker is offline  
post #25 of 601 Old 08-10-2004, 04:45 PM
Senior Member
 
mythical_phenix's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Chapel Hill, NC
Posts: 217
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Audio dropouts when watching ESPN-HD?
More than one antenna input?
mythical_phenix is offline  
post #26 of 601 Old 08-10-2004, 04:56 PM - Thread Starter
Senior Member
 
Gary Whitaker's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 267
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally posted by mythical_phenix
Audio dropouts when watching ESPN-HD?
More than one antenna input?
No audio dropouts as of yet, but long delay in audio sync after selecting a vid channel, longer delay scanning through MC w/allot of searching for satellite.

More than one antenna input, Yes. RGB & DVI black levels unpleasant, not LCD friendly.
Gary Whitaker is offline  
post #27 of 601 Old 08-10-2004, 05:14 PM
Member
 
Smitty20's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 150
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
So feature regression bug?


I'm not sure what that means? So there's been at least one new software release, huh? Do they update our receivers automatically? Or do we just stay with what we got?

An no audio dropouts though, but I do see that 2 second delay while changing channels occasionally.

Gary, is your HD viewing as good as receivers you've had in the past?
Smitty20 is offline  
post #28 of 601 Old 08-10-2004, 05:33 PM - Thread Starter
Senior Member
 
Gary Whitaker's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 267
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
So feature regression bug?
Perhaps

Quote:
I'm not sure what that means? So there's been at least one new software release, huh? Do they update our receivers automatically? Or do we just stay with what we got?
Upgrades are automatic, but what ships from the factory may differ. Upgrades from D* for new products is frozen for 6 mo's after release.

Quote:
Gary, is your HD viewing as good as receivers you've had in the past?
No. The missing element is 480i component capability and poor SDTV 1080i up conversion.
Gary Whitaker is offline  
post #29 of 601 Old 08-11-2004, 11:54 AM
Member
 
Smitty20's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 150
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Example:

MNF the other night being broadcast in 720p. I've got a Toshiba 57H83 set to 1080i, so I'm guessing my TV is upconverting it to 1080i.

My question is, why does this reciever not portray 720p on my TV as well as the 811 did?

Is it my TV or the reciever?

I'm struggling to understand the conversion processes invloved.
Smitty20 is offline  
post #30 of 601 Old 08-11-2004, 07:01 PM
Member
 
J.P.Heff's Avatar
 
Join Date: Mar 2001
Location: Eaton Rapids, Mi
Posts: 103
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Hello: I am considering purchasing the RCA unit and have a couple of questions first concerning my video display.

I have been using the DTC-100 for over four years now with the DB15 (RGB) output to my Seleco500 (CRT) BNC x 5 connections with a breakout cable made by Liberty Wire and Cable. The new DTC-210 has of course only component outputs for HD
and not really wanting to get a new cable have looked into buying a component/RCA X BNC x 3. Will this work ok, dropping the horiz & vert. connections??
With the DTC-100 I set aspect to 4 x 3 for SD viewing and 16 x 9 for HD side of unit, and those settings hold (except power failure)as my screen is a Stewart Electromask 4 x 3 which I use for all viewing except DVD and HDTV which I mask. This is of course all programmed into my Pronto. If all channels, SD, local, and HD are combined then will that mean I will have to change aspect ratio each time I switch between SD satellite *D and HDTV (local or Satellite)?
Just trying to figure out a few things first as I sure would like to upgrade and these units take sooooo long to roll out. Might it be better to wait for *D units but can't be sure they will have a DB15 output.
Thanks much for any information regarding this.

John

JPH
J.P.Heff is offline  
Closed Thread HDTV Technical

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off