Dish Network VIP622 Receiver Questions... - Page 12 - AVS Forum
Forum Jump: 
Reply
 
Thread Tools
post #331 of 342 Old 01-10-2009, 09:04 AM
Senior Member
 
gatorman's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: 90 miles from Hogtown/Titletown USA
Posts: 380
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by jeffdb27 View Post

I set a manual timer on my Dish vip622 to try to record only part of a news program. The manual timer is for a local (ota) channel and is set from 10:06pm to 10:15pm monday through friday. It should record 9 minutes each weekday. But instead, it always records the entire 35 minute program (no early start or late ending).

Is this a known bug? Has anyone else seen this behavior?


Jeff

Someone in the Dish 622 support forum at DBStalk.com should be able to help.
gatorman is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #332 of 342 Old 01-10-2009, 09:17 AM
AVS Special Member
 
Walter L.'s Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Portland, Oregon
Posts: 1,393
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by jeffdb27 View Post

I set a manual timer on my Dish vip622 to try to record only part of a news program. The manual timer is for a local (ota) channel and is set from 10:06pm to 10:15pm monday through friday. It should record 9 minutes each weekday. But instead, it always records the entire 35 minute program (no early start or late ending).

Is this a known bug? Has anyone else seen this behavior?


Jeff

Interesting. I'll try later and let you know.

Walter
Walter L. is offline  
post #333 of 342 Old 10-21-2009, 12:29 PM
Senior Member
 
the_phew's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 305
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Recently, I noticed a strange problem when playing back recorded content from the 622 DVR. There is pixelation whenever images are rapidly changing (changing camera angles, fast action, switching from programming to commercials, etc).

-The pixelation is not in the source material, since 'Live' TV does not exhibit the problem.

-All recorded content, whether it is from the satellite or OTA tuner, exhibits the problem.

It's not my projector or AVR or anything, because no other source has the problem, only DVR content.

Has anyone else had this problem?
the_phew is offline  
post #334 of 342 Old 10-21-2009, 02:05 PM
AVS Special Member
 
Chiahead's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Parker Colorado
Posts: 1,618
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
I have not noticed the problem, but I will keep an eye out.

Michael

PSN: Chiahead

To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.

Loganed on 8/29/2008
Chiahead is offline  
post #335 of 342 Old 10-22-2009, 07:28 AM
Senior Member
 
gatorman's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: 90 miles from Hogtown/Titletown USA
Posts: 380
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
You should have gotten new software within the past few weeks. Try a hard reset and see if that clears up the problem.
gatorman is offline  
post #336 of 342 Old 10-22-2009, 11:55 AM
AVS Special Member
 
Chiahead's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Parker Colorado
Posts: 1,618
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
I didn't notice last night. But I got a new machine about a month ago. The power supply in the old one died, and I needed a replacement.

Michael

PSN: Chiahead

To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.

Loganed on 8/29/2008
Chiahead is offline  
post #337 of 342 Old 02-06-2013, 07:45 AM
Senior Member
 
Smithdoor's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 222
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Liked: 14
FYI on the 622
Try pluging a antenna to back of the 622 back in 2005 I did this work great now I could record 3 shows at one time. If the dish was out still was local channels with it smile.gifsmile.gif
Today I have gone to Antenna only no dish 62 channel as I found out biggrin.gifbiggrin.gifbiggrin.gif

FYI dish will not tell you this works just try one day happy days
Dave
Smithdoor is offline  
post #338 of 342 Old 05-01-2013, 05:19 PM
Member
 
lukesfather's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 19
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Can the VIP 622 pass 1080p or am I stuck wirh 1080i?
lukesfather is offline  
post #339 of 342 Old 05-01-2013, 05:48 PM
AVS Special Member
 
primetimeguy's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: St. Paul, MN
Posts: 3,734
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 96 Post(s)
Liked: 134
Since there are no 1080p channels there is no need for 1080p output. Your tv will convert 1080i to 1080p.
primetimeguy is online now  
post #340 of 342 Old 05-01-2013, 06:00 PM
AVS Special Member
 
holl_ands's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: San Diego, CA
Posts: 3,621
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 26 Post(s)
Liked: 58
Dish reportedly only offers 1080p for Video-On-Demand to MPEG4 capable Receivers.
Here's a TEST you can do to check your system:
http://www.dbstalk.com/topic/141737-vip622722-1080p-compatibility


To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
and
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.
and
To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.

holl_ands is offline  
post #341 of 342 Old 05-01-2013, 06:10 PM
Member
 
jeffdb27's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Salina, Kansas
Posts: 134
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I upgraded to the Hopper a while ago, but i think there is 1 VOD channel on the 622/722 recievers. So yes, your vip622 can output 1080p. But other than that one "channel", no.
jeffdb27 is offline  
post #342 of 342 Old 06-26-2013, 09:19 AM
Member
 
Mike H DISH's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Location: Denver
Posts: 17
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
With the VIP 622/722 HD DVR receivers, if they have Broadband connection they will have more access to the VOD content. You will be able to have selections from; New Releases and Special Offers with the ability to view in 1080p.
Mike H DISH is offline  
Reply HDTV Technical

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off