Antenna Combination Question - AVS Forum
Forum Jump: 
 
Thread Tools
post #1 of 4 Old 12-21-2006, 07:31 AM - Thread Starter
Member
 
pduncan's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 94
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I currently have a CM4228 and 7777 amp. Since one of my HD signals is Ch 9 (WISH out of Indianapolis), I get a lot of breakup, so I purchased a Channel Master 3671, which I haven't hooked up yet.

I am right in the middle between Louisville and Indianapolis. What I was thinking about doing is Pointing the 3671 towards Indianapolis and the 4228 toward Louisville. Have them on the same mast, but about 5' apart.

Now for the questions:
1. What is the best way to combine two antennas like this? Would a splitter/combiner work to join the two. ((The 7777 had two inputs, one for VHF only and one for UHF/Combo. So that won't work. ))

2. Is Five feet enough of a separation. This will be on a 30' tower so I think it will be strong enough to handle the weight.

3. Is this a dumb thing to do?

Pretty much only use this for HD, so ghosting due to two antennas pointing in opposite directions isn't really and issue (I don't think), but I understand it probably would be for Analog.

So what say the experts?

Cry Havoc and Let Loose the Dogs of War.
pduncan is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 Old 01-10-2007, 08:37 AM
Newbie
 
INDYSOUTH's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Springville, IN
Posts: 6
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
You should be okay with the antennas that close. I saw a pix of another setup with three antenns (UHF) and they were all within 5' of one another on the same mast.

I belive a combiner will work but I think keeping the cable lengths the same and as short as possible is important.

Maybe you can help me. I want to install an over the air antenna but not sure if I can pull in the Indy stations. I live in Springville IN and about 75 mile away. Can you give your approx. location or distance from Indy broadcast towers?
Larry
INDYSOUTH is offline  
post #3 of 4 Old 01-10-2007, 05:55 PM
Senior Member
 
RTracey's Avatar
 
Join Date: Oct 2003
Location: East Lyme, CT
Posts: 450
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Didn't you already post this question in another thread?
RTracey is offline  
post #4 of 4 Old 01-10-2007, 09:12 PM
Senior Member
 
kriscad's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: Nashville
Posts: 208
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
are they outside or in your attic?
kriscad is offline  
Reply HDTV Technical

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off