*Official* Asus Xonar HDAV1.3 thread - Page 314 - AVS Forum
Forum Jump: 
Reply
 
Thread Tools
post #9391 of 9571 Old 03-18-2012, 09:56 AM
AVS Club Gold
 
Tulli's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Posts: 5,200
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 37 Post(s)
Liked: 84
Quote:
Originally Posted by Davinleeds View Post

use 1920x1080

Right, or separate connections.

EDID Overrides (capture, install/uninstall, troubleshooting)
Tulli is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #9392 of 9571 Old 03-18-2012, 12:09 PM
Member
 
Perocat's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 32
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
It works!!! On TMT with BluRay Discs...

Now, with mkv and MPC-HC? Nothing has changed, no HD Bitstreamed audio...
Perocat is offline  
post #9393 of 9571 Old 03-18-2012, 12:31 PM
AVS Special Member
 
audit13's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Toronto
Posts: 1,669
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 24
Quote:
Originally Posted by Perocat View Post

It works!!! On TMT with BluRay Discs...

Now, with mkv and MPC-HC? Nothing has changed, no HD Bitstreamed audio...

I'm not sure but maybe TMT and mpc-hc don't support HD audio in an mkv container via hdav? Try demuxing the mkv to an avchd format and see what happens.
audit13 is offline  
post #9394 of 9571 Old 03-18-2012, 01:53 PM
AVS Club Gold
 
Tulli's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Posts: 5,200
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 37 Post(s)
Liked: 84
Quote:
Originally Posted by audit13 View Post

I'm not sure but maybe TMT and mpc-hc don't support HD audio in an mkv container via hdav? Try demuxing the mkv to an avchd format and see what happens.

MPC-HC works. Last time I tried was with asaudiorenderer.dll from TMT5 .185.

EDID Overrides (capture, install/uninstall, troubleshooting)
Tulli is offline  
post #9395 of 9571 Old 03-18-2012, 04:01 PM
AVS Club Gold
 
Davinleeds's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 5,410
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Through the HDAV?

"The purpose of diplomacy is to prolong a crisis." Spock, Mark of Gideon, TOS
Davinleeds is offline  
post #9396 of 9571 Old 03-18-2012, 05:29 PM
AVS Club Gold
 
Tulli's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Posts: 5,200
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 37 Post(s)
Liked: 84
Quote:
Originally Posted by Davinleeds View Post

Through the HDAV?

Yes.

EDID Overrides (capture, install/uninstall, troubleshooting)
Tulli is offline  
post #9397 of 9571 Old 03-18-2012, 05:46 PM
AVS Club Gold
 
Davinleeds's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 5,410
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by Tulli View Post

Yes.

I should have added bitstreaming? I can see lpcm. If so, first I've heard. Thanks

"The purpose of diplomacy is to prolong a crisis." Spock, Mark of Gideon, TOS
Davinleeds is offline  
post #9398 of 9571 Old 03-18-2012, 05:54 PM
AVS Club Gold
 
Tulli's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Posts: 5,200
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 37 Post(s)
Liked: 84
Quote:
Originally Posted by Davinleeds View Post

I should have added bitstreaming? I can see lpcm. If so, first I've heard. Thanks

Yes, bitstreaming (MPC-HC). But like I said, up to TMT5 .185 asaudiorenderer.dll. Right now I don't have the HDAV1.3 installed to test with latest versions.

EDID Overrides (capture, install/uninstall, troubleshooting)
Tulli is offline  
post #9399 of 9571 Old 03-19-2012, 12:14 PM
Member
 
Perocat's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 32
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by Tulli View Post

Yes, bitstreaming (MPC-HC). But like I said, up to TMT5 .185 asaudiorenderer.dll. Right now I don't have the HDAV1.3 installed to test with latest versions.

Nothing... all it's right setted (seems to...) but I get HD bitstreaming only with TMT and BD... .mkv and MPC-HC nothing, only normal DD and DTS
Perocat is offline  
post #9400 of 9571 Old 03-19-2012, 01:54 PM
AVS Club Gold
 
Tulli's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Posts: 5,200
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 37 Post(s)
Liked: 84
Quote:
Originally Posted by Perocat View Post

Nothing... all it's right setted (seems to...) but I get HD bitstreaming only with TMT and BD... .mkv and MPC-HC nothing, only normal DD and DTS

Can you please post screen captures of MPC-HC output and external filters window and of the active filters during playback (right-click on MPC-HC window and select "Filters")?

EDID Overrides (capture, install/uninstall, troubleshooting)
Tulli is offline  
post #9401 of 9571 Old 03-19-2012, 04:26 PM
Member
 
Perocat's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 32
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10


Of course System Default Audio Device is 2: Altoparlanti (Xonar HDAV 1.3 etc.)
Perocat is offline  
post #9402 of 9571 Old 03-19-2012, 04:39 PM
AVS Club Gold
 
Tulli's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Posts: 5,200
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 37 Post(s)
Liked: 84
Ok, that looks perfect. The problem is, now that I remember well (I don't have my HDAV1.3 installed right now), that you definitely require ffdshow audio decoder which must be configured according to my previous post in this thread.

Only use ffdshow audio decoder instead of LAV audio decoder and it should work now ...

EDID Overrides (capture, install/uninstall, troubleshooting)
Tulli is offline  
post #9403 of 9571 Old 03-19-2012, 04:46 PM
Member
 
Perocat's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 32
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by Tulli View Post

Ok, that looks perfect. The problem is, now that I remember well (I don't have my HDAV1.3 installed right now), that you definitely require ffdshow audio decoder which must be configured according to my previous post in this thread.

Only use ffdshow audio decoder instead of LAV audio decoder and it should work now ...

Thank you! I try now and let you know
Perocat is offline  
post #9404 of 9571 Old 03-19-2012, 05:03 PM
Member
 
Perocat's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 32
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
nothing...

EDIT: DTS-HD from an mkv... now try other things
EDIT2: If I get DTS-HD audio the video is blocket, if the video runs audio is blocket

?!?
Perocat is offline  
post #9405 of 9571 Old 03-19-2012, 05:08 PM
AVS Club Gold
 
Tulli's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Posts: 5,200
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 37 Post(s)
Liked: 84
If it still doesn't work try using MPC-HC native splitter (Gabest) instead of LAV Splitter.

EDID Overrides (capture, install/uninstall, troubleshooting)
Tulli is offline  
post #9406 of 9571 Old 03-19-2012, 05:15 PM
AVS Club Gold
 
Tulli's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Posts: 5,200
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 37 Post(s)
Liked: 84
Quote:
Originally Posted by Perocat View Post

nothing...

EDIT: DTS-HD from an mkv... now try other things
EDIT2: If I get DTS-HD audio the video is blocket, if the video runs audio is blocket

?!?

hmm ... maybe using ffdshow video decoder instead will fix it. In fact this is the formula that used to work (mpc native splitter, ffdshow video + audio decoders & asaudiorenderer.dll).

EDID Overrides (capture, install/uninstall, troubleshooting)
Tulli is offline  
post #9407 of 9571 Old 03-19-2012, 05:20 PM
Member
 
Perocat's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 32
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
MPC Crash...

...

so sad...
Perocat is offline  
post #9408 of 9571 Old 03-19-2012, 05:23 PM
AVS Club Gold
 
Tulli's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Posts: 5,200
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 37 Post(s)
Liked: 84
Quote:
Originally Posted by Perocat View Post

MPC Crash...

...

so sad...

Use latest versions of MPC-HC & ffdshow from www.xvidvideo.ru or from here.

EDID Overrides (capture, install/uninstall, troubleshooting)
Tulli is offline  
post #9409 of 9571 Old 03-19-2012, 05:25 PM
Member
 
Perocat's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 32
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
done...
Perocat is offline  
post #9410 of 9571 Old 04-02-2012, 01:34 PM
Senior Member
 
Chris Albert's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Washington, DC
Posts: 239
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Need some help from the Xonar gurus.

Looking at buying a Denon 5805 receiver for a good price but it won't pass through 1080p

Can I feed the receiver audio out of the zonar hdav and feed my projector separately out of my video card or use a hdmi splitter to go to both?

Or can I simply come out of the video card's hdmi to receiver and the hdmi to the projector?

Cheers.
Chris Albert is offline  
post #9411 of 9571 Old 04-02-2012, 04:38 PM
AVS Special Member
 
audit13's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Toronto
Posts: 1,669
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 24
Quote:
Originally Posted by Chris Albert View Post

Need some help from the Xonar gurus.

Looking at buying a Denon 5805 receiver for a good price but it won't pass through 1080p

Can I feed the receiver audio out of the zonar hdav and feed my projector separately out of my video card or use a hdmi splitter to go to both?

Or can I simply come out of the video card's hdmi to receiver and the hdmi to the projector?

Cheers.

If you're using Win 7 and the hdav comes with a short dvi-to-hdmi cable, connect your video card's dvi output to the hdav's hdmi input. Connect the hdav's hdmi output to your Denon. Connect the video card's hdmi output to your projector. Make the projector display 1 and extend your desktop to display 2 which would be the Denon.
audit13 is offline  
post #9412 of 9571 Old 04-02-2012, 04:57 PM
Senior Member
 
Chris Albert's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Washington, DC
Posts: 239
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
I'm still on Vista, there's an advantage to 7?
Chris Albert is offline  
post #9413 of 9571 Old 04-02-2012, 05:06 PM
AVS Special Member
 
Fastslappy's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: La CasaSlappy @ SlappyVille,SF NorthBay,CALI
Posts: 6,775
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 6 Post(s)
Liked: 753
Quote:
Originally Posted by audit13 View Post

If you're using Win 7 and the hdav comes with a short dvi-to-hdmi cable, connect your video card's dvi output to the hdav's hdmi input. Connect the hdav's hdmi output to your Denon. Connect the video card's hdmi output to your projector. Make the projector display 1 and extend your desktop to display 2 which would be the Denon.

how I do it with my Onkyo's is using a small 19" monitor as 2nd display out of the HTPC DVI & then run outta the HDAV into my Onkyo then on to my display if your Denon has 2 HDMI outputs the you could also have a PJ & display as well .

make sure that the Denon is the primary monitor in windows .
the real benefit from this set-up is being able to switch to other video & still see the desk top on the 19" as when I switch to another source on the Onkyo the 19" then changes to the primary desk top on the HTPC ,, IE; watching DirecTV & still have the HTPC desktop on the small 19" . then when I switch back to the PC selection on the Onkyo boom windows 7 then adjusts agin & brings back the desktop to the large display , with the 19" going to 2nd extended monitor
It's all very cool as when watching streaming Vid's on the main display I still can use the 19" to surf for more content . change my mind to watch TV agin boom automatically goes desktop to 19" as primary .

Mike

JAZZ IS NOT DEAD IT JUST SMELLS FUNNY ; FRANK ZAPPA
Fastslappy is offline  
post #9414 of 9571 Old 04-02-2012, 05:22 PM
AVS Club Gold
 
Davinleeds's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 5,410
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by Chris Albert View Post

I'm still on Vista, there's an advantage to 7?

I'd say all around.

"The purpose of diplomacy is to prolong a crisis." Spock, Mark of Gideon, TOS
Davinleeds is offline  
post #9415 of 9571 Old 04-02-2012, 05:26 PM
AVS Special Member
 
Fastslappy's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: La CasaSlappy @ SlappyVille,SF NorthBay,CALI
Posts: 6,775
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 6 Post(s)
Liked: 753
Quote:
Originally Posted by Davinleeds View Post

I'd say all around.

+1100

uses less resources , less buggy, WAY better home networking , easy to use ,FAST

Mike

JAZZ IS NOT DEAD IT JUST SMELLS FUNNY ; FRANK ZAPPA
Fastslappy is offline  
post #9416 of 9571 Old 04-02-2012, 09:10 PM
Senior Member
 
Chris Albert's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Washington, DC
Posts: 239
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Damn! More upgrading.

Home premium ok?
Chris Albert is offline  
post #9417 of 9571 Old 04-03-2012, 12:18 AM
AVS Special Member
 
Fastslappy's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: La CasaSlappy @ SlappyVille,SF NorthBay,CALI
Posts: 6,775
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 6 Post(s)
Liked: 753
Quote:
Originally Posted by Chris Albert View Post

Damn! More upgrading.

Home premium ok?

Yeah , go with NewEgg to purchase it's on sale all the time
back everything up & do a complete new install not an overlay .W7 will ask which one that you want .

Mike

JAZZ IS NOT DEAD IT JUST SMELLS FUNNY ; FRANK ZAPPA
Fastslappy is offline  
post #9418 of 9571 Old 04-06-2012, 01:41 PM
Senior Member
 
Chris Albert's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Washington, DC
Posts: 239
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Quote:
Originally Posted by Fastslappy View Post

Yeah , go with NewEgg to purchase it's on sale all the time
back everything up & do a complete new install not an overlay .W7 will ask which one that you want .

Cheers.
Chris Albert is offline  
post #9419 of 9571 Old 04-08-2012, 05:36 PM
Senior Member
 
Chris Albert's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Washington, DC
Posts: 239
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Another quick Q if anyone knows, will the HDAV 1.3 Slim work with the H6 analog daughter card?
Chris Albert is offline  
post #9420 of 9571 Old 04-08-2012, 06:00 PM
AVS Club Gold
 
Tulli's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Posts: 5,200
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 37 Post(s)
Liked: 84
Quote:
Originally Posted by Chris Albert View Post

Another quick Q if anyone knows, will the HDAV 1.3 Slim work with the H6 analog daughter card?

No, you'll need a standard HDAV1.3.

EDID Overrides (capture, install/uninstall, troubleshooting)
Tulli is offline  
Reply Home Theater Computers

Tags
Asus , Nvidia

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off