Media Browser: Great alternative to DVD Library/My Movies/Movie Collector - Page 127 - AVS Forum | Home Theater Discussions And Reviews
Forum Jump: 
Reply
 
Thread Tools
post #3781 of 4110 Old 06-07-2012, 12:21 PM
Senior Member
 
randalthor's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: South Eastern Wisconsin
Posts: 402
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Media Browser displays excessively long movie plot descriptions. I use Media Center Master to download all of my backgrounds and movie xml files. When I open up an xml file for one of my movies, I notice that there are several different portions of the file that could be used by Media Browser, to display a plot description. In the xml file, the 'Description' and the 'Synopsis' are excessively long. It seems like Media Browser is using either the Description or Synopsis. I don't want it to use either of these. I would prefer it to use the 'Outline' or 'Short Description' from the xml file. Is there any way to change which of these Media Browser uses?

"Here on the moon, our weekends are so advanced, they encompass the entire week." Ignignokt from Aqua Teen Hunger Force
randalthor is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #3782 of 4110 Old 06-07-2012, 12:23 PM
AVS Forum Special Member
 
xzener's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 1,317
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 30 Post(s)
Liked: 38
Media Browser "Atlas" has been release to the wild. Head on over to the Community Tracker and download it.

Xzener

Xzener
xzener is offline  
post #3783 of 4110 Old 06-07-2012, 01:17 PM
AVS Forum Special Member
 
Mopar_Mudder's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: Rice Lake, WI
Posts: 1,690
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 27 Post(s)
Liked: 37
Quote:
Originally Posted by xzener View Post

Media Browser "Atlas" has been release to the wild. Head on over to the Community Tracker and download it.
Xzener

And I can finally use TMT5 after a year cool.gif
Mopar_Mudder is offline  
 
post #3784 of 4110 Old 06-07-2012, 02:03 PM
Member
 
Reiter's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 103
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 4 Post(s)
Liked: 10
ARGH! No more Chocolate?!?!?!
Reiter is offline  
post #3785 of 4110 Old 06-07-2012, 02:13 PM
Senior Member
 
tehowell's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Florida
Posts: 337
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 9 Post(s)
Liked: 13
Quote:
Originally Posted by Reiter View Post

ARGH! No more Chocolate?!?!?!

What? Is the Chocolate Theme no longer supported?

Samsung UN65JS8500 65" SUHD TV FW1455; Yamaha RX-A750BL Receiver FW1.77; Samsung UHD-K8500 UHD BD player, FW1005, w/dual HDMI; one to TV (video), one to AVR (bitstream); Arris DCX-3600M Cable STB; Nvidia Shield Android TV Update 3.2, Server: Windows 10 Home and Emby Server.
tehowell is offline  
post #3786 of 4110 Old 06-07-2012, 02:15 PM
Member
 
Reiter's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 103
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 4 Post(s)
Liked: 10
Doesn't look like it.
Reiter is offline  
post #3787 of 4110 Old 06-07-2012, 05:22 PM
AVS Forum Addicted Member
 
assassin's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 13,136
Mentioned: 3 Post(s)
Tagged: 1 Thread(s)
Quoted: 172 Post(s)
Liked: 276
I am using Chocolate. Updating my guides right now.
assassin is offline  
post #3788 of 4110 Old 06-07-2012, 06:19 PM
Member
 
Reiter's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 103
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 4 Post(s)
Liked: 10
Yeah, looks like they marked it as available. Earlier it was listed as unavailable with 2.6.
Reiter is offline  
post #3789 of 4110 Old 06-07-2012, 07:03 PM
AVS Forum Addicted Member
 
assassin's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 13,136
Mentioned: 3 Post(s)
Tagged: 1 Thread(s)
Quoted: 172 Post(s)
Liked: 276
I have added a section to my guides (for those that use them) on using the internal Media Browser scraper.

Enjoy.

http://assassinhtpcblog.com/?page_id=177#guide102
assassin is offline  
post #3790 of 4110 Old 06-08-2012, 08:19 AM
AVS Forum Special Member
 
hirent's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: In my imagination!
Posts: 1,650
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 14
Quote:
Originally Posted by jhoff80 View Post

Like mentioned in my original post, the problem is that those alternate titles find other movies or nothing at all.

I did a little experiment with Face Off:

Created a new blank folder with a blank VIDEO_TS folder inside it.
I renamed the new folder as Face Off (1997) and let Media Browser scrap the data. And it worked, MB found the correct meta-data for the movie.

Try it and see if it works for you. If it does then simply delete the VIDEO_TS folder and move your current movie file inside the new Face Off folder.

Good Luck!
hirent is offline  
post #3791 of 4110 Old 06-08-2012, 10:20 AM
Member
 
tawd1992's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 195
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 12
Quote:
Originally Posted by Mopar_Mudder View Post

And I can finally use TMT5 after a year cool.gif

+100
tawd1992 is offline  
post #3792 of 4110 Old 06-08-2012, 07:49 PM
AVS Forum Addicted Member
 
Sammy2's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: Right next to Wineville, CA
Posts: 10,592
Mentioned: 4 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 556 Post(s)
Liked: 264
Anybody using this yet? Does MB now support returning to the point you left off (in MPC-HC)?

Sammy2 is offline  
post #3793 of 4110 Old 06-09-2012, 12:00 AM
AVS Forum Special Member
 
steelman1991's Avatar
 
Join Date: May 2008
Posts: 1,460
Mentioned: 2 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 296 Post(s)
Liked: 149
Quote:
Originally Posted by Sammy2 View Post

Anybody using this yet? Does MB now support returning to the point you left off (in MPC-HC)?
Yes it does and very effectively too.
steelman1991 is online now  
post #3794 of 4110 Old 06-09-2012, 06:35 PM
AVS Forum Special Member
 
jhoff80's Avatar
 
Join Date: May 2005
Posts: 4,805
Mentioned: 7 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 398 Post(s)
Liked: 362
Quote:
Originally Posted by hirent View Post

I did a little experiment with Face Off:
Created a new blank folder with a blank VIDEO_TS folder inside it.
I renamed the new folder as Face Off (1997) and let Media Browser scrap the data. And it worked, MB found the correct meta-data for the movie.
Try it and see if it works for you. If it does then simply delete the VIDEO_TS folder and move your current movie file inside the new Face Off folder.
Good Luck!

Yeah, it worked correctly for me as well with this name, but only in Atlas.

XBL/Steam: JHoff80
jhoff80 is offline  
post #3795 of 4110 Old 06-10-2012, 07:32 AM
 
cybrsage's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Harrisburg, PA
Posts: 7,964
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 154
I have never had a problem launching TMT5 from MB. I use the MCE version of TMT5.
cybrsage is offline  
post #3796 of 4110 Old 06-10-2012, 08:15 AM
AVS Forum Addicted Member
 
Sammy2's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: Right next to Wineville, CA
Posts: 10,592
Mentioned: 4 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 556 Post(s)
Liked: 264
Quote:
Originally Posted by Sammy2 View Post

Anybody using this yet? Does MB now support returning to the point you left off (in MPC-HC)?

Quote:
Originally Posted by steelman1991 View Post

Yes it does and very effectively too.

The resume function is awesome!

Sammy2 is offline  
post #3797 of 4110 Old 06-10-2012, 01:20 PM
AVS Forum Special Member
 
pittsoccer33's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: Pittsburgh
Posts: 3,100
Mentioned: 4 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 650 Post(s)
Liked: 432
id like to try the update today.

whats the best way to go about it? do i download on top of the current version and just run the set up or should i uninstall my current version? will i need to redo my settings?

My basement media room and bar
Epson 2030, Onkyo TX-NR626, and Kodi based system

Mironto's Panasonic plasma black level restoration guide
Restore the initial MLL on a 2009 Panasonic plasma
pittsoccer33 is offline  
post #3798 of 4110 Old 06-10-2012, 01:37 PM
Member
 
BudgetHT's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 107
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by pittsoccer33 View Post

id like to try the update today.
whats the best way to go about it? do i download on top of the current version and just run the set up or should i uninstall my current version? will i need to redo my settings?

It was easy. A little time consuming and I'm not sure I did it right, but what worked for me was to just download and install over the 2.5.3(?). The I cleared all the metadata from my files that media center master put in and after I configured the new internal metadata scraper I just let 2.6 do it's thing...
BudgetHT is offline  
post #3799 of 4110 Old 06-10-2012, 02:16 PM
AVS Forum Special Member
 
steelman1991's Avatar
 
Join Date: May 2008
Posts: 1,460
Mentioned: 2 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 296 Post(s)
Liked: 149
Quote:
Originally Posted by pittsoccer33 View Post

id like to try the update today.
whats the best way to go about it? do i download on top of the current version and just run the set up or should i uninstall my current version? will i need to redo my settings?

Just download and overwrite - no need to re-scrape metadata with internal fetcher if you already have it and use MCM - unless of course you want to - just seems a waste of time.
steelman1991 is online now  
post #3800 of 4110 Old 06-10-2012, 02:23 PM
AVS Forum Special Member
 
steelman1991's Avatar
 
Join Date: May 2008
Posts: 1,460
Mentioned: 2 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 296 Post(s)
Liked: 149
Quote:
Originally Posted by BudgetHT View Post

It was easy. A little time consuming and I'm not sure I did it right, but what worked for me was to just download and install over the 2.5.3(?). The I cleared all the metadata from my files that media center master put in and after I configured the new internal metadata scraper I just let 2.6 do it's thing...

No need for it to be any more time consuming than downloading and overwriting - no need to clear and re-scrape metadata. The information you had in place from MCM was perfectly good. In fact, having tested the internal scraper I would suggest that anyone considering using MB continue to use, or start using MCM. In my experience metascraping is still flaky using internal scrapers, particularly with TV Series.

Otherwise its a terrific release (especially the enhancements to external players - resume playback particularly). The whole experience now seems more rounded and professional than previous versions. Very snappy too. Certainly the equal to or better than both XBMC and Media Portal. Well done everyone concerned.
steelman1991 is online now  
post #3801 of 4110 Old 06-11-2012, 07:10 PM
AVS Forum Special Member
 
Postmoderndesign's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 1,703
Mentioned: 6 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 328 Post(s)
Liked: 149
2.6 with the chocolate theme is not showing subtitles when playing .mkv files which include subtitles. When I right click the screen with an .mkv file playing it does not show the MPC-HC menu. I am not getting a PowerDVD 11 menu. I am really getting more of a windows media center menu at the bottom of the screen but I did not think 7MC played .mkv files. So, I am not sure what program is playing the .mkv and I need some advice on how to turn on subtitles. I used the diamond theme with previous versions of media browser.

Anál nathrach, orth’ bháis’s bethad, do chél dénmha
Postmoderndesign is offline  
post #3802 of 4110 Old 06-11-2012, 08:16 PM
AVS Forum Special Member
 
Postmoderndesign's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 1,703
Mentioned: 6 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 328 Post(s)
Liked: 149
I have made MPC-HC an external player. Media Browser 2.6 now uses MPC-HC and I can get subtitles. If anyone knows if the internal media browser2.6 player will show subtitles, please post your configuration.

Anál nathrach, orth’ bháis’s bethad, do chél dénmha
Postmoderndesign is offline  
post #3803 of 4110 Old 06-12-2012, 06:36 AM
AVS Forum Special Member
 
Mopar_Mudder's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: Rice Lake, WI
Posts: 1,690
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 27 Post(s)
Liked: 37
Media Browser has no player at all. If you don't define one is is passed off to the Windows Media Center player
Mopar_Mudder is offline  
post #3804 of 4110 Old 06-12-2012, 10:27 AM
AVS Forum Special Member
 
Postmoderndesign's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 1,703
Mentioned: 6 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 328 Post(s)
Liked: 149
Media Browser 2.6 Atlas release notes highlights say:
Highlights:
•True searching with an on-screen keyboard has been added at all levels. The search screen is produced with ctl-s or the yellow button on your remote or via a search button in the theme
•Box sets are now a recognized type and can have their metadata downloaded by the internal internet providers. To designate a folder as a box set simply include “[BoxSet]” in the folder name.
•Playback has been completely revamped for both the internal and external players. Media Browser now has built-in support for MPC-HC, TMT5 and VLC2 offering position tracking and resume support
•External players can now be setup by both media type and video format (standard or 3D)
•A “Play All From Here” context menu has been added for episodes
•A number of defects with the internal player have been resolved
•The internal metadata providers have been improved in both their ability and speed. You can now have them save a local copy of all metadata and images which can greatly reduce the amount of time required for subsequent refreshes.
•If you use the internal tmdb provider, it can automatically download actor images
•Problems starting the service and configurator when MB is not installed in the default location have been solved
•Many, many more features and bug fixes.

Clearly, I did not understand what they meant by internal players by which they must mean 7MC. Further, I did not know 7MC plays .mkv files without the Shark007 codec pack.

I appreciate that 2.6 will play .mkv files and it does so quickly and smoothly. However, it is a limited player in that it does not currently allow subtitles to be selected for viewing. I suspect others will want capabilities the internal player does not have yet.

Anál nathrach, orth’ bháis’s bethad, do chél dénmha
Postmoderndesign is offline  
post #3805 of 4110 Old 06-12-2012, 11:21 AM
AVS Forum Addicted Member
 
Sammy2's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: Right next to Wineville, CA
Posts: 10,592
Mentioned: 4 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 556 Post(s)
Liked: 264
Yellow button for the OS Keyboard Searching. Awesome. I'll be trying that out tonignt.

The resume feature works great. I've been using it for several days now.

Sammy2 is offline  
post #3806 of 4110 Old 06-12-2012, 12:10 PM
 
cybrsage's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Harrisburg, PA
Posts: 7,964
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 154
I have a problem with 2.6. I am now getting a problem where all my movies (other than the deeply nested ones) are causing a pop up error message saying something like "this is a movie and not a folder, it should be a folder". All of my movies are in their own folders. The only ones not giving me the error are ones inside an additional folder. For example:

O:\Shooter\Shooter.ISO - ERROR
O:\SciFi\Aeon Flux\Aeon.ISO - NO ERROR

I had to roll back to using 2.5
cybrsage is offline  
post #3807 of 4110 Old 06-12-2012, 12:17 PM
AVS Forum Addicted Member
 
Sammy2's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: Right next to Wineville, CA
Posts: 10,592
Mentioned: 4 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 556 Post(s)
Liked: 264
I thought I saw somebody else report this too but I haven't had any issues (yet). I hope I don't either.

Sammy2 is offline  
post #3808 of 4110 Old 06-12-2012, 01:30 PM
AVS Forum Special Member
 
Mopar_Mudder's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: Rice Lake, WI
Posts: 1,690
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 27 Post(s)
Liked: 37
Quote:
Originally Posted by Postmoderndesign View Post

Media Browser 2.6 Atlas release notes highlights say:
Highlights:
•True searching with an on-screen keyboard has been added at all levels. The search screen is produced with ctl-s or the yellow button on your remote or via a search button in the theme
•Box sets are now a recognized type and can have their metadata downloaded by the internal internet providers. To designate a folder as a box set simply include “[BoxSet]” in the folder name.
•Playback has been completely revamped for both the internal and external players. Media Browser now has built-in support for MPC-HC, TMT5 and VLC2 offering position tracking and resume support
•External players can now be setup by both media type and video format (standard or 3D)
•A “Play All From Here” context menu has been added for episodes
•A number of defects with the internal player have been resolved
•The internal metadata providers have been improved in both their ability and speed. You can now have them save a local copy of all metadata and images which can greatly reduce the amount of time required for subsequent refreshes.
•If you use the internal tmdb provider, it can automatically download actor images
•Problems starting the service and configurator when MB is not installed in the default location have been solved
•Many, many more features and bug fixes.
Clearly, I did not understand what they meant by internal players by which they must mean 7MC. Further, I did not know 7MC plays .mkv files without the Shark007 codec pack.
I appreciate that 2.6 will play .mkv files and it does so quickly and smoothly. However, it is a limited player in that it does not currently allow subtitles to be selected for viewing. I suspect others will want capabilities the internal player does not have yet.

Yes it is not worded very well when they do that. But anytime it says "internal player" they mean the WMC Player, MB has no player.

As for WMC playing MKV I can't help, I try and stay as far away from them files as possible...
Mopar_Mudder is offline  
post #3809 of 4110 Old 06-12-2012, 01:43 PM
AVS Forum Addicted Member
 
Sammy2's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: Right next to Wineville, CA
Posts: 10,592
Mentioned: 4 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 556 Post(s)
Liked: 264
Why would you do that?

Sammy2 is offline  
post #3810 of 4110 Old 06-13-2012, 01:27 PM
AVS Forum Addicted Member
 
Sammy2's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: Right next to Wineville, CA
Posts: 10,592
Mentioned: 4 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 556 Post(s)
Liked: 264
Quote:
Originally Posted by Sammy2 View Post

Yellow button for the OS Keyboard Searching. Awesome. I'll be trying that out tonignt.
The resume feature works great. I've been using it for several days now.

Okay, I pushed the yellow button on my Harmony 900 and nothing. I don't think it is mapped in the H900 right now. Do I need to map it to MCE ==> Yellow in the Harmony software?

Sammy2 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply Home Theater Computers

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off