Media Browser: Great alternative to DVD Library/My Movies/Movie Collector - Page 6 - AVS Forum
Forum Jump: 
Reply
 
Thread Tools
post #151 of 4110 Old 01-09-2009, 08:29 AM
Advanced Member
 
Zagor's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Posts: 914
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 12
Quote:
Originally Posted by Mopar_Mudder View Post

Well I converted my VOB's to a single mpg to get TV scout to work correctly. It did work and the interface looks great. But I am not to crazy about loosing chapters and fast forward and reverse no longer work when I make a mpg file. So for now I will stick with VOB and see if I can find a work around.

Yes, you do loose FF/REW and chapters but skip (forward and back) works.
Zagor is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #152 of 4110 Old 01-09-2009, 08:40 AM
ebr
AVS Special Member
 
ebr's Avatar
 
Join Date: Jul 2000
Location: Mooresville, NC
Posts: 3,358
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 5 Post(s)
Liked: 20
Quote:
Originally Posted by davdev View Post

In order to convert DTS-MA to flac you need TMT installed on the machine doing the rip. TrueHD does not require TMT. It is the one thing I find aggravating about the whole process. If you do not have TMT, it will still rip the legacy tracks, just not the DTS-MA one

Thanks. I guess I'll install TMT on my desktop too.

At the moment, FLAC is giving me nothing but headaches, though. I got my test movie split into mkv and flac (trueHD by random luck) then re-muxed to one .mkv. TMT will play the mkv fine but with no audio. If I try to play the mkv in VMC it says it can't play because it is missing a codec. I had installed madFLAC but still no go. When I drop the mkv on graphedit it says there is an unsupported stream in it and shows no audio as well. If I open the .mkv in mkvmergeGUI it shows the flac audio stream.

I tried installing the full flac package and that really screwed up my machine. Now when I drop the mkv on graphedit my screens start to scramble and the machine eventually freezes. I'm in the process of doing a system restore right now which will hopefully get me back to at least a functioning system but I'm not sure what to try next with this mkv.
ebr is offline  
post #153 of 4110 Old 01-09-2009, 08:41 AM
AVS Special Member
 
Mopar_Mudder's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: Rice Lake, WI
Posts: 1,645
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 20
Quote:
Originally Posted by Zagor View Post

Yes, you do loose FF/REW and chapters but skip (forward and back) works.

But skip back is the same key as that exits menus in Media Center. So if you hit skip back it just exits the movie. I would have to look at the remote codes, maybe this can be changed.
Mopar_Mudder is offline  
post #154 of 4110 Old 01-09-2009, 08:43 AM
Senior Member
 
bigsid05's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 270
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by Mopar_Mudder View Post

But skip back is the same key as that exits menus in Media Center. So if you hit skip back it just exits the movie. I would have to look at the remote codes, maybe this can be changed.

No, these are 2 different remote buttons. One is 'Back', the other is 'Skip Backwards'
bigsid05 is offline  
post #155 of 4110 Old 01-09-2009, 08:46 AM
AVS Special Member
 
Mopar_Mudder's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: Rice Lake, WI
Posts: 1,645
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 20
Quote:
Originally Posted by benjamin.r View Post

Just merge all your *.vob to one .vob for each movie/tv show. Then rename that file to whatever is recognized by MM and you should be ok.

i.e.
Code:
Stargate SG1
                  \\Season 1
                                \\SG1.S01E01.VOB
                                \\SG1.S01E02.VOB
As long as you keep this structure and that there is episode information available from the filename (S01E01 part; Can be anywhere in the filename), MM will work fine. At least it does for me...

You refrenced MM which I asume you mean My Movies, that works fine. I am trying to get TV Scout to work with VOB's

I did try renaming a VOB like that and TV Scout didn't pick it up at all. Also if you combine the VOB's and play it directly doesn't that eliminate your chapters? I thought that chapters were held in the .IFO file?

Looking at the TV Scout code these are the files it recognized =".avi;.mkv;.mp4;.mpg;.mpeg;.ogm;.wmv;.divx;.dvr-ms"
Mopar_Mudder is offline  
post #156 of 4110 Old 01-09-2009, 09:04 AM
AVS Special Member
 
Mopar_Mudder's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: Rice Lake, WI
Posts: 1,645
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 20
Quote:
Originally Posted by bigsid05 View Post

No, these are 2 different remote buttons. One is 'Back', the other is 'Skip Backwards'

I my harmony they are the same, but it is proably just how I have them mapped. I will check it out.
Mopar_Mudder is offline  
post #157 of 4110 Old 01-09-2009, 09:12 AM
Senior Member
 
Ric_Margiotta's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: UK
Posts: 237
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Thanks Politby for the great software recommendation, it looks like a very nice addition to VMC!
Ric_Margiotta is offline  
post #158 of 4110 Old 01-09-2009, 07:04 PM
AVS Special Member
 
Mopar_Mudder's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: Rice Lake, WI
Posts: 1,645
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 20
Has anyone gotten Media Browser and My Movies both to live together on the TV & Movies strip of Media Center. It seems that they don't play well together at all. Even MC Menu Mender won't let me do it.
Mopar_Mudder is offline  
post #159 of 4110 Old 01-10-2009, 10:26 AM
Member
 
nownot's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 132
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
there was a new beta put out last night, but this did not fix the problem im having with vcd
nownot is offline  
post #160 of 4110 Old 01-10-2009, 11:31 AM
Member
 
jeffnukem's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Da' Burgh....
Posts: 25
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Love the Media browser app!!! Thanks for starting this post.
I do Have one Problem. SMO crashes everysingle time I search for metadata from IMDB. I have version 0.2.6.4 . The program is fine until I click "lanuch metadate search".

Anyone else having trouble with this?

Vista 32bit.

Sticking feathers up your butt doesn't make you a Chicken...
jeffnukem is offline  
post #161 of 4110 Old 01-11-2009, 01:19 PM
Member
 
jeffnukem's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Da' Burgh....
Posts: 25
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I decided to use MyMovie Collection Manager to update my collection since I could not get SMO to work, (crash, crash, crash.....)

I also DL the Genres images, works great but I have a couple of categories without images, it looks sloppy with some categories blank and some with images. How can I control what genre categories are being displayed? I do not see the categories without images listed in the folder with the rest of them...

Sticking feathers up your butt doesn't make you a Chicken...
jeffnukem is offline  
post #162 of 4110 Old 01-11-2009, 01:50 PM
Member
 
JStegin's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 54
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
How I can I create my own meta files? I have several home movies I view with Video Browser that are dvd iso files and would like to add descriptive text for the iso contents.

Thanks
JStegin is offline  
post #163 of 4110 Old 01-11-2009, 01:56 PM - Thread Starter
AVS Special Member
 
politby's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: N59.45817 E18.39345
Posts: 1,392
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 6 Post(s)
Liked: 58
Quote:
Originally Posted by JStegin View Post

How I can I create my own meta files? I have several home movies I view with Video Browser that are dvd iso files and would like to add descriptive text for the iso contents.

Thanks

+1

Would love to be able to do that for my own home movies...
politby is offline  
post #164 of 4110 Old 01-11-2009, 02:13 PM
AVS Club Gold
 
Tulli's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Posts: 5,161
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 16 Post(s)
Liked: 80
Quote:
Originally Posted by JStegin View Post

How I can I create my own meta files? I have several home movies I view with Video Browser that are dvd iso files and would like to add descriptive text for the iso contents.

Thanks

Use SMO for that. You can add genre and a description. Of course you could also just write your own .xml file by editing another file already created by SMO for one of your movies.

EDID Overrides (capture, install/uninstall, troubleshooting)
Tulli is offline  
post #165 of 4110 Old 01-12-2009, 07:23 AM
ebr
AVS Special Member
 
ebr's Avatar
 
Join Date: Jul 2000
Location: Mooresville, NC
Posts: 3,358
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 5 Post(s)
Liked: 20
Quote:
Originally Posted by jeffnukem View Post

I decided to use MyMovie Collection Manager to update my collection since I could not get SMO to work, (crash, crash, crash.....)

I also DL the Genres images, works great but I have a couple of categories without images, it looks sloppy with some categories blank and some with images. How can I control what genre categories are being displayed? I do not see the categories without images listed in the folder with the rest of them...

I don't think you can control the genres that are displayed (someone correct me if this is wrong). I think it is just enumerating all the genres that are defined in your movies.

The folders of images are simply repositories for the images that match up with a genre. If you want to have images on the genres that don't now, you need to create a folder in that same place (ImagesByName or whatever it is) that is named the same as the genre. Then drop a folder.jpg in there and that's the image that will show for that genre. I think problems arise, however, for genre's like Mystery/Thriller as you cannot create a folder with that name.
ebr is offline  
post #166 of 4110 Old 01-12-2009, 12:21 PM - Thread Starter
AVS Special Member
 
politby's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: N59.45817 E18.39345
Posts: 1,392
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 6 Post(s)
Liked: 58
Quote:


I don't think you can control the genres that are displayed (someone correct me if this is wrong). I think it is just enumerating all the genres that are defined in your movies.

That's right. Any genre that exists in the xml data for any movie in your collection will show up in Media Browser.

Quote:


The folders of images are simply repositories for the images that match up with a genre. If you want to have images on the genres that don't now, you need to create a folder in that same place (ImagesByName or whatever it is) that is named the same as the genre. Then drop a folder.jpg in there and that's the image that will show for that genre. I think problems arise, however, for genre's like Mystery/Thriller as you cannot create a folder with that name.

The way I fixed this was the brutal way: use Salami's Movie Organizer to remove any genre I did not have a matching image for from those movies tagged with it. I found most movies were tagged with several genres and losing one didn't much matter for me.

The result: No genres without one of those cool icons.

/politby
politby is offline  
post #167 of 4110 Old 01-12-2009, 12:52 PM
ebr
AVS Special Member
 
ebr's Avatar
 
Join Date: Jul 2000
Location: Mooresville, NC
Posts: 3,358
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 5 Post(s)
Liked: 20
I do love this interface so much more than the bland MyMovies. Especially with the stuff they've done with backdrops in the latest releases. But I don't like how muted they've made them (always overlaying them with a strong blue hue). I understand why they did this but I've seen what some others have done and wanted to play around a bit.

So... I learned a little about SVNs and MCML (gotta love open source) and have come up with some mods I like. I've gone nearly full color on the backdrops and moved the text a little further down and made it smaller in the strip view. Gives a much more high-impact visual in this view, I think:



Then, for the details page, I went full screen and full color with the backdrop. Also moving stuff around a bit and making it smaller so the image is more prominent. As an added touch, I fade in the background over a half a second or so - makes a smoother transition from the smaller image to the larger one in the details.



In both cases, I threw a slight backshadow behind all the text elements so that they would remain readable even on light backdrops.

I can't wait for these guys to get external player support in there so I can use this as my main interface!
ebr is offline  
post #168 of 4110 Old 01-12-2009, 01:03 PM
AVS Special Member
 
davdev's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: Norwood MA
Posts: 5,082
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 11
Quote:
Originally Posted by ebr View Post




That is great. Any tips on how to do it?
davdev is offline  
post #169 of 4110 Old 01-12-2009, 01:11 PM
Member
 
JStegin's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 54
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by Tulli View Post

Use SMO for that. You can add genre and a description. Of course you could also just write your own .xml file by editing another file already created by SMO for one of your movies.

One of my home movies is titled "Seven" and metadata was downloaded for the movie Se7en. I could not find the xml (Vista Home Premium) file. Can you tell me where the xml file is located and is the edit simply a wordpad edit?

Thanks
JStegin is offline  
post #170 of 4110 Old 01-12-2009, 01:43 PM
ebr
AVS Special Member
 
ebr's Avatar
 
Join Date: Jul 2000
Location: Mooresville, NC
Posts: 3,358
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 5 Post(s)
Liked: 20
Quote:
Originally Posted by davdev View Post

That is great. Any tips on how to do it?

Pretty tough to not look fantasic with Kate Beckinsale pasted all over the whole screen...huh?

Basically, you need to understand how to download and deal with the source code (you need an SVN client and a Visual Studio installation for this). Then learn about MCML (if you don't already know). I found a great blog that has a 10 step tutorial on a VMC application that goes through all the basics of MCML too.

After that, I started de-constructing the logic in the app to find out where stuff was that I could modify. I ended up mostly in MovieDetailsPage and ThumbDetailsView. Those are the two pages I posted pics of.

Then I started playing around with the elements and moving and changing things to see what happened.

The one thing I'm not positive of is, since I'm not an official developer of this project and so cannot create a new branch of code, will I be able to easily merge my changes back into any new versions they come out with? I'll wait til the next update and see if the SVN software can do that. If not, I'll just re-implement my mods (if they don't already do something similar). Even though it took me quite a while to do them (the better part of two days) the mods are actually quite minor - now that I know where they are and what to do.
ebr is offline  
post #171 of 4110 Old 01-12-2009, 02:52 PM
AVS Club Gold
 
Tulli's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Posts: 5,161
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 16 Post(s)
Liked: 80
Quote:
Originally Posted by JStegin View Post

One of my home movies is titled "Seven" and metadata was downloaded for the movie Se7en. I could not find the xml (Vista Home Premium) file. Can you tell me where the xml file is located and is the edit simply a wordpad edit?

Thanks

Should be in the same directory as the movie as "mymovies.xml". Anyway, you can create/edit that file from scratch with SMO.

EDID Overrides (capture, install/uninstall, troubleshooting)
Tulli is offline  
post #172 of 4110 Old 01-12-2009, 03:23 PM
Senior Member
 
Wicked Klown's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 342
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Ebr, how were you able to get it to show up fullscreen. I have media center set up for 1920 x 1080, but with MB I have a 1" black bar top and bottom and 1/2" black bar on the sides. This only happens when using MB to view a movie, I can watch the same movie using DVD library in vista with no black bars.
Wicked Klown is offline  
post #173 of 4110 Old 01-12-2009, 07:19 PM
ebr
AVS Special Member
 
ebr's Avatar
 
Join Date: Jul 2000
Location: Mooresville, NC
Posts: 3,358
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 5 Post(s)
Liked: 20
Quote:
Originally Posted by Wicked Klown View Post

Ebr, how were you able to get it to show up fullscreen. I have media center set up for 1920 x 1080, but with MB I have a 1" black bar top and bottom and 1/2" black bar on the sides. This only happens when using MB to view a movie, I can watch the same movie using DVD library in vista with no black bars.

You mean your whole media center environment appears in some sort of letterbox? Or do you just mean the dark blue "bars" that MB has designed into their screens?
ebr is offline  
post #174 of 4110 Old 01-12-2009, 08:09 PM
Senior Member
 
Wicked Klown's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 342
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by ebr View Post

You mean your whole media center environment appears in some sort of letterbox? Or do you just mean the dark blue "bars" that MB has designed into their screens?


When I start media center then go to MB and click on it. It opens it up and I have blue bars on the sides, then when I play a movie they turn to black bars. Later on I can try and get a picture of it.
Wicked Klown is offline  
post #175 of 4110 Old 01-13-2009, 06:48 AM
Member
 
jeffnukem's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Da' Burgh....
Posts: 25
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by politby View Post

That's right. Any genre that exists in the xml data for any movie in your collection will show up in Media Browser.



The way I fixed this was the brutal way: use Salami's Movie Organizer to remove any genre I did not have a matching image for from those movies tagged with it. I found most movies were tagged with several genres and losing one didn't much matter for me.

The result: No genres without one of those cool icons.

/politby

Thanks for the reply. I am currently in the process of editing all my genres and removing genres that do not have assocaited images. I have to go through mymovie collection database manager thingy..... SInce SMO STILL CRASHES !!! Can't belive I am the only one with issues on this. Maybe I will try and redownload the program and reinstall, can't think of any other opitions at this point.

Thanks again.

Sticking feathers up your butt doesn't make you a Chicken...
jeffnukem is offline  
post #176 of 4110 Old 01-13-2009, 06:53 AM
Advanced Member
 
genro's Avatar
 
Join Date: May 2004
Posts: 769
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Installed this program last night. Very easy to install once i figured out how to set up the virtual folders.

I have to say...it's very sexy. I will keep MyMovies installed in addition for the external player/iso support but for my ripped movies/tv shows this thing is an absolutely winner as is and they are still improving it frequently.
genro is offline  
post #177 of 4110 Old 01-13-2009, 07:14 AM
ebr
AVS Special Member
 
ebr's Avatar
 
Join Date: Jul 2000
Location: Mooresville, NC
Posts: 3,358
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 5 Post(s)
Liked: 20
Quote:
Originally Posted by genro View Post

Installed this program last night. Very easy to install once i figured out how to set up the virtual folders.

I have to say...it's very sexy. I will keep MyMovies installed in addition for the external player/iso support but for my ripped movies/tv shows this thing is an absolutely winner as is and they are still improving it frequently.

You shouldn't have to wait long...this is a beta version recognizing my BD folder structure of TDK

ebr is offline  
post #178 of 4110 Old 01-13-2009, 08:21 AM
AVS Special Member
 
taz291819's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: Huntsville, Al
Posts: 5,983
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 13
Quote:
Originally Posted by jeffnukem View Post

Thanks for the reply. I am currently in the process of editing all my genres and removing genres that do not have assocaited images. I have to go through mymovie collection database manager thingy..... SInce SMO STILL CRASHES !!! Can't belive I am the only one with issues on this. Maybe I will try and redownload the program and reinstall, can't think of any other opitions at this point.

Thanks again.

Don't feel bad, SMO crashes for me also. It will open, I can select a movie from the list on the left, but as soon as I click "Get Metadata" (or whatever it is), it crashes. I can sometimes see the IMDB page coming up, sometimes I can't. Drives me nuts.

I'm currently using metababel. Just not as good as SMO, since it uses DVDEmpire for it's metadata.

Currently testing 3D with Sammy DLP, shutter glasses, and HTPC
taz291819 is offline  
post #179 of 4110 Old 01-14-2009, 09:19 AM
Senior Member
 
sh1ft3rDtCom's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Chicagoland
Posts: 228
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
This is an excellent plugin. Great work everyone. Can't wait for Blu-ray support.
sh1ft3rDtCom is offline  
post #180 of 4110 Old 01-14-2009, 03:27 PM
Member
 
jeffnukem's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Da' Burgh....
Posts: 25
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by taz291819 View Post

Don't feel bad, SMO crashes for me also. It will open, I can select a movie from the list on the left, but as soon as I click "Get Metadata" (or whatever it is), it crashes. I can sometimes see the IMDB page coming up, sometimes I can't. Drives me nuts.

That is Exactly What mine Does! When I 1st discovered this program I finally thought I had a way of ditching MM altogether, but alas.

Currently I have my recorded TV saving into Public folder "recorded Tv" And all movies are saved on another HDD. I have media browser currently pointing towards the movie hard drive, but I would like to use the interface and metadata for my recording tv shows. Is there a way it could monitor two separate file locations?

BTW Vista 32 bit

Thanks

Sticking feathers up your butt doesn't make you a Chicken...
jeffnukem is offline  
Reply Home Theater Computers

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off