disable streaming video while logged innto HTPC running vista & ultraVNC - AVS Forum
Forum Jump: 
 
Thread Tools
post #1 of 3 Old 03-02-2009, 10:06 AM - Thread Starter
Member
 
Bigchingan's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 40
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I just rebuilt my media center PC using vista 64 ultimate (it was XP pro). i switched to ultraVNC because it works with vista as opposed to using tightVNC in the past. however, whenever I watch an HD movie at full screen, i have to close the viewer because it makes the plasma monitor choppy. Once closed, it's smooth as butter. i'm assuming this is because of network issues when the viewer is open. The viewer will attempt to display the video (choppy with lag). i've tried turning down the colors, but it still displays with less colors. So.. i haven't found an obvious way to simply disable the streaming video to the viewer session. With tightvnc, it would never show the video at all, so i've never had to deal with this before.

Any suggestions?

Thanks!
Bigchingan is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 Old 03-02-2009, 01:03 PM
AVS Special Member
 
Rupert's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: Detroit, MI
Posts: 2,281
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Did you try removing or disabling the mirror video driver?

http://www.uvnc.com/features/driver.html
Rupert is offline  
post #3 of 3 Old 03-02-2009, 05:21 PM - Thread Starter
Member
 
Bigchingan's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 40
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I don't believe I have it running, as the server shows the "video hook driver' unchecked , unless I'm missing something else somewhere..
Bigchingan is offline  
Reply Home Theater Computers

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off