GeForce 8300 with 6 channel LPCM question - AVS Forum
Forum Jump: 
 
Thread Tools
post #1 of 6 Old 06-22-2009, 06:37 AM - Thread Starter
Member
 
ubertoast's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 26
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I have been searching around, but havnt found a concrete answer. I know the 8300 supports 8 channel LPCM, but the charts in the sticky still have U under 5.1 LPCM. I was wondering if anyone had some updated information about this?

Thanks,
Will
ubertoast is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 6 Old 06-22-2009, 10:53 AM
AVS Club Gold
 
Davinleeds's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 5,410
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I haven't checked for drivers lately, but for my 8200 it was 2 channel or 7.1. I think that's still the situation for the 9000 igp series.

"The purpose of diplomacy is to prolong a crisis." Spock, Mark of Gideon, TOS
Davinleeds is offline  
post #3 of 6 Old 06-22-2009, 01:38 PM - Thread Starter
Member
 
ubertoast's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 26
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Alright, thanks. Would it even make a difference if i have 7.1 selected in windows even though i have a 5.1 setup only?
ubertoast is offline  
post #4 of 6 Old 06-22-2009, 01:54 PM
AVS Special Member
 
sotti's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Seattle, WA
Posts: 6,634
Mentioned: 2 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 39 Post(s)
Liked: 172
yeah if you're in vista you can set 7.1 and then turn off the rear channels.

Joel Barsotti
SpectraCal
CalMAN Lead Developer
sotti is offline  
post #5 of 6 Old 06-22-2009, 02:05 PM - Thread Starter
Member
 
ubertoast's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 26
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Alright, i just checked my sound options, and when i select 7.1, it then asks me which speakers i have in my setup, and i have the option to deselect the middle pair as well as the back pair. Which one should i disable? Or does it not matter?
ubertoast is offline  
post #6 of 6 Old 06-22-2009, 02:34 PM
AVS Club Gold
 
Davinleeds's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 5,410
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
7.1 adds the back surrounds IIRC. So disable those. If it seems wrong do setup again. Change it to what you like.

"The purpose of diplomacy is to prolong a crisis." Spock, Mark of Gideon, TOS
Davinleeds is offline  
Reply Home Theater Computers

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off