Movies with forced subtitles - Page 22 - AVS Forum
Forum Jump: 
 1Likes
Reply
 
Thread Tools
post #631 of 782 Old 01-03-2014, 04:31 AM
AVS Special Member
 
augerpro's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Denver, Colorado
Posts: 1,691
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 5 Post(s)
Liked: 27
Previewing Wolverine in DVDFab's player it appears English 1 is the foreign language subs (probably forced though DVDFab doesn't show that info) and English 2 is normal closed captions.
augerpro is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #632 of 782 Old 01-03-2014, 07:28 AM
AVS Special Member
 
Megalith's Avatar
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 2,654
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Liked: 13
Does anyone know why Clown_BD might be giving me two .sup files that are seemingly identical? For example, the Return of the Jedi BD gives me Subtitles_39_English.sup and Subtitles_39_English_FORCED.sup, but both appear to identical when I run them in BDSup2Sub.
Megalith is online now  
post #633 of 782 Old 01-03-2014, 01:43 PM
AVS Special Member
 
ScottJ's Avatar
 
Join Date: Dec 2000
Location: San Francisco, CA, USA
Posts: 1,380
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 34 Post(s)
Liked: 52
Quote:
Originally Posted by Megalith View Post

Does anyone know why Clown_BD might be giving me two .sup files that are seemingly identical? For example, the Return of the Jedi BD gives me Subtitles_39_English.sup and Subtitles_39_English_FORCED.sup, but both appear to identical when I run them in BDSup2Sub.

After ClownBD demuxes, it runs BDSup2Sub on every sup file and if any forced subs are found, extracts a new sup with only the forced subs.

In this case, that track has every single subtitle marked as forced.
ScottJ is offline  
post #634 of 782 Old 01-22-2014, 07:27 AM
AVS Special Member
 
hifiaudio2's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Posts: 2,542
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 40 Post(s)
Liked: 57
Captain Phillips (US) has subtitles flagged as forced in the main sub track. MakeMKV found them with no issue.
hifiaudio2 is online now  
post #635 of 782 Old 01-22-2014, 11:23 AM
Member
 
Tim Doane's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Posts: 25
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by hifiaudio2 View Post

Captain Phillips (US) has subtitles flagged as forced in the main sub track. MakeMKV found them with no issue.

Yep -- looks like the 7th track.
Tim Doane is offline  
post #636 of 782 Old 01-24-2014, 02:52 PM
AVS Special Member
 
hifiaudio2's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Posts: 2,542
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 40 Post(s)
Liked: 57
Traitor (US) - Don Cheadle movie... has hardcoded subs
hifiaudio2 is online now  
post #637 of 782 Old 01-27-2014, 07:56 PM
AVS Club Gold
 
ogbuehi's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: Alexandria, VA
Posts: 4,038
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Crash and Hellboy 2 both have forced subtitles. Don't know if they are flagged or hardcoded. Ironman has forced subtitles that don't get pulled when you rip using DVDFab (full paid version).
ogbuehi is offline  
post #638 of 782 Old 01-28-2014, 06:52 AM
AVS Special Member
 
hifiaudio2's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Posts: 2,542
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 40 Post(s)
Liked: 57
Older movie, Seven Pounds, has forced subs (not hardcoded). Also not scope friendly.
hifiaudio2 is online now  
post #639 of 782 Old 01-28-2014, 07:55 AM
AVS Special Member
 
Killroy's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Ninth Circle of Hell
Posts: 1,723
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 63
Quote:
Originally Posted by hifiaudio2 View Post

Older movie, Seven Pounds, has forced subs (not hardcoded). Also not scope friendly.

And that is why I move all my subs into 2.45:1 frame. Worth the extra time spent.
Killroy is offline  
post #640 of 782 Old 01-31-2014, 12:30 PM
AVS Special Member
 
hifiaudio2's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Posts: 2,542
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 40 Post(s)
Liked: 57
Youth in Revolt (US) has properly flagged forced subs. MakeMKV found with no issue.
hifiaudio2 is online now  
post #641 of 782 Old 01-31-2014, 01:21 PM
AVS Special Member
 
hifiaudio2's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Posts: 2,542
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 40 Post(s)
Liked: 57
The notes for the subs in "John Carter" on the spreadsheet are not completely descriptive. The notes say "Track 4615 contains the 61 forced subtitles", but the subs actually do not have the forced flag set and are on their own subtitle track. They are scope friendly.
hifiaudio2 is online now  
post #642 of 782 Old 02-06-2014, 06:55 AM
AVS Special Member
 
hifiaudio2's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Posts: 2,542
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 40 Post(s)
Liked: 57
Pacific Rim (US) has hardcoded subs.
hifiaudio2 is online now  
post #643 of 782 Old 02-06-2014, 06:43 PM
Member
 
Tim Doane's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Posts: 25
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Liked: 10
Runner Runner - track 25 forced English subtitles.

-Tim
Tim Doane is offline  
post #644 of 782 Old 02-14-2014, 09:17 PM
Member
 
Jobber8742's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: IL
Posts: 131
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I know this subject has been beat to death and I've looked through most of the threads and they all seem to give me an information overload. I look that the spreadsheet here and I don't quite understand how I'm supposed to use this information. A little background, I use MakeMKV to rip my Blu-Ray collection. I have DirectVobSub installed in all my htpcs which I guess is supposed to detect flagged subtitles and show them. So two questions really, how do I use the information provided to know what track to select in MakeMKV and once I select the right track, how do I make sure I have it flagged correctly? There is a lot of information here, but I'm just not sure how I translate it to using MakeMKV.
Jobber8742 is offline  
post #645 of 782 Old 02-15-2014, 02:56 PM
Member
 
Tim Doane's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Posts: 25
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Liked: 10
Man with Ironfists - 10th track, one line of text..
Tim Doane is offline  
post #646 of 782 Old 02-15-2014, 05:16 PM
Member
 
Tim Doane's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Posts: 25
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by Jobber8742 View Post

I know this subject has been beat to death and I've looked through most of the threads and they all seem to give me an information overload. I look that the spreadsheet here and I don't quite understand how I'm supposed to use this information. A little background, I use MakeMKV to rip my Blu-Ray collection. I have DirectVobSub installed in all my htpcs which I guess is supposed to detect flagged subtitles and show them. So two questions really, how do I use the information provided to know what track to select in MakeMKV and once I select the right track, how do I make sure I have it flagged correctly? There is a lot of information here, but I'm just not sure how I translate it to using MakeMKV.

Sorry Jobber can't help you there. I re-encode the forced subtitles into my video files for easier use with Tivo/Air Video HD/VLC. My process isn't the best I bet but it works for me ;-)
Tim Doane is offline  
post #647 of 782 Old 02-16-2014, 08:24 PM
Member
 
Jobber8742's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: IL
Posts: 131
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by Tim Doane View Post

Sorry Jobber can't help you there. I re-encode the forced subtitles into my video files for easier use with Tivo/Air Video HD/VLC. My process isn't the best I bet but it works for me ;-)

I've figured out a process to get them to work. The hard part is now figuring out which titles need the forced subtitles. The 2 spreadsheets are helpful, but very incomplete. I have an extremely large movie collection that I am slowly working through transferring to my server and don't have the time to check 3,000 titles as I go along. So, I think what I'm going to do from now on is copy all english subs and then flag them as off as default unless they are on the list. That way, if I run across one that isn't on the list, I have the subs there already and can work the process to activate the correct file without having to completely re-rip the file.
Jobber8742 is offline  
post #648 of 782 Old 02-18-2014, 06:25 PM
Member
 
Tim Doane's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Posts: 25
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Liked: 10
Machette Kills with no forced subtitles.....
Tim Doane is offline  
post #649 of 782 Old 02-22-2014, 05:18 AM
Member
 
G1Nger's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 90
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 15
Escape Plan has English forced subs for Arnold Schwarzenegger speaking German.
G1Nger is offline  
post #650 of 782 Old 02-22-2014, 09:55 AM
AVS Special Member
 
ScottJ's Avatar
 
Join Date: Dec 2000
Location: San Francisco, CA, USA
Posts: 1,380
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 34 Post(s)
Liked: 52
Quote:
Originally Posted by G1Nger View Post

Escape Plan has English forced subs for Arnold Schwarzenegger speaking German.

What country? I didn't find any on the US BD.
ScottJ is offline  
post #651 of 782 Old 02-23-2014, 09:24 AM
Member
 
G1Nger's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 90
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 15
Canada. They come up when he's in his cell covering for Stallone while he's is out on the boat. I think about mid way through the movie.
G1Nger is offline  
post #652 of 782 Old 02-23-2014, 10:29 AM
AVS Special Member
 
ScottJ's Avatar
 
Join Date: Dec 2000
Location: San Francisco, CA, USA
Posts: 1,380
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 34 Post(s)
Liked: 52
Quote:
Originally Posted by G1Nger View Post

Canada. They come up when he's in his cell covering for Stallone while he's is out on the boat. I think about mid way through the movie.

If you could find the exact time code, I'd like to check my rip. I just double-checked the original disc and could not find any forced subs.
ScottJ is offline  
post #653 of 782 Old 02-24-2014, 04:58 AM
Member
 
G1Nger's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 90
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 15
Sorry. It was a rental DVD and has been returned. I just wanted to alert the forum members to be aware that there were forced subs in the movie. I'm sure someone out there can be give you the time codes or check one of the subtitle sites.
G1Nger is offline  
post #654 of 782 Old 02-24-2014, 02:57 PM
Member
 
Tim Doane's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Posts: 25
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by ScottJ View Post

If you could find the exact time code, I'd like to check my rip. I just double-checked the original disc and could not find any forced subs.

Starts at 52:50 -- however in the US version they were hard coded into the video stream already....

-Tim
Tim Doane is offline  
post #655 of 782 Old 02-24-2014, 03:27 PM
AVS Special Member
 
ScottJ's Avatar
 
Join Date: Dec 2000
Location: San Francisco, CA, USA
Posts: 1,380
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 34 Post(s)
Liked: 52
Quote:
Originally Posted by Tim Doane View Post

Starts at 52:50 -- however in the US version they were hard coded into the video stream already....

-Tim

Thank you. That explains why I couldn't find any in the subtitle streams.
ScottJ is offline  
post #656 of 782 Old 02-25-2014, 10:58 AM
Newbie
 
Balema's Avatar
 
Join Date: Feb 2014
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10

Forgive me guys I am newbie but for example Pacific rim that has hard coded subs (us) it means that any other bluray around the world will be with hard coded subs?

Balema is offline  
post #657 of 782 Old 02-25-2014, 11:05 AM
AVS Special Member
 
ScottJ's Avatar
 
Join Date: Dec 2000
Location: San Francisco, CA, USA
Posts: 1,380
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 34 Post(s)
Liked: 52
Quote:
Originally Posted by Balema View Post

Forgive me guys I am newbie but for example Pacific rim that has hard coded subs (us) it means that any other bluray around the world will be with hard coded subs?

No. It's pretty common that the European version(s) of the Blu-ray will use forced subs. If you look at this forced subs spreadsheet you will see several movies with embedded subs on the US versions but forced subs on the UK versions. Mission: Impossible, Bourne series, and LOTR for example.
ScottJ is offline  
post #658 of 782 Old 02-25-2014, 05:11 PM
Senior Member
 
curtisb's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: Kirkland, WA
Posts: 325
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 22
Quote:
Originally Posted by hifiaudio2 View Post

What do you mean by track 3 or 4? I see only two English subtitles in MakeMKV for Wolverine. Which do you mean? Or do I not have something set correctly in my MakeMKV settings?


You should always just select all forced subtitles in MakeMKV. It will remove any that aren't flagged as forced so you don't get extra subtitle tracks you don't want. Of course not all are marked as forced but I didn't get the subtitles for this title by selecting 'forced'.
curtisb is offline  
post #659 of 782 Old 02-25-2014, 07:14 PM
AVS Special Member
 
ScottJ's Avatar
 
Join Date: Dec 2000
Location: San Francisco, CA, USA
Posts: 1,380
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 34 Post(s)
Liked: 52
The Fifth Estate (US BD) has a separate track that needs to be forced. It's the second English track. They are not marked as forced, so ClownBD won't find them.
ScottJ is offline  
post #660 of 782 Old 02-25-2014, 10:13 PM
Senior Member
 
curtisb's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: Kirkland, WA
Posts: 325
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 22
Thor - The Dark World has a subtitle track that is stand alone like Avatar. It doesn't have a forced flag (or not according to MakeMKV).

In MakeMKV it is 'Sub 3'. (sub one is full standard English sub, sub 2 is commentary, sub 3 is just what should be forced). You'll have to check the sub and then change it to forced (I do it after using mkvpropedit though I think MakeMKV may have a way to do it as well). Also make sure you are selecting 810.mpls (the first title listed) and not the second one (I believe it is 800.mpls) as that one is incorrect (some chapter issues and you'll get some weird audio at the very start saying something like 'left rear channel.. right rear channel'.)

*edit. just noticed this is on spreadsheet for the UK version already. I've added that the same applies for the US.

giomania likes this.
curtisb is offline  
Reply Home Theater Computers

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off